Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under oktober 2013

Av Aamor & Tina - 14 oktober 2013 17:09

Igår slutade det inte regna när det väl börjat ösa ner, det till och med åskade så det skallrade i rutorna - tur jag inte är rädd.

Vid 18.30 tyckte jag att det var dags att gå ut men matte sa att det var för tidigt och om vi drog på det en 1/2 timme så skulle det räcka till morgonen så vi slapp bli blöta 2 gånger. Så jobbigt att vänta och jag var såååå nödig!

Klockan 19 gick vi ut och det hällregnade, matte gick och trodde att jag följde med henne mot gräsmattan men när kopplet blev spänt vände hon sig om och då stog jag och tittade efter katterna.

Matte påstod att jag hade väldigt dålig humor och att det var inte lönt att kolla efter katterna i detta vädret för de höll sig inne.

Skit också! Fick göra en snabbpinkning så matte blev nöjd när vi ändå var ute, hihi!

Inne igen torkade matte mig med en handduk men jag kände att det inte var nog när jag la mig i min säng så jag sa till matte att jag ville ligga i hennes famn.

Låg där nog i 1 timme och när jag ville ner var jag rätt så torr och varm, mattes tröja var nog lite blöt men hon överlevde, hihi!


Idag skiner solen även om det var lite dimmigt i morse.

Syrran har inte varit en surtant i dag och det uppskattas, hihi!

Vi har ägnat en stor del av dagen till att be snällt, hihi om godis men vi fick alldeles för lite som vanligt!

Tur matte kom tidigare idag så vi kunde få lite till då.

Det är ett måste när hon kommer, hon ska klippa strimlor att torkad kycklingfilé och så ska vi ta den från hennes mun - det är kul!

Inte så kul att matte antagligen ska jobba länge en annan dag istället men tiden ska ju göras så det kanske kvittar.


Satt ute en stund och tittade efter katterna men tyvärr syntes inga förrän vi gick in, såg då Ollie som låg och solade vid en buske men han ville inte snacka idag.

Maten har glidit ner i magen på mig och matte har ätit sin så nu ska vi hålla måndagskväll.

 

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 13 oktober 2013 16:16

I dag sov vi till 8 och sen låg vi och kelade lite innan matte gick upp, själv stannade jag kvar en liten stund i sängen.

Vi gick ut när matte var klar med sina "saker" men det var verkligen trist väder.

Grått och sånt där regn som man undrar om det regnar eller det är dimma utan att det är dimma, trist!

Så har det varit hela dagen och man blir så trött av sånt väder.


Snackade med en gammal dam idag, hon gillar inte hundar men det gick ganska bra med mig. Hon är en Engelsk Cocker Spaniel och hur söt som helst men väldigt försiktig av sig, vi nosade en liten stund på varandra.

Har bara sett en katt som hastigast för matte ville inte sitta ute och bli blöt - suck!


Dagen har mest gått i lugnets tecken, matte har tvättat och pysslat lite (knappt så det märktes, hihi) men annars har vi myst i soffan.

Låg på rygg ett tag i mattes famn men när hon fick syn på en sån där liten tova som egentligen är lös men som har snott runt några hårstån och hon började pilla på den stack jag men eftersom hon hade tovan mellan fingrarna lossnade den när jag hoppade ner!

 

Bild från september! Mys i mattes famn!


Tur att vi nästan precis varit ute för nu öser det ner.


Av Aamor & Tina - 12 oktober 2013 17:59

Vilken lång sovmorgon vi fick idag! Vi sov ända till 06.30, hihi! Matte kunde inte somna om men vi stannade kvar i sängen och myste lite och först lite innan 9 gick vi upp.

Blev en lite halvlång runda på morgonen och jag fick gjort det jag skulle.

Inte så många nyheter att läsa på stolparna för stan håller på att byta till nya. På kvällarna är det så mörkt för de har inte satt i lampor än och de har tagit alla på de 2 cykelbanorna som finns bakom vårt hus.

Det blåser rätt så bra idag och det är många löv som faller av nu och yr omkring och rätt som det är får man ett i ansiktet.


Inne la vi oss i soffan och vilade en stund men så blev matte rastlös och satte igång att baka en äppelkaka, hon hade fått en hel kasse med äpplen av grannarna ovan på oss och de började bli lite mjuka nu.

Jag tyckte det var spännande när matte höll på i köket så jag satt nedanför henne hela tiden fast jag visst att det inte var nått jag tyckte var gott hon höll på med.

Lite vila på soffan igen sen efter bakningen.

På eftermiddagen tog vi en långrunda och då fick jag syn på en massa löv som samlats på ett ställe så jag tog sats och sprang genom högen.

Matte fick plocka löv från min päls sen innan vi gick in, hihi!

 

Tjohoooo!


Vi hnn bara in så ringde vår telefon och det var mattemor som frågade om matte ville ha bonnkalops och det sa hon ju inte nä till, hon tog med sig äppelkakan så det blev efterrätt också.

Jag och syrran smakade lite vaniljsås och det var väldigt gott och jag åt även en bit av kalopsen - mums!

Syrran blev sur på mig och ville bita mig när hon satt i fönsterkarmen, jag ville gå upp där för att titta ut men hon var inte snäll.

Matte hojtade till ordentligt och då skämdes Affi och sen sa matte att Affi nog var en PMS-tant nu, hihi!

Nere på golvet passade jag på att kolla om det stämde men hon blev arg på mig när jag nosade henne i rumpan.


Nu är vi hemma och jag har ätit min mat, fick lite mindre idag för jag hade ätit lite innan ju och klämde 3 frolicar av syrrans gömma, hihi! Gjorde inget att jag fick minde för jag åt ändå inte allt, gömde kvar lite.


Igårkväll kom Ollie och mötte oss utanför vår port och sen kelade han jättemycket med mig, flera gånger strök han sig runt hela mig. Bättre kvällsrunda kan man knappast få, hihi!

Av Aamor & Tina - 11 oktober 2013 18:09

I gårkväll gick jag med bestämda steg ner mot parkeringen för jag ville kolla om Peggy höll till där.

Jag satte mig precis innan parkeringen börjar för jag får inte sitta nere på "vägbanan" säger matte.

Fast jag satt där en stund syntes hon inte till och inte hjälpte det att matte kallade lite tyst, hon ville inte skämma ut sig för mycket och kalla högt ifall någon annan skulle komma och höra henne, hihi!

 

Var är hon matte?


I morse väckte jag matte 05.20 för jag behövde gå ut så det gjorde vi och sen kröp vi ner och myste lite innan vi skulle gå upp, vi fick 30 minuters mys.

 

Så här älskar jag att ligga med mattes om mig, ett på var sida så jag har stötta runt om!


Matte har nästan vant sig vid min upp och nergång på natten och oftast vaknar hon inte längre och tur är det för det kan bli säkert 5 gånger per natt jag kommer upp, hihi!

När vi gick iväg till syrran kände jag mig så trött men då sa matte att det är fredag idag så vi slipper gå upp så tidigt i morgon och då lättade mina steg, hihi!


Varit en bra dag hos matteföräldrarna och syrran. De hade två karlar där som gjorde en ny trappa upp till ytterdörren och vi var ute och gav dom vars en puss så de skulle orka jobba riktigt bra!

Blivit en hel del kel med matteföräldrarna också - är nödvändigt att kela.


Matte kom och hämtade mig direkt efter jobb och det kändes absolut som fredag när jag fick åka bil hem.

Blev inget utesittande för tydligen vill matte hade annat att göra inne.

Spännande tyckte jag men allt hon gjorde var att dra fram dammsugaren och hur kul är det! Kivades lite idag för jag sprang framför den nästan hela tiden och matte svor nästan åt mig, hihi!

Min mat ligger i magen och jag ligger och vilar mig och snart ska nog matte också göra det.


   Trevlig fredag på er alla!   

Av Aamor & Tina - 10 oktober 2013 18:45

Jag gör det svårare och svårare för matte att gå upp om morgnarna, hihi. Ligger jag inte på täcket så ligger jag och är så söt att hon måste ligga kvar och gosa med mig en stund.

Mitt mål med detta är att vi ska somna om igen och matte har lovat att vi ska göra det inte nästa men nästa morgon och så ska vi sova hur länge som helst - men vänta det är ju lördag då, vi vaknar alltid utan klocka då och jag som trodde hon skulle skubba från jobbet!

Tydligen kommer hon aldrig att göra det så jag får nöja mig med helgerna och annan ledighet!


Idag har jag och syrran lekt vakthundar, vi har vaktat mattefar! De fick en leverans med stolar eller fåtöljer till sig och eftersom mattefar var ute ett par gånger så tyckte vi att det var nödvändigt att vakta honom.

Att vi även blev tilltalade med det gemensamma namnen Ivägen eller Tut-tut gjorde inget för vår del bara vi hade koll på honom.

Såg till att han tog det lugnt när han flyttade runt bland möblerna (det var då namnen kom),


Matte och jag satt uten en lång stund när vi kommit hem, vi träffade på Arktis och hans matte som gjorde oss sällskap på bänken - Arktis la sig på rygg utan att jag behövde säga ifrån, räckte med blicken idag, hihi!

Fick mat när vi kom in men jag ångrade mig när matte lagt upp den och ville hellre ha godis men det kunde jag se mig i månen efter sa matte!!!!!

Försökte med allt jag kunde komma på och matte kallade mig tramsig! Jag, tramsig? Näääääää!

Åt hälften av maten sen för det var tröttsamt att hålla på att fråga snällt, hihi om annat och jag blev nästan sår i öronen av mattes "ät din mat" - hon hade nog hakat upp sig!


Nu ska jag sova en stund och sen ska jag och matte gå och kasta sopor, passar på när jag ska ut nästa gång.

 

Bild från i somras men jag ligger på samma ställe nu.

Av Aamor & Tina - 9 oktober 2013 18:18

Matte sa att det var så svårt att gå upp i morse för när hon satte sig på sängkanten kom hennes lille pusgurka, jag alltså upp till henne och la mig på täcket och då var hon tvungen att lägga sig igen och kela lite med mig men hon vågade inte blunda i fall hon somnade igen.

Jag valde att inta soffan när matte gick in i badrummet.


Varit en lugn dag hos syrran.

Inte det bästa vädret för det regnade på förmiddagen och på eftermiddagen och solen har knappt visat sig idag.

Har kelat med matteföräldrarna och med två olika gäster vi hade idag.

Först kom en äldre dam in och fikade, hon bor gatan efter matteföräldrana och de har sagt till henne att komma in när hon känner för det för hon är änka.

Precis när hon gett sig iväg kom en man in som mattefar brukar prata med, han var snackesjuk och då passar det bra att besöka mina matteföräldrar, hiih!

Jag och Affi såg till att även vi fick en del uppmärksamhet, hihi!


Matte jobbade länge idag, hon och kollegerna hade varit i Malmö på föreläsning på eftermiddagen.

När vi gick hem regnade det lite men matte sa att det var okej om vi satt ute en liten stund. En av grannarna i vår trappa kom och sa till oss att det regnade om vi inte märkt det - klart vi gjort men man blir väl vacker av regn, hihi. Tyvärr började det ösregna strax efter och matte tyckte att vi var vackra nog, hihi.

Åt lite mat, pyttelite sa matte men när hon åt macka ville jag hellre ha det så hon bredde en halv macka till mig med smör på - gott!

Min tofs hade kommit på sniskan så den blev omsatt men nu ska vi hålla kväll!


En liten varning för sockerchock för här kommer fler bebisbilder på mig, hihi!

                    

 

Den sista en av mattes favoritbilder på mig!

Jag är runt 1 år och 8 mån på nappbilden och kanske ingen bebis men jag leker en, hihi!

Av Aamor & Tina - 8 oktober 2013 18:34

Matte hade nästan precis somnat i går, kanske sovit en stund då jag väckte henne för att jag behövde gå ut, klockan var de 00.05, hon upplyste mig om det men sa sen att det var självklart att vi skulle gå ut om jag behövde det.

Det blev den 7:e gången det dygnet men sen var det slut!


När mattes klocka ringde i morse orkade jag inte ens lyfta på huvudet för jag låg så skönt med stötta runt hela mig av mattes ben, blev kanske inte så lätt för henne att gå upp men jag föreslog att vi skulle stanna kvar i sängen men hon kunde inte sa hon. Är man inte sjuk så ska man inte stanna hemma även om det var frestande att stanna och gosa med mig sa hon.

När vi gick iväg tyckte jag att vi gott kunde ta bilen till syrran men då kallade matte mig latmask, ska hon säga som kör till jobbet!

Gick inte att ta bilen dit heller för den stod redan där!


Bra dag hos syrran för jag har legat uppe på bordet hos mattemor nästan hela dagen, hon har löst korsord och läst men även gnällt lite på mig när jag la mig över tidningarna, hihi!

Mattefar satt på altanen och lyssnade på bok och självklart var Affi hos honom.


Blev hämtad lite senare för matte hämtade först mattefar för de skulle köra upp i stans köttaffär och handla lite.

Hemma har jag ätit, matte paketerade köttet hon köpte och sen har hon lagat mat till sig.

Jag har somnat nu men upplyst matte om vad som ska in här på bloggen så ni får meddela mig om hon skriver nått som jag inte verkar ha godkänt, hihi!

Har även fått tofsen omsatt för den har en tendens att halka åt sidan lättar när jag är nybadad.

 

Blev en bebisbild på mig idag   

Nu ska vi ta det lugnt resten av kvällen!

Av Aamor & Tina - 7 oktober 2013 17:35

Någon gång i natt hoppade jag upp till matte och kröp upp och la mig på hennes arm men hon började pilla på mig i halvslummer så jag valde att gå längre ner där hennes armar inte räckte, hihi!

Kändes inte speciellt kul att behöva gå iväg i morse och trots att jag fick åka bil till syrran satt jag och tittade på matte med stora bedjande ögon när hon körde iväg till jobbet.


Har varit en riktig skitdag idag med andra ord, inte för att dagen varit dålig eller trist men jag har gjort nr 2. 6 gånger idag, inte så mycket åt gången men det har behövts några rumptvättar och det är inte så kul.

Syrran ville busa vid ett tillfälle men jag satt bara och tittade på när hon for rundor som ett jehu.


Matte slutade tidigt idag och då vet jag att hon ska jobba länge en annan dag men inte när men det kommer jag att få reda på när det är dags.

Matte åt mat hos matteföräldrarna för hon kunde inte tacka när till pannbiff med lök, mattemors biffar och köttbullar är nått av det godaste som finns säger hon.

Hemma kunde vi inte sitta på bänken för matte hade mjölk i sin kasse så den måste in i kylen men först fick hon tvätta rumpan på mig och öppna ett brev som kommit.

Hon var på mammografi i onsdags och idag kom svaret och hon måste öppna det direkt och allt var bra så nu dröjer det lite till nästa gång.

Jag åt mat för jag var rätt så hungrig efter denna skitdag, hihi!

Nu ska jag ta en liten tupplur och njuta av att vara hemma med min kära matte!

 

Gammal bild men känner mig nästan lika manglad idag, hihi! 

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards