Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under november 2013

Av Aamor & Tina - 9 november 2013 15:36

Matte vaknade väldigt tidigt i morse, redan inna 06 men vi låg kvar i sängen och efter att hon stoppat lurarna i öronen somnade hon om och nästa gång var klockan 9.

När hon gått upp och höll på att fixa till sig och allt annat gick jag in och la mig i soffan.

Rätt som det var kom matte in till mig och började sjunga men jag stängde öronen för det finns ju vissa toner som en stackars hund ska slippa höra och alla andra runt om för den delen, hihi men så snappade jag upp nått i "sångens" innehåll och när hon tog det igen var öronen fullt öppna och jag hörde rätt!

Jag skulle få åka en sväng med bilen - yeah!

Ner till garaget och in i bilen och sen ner till stan. Jag vaktade matte väldigt noga när hon gick av och tog ut lite pengar - jag såg henne hela tiden men det gäller ändå att ha ögonen på henne!

Sen körde vi vidare men det var bara en kort sväng hem till syrran.

In där och när jag såg att matte behöll skorna och jackan på så fattade jag att jag inte skulle med bilen längre!

Hon kom tillbaka 2 timmar senare, hon hade kört in till Lund och växlat pengar, varit på Jula och handlat arbetsbyxor för det behövs såna där tåliga saker på det jobbet hon har 2 dagar i veckan. Hon valde att köpa själv för det är svårt när det ska skickas efter på jobb och så passar de inte - problem. De hade kostat 299:- men nu 169:- så det tyckte hon att hon själv kunde betala. Blev ett par svarta BlueWear.

Blev även lite annat smått.


Fck åka bil hem sen också så jag var ändå nöjd.

Maten har jag redan ätit, tidigt för mig men jag var hungrig så då fick jag den.

Matte tyckte jag såg ut som ett troll så tofsen är omsatt och nu ska vi slappa resten av kvällen.

Jag i alla fall för matte håller på att tvätta, tunnan var full så nog behövdes tvättmaskinen köras.


Regnar här hos oss och det har nog kommit en del i natt för det stod mycket vatten på vägarna i stan plus att brunnarna nog behöver rensas från löv så vattnet kan rinna undan.

 

Gammal bild på mig!


ANNONS
Av Aamor & Tina - 8 november 2013 17:46

Matte vaknade av att jag bökade runt i hennes, nä min egen säng och då upplyste hon mig om att klockan bara var 04.30 och att jag kunde gott låta bli att gnugga ryggen i täcket till klockan 06 när klockan ändå skulle ringa!

Åh, hon fattar inte nått, jag var ju sugen på att göra det då, hihi!

Kan inte hjälpa att hon är såååååå känslig och inte tåler lite sparkar av mina små söta ben, hihi!


Var ganska tveksam på om jag ville följa med till syrran i morse för jag låg så skönt i soffan. Matte sa att det är veckans sista dag, alltså fredag men det hjälpte inte mycket för att få igång mig men så sa hon "du ska får åka bil till syrran" och vips så var jag vaken och ute i hallen.

En avslappnande dag hos syrran. Vi ville ut i vår hagen vid ett tillfälle men när mattefar gick in och stängde till dörren ångrade vi oss direkt för vi vill ju inte vara där ute själv! Nån ordning på torpet får det ju vara!


Matte shoppade lite idag innan hon kom, hon sa att hon skulle handla lite helggott och vet ni vad, hon handlade till mig också! Fick tuggben med torkad kyckling runt och sen ett ben som ska vara bra för tänderna, en annan sort än de jag inte gillar men jag tyckte att det kunde matte själv tugga på.

Matte fick mat hos matteföräldrarna innan vi åkte hem, det var äggakaka. Syrran satt och tiggde och när matte bjöd på henne vände hon bara bort huvudet tills matte satte en bit på sin gaffel för då tog hon den och sen åt hon upp nästan hela mattes bit.

Matte tog en ny och då började jag bli lite nyfiken på vad syrran åt så jag vågade mig på en smakbit och upptäckte att den var god så jag åt nästan hela den biten, hihi!

Matte fick ta en tredje bit, vilket matvrak va, hihi och den fick hon äta själv.


Nu är vi i alla fall hemma, inga katter syntes men det är ju så mörkt att de måste komma nära för att vi ska se dom.

Jag har busat runt lite här hemma och njuter av att vi ska hålla helg nu, är så härligt med helg.

 

Trevlig helg på er alla! (gammal bild)

ANNONS
Av Aamor & Tina - 7 november 2013 18:11

Min lata matte var inte så lat idag för hon cyklade till jobbet i morse trots hotfullt regn. Stänkte lite sa hon men hon blev inte blöt.


Varit en lugn dag hos syrran. Vi fick besök av mattefars bror och det gillade vi men efter en stund snodde han mattefar och så körde de iväg och lämnade oss hemma men som tur var hade vi mattemor kvar.

Mattefar köpte en snöslunga för nu fick det vara nog med skottandet och det gjorde han helt rätt i.

När de sen kom tillbaka fikade de lite så besöket blev lite längre till vår glädje.


Matte hämtade mig direkt efter jobb och när vi gick hem hoppade hon upp på sin cykel så jag fick springa brevid, det gick undan tyckte i alla fall jag.

Vi hade tur för nästan precis när vi kommit in hör vi hur regnet vräker ner och slår mot våra balkongfönster.

Har ätit min mat och fått tofsen omsatt så nu tänker jag slumra till en stund.

Min mage har än så länge klarat av gårdagens kyckling, ett lite försiktigt yeah!

 

Matte har lekt lite igen. Fotot är från idag och vi kom fram till att jag inte passar i blått men ramen är så fin!

Av Aamor & Tina - 6 november 2013 18:05

I dag vill jag inte skriva om vädret för det har varit, hihi men det var inte speciellt uppiggande snarare nerblötande, fast inte hela dagen.


Dagen började kanonbra med att Peggy satt utanför vår port och så fort matte öppnade dörren började hon gosa med mig och även matte men mest med mig, hihi!

Hennes matte är och blir opererad så hon blir inte så gosad med som hon är van vid nu men jag ställer givetvis upp!

Matte hade lite problem med att få med sig mig men sen fick jag bråttom för jag kom på en sak, hihi!

Kom på att jag skulle upp på bordet hos matteföräldrarna så fort som möjligt idag.

Jag pratade väldigt mycket medan de åt - åh vad de äter långsamt! De kan väl kasta i sig frukosten och sen får de ju äran att kela med mig, hihi!


Matte fick jobba länge fast hon inte skulle för den personen som hade den långa turen idag dök aldrig upp, hade nog glömt bort det och de andra kollegorna hade annat planerat så matte sa att hon kunde stanna hos den personen som var kvar och det gick jättebra.

Även om jag väntade på matte så gjorde det inget för jag fick mat, matteföräldrarna åt kyckling ch jag fick också - mums mums!

Matte sa när hon kom "ni vet hur hans mage blir i morgon!" - jaja sa dom!

Ligger just nu i soffan och myser, tror att matte snart kommer in till mig men hon ska nog äta lite först.


Matte har lekt lite idag med foto på mig! De blev faktiskt jättefina men modellen är ju söt, hihi!

 

Väldigt passande bild när det gäller mig!

 

Visst är jag lik en Älva, hihi!


Kom en dam gåendes när vi satt på bänken och hon var väldigt klok hon.

Hon sa att jag måste vara Kejsaren här på gården för jag såg så kunglig ut när jag ligger och spanar, hihi!Av Aamor & Tina - 5 november 2013 17:51

Sovit gott i natt och jag har hoppat upp till matte men hon vaknade bara till en gång och det var inte för att jag hoppade upp.

Idag har det regnat en del men inte lika mycket som de senaste dagarna, skönt.

Bra dag hos syrran där vi mest tagit det lugnt och kelat med matteföräldrarna. Rastat mattefar när det var uppehåll men man blir ändå blöt för det är ju vått på marken.


Matte hämtade mig direkt efter jobbet och hemma satt vi en stund på bänken, inga katter syntes så vi skulle gå in men precis då kom Ollie men samtidigt kom hunden som bor i tramman mitt över oss och skrämde bort honom - jag visade allt vad jag tyckte!

Inne hamnade jag på trimbordet med en gång för jag hade ingen nos och mun, hihi bara hår i ansiktet sa matte! Ja jag är ju luden så konstigt vore det annars.

Sen ville matte servera mig mat men jag funderade ett tag och sen gjorde jag mitt val - soffan kändes mer mer lockande, hihi!

Kanske jag äter senare eller så är jag inne i perioden med att äta varannan dag!

 

Här ligger jag först och funderar på valen - äta eller soffan!

Av Aamor & Tina - 4 november 2013 17:35

Det var lugnt i natt för matte somnade vid 23.30, visserligen har hon vaknat ett antal gånger under natten men det kan nog vara så att några gånger om inte alla att det var mitt fel, hihi!

Jag hoppade nog lite upp och ner och landade några gånger på matte men det var absolut inte meningen, är inte så lätt att se var hennes ben finns när täcket är så tjockt.


I dag har det varit regn, regn, regn och åter regn! Tror det enda upphållet var när vi gick iväg i morse.

Fick åka bil till syrran så jag blev extra glad så där på morgonkvisten, trodde att jag skulle få åka bil hem också men matte sa att det ska regna nu i några dagar så hon tar bilen i morgon också - latmask!

Mycket bra dag hos syrran, vi har inte behövt använda våra ben speciellt mycket för vi har förflyttas oss ändå!

En liten spark med bakbenen och sen har vi hamnat på annat ställe, vi har spenderat dagen mest på köksbordet, hihi!

Rastade mattefar och vi blev så blöta att efteråt krävdes det att vi kom upp på bordet och ligga på vars en tidning, hihi!


Matte jobbade länge och hon kom och hämtade mig ovanligt sent men hon sa att det nästan är stört omöjligt att komma ut från vägen hon har sitt jobb och ut på den större för alla slutar tydligen då också så där kom bil på bil på bil!

Blev inget utesittande för det regnade när vi gick hem och så var jag vrålhungrig. Åt inget igår men idag slank all mat ner så nu är jag mätt och trött!

Nu ska vi nog hålla kväll och inte göra speciellt mycket, matte säger nått om att starta tvättmaskinen för hon blir ganska smutsig på kläderna på "nya" jobbet.

 

Vila är såååå gottigt! (gammal bild)

Av Aamor & Tina - 3 november 2013 18:02

Efter att vi vaknat ganska tidigt valde matte att stanna kvar i sängen och som tur var somnade hon om och sov jättelänge - hur länge vill hon inte säga men nästan som när hon var tonåring eller i början av 20 årsåldern men jag tror hon behövde det och själv hade jag inget emot det.

Efter lite morgonsysslor gick vi en runda, mötte inga hundar idag. Däremot kom Ollie och kelade med mig när vi kom hem igen.

Inne så startade matte tvättmaskinen och sen kom dammsugaren fram, hon påstod att det verkar som vi har ett träd här inne som fäller sina löv för där var många i hallen. Nu är de borta i alla fall.

Själv hoppade jag upp i soffan så jag var ur vägen.

När matte var klar kom hon in till mig och la sig och lyssnade på sin bok men hon fick lyssna på slutet två gånger, hihi!

Idag har det varit en riktig sovdag - undrar om matte kan sova i natt.


Gått en runda på eftermiddagen men mötte ingen då heller.

Rätt grått och trist väder idag, regnet hänger i luften men jag har inte blivit blöt mer än om tassarna.

Solen försökte tränga igenom men molnen vann.

Matte har ätit mat men jag ville inte ha min, tror att jag kanske låter bli att äta idag eller så tar jag det senare.


Nu ska vi ta nya tag och göra oss redo för en ny arbetsvecka.

 

Så här många löv hade vi inte inne även om det lät så på matte, hihi! (gamal bild)

Av Aamor & Tina - 2 november 2013 18:10

Vi vaknade tidigt i morse, tror matte vaknade när jag smög upp till henne, hihi!

Låg och drog oss ett litet tag innan vi gick upp och det är alltid skönt.

Tog en halvlång morgonrunda, matte kastade soporna så jag fick inte välja åt vilket håll vi skulle gå från början men sen gick det bra att välja.

Mötte två hundar, först Gizmo som är en blandning mellan tax och nån annan lite grövre hund och sen mötte vi en Terrier vi snackar med ibland när hunden är sugen på att snacka. Idag var han inte alls sugen för han morrade på mig och då sa hans husse att det är inte lönt att snacka med hans hund på morgonen för han var inte nån människa då, hihi - har tydligen lite dåligt morgonhumör.


Gick bort till syrran vid middagstid för matte sa att vi skulle tända ljus för helgonen - så snällt att de vill tända ljus för lilla mig men jag förstår inte varför de tände det på mattes mormor och morfars grav!!!

Ja ja de är säkert värda ett ljus dom också och det säger matte att de verkligen är för de har varit borta länge, morfadern innan matte föddes och mormodern gick bort när matte var 5 år - alldeles för tidigt för bägge.


Hemma igen träffade vi på Arktis och hans husse så vi snackade en stund med dom.

Grannen ovanpå oss kom ut och han har tryckt på Arktis matte för att hjälpa henne mot ett ont ben, han jobbar med akupunktur och är jätteduktig på det så matte frågade om han hade nån punkt för ryggont och då satte han sin bilnycket på några ställen på mattes tummar och det lindrade lite, ska nog sätta nålar en annan dag.


Har ätit mat och matte har också ätit sin så nu slappar vi i soffan och njuter av att det är lördagskväll.

Sovit jättegott i natt för matte renbäddade min säng igår, sin säger hon men det tycker vi olika om, hihi!

Gammal bild men visst passar jag jättebra i min säng, hihi!

  


Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se