Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under januari 2014

Av Aamor & Tina - 23 januari 2014 18:31

Det har varit lite mer bus i mig och syrran idag, ja syrran är där alltid bus i men vi har härjat lite ute i vår hage. Det är skönt när det är snö och lite kallt för jag blir lite spralligare då.

Vilat har vi också gjort och sen har vi skällt på hundar, barnvagnar och annat som ev kan vara en hund som gått förbi vårt hus, vi har ju bra utsikt från köksfönstret.

Matteföräldrarna påstår att jag inte hör när de säger till mig men det gör jag, struntar bara i det, hihi!


Matte hämtade mig direkt efter jobbet och sen satt vi ute en stund trots att det är kallt. En kvinna som bor i huset sidan om vår kom och snackade och jag blev så glad för jag har inte sett henne på jättelänge.

Snöar lite också men det är bara lite så det blir nog inget av det, ev lite puder på marken.

Vi gick in efter en liten stund och jag åt min mat medan matte satte in i diskmaskinen och startade den.

Sen började hon dammsuga och störa sig och jag var väldigt frågande för det brukar hon inte göra så mitt i veckan men jag låg och tittade på henne och lät henne hålla på.

Hon har lite mycket energi för hon har svårt att somna på kvällarna och vaknar tidigt på morgnarna men det nog snart över för hon blir så ibland. Energin kan bero på säger hon att hon har inte lika ont i ryggen just nu, peppar peppar - hon vågar knappt säga det för då är det snart kört igen.


I natt blir det sista natten med gänget, nä sängen. Matte skänker vår gamla till sitt jobb för de kan behöva en där så de ska hämta den i morgon och så får vi verkligen hoppas att min nya, nä vår kommer i morgon för annars får vi sova på soffan, hihi! Eller ännu värre att matte tar mina sängar, bara tanken ger mig rysningar, hihi!

Ska bli spännande med ny säng, jag kommer att sova jättegott i den men man vet aldrig med matte, inte de första nätterna i alla fall!

 

Jag i vår säng, denna är 1,05 och den nya blir 1,60 så lite skillnad blir det! (gammal bild)

ANNONS
Av Aamor & Tina - 22 januari 2014 19:19

Förstår inte riktgt vad det är med matte för hon vaknar innan klockan startar på morgonenoch själv är jag urtrött och jag som ändå vilar så myckt, hihi! ä det är inte därför jag är trött så et kan ni inte säga, hihi!

Fick gå till syrran för bilen stod hemma hos dom och jag og god tid på mig och eftersom vi had tid idag fick jag gör det men matte undrade ändå om jag var tvungen att nosa på varje snöklump som fanns längs md vägen - sjävklart var jag det!

Kan ju missa nått spännande annars.


Varit en bra dag hos syrran meddet vanliga kelandet, tiggandet beendet om godis och givetvis vila och rastning av mattefar.

Har blivit lite kallare nu så snön fastnr inte lika lätt i pälsen nu och det gillar jag fast snön har blivit hård så den är inte lika kul att springa i.


Matte var jättesen, hon kom inte förrän 17.00 och sen hade hon turen att få mat hos matteföräldrarna, hur bortskämd är hon alltså.

Hon hade först varit på möte och sen inom i affären. Hon fick ändå en assa pussar och leksaker för jag blir ju glad när hon kommer även om hon är fasligt sen.

Hemma åt jag mat var ganska hungig idag för igår vägrade jag att äta och gick långa omvägar runt skålen.

Matte sasen att hon ville gosa lite med mig och vad edde det till - jo upp på trimbordet och bli tillfixad. Okej jag var nog i gnska stort behov av det för hon hittade några tovor hon ville ha, blir en del på tassarna när jag hoppar i snö och en äcklig under hakan mot munnen, har nog tuggat lite på den, hihi!

 

Före!

Matte har tagit bort gummibanden och nog har jag rätt lång tofs/lugg!

 

Här har hon bara lagt upp luggen men jag behöver nog fixas till i ansiktet!

 

Efter och äntligen klar!

De två sistablev lite mörka för matte slog av blixten för att den inte skulle "slå" mig i ögonen!


Nu ska vi kolla in lite andra bloggar hos vra vänner och sen hålla kväll! Mer än halva veckan har nu gått!!!!!

ANNONS
Av Aamor & Tina - 21 januari 2014 19:22

Blir lite bilder idag för matte skrev ett först men slant på en tangent och vips var allt borta.
Hjälpte inte att jag bad snällt för hon har inte tålamod idag, hihi!
Hon har nämligen varit hos tandläkaren och bedövningen har inte släppt så hon låter lite roligt, hihi!

Jag och Peggy i går, hon var så kelig och jag njöt!

Jag och syrran! Matte lekte lite med ramar så vi fick samma!

Ligger och myser i min säng i TV-rummet!
Matte ville att jag skulle ära men det ville inte jag, hihi!

Av Aamor & Tina - 20 januari 2014 17:41

Eftersom matte nu ändrade sängen igår så jag kunde fortsätta hoppa upp till matte på rätt sida har allt funkat bra, sovit gott och jag vet precis var jag ska gå upp och ner och ja jag är lite mot förändringar som rör mig, hihi!

Matte sa att jag hade lärt mig med tiden men jag ville inte och sen var det tur att det inte kändes rätt för matte heller.


Måndag igen och klockan väckte mig, matte var redan vaken men hon låg kvar i sängen och väntade på att höra nyheterna klockan 06.

Det blåste lika mycket i morse som det gjort i helgen, nästan så vi flyger iväg när vi rundar husknuten.

Tog en runda innan vi gick ner till bilen för att köra till syrran.


Varit ganska mycket vilande hos syrran så inget nytt där inte men man ska ju var lugn inomhus och passa på att samla energi så man orkar gå när man kommer ut, hihi!

Matte slutade inte sent idag så jag vet att det då innebär att hon ska jobba länge en annan dag istället men det tar vi då.

Ville nästa inte följa med matte hem för mattefar stod vid spisen och stekte skinka som de skulle ha till mat och den var sååååå god. Matte fick hämta mig i köket och ta på mig kopplet där, hihi!

Min snälla matte skar faktiskt en skiva som hon tog med sig hem och gav mig tillsammans med torrfoder, lite av biten i alla fall för resten fick jag som gottis efteråt.


Matte hade tänkte starta tvättmaskinen men det som hon hängde upp igår var inte riktigt torrt så hon får vänta tills i morgon istället men diskmaskinen startades och hon har ätit nu, blev mackor med kokt ägg bara för hon har ätit middag en gång innan.

Nu ska vi göra så lite som möjligt resten av denna måndag för att vara ute är ingen höjdare då det blåser fortfarande jättemycket även om det nog har minskat lite.

Matte sa att snödrivorna vid vägkanten på väg till jobbet var dubbet så höga som vår bil på vissa ställen och så såg hon en bil som kört av och precis missat en stolpe.

 

Från januari 2012 

Av Aamor & Tina - 19 januari 2014 17:46

Min hopplösa matte möblerade om i sovrummet igår och det blev hur bra som helst, jag kunde hoppa upp på samma sida som vanligt och det är viktigt men så när vi lagt oss funderade hon om, suck!

För där hon satt sängens huvudända hängde en glastavla med matte som bebis och den är stor och rätt tung och hon började fundera "tänk om hon slår till den eller den lossnar och jag får den i huvudet"!

Istället för att lyfta ner tavlan knuffade hon sängen till den andra väggen mittöver och då blev det helt plötsligt fel håll för mig att hoppa upp fast trappan inte flyttades!

Ligger matte på rygg så hoppar jag upp på hennes vänstra sida men nu blev det höger och alltså mycket svårare!

Blev tydligen fel för matte också för hon somnade inte förrän långt in på natten och sen sovit dåligt.

I morse bytte hon ut den tunga tavlan mot en lättare och sängen är på den platsen hon tänkt!


Det blåste ordentligt när jag var ute på dagens första runda men ändå tyckte jag att vi skulle gå upp och sätta oss på bänkarna vid idrottshallen så det gjorde vi!

 

Nu blev det bara jag som satte mig på bänken för matte tyckte där var för mycket snö med is under.

Var och är så blåsigt att hela tofsen hängde fram i ögonen och när vi sen gick hemåt hade jag mittbena i rumpan, hihi!


Hemma startade matte tvättmaskinen, hon har tvättat en del kuddar, filtar och annat hon ska ha till nya sängen men idag blev det även en maskin med kläder.

Vi tog det sen lugnt och la oss i sängen och vilade, matte lyssnade på bok och jag lyssnade inte mer än på drömmarna, hihi!


Vi åt mat för ett tag sen men så fort matte svalt sitt ville jag ut igen, varit ute innan maten men behövde igen.

Matte blev lite tveksam till vad jag behövde för när jag hittade mjuk orörd snö gjorde jag detta, hihi!

 

Eftersom det blåser mycket fyger snön ganska kraftigt trots att den är så tung, torkar väl på toppen eller nått men det som blåst runt och lagt sig är pulvrigt och härligt!

 

 "Matte var är du allt är vitt!"

Kör man ansiktet i snön ser man ut därefter också, hihi!

Matte fick plocka bort en hel del snö så vi kunde gå vidare. Nu var inte detta det jag behövde, inte enbart för jag gjorde vad jag skulle - annars hade nog matte traggat lite på mig, hihi!


Nu ska vi inte göra så mycket mer ikväll, blir en gång till utgång innan sänggång!


Av Aamor & Tina - 18 januari 2014 16:48

Det blev lite sovmorgon trots att matte först vaknade vid 05.30, hon låg kvar i sängen och jag hoppade upp till henne så hon kunde sova lite till i min trygga närvaro, säkerligen hjälpte det lite att hon startade en ljudbok också, hihi!


Det har inte varit lugn och ro här hemma precis för matte har hållt på hela dagen men att storstäda sovrummet.

Jag var med i början men blev så trött av allt jobb att jag gick in i TV-rummet och la mig istället.

Hon dammsög och ångmoppade golvet lite i taget för hon möblerade om samtidigt så för att få golvytan fri var detta lättast.

Hon har gjort allt klart nu tills min eller vår nya säng kommer på fredag, behövs nog dammsugas igen mmen det mesta är gjort. Den gamle ska ut och den nya ska in, allt ska gå som en dans!

När hon väl var klar i sovrummet fortsatte hon ut i resten av lägenheten med dammsugaren och ångmoppen så där var min vilostund slut.


Det har snöat mer i natt och det är den där dumma sorten som ger mig kulor i pälsen. Blev duschen i morse för att få bort dom.

På eftermiddagen tog matte på mig min regnoverall med ben men jag vägrade gå så hon fick allt ta av den igen, hihi!

Hon sa att jag fick göra som jag ville men att det blev duschen igen när vi kom in, jajaja!

Det är så kul att titta på barnen som åker pulka så det är svårt att slita sig från backen men jag fick syn på nått annat istället!

 

Där går nån på cykelbanan, jag känner nog dom! Jag såg rätt för det var syrran och mattefar som kom gåendes och så hade vi följe en liten bit.

 

Jag flyger nästan, hihi!

Jag fick visa syrran hur man ska skutta i snö som är högre än våra ben men hon ville inte ens titta!

Matte fick stanna mig flera gånger på rundan för att trycka sönder snökulorna i min päls men ändå var jag full av dom när vi kom hem!

 

Kulor!

Bred i gången är jag i vanliga fall men med alla snökulorna var jag ännu bredare.

Det blev duschen igen men det var det värt för det är så kul att skutta i snö och att leka mullvad, hihi!

Ännu bättre hade det varit med pudersnö och kallare för den flyger bara av mig.


Jag och matte åt mat, jag mitt torrfoder och matte stekte bara snabbt upp pytt i panna och ägg för mer orkade hon inte idag, blir nog soffan snart!


Av Aamor & Tina - 17 januari 2014 19:09

Dubbel glädje i morse, först berättade matte att det är fredag och sen var det vitt när jag kom ut!

Blev jättepigg på direkten och sprang så mycket jag kunde, hit och dit. smakade på lite snö och sen kutade jag igen.

Matte skrattade åt sin "ystra kalv" som hon kallade mig men det var så kul, okej det är kramsnö men jag var knappt stilla så länge att det fastnade.

Sen fick jag åka bil till syrran och bara det är ju glädje, matte blev glad när hon såg de andra bilarna med ca 10 cm snö att vår stod i garaget, hihi!


Jag har varit ute och sprungit i vår hage i 30 minuter och bara njutit av snön, var uppehåll då. Det mesta kom tidigt i morse och fram på förmiddagen.

Efter utevistelsen var det skönt att krypa ner i syrrans säng för att vila lite.


Matte kom inte och hämtade mig förrän 16.30, hallå hon slutar 15.15 kan hon inte klockan eller!

Lite ärenden sa hon och så hade hon varit på bilbesiktningen med vår bil, den gick igenom men skyltlamporna var sönder så hon får byta dom. Glädje igen!

Blev biltur hem också och sen har matte haft lite att göra här hemma. Först startade hon tvättmaskinen och sen la hon sig i sängen, ojdå så upptagen hon var där då, hihi!

Hon sa att hon faktiskt var det för hon planerade hur hon ska möblera med den nya sängen när den kommer nästa fredag och sovrummet ska storstädas. Hon kom inte fram till nått mer än lite förslag men jag tror det blir bra hur hon än gör.

Jag har fått mat, blev torrfoder idag med en smulad favoritsticks, en i rosa förpackning med en katt på, hihi!

Nu ska vi hålla fredagskväll, i alla fall jag för jag tror nog att matte ska tvätta lite till när hon ändå är igång.

Snöar för fullt nu igen så det blir nog lite springande nästa gång jag ska ut och i morgon om den ligger kvar för det vet man aldrig.

 

Gammal bild


Trevlig helg alla goa själar!

Av Aamor & Tina - 16 januari 2014 18:20

Märks att det är i slutet på veckan nu för jag var trött i morse, ville knappt gå ner från soffan men när matte sa hejdå fick jag bråttom, hihi!

Jag har passat på att vila mig så mycket som möjligt hos syrran för vad är skönast när man är lite trött, hihi!

Jag vet att jag är en trötter men jag är pigg när jag är ute så jag passar på att samla energi inomhus.


Jag fick åka bil hem och först tänkte jag att det är nog fredag men matte sa att vi tog hem bilen för de har sagt att det ska bli snöoväder i natt så bilen står bättre i vårt garage så slipper matte skrapa och skotta ut den om det blir mycket.

Vi har fått snö under dagen också men tyvärr försvann den så fort den nådde marken så nån glädje av den fick jag inte.


Hemma serverade matte mig mat men jag gick och la mig istället i min kökssäng men jag kom upp efter en liten stund för matte stod och hackade något så jag var tvungen att kolla och ev smaka men det var inget gott. Hon gjorde en sallad så den kan hon ha för sig själv.

Valde istället då att hoppa upp i soffan och vila mig lite så troligen blir det ingen mat för mig idag.

Matte valde bort skrivbordet men tog datorn med sig in i soffan så hon kunde hålla mig sällskap, tror hon ville vara när mig, hihi!


Ska bli lite spännande att se om det kommer nån snö i natt och hur mycket i så fall, matte tycker att det kan komma lite som ligger på gräset men att vägarna är bara och framförallt ingen kramsnö som fastnar i mitt hår- önska kan man alltid göra, hihi!

 

Snöbus med syrran piggar alltid upp (gammal bild).


Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se