Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under januari 2014

Av Aamor & Tina - 15 januari 2014 18:38

Så mörkt i morse när vi gick iväg att jag inte såg att det var min vän Chilli som kom gåendes, han skälla till innan matte sa till mig att titta efter innan jag sa nått! Ja ja, inte så lätt alltid att hejda sig för jag sågbara en hund i ögonvrån när jag satt och gjorde nr 2, hihi!

Så fort matte kört iväg la jag mig och sov fram till vi fick ett kort besök av en dam och när hon gett sig iväg igen intog jag kökssängen och sov fram till 13.30, det är gott att sova.

Sen blev det lite kel uppe på köksbordet, jag gnuggade huvudet i mattefars bröstkorg men syrran tyckte nog att jag höll på för länge för hon kom och la sig mellan mattefar och mig och så var det roliga slut!


Klockan 15 gick jag ut i hallen för att invänta min matte men jag väntade och väntade och sen väntade jag lite till.

Varför ska jag behöva vänta så länge på henne? Hon ska ju komma och hämta mig strax efter jag börjat vänta.

Först klockan 17 kom hon, jobbat länge idag och sen var hon inne om i affären och köpte mjölk.

Trots all väntan på henne fick jag bråttom in i ett annat rum för att hämta en pipleksak till henne. Väntan var över och min älskade matte skulle hämta mig men först skulle vi ha torkad kycklingfilé av henne, hihi!

Matte fick mat också innan vi gick hem.


Vi satt ute en liten stund innan vi gick in men jag sa till matte att jag ville in för jag var hungrig.

Maten är uppäten och matte går här och städar undan lite saker och torkar av, plockar lite torra blomblad men jag ska nog snart få henne att sätta sig ner och kela lite med sin lille påg, hihi!

 

Syrrans säng som är min när jag är där, hihi!

ANNONS
Av Aamor & Tina - 14 januari 2014 18:32

Matte vaknade 45 minuter innan klockan skulle starta men jag hade tur för hon stannade i sängen fram till "rätt" tid. Jag hade kanske nått med att hon vaknade för jag hade lagt mig nere vid hennes ena ben som hon dragit upp mot det andra, vänster fot i höger knäveck och där låg jag med stötta från två håll. Matte behövde nog sträcka på sitt ben men kunde inte i sömnen så det var nog därför hon vaknade.


Gick med glädje ut när vi skulle iväg men stannade tvärt och tittade bara, var hade den lilla snön blivit av, nästan allt var borta!!!!

Det hade slagit om och blivit plusgrader i natt, det var väl bra onödigt! Först göra mig glad över lite snö och frusen mark och så slask nu igen, blöt och grått! Som sagt väldigt  onödigt!

Dagen har varit grå och trist och jag och syrran har mestadels tagit det lugnt. Blir liksom inte speciellt pigg av sånt väder.


Matte var och handlade ett lakan till min nya säng - okej okej hennes nya säng för hon hade inget så stort och hon ville ha ett formsytt/dra-på-lakan. Blev en mjuk pläd också och jag undersökte det noga och det fick godkänt, det kan jag nog ligga på, hihi!

Jag hamnade på trimbordet innan jag fick min mat för matte sa att jag hade ingen mun - jodå den fanns där men bakom hela mustaschen.

Hon ville sätta upp tofsen på annat sätt idag med 4???? gummiband och jag hade lite svårt att vara still och mitt i allt ringer det och hon svarar och så är det en försäljare.

Han snackar och matte hummar samtidigt som hon försöker få upp min tofs och rätt som det är ryter hon till "sitt still", "förlåt?" hör hon i andra ändan av luren, hihi! Hon förklarade att hon kammade sin hund.

Matte skrämde nog skiten ur honom, hihi! Det blev ingen affär för matte lyssnade klart och sa sen "inte intresserd"!


Hur jag ser ut med mina 4 gummiband? Ja det kan man undra, hihi, egentligen är det bara två tofsar till slut men gummibanden sitter på rad så det blir 4 gummiband för att det inte ska hänga ner i ögonen.

 

Tada!! Sitter två bakom de ni ser!ANNONS
Av Aamor & Tina - 13 januari 2014 18:00

Måndag igen men det kändes rätt så lätt att gå upp i morse även om jag nu bara gick från en säng till en annan, hihi!

Kände direkt när vi kom ut att vädret ändrats för det var minusgrader ute, kände en liten glädje och skuttade lite extra, skönt att slippa regnet.

Sen att jag fick skutta ner till bilen gjorde det ännu bättre.

Matte sa att det var -6 grader och lite skillnad mot dagen innan med +6.


Varit full rulle hos matteföräldrarna idag, ja inte från min sida med det har storstädats och fejats för de ska ha gäster ikväll.

Mattefar ville släppa ut oss en gång i hagen, syrran kom direkt men jag kröp in under kökssoffan och tvärvägrade gå ut.

Syrran kom in snabbt igen när hon märkte att jag inte ville med, hon tjatade lite på mig men jag stängde öronen.

Blev en liten promenad senare och det var kul.


Matte var sen, hon sa att hon skulle sluta tidigare i dag för hon ska jobba länge en annan dag men hon kom inte utan var 45 minuter försenad - något ärende sa hon men jag såg nog att hon inte bar på nått - ha!

Hon frågade om jag ville följa med hem och det ville jag även om hon var sen för hemma är ju bäst.

Så glad jag blev när jag kom ut på trappan - där låg snö, pyttelite men snö. Gruggade huvudet direkt i den, hihi!

Hemfärden gick fort, jag smakade och nosade på snön hela vägen.

 

Inte så mycket snö men det har nog bara snöat i 45 minuter när matte tog bilden.

Inte så snällt av henne att ta bilden precis när jag vattnat tuvan men till hennes försvar stod jag länge och nosade och var sen snabb med att få upp benet, hihi!

Tuvan blir regelbundet bevattnad så det är därför den är så stor, hihi!


Hemma åt jag min mat och sen började matte störa runt inne i sovrummet så jag var tvungen att kolla henne, en fåtölj åkte ut på balkongen och ett skåp flyttades längre upp på väggen och sen satt hon i sängen och tittade.

Jag var bara tvungen att fråga vad tusan hon höllt på med och då sa hon att ärendet hon varit på var att hon beställt en ny säng till mig, eller kanske det var till sig - hörde inte riktigt där, hihi!

Den är större så omändring krävs men hon har lite tid på sig för den kommer först nästa fredag.

Oj så gott det ska bli, matte kan ju tro att hon ska få mer plats, hihi.


Av Aamor & Tina - 12 januari 2014 17:00

Matte hon vaknade i morse av att hon höll på att trilla ur sängen, benen låg redan på min trappa och rumpan hade hon utanför både säng och täcke, hihi!

Vem fel var nu detta? Inte mitt för jag kräver inte att hon ska flytta på sig för att ge mig plats men att hon råkar göra det i sömnen när jag knuffar lite på henne men inte är det mitt fel, hihi!

Matte har nu snackat ett tag om att köpa ny säng och då en större, den hon har börjar bli lite gammal så det är inte bara för att jag ska få plats hon skaffar ny men kanske att den blir större är för min skull eller kanske för hennes egen, beror på hur man ser det.


Morgon rundan blev bara en liten kortis, ner och kastade sopor och sen ville jag kolla bilen och om Peggy var i garaget men där var ingen - jo bilen var där som tur är men ingen Peggy.

Inne igen åt matte frukost och sen tvättade hon lite och bädda rent i vår säng, ska bli gott att sova där i natt.

Annars har vi mest tagit det lugnt.

Blev en långrunda vid 14-tiden och först när vi var hemmavid mötte jag en hund, min kompis Gizmo och hans matte.

Matten älskar mitt namn för hon är från Spanien och säger varje gång vi ses, Aamor-kärlek och så ska vi kela lite, hihi.


Just nu har matte lagat mat till sig, blev äggakaga, hihi med bacon men innan dess provlåg vi bäddningen, vi låg ovanpå täcket givetvis men det kändes perfekt, hihi!

Jag åt också när vi kom ner från sängen, idag blev det torrfoder med lite stänk av smällt smör över för jag var inte sugen på mina "köttbullar" idag. Enda jag kan klaga på att matte var snål med smöret för det är gott men allt slank ändå ner.

Matte tog precis ner stjärnan som stått i fönstret och det ser så tomt ut där nu fast Buddha kom på plats igen mellan de två Foo-hundarna.

  Foo-hundarna matte vann på lotteri på en Shih-Tzu utställning 2011.


Nu ska vi hålla kväll och samla oss inför en ny arbetsvecka som är 5 dagar igen, känns bättre med bara 4 dagar som förra var på, hihi!

Matte säger att det finns många röda dagar nu på våren så jag ska inte beklaga mig - jajajaja!

 

Gammal bild men det är detta bäddsetet som vi bytte till nu.


Väldigt blåsigt hos oss idag, regnar inte mer än ytterst lite så det kanske kan torka upp lite men jag gillar inte blåst.

Stod och skulle lyfta benet mot en stolpe när det kom en kraftig vind som nästan blåste omkull mig så jag satte snabbt ner benet och sprang fram till en buske där det var lä, hihi!

Av Aamor & Tina - 11 januari 2014 18:04

I går tyckte jag att jag och matte skulle gå och lägga oss men matte sa att klockan bara var 19 och att det var på tok för tidigt så istället kelade vi lite i sängen och det var ju också trevligt.

Blev sänggång vid 23 istället och sen sov vi gott eller i alla fall fram till 01.30 då någon satt och kliade sig så nån annan vaknade - ups!

Vi somnade om efter en stund, hihi!


I morse vaknade matte lite väl tidigt, redan 05.30 men som tur var hoppade jag upp till henne och snarkade henne till söms igen, hihi! Klockan var lite mer när vi sen vaknade igen och då låg jag så gott i mattes knäveck och sov men blir helt plötsligt väckt av att en starkt blixtrande!

 

Huvudet är längst bort, hihi!


Vi tog en sväng bort till matteföräldrarna för deras TV i köket hade knasat till sig lite och så ville de att matte skulle titta på den.

Efter lite suck och stön och tittande i instruktionsboken tröttnade matte på den och kastade den till sidan och körde på bara.

Hon passade även på att koppla in deras viasatbox till den TV:n och så fick hon allt att fungera. Det var nog för att Affi och jag var uppe på bordet och hjälpte henne väldigt mycket, jag hade tex den tjocka instrukionsboken som huvudkudde, hihi!

Vi stannade kvar så fick matte middag också.

Jag själv åt mat när vi kom hem och nu har jag lekt lite med mina leksaker, blir lite extra leksen ibland när man är så där mätt och go!

Har fått tofsen omsatt för jag såg inte mycket och hela nosen var gömd och det kan bero lite på att jag var uppe i matteföräldranas soffa och gnuggade bäddade med nosen. hihi!


Nu lite gnäll! Nu vill jag och matte bara skrika SLUTA REGNA för det har öst ner hela denna dag också och det står vatten överallt, gräsmattorna är så sunkiga och det säger bara slörp när vi går på dom - är så otroligt trist.

Hade allt kommit som snö hade vi haft höga vallar nu, kanske inte så mycket bättre men lite för detta är inte kul!

Så nu har jag gnällt, inte för att det hjälper men vi är så trötta på detta nu.


Av Aamor & Tina - 10 januari 2014 17:24

Låg och tittade på matte i morse när hon åt frukost och hon såg nog hur trött jag var för hon berättade att det är fredag idag och sista gången vi hör klockan denna vecka!

Det är min jippie-dag alltså så kan det bli bättre!!!!

Fredagen är härlig för det är början till helg även om jag nu måste upp tidigt men annars är lördagen bäst med tanke på att jag slipper klockan - varje dag har sin charm egentligen men fredag är fredag - Jippie-dag!


Det började regna när vi kommit halvvägs till syrran, ingen direkt överraskning med tanke på hur mycket det regnat den senaste tiden, jag brydde mig inte men matte blev lite gnällig och skyndade på mig så det var bara att traska på!

Dagen hos syrran har varit lugn och mest bestått i vila och gos - en härlig dag!


Matte kom lite senare för hon skulle köra upp till den Netto-affär som ligger på andra sidan stan för att se om de hade en sak som var slut på "vårt" Netto men det var slut även där men hon fick handlat lite annat istället.

Blev rysligt glad när hon kom så jag tryckte in en pipleksak i min mun och lät lite ynklig, matte skrattade och sa att jag nog skulle spotta ut den innan jag kvävdes men först kelade vi lite.

Fick åka bil hem och bara det gör dagen till en jippie-dag, hihi!

Medan matte lagade mat till sig låg jag och tittade på min bara, matte kanske skulle göra nått som var gott och då är det onödigt att äta sig mätt på sin egen mat, hihi.

Nu gjorde hon bara pytt i panna med stekt ägg men ägget ville jag smaka så hon skar några bitar och strödde över min mat och vips var skålen nästan tom, är det fredag så är det, hihi!


Matte bytte om när vi kom hem för måndagar och fredagar har hon såna där arbetar byxor på sig, blue wear heter det visst men nu har mysbyxorna åkt på så det blir nog mys nu, hihi!

 

Titt ut, fredag idag! (gammal bild)

Av Aamor & Tina - 9 januari 2014 18:36

Det blev tidig i säng i gårkväll, redan 21.30 men sen släckt matte inte förrän en timme senare men det hjälpte för jag var inte riktigt lika trött i morse, matte var mycket piggare så hoppas det blir tidigt i säng i dag också!

Inte lika tidigt säger matte för hon ska se Djurskyddsinspektörerna på 4:an.


Jag fick inte åka bil i morse, dålig stil för jag fick åka i tisdags och onsdags men inte idag!!!!!

Lite tur kanske ändå att jag fick gå för jag mötte Chilli, min Goldentik. Såg först inte att det var hon för det var så mörkt men när vi kom närmre såg jag ju!

Det regnade inte när vi gick iväg men sen startade det och sen har det hållt på hela dagen, har varit så mörkt så jag har trott att det varit kväll hela dan.

Mattefar fick nästan dra ut oss vid 14-tiden för vi vägrade röra oss ur fläcken. Vem vill ut när det ösregnar? Inte vi i alla fall!


Det hade faktiskt slutat regna när matte kom för att hämta mig så vi satt ute en liten stund men alla katterna var nog inne för jag såg inga.

Matte snackade i telefon så hon kunde inte hjälpa mig att spana heller, hihi!

Medan matte lagade mat till sig åt jag min mat så jag ligger och vilar nu.

Kan man bli annat än trött när det är mörkt, blött och allmänt ouppiggande väder!

Tror nog att matte snart gör mig sällskap fast då i soffan, hihi!

 

Från maj förra året!

Jag låg och funderade om jag skulle äta den eller inte, hihi!

Får nog snart ha lite rivna morötter matte för det är gott!

Av Aamor & Tina - 8 januari 2014 18:46

Matte satt och tittade länge på TV igår, hon såg Sound of Music så det blev en sen kväll till men vi har sovit gott i natt för matte har inte stört mig.

Fast för mig var det lika jobbigt att gå upp ändå när klockan började spela. I kväll har matte lovat mig att det ska bli tidigare sänggång och jag hoppas!


Varit en bra dag hos syrran, mycket kel och vila. Så fort vi har varit ute har jag sprungit in till mattemor och visat henne var godislådan finns så hon inte glömmer bort det, hihi men jag tycker nog att vi är ute alldeles för sällan. Minst en gång i timmen så jag kan få godis efteråt, hihi!


Matte hämtade mig direkt efter jobbet och efter lite snack skulle vi ge oss hemåt.

Nu blev det inte så snabbt för syrran ville ha mat av min matte och när jag ville kolla vad som fanns i burken så åt jag lite direkt ur hennes torrfoderburk - mums.

Nu blev det inte så mycket så jag fick lite av mina "köttbullar" när vi kom hem.

Jag har fått omsatt min tofs - 2 gånger! När matte fått upp den första gången såg hon att hon fått med för mycket hår vid mitt ena öga och när hon skulle rätta till det lossnade där för mycket så hon fick klippa upp gummibanden igen och sätta tofsen en gång till - suck!

Sen skyller hon på att jag inte satt still för det gjorde jag, i alla fall i några sekunder, hihi! Hon får öva på att bli snabbare istället!


Nu ska vi hålla kväll för vi är bägge mätta och trötta så det blir nog soffan fram till vi ska ut innan natten!

 

Från sist jag hade badat! 

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se