Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under januari 2014

Av Aamor & Tina - 7 januari 2014 18:06

Fy tusan vad jag var trött i morse när mattes klocka började spela musik! Kan ju bero på att matte inte kunde somna utan vaknade hela tiden till när hon väl somnat och sista gången hon kollade klockan var den nog 03 och sen drog klockan igång 06.15, inte så konstigt att jag var trött!

Ja det är väl bara att gilla läget att det är dags att gå upp tidigt igen nu - suck!

Jag har ju fördelen av att kunna sova precis när jag vill under dagen hos syrran men det känns ändå hårt att behöva gå upp!


Varit lugnt och skönt hos syrran, blivit mycket kel och mycket bus, nä inte bus, hihi utan vila!

Jag satt och tittade ut ett tag genom köksfönstret och får då syn på en stor flock med råkor och kajor och börjar fundera på att de kanske anfaller huset så för att vara på den säkra sidan skällde jag ut dom men istället för att få beröm fick jag gå ner på golvet! Här skyddar jag min familj och så uppskattar dom inte det - suck!


Matte var lite sen för hon var först och handlade lite, tomt i kylen nu igen men det gick ganska så fort, bara 30 minuter senare än vanligt!

Matte fick mat hos matteföräldrarna och efter lite snacka körde vi hem.

När vi gick ut till bilen hör vi att det kommer ett utryckningsfordon och det var brandkårens akutvagn och när den passerat körde vi hemåt men när vi kom ut på stora vägen stod de och blinkade för fullt där vi skulle köra ner och jag hör matte säga "åh, nä".

Vi får hålla still en liten stund och sen köra in på felvägbana i korsningen och då såg matte att där låg en person på vägen.

Tur att vi var lite sena för annars kanske vi hade kommit precis då det hänt. Matte läste på polisens sida sen och då var det en fotgängare som blivit påkörd. Hoppas personen inte är allvarligt skadad.


Jag har ätit min mat och sen var jag ute på en liten runda, gjorde inget när vi gick in från garaget nämligen och nu har jag precis lagt mig efter att ha haft matte till att göra allt möjligt - nädå jag kör inte alls med henne, hihi!

 

Fått tillbaka denns sängen nu men jag vet inte riktigt vilken som var bäst, hihi! Bilden är gammal!

ANNONS
Av Aamor & Tina - 6 januari 2014 18:59

Idag har vi inte gjort många knop för det är viktigt att vila inför arbetsdagen i morgon, hihi! Vi som har slitit så hårt under ledigheten, hihi!

Morgonrundan avslutades med lite kel från Peggy så det blev ju perfekt och sen gick vi in igen och efter att jag fått min tofs omsatt och lite allmän ompyssling så blev det lite slpappande, för mig i alla fall för matte läste lite nyheter på datorn och sen snackade hon i telefon länge.

 

Efter omtofsningen!


Helt plötsligt får matte se att min säng i TV-rummet är skitig och hugger efter den och vips så är den tvättad och hänger på tork - skulle aldrig gått ifrån den!

Nu bara måste jag ha en säng att vila min trötta kropp i på just det stället så matte fixade till det till mig och nu vet jag inte om jag vill ha den tvättade sängen tillbaka, hihi!

Hon tog en saccosäck-typ och la en fårullsfilt över och "gropade" till den lite och jag provade!

 

Godkänd!


Nu har vi precis varit ute och gått en runda och snackade med en granne och inne serverade matte mig mat men jag stuntar nog i att äta den idag, känns inte som jag är sugen på mat, kanske senare.


ANNONS
Av Aamor & Tina - 5 januari 2014 15:55

Väckte matte strax innan 07 och det var bråttom ut igen, hihi - vi hann! Tro nu inte att vi blev uppe nä nä för vi la oss igen och bara njöt, jag somnade hårt i mattes knäveck och matte slumrade lite till sin ljudbok.

Sen att klockan blev rätt mycket kan ju kvitta nu när vi ändå är lediga, hihi!


Vid middagstid blev det en lite längre runda. Först hälsade jag på min kompis Trixie men valde sen att gå ett annat håll, Trixies matte skrattade när matte förklarade hur hon visste att jag inte ville gå åt samma håll som dom gjorde.

Man får ju visa det på det sättet man kan, jag väljer att sätta mig ner och gäspa högt och skaka på huvudet, hihi!

Var sugen på att gå en bit på motionsslingan så det gjorde vi när vi väl kom dit.

 

Luktar så gott på många ställen och just här hittade jag ett som jag måste sprätta på!

 

Vänta på mig matte - jag kommer!

På en öppen gräsplätt såg jag en massa svarta fåglar så vi satte oss ner på en bänk och tittade på dom ett tag.

Vi täffade på en vän till matte som vi stod och snackade med, eller kanske inte jag snackade för jag la mig till slut men de två - ojojoj!

Gick två hundar förbi medan de snackade och då vaknade jag till och sa "hej" - lite högt kanske, hihi!

Precis när vi skulle gå kom vår vägg-i-vägg granne så vi hade följe hem den sista biten!


Efter lite vila frågade matte mig om jag var sugen på att åka bil och givetvis var jag det - alltid!

Min matte tyckte lite synd om mig eftersom mina favorit sticks inte fanns på Ö&B och de hon köpte var inte goda så hon körde iväg och köpte de sticken som är till katter för de älskar jag också - tack matte, det var snällt av dig!

Finns nog inte mycket som min matte inte skulle göra för mig när jag tänker.

Träffade på min kompis Rex när vi gick från garaget och idag ville jag snacka med honom. Är lite si och så med att snacka med honom för ofta har han kommit när jag umgås med Arktis och då skyddar jag honom.

Ja han är ju så "liten" och kan inte skydda sig själv säger matte - men matte han är ju under året och det kvittar hur stor han är då!


Ätit har jag gjort och nu ska jag slappa lite innan jag ska dra ut matte igen, träffar kanske fler kompisar då!


Av Aamor & Tina - 4 januari 2014 16:37

Blev ingen väldigt lång sovmorgon i morse för någon behövde gå ut, hihi! Inte så lätt när det kommer på akut, gäller att matte är snabb med att få på sig om hon inte vill ha 2:an vid ytterdörren, hihi! Hon var snabb!

Satt ute en liten stund för matte blev sååååå hungrig och ville in men tro inte att hon åt direkt! Nä hon drog fram dammsugaren och efter det kom våtmoppen fram, den är inte framme speciellt ofta men tydligen var det dags nu - hon som var hungrig!

Fast hon våtmoppade golvet och sparade den sista biten så hon kunde sitta ner vid köksbordet och äta medan golvet torkade. Hon sa till mig att vara still för att slippa en massa tassavtryck och jag var still, på några ställen, hihi!


Lite slappande i soffan blev det sen men efter en kort stund var det dags med ett akut besök utomhus igen.

Matte tycket inte det var lönt att slappa på soffan mer så hon startade tvättmaskinen, blev två maskiner idag.

När hon kollade var jag var låg jag och sov så gott i min säng så hon tyckte också att hon var förtjänt av lite ryggläge men då vaknade jag och började snacka.

Matte frågade om jag var rastlös och det stämde rätt så bra så vi gick ut och det blev en långrunda.

 

Men matte vem håller i mitt koppel om du går före?

Matte släppt mitt koppel eller långlina som jg har för där var helt fritt från hundar och människor så jag gick och strövade lite som jag ville men iland gick matte för lång ifån mig så jag var tvngen att springa ikapp henne!

Nu visade jag inte att jg höll koll på henne men tydligen känner hon mig, hihi!

 

Alltså matte, jag bryr mig inte, jag tittar ju inte ens på dig och jag sprang för att jag kände för det!


Hemmavid igen satte vi oss på bänken och då kom Peggy och kelade. Hon var lite väl kelig igag för hon gav mig små nyp i öronen, blev nästan rädd när hon gjorde det första gången!

Berättade för matte att jag var hungrig när vi kom in igen och trots att klockan bara var 14 fick jag min mat, äter ju senare annars men magen var helt tom och efter motion kan det smaka gott.

Varit ute en sväng igen för en stund sen, jag ville mest kolla om katterna var ute men fast vi stannade ute en ganska lång stund kom inga fram till mig men jag såg några i alla fall.

Tror det rastlösa har gått över nu för jag känner för att sova lite, hihi!

Av Aamor & Tina - 3 januari 2014 16:37

En lugn dag, sovmorgon och sen ett kort besök hos syrran eftersom matte skulle till Ö&B och handla mina favoritsticks till mig - som var slut, vilken fräckhet och inte tänkte matte på att hon kunde köpa de till katter för de gillar jag också jättemycket.


Jag har lite olika funderingar som jag grunnar på, de poppar upp när jag ligger och slappar, inga jätteviktiga jo kanske vissa men jag vill dela med mig av dom i alla fall!


Varför måste den lediga tiden gå så fort?

Det snart dags för matte att jobba igen och vi som tyckte att 17 dagar var så lång tid!


Varför kan inte Arktis lära sig att inte skälla mig i rakt i ansiktet?

Jag blir lika irriterad varje gång och måste alltså säga till honom på skarpen, tröttsamt men samtidigt vill jag snacka och träffa honom. Han kanske lär sig nån gång, hihi!


Varför måste godiset ta slut när jag har ätit?

Jag vill ha mer ju men varje gång säger matte att det är slut efter nån bit.


Hur kan en affär låta bli att ha mitt favorit godis hemma när matte ska shoppa det till mig?

Vet knappt hur jag ska överleva detta, hihi!


En superviktig fundering är varför vissa hundar måste bitas! Mattes fd kollegas hund har blivit biten illa av en lös Amstaff -typ-hund på juldagen. Ena örat blev halvt och otäcka sår/hål på halsen. Han måste ha haft jätteont den stackaren.

Han är själv en stor hund men var helt försvarslös.

Skamligt att det ska hända.

Okej jag niper till lite när nån inte lyder mig men inte så det skadar, markerar bara (typ Arktis, hihi).


Lite av mina funderingar idag, har fler men dessa får räcka - jo en till!

Varför är det så kul att åka bil?

Behöver jag egentligen inte fundera över för jag vet svaret. Jag får vara nära matte och så så länge bilen rullar får jag vara med plus att jag sover så gott i bilen, hihi!


 

Gammal bild men visst ser det ut som om jag ligger och funderar?


Av Aamor & Tina - 2 januari 2014 17:32

Jag återhämtade mig hela dagen igår och spenderade nästan hela dagen i sängen vid soffan.

Vi var ute några gånger men det blev bara närområdet som markerades.

Tror matte också var trött för hon sa att vi skulle lägga oss tidigt och redan 21.30 släckte hon TV:n och la sig sen låg hon och läste till 23 men jag brydde mig inte utan sov så gott i vår säng. Har bara varit ur den en gång i natt, hihi!

Orkade inte ens äta mat igår - skyller på det i alla fall, hihi!


Idag blev det sovmorgon för där var ingen som väckte oss klockan 04 och berättade att en av katterna ville in, hihi.

Det gjorde hundarna vi passade en natt men de tystnade snabbt och katten kom in och vi sov vidare.

Vi sov till 9.30 idag, i alla fall jag för matte vaknade redan vid 07 och sen låg hon och slumrade lite med en "gammal" ljudbok i öronen.


Lurade matte när vi var ute för först gick vi upp mot idrottshallen och satte oss på bänken där, hör liksom till men när vi sen skulle gå igen var jag väldigt bestämd att vi skulle gå åt vänster istället för till höger, där vi brukar gå.

Det blev en långrunda och jag fick markerat på många ställen, även en hel del skräp från bomber och raketer fick sig en markering, hihi!

Matte gnällde lite för hon hade inte ätit frukost innan vi gick ut så hon blev hungrig men hon är så snäll som låter mig bestämma rundan.

Vi tog en tur bort till syrran för matte behövde handla lite, ekade i kylen sa hon och så kunde jag leka med syrran så länge.

Hemma igen åt jag min mat och sen gick jag runt och kollade på mina leksaker och helt plötsligt hör jag inte matte längre!

Bråttom ut i köket, ugnen var på men ingen matte, kollade toan men där var släckt och hon satt inte i soffan heller - jag rusade runt lite då jag hör nån som skrattar inne i sovrummet så jag kikar in där men ser henne inte där heller!

Helt plötsligt flaxar täcket till och då ser jag henne, vilken tur alltså!

Hon får inte göra så för jag tappar helt luktsinnet och använder bara ögonen när jag blir av med matte, lyssnar lite men jag blir brydd!

Hon fick en snabb puss och sen visade jag vad jag tyckte om hennes tilltag och gick och la mig - där fick hon!!!!


Regnat till och från under hela dagen och det är inte speciellt kul!

 

Gammal bild men jag fick kelat med Peggy igår och hon sa att hon saknet mig, hihi!


Av Aamor & Tina - 1 januari 2014 14:46

Gott Nytt År på er alla!


Jag kan även säga att det är gott att få komma hem!

Jag och matte, mest matte troligen har varit hundvakt sen i lördags morse till eftermiddagen på Nyårsafton.

Nu var vi inte hundvakter hemma hos oss utan där hundarna bor.

Vi körde iväg i fredags och jag såg till att jag verkligen skulle följa med när matte tog in resväskan!

 

Är jag i den kan hon väl inte glömma mig, hihi!


Vi skulle passa Lizas och Lasses hundar, där jag kommer ifrån innan jag flyttade hem.

Lite jobbigt var det i början men när Liza och Lasse gett sig iväg flöt det på mycket bättre och jag kunde ligga nära några och leka lite med dom även om de är helt vilda, hihi! Nä det är inte så farligt, de är busiga ute men cool lugna inne.

 

Lite utebus med några.

 

Jag och Nova slappar, vi är lika bra på det bägge två, hihi!

 

I början ville jag inte ha de andra för nära men till sist gick det bra.

Här ligger valpen Nike på mig!

 

Nike ville gärna ligga på min matte också!

 

Min söta mamma Minette!

Matte erbjöd henne att få en ny tofs när hon kliat i sin men hon gömde sig hela tiden, hihi!

 

Det allra bästa var faktiskt deras 3 katter, Här har vi gått in på toa gemensamt, hihi!


Då Liza och Lasse kom hem ville jag bara en sak och det var att vi skulle köra hem men det skulle vi inte för vi skulle fira in det nya året där, suck!

Matte påstod att Aamor, tramsen kom fram då!!!!! Vadå då, att jag skällde lite, pep, surade och ville allt eller inget hade faktiskt inte med saken att göra för jag ville HEM eller att jag och matte skulle gå och lägga oss och att klockan bara var 7 på kvällen kvittade väl!

Fast jag blev rätt nöjd när de åt mat, jag la in allt jag kan och som tur är var vi hos hundmänniskor så jag fick som jag ville, hihi!

 

Skål och Gott Nytt År!

Låg på kanten men ville helst ligga mitt på men det fick jag inte!


Det värsta med att vara hundvakt är att de hundarna har inte mina sovvanor utan vaknar i ottan och vill ut så jag är helt slut nu, somnade så fort jag kom in i bilen och sov hela vägen hem som tar lite över 1 timme.

 

Vi stannade till hos syrran innan vi körde hem och vi blev nog lika glada bägge två att ses igen!


Jag har fått tofsen omsatt och en hel del extra kel av matte så nu ska jag sova länge och i morgon ska vi sova länge!


Hur många hundar passade vi då? De tog med sig 2 st, en stor och min halvsyrra men ändå var vi 14 st.

Matte räknade oss noga när vi varit ute på kvällen så att alla skulle komma in men ibland fick hon det till 16 men det var när vi inte stod stilla, hihi!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se