Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under februari 2014

Av Aamor & Tina - 10 februari 2014 18:04

Har nog hört att matte sovit dåligt i natt, hon slumrade till och sen vaknade hon igen och så var det flera gånger men hon var ändå rätt pigg i morse, piggare än vad jag var i alla fall.

Matte sa att vi skulle ta bilen till syrran men att vi var tvugna att ändå gå en runda innan så jag fick gjort vad jag skulle.

Nr 1 är ju inga problem men 2:an lät vänta på sig och den kom mitt på körbanan inne på vår parkering utanför vår garageport, hihi! Matte sa att jag allt fick skynda mig för tänk om nån bil kom - ja då får den väl vänta!

Nu undrar säker ni varför inte matte drog mig till sidan men det är som så att hade hon gjort det hade det inte blivit nån 2:a för då hade jag knipt igen!


Jag och syrran har gjort mycket idag, klättrat i berg, cyklat, skällt på stora bjässe hundar och åkt bil - vi våra drömmar, hihi!

Vi har i stort sätt sovit hela dagen förutom när mattefars bror och fru kom på besök för då måste vi underhålla dom ju.


Matte hämtade mig tidigare än vanligt för att vara måndag så hon ska väl jobba längre en annan dag men det är okej.

Hon frågade hur vår dag varit och då sa matteföräldrarna att idag hade vi varit så snälla så och så berättade dom att vi mest sovit.

Klart de är snälla när de sover sa matte och skrattade. Jag säger att vi alltid är snälla även om vi ibland är lite livligare, hihi!


Hemma har jag fått upp min tofs för den hade kasat ner och så hittade matte en stor klietova vid min kind men hon klippte bort den för den var nästan omöjlig att få bort annars.

Maten har jag ätit och tänker snart vila lite igen.

Fick bråttom efter matte när hon gick in på toa för att slänga några kläder i kvättmaskinen, jag fick nämligen upp en konstig men intressant doft från de kläderna.

fick undersöka dom innan de hamnade i maskinen och jag fann katt, kanin, gris, häst och så tror jag det luktade lite fågel också! Matte hade haft de kläderna på jobbet förklarade hon och idag varit på den gården där alla dessa djuren finns, hon ska tydligen vara där nu en dag i veckan några veckor - jag vill också med!!!!!!


Nä nu blev jag trött så nu måste jag vila denna hårt arbetande hundkropp för det tar på krafterna att klättra och cykla även om det bara är i drömmarna, hihi!

 

Från juni 2013.

Av Aamor & Tina - 9 februari 2014 17:48

Söndagar är väl lämpliga att ta det lugnt på? För det är just det vi gjort idag - tagit det lugnt fast vi har ändå gjort nått!

Lite lagom sovmorgon till 8 och sen blev det bråttom ut för mig. Matte fick göra sina morgonrutiner efteråt, hihi!

Jag träffade på Peggy och hon hade tid att kela lite trots att hon var på väg åt ett annat håll.


Matte har tvättat en maskin tvätt och jag tog det lugnt, hihi! När den hängdes upp hjälpte jag till för jag låg i min säng och tittade på, hihi!

Tog en sväng bort till syrran för mattemor tyckte att hon hade kliat sig lite mycket i ena örat och så hade de inte nått öronrengöring hemma så vi gick bort och tvättade hennes öron, hon får gärna ta av mitt!

Blev lite busande men även lite vila. Gillade inte riktigt när matte cyklade ner på Netto för att handla lite men hon var snabbt tillbaka.

När vi skulle gå hem sa syrran till mattefar att hon ville följa oss en bit så vi fick vänta på dom.


Jag har ätit och just nu håller matte på att laga mat till sig.

Matte är lite gnällig idag för hon har ont i ryggen, stel och öm, hon har nog legat konstigt i natt.

Vi ska fortsätta med att ta det lugnt resten av kvällen för att samla kraft till den kommande veckan, hihi!

 

Från innan denna månad men ett bra exempel på just att ta det lugnt    

Av Aamor & Tina - 8 februari 2014 17:00

Vaknade vid 8 och när matte tittade ner på mig hör jag "Godmorgon Aamor, idag får du minsann bada!".

Vilket sätt att vakna!

Jag valde att gå en lång runda på morgonen för att skjuta upp det så länge som möjligt.

Inne började matte plocka med mina badgrejor så jag förstod att matte menade allvar så jag satt snällt och väntade på henne.

Försökte försvåra det lite för matte när jag väl hamnat i plurret för jag försökte ligga ner men matte reste mig upp så det var lika bra att låta henne hållas. Var ju rätt skönt trots allt och jag var i stort behov av bad för vattnet var inte direkt genomskinligt när matte sköljde av schampot, hihi!

Efteråt satt jag och myste i mattes famn i över 2 timmar.

Tog en liten snabbtur ner för att kasta sopor när jag var klar!

 

Så här fin blev jag efter badet men ni kan aldrig gissa vad jag såg nere på parkeringen - jo det kan ni nog!

 

Jag träffade en väldigt kelen Peggy! Hon till och med bet mig i öronen och stoppade in huvudet under min mage, heltokig idag!


Inne igen var det dags för mig att öva på hemligheten vi nämnde lite om igår. Det gick som en dans för matte lockade med godis, går ju lättare då, hihi!

 

Jag har fått en ramp istället för min trappa som blev för låg med den nya sängen. Matte köpte sen en matta och häktade på men vände den igen så den gummerade baksidan blev framsida istället, inte lika snyggt men bättre för mig och det är ju det viktigaste.

Jag kommer nog att vänja mig vid den när jag provat flera gånger men än är den lite läskig, särskilt när jag ska gå upp!

Blev hungrig sen och åt min mat så när sen matte stekte en kotlett till sig var jag mätt och ville inte ens smaka.


Trevlig lördag på er alla! 

Av Aamor & Tina - 7 februari 2014 17:47

Jag var väldigt tveksam till att gå till syrran i morse men matte övertygade mig om att vi inte skulle bli lämnade själva idag också så då kändes det okej.


Varit en lugn dag, vi har vilat större delen av dagen men på eftermiddagen sa vi ifrån att vi ville upp på bordet och kela lite eller i alla fall vara i centrum, hihi!

Matte kom lite sent idag också för hon skulle på två ställen och fixa och trixa men det blev inte jättesent som tur var.

Idag är det ju äntligen fredag och det känns bara så härligt och speciellt när matte hämtade mig så jag fick åka bil hem!


Hemma började matte fixa med en sak till mig som jag inte riktigt vet vad jag tycker om ännu men vi får prova och se. Återkommer med det när jag godkänt den, hihi!

Matte trampade på ett av mina små ben och då åkte dammsugaren fram och nu är de borta, suck jag sparar dom för att gå och tugga på lite då och då. Kanske ska lägga dom på nått ställe så hon inte trampar på dom! Får fundera!

Maten har hamnat i magen och nu tänker jag vila mig lite. Matte tänkte starta tvättmaskinen men hon blev trött av att bara tänka på det så hon valde diskmaskinen istället, hihi!

Nu ska vi njuta av att det äntligen är fredag!

 

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 6 februari 2014 18:37

Vi sov fasligt gott när klockan väckte oss i morse, matte har ju den senaste tiden vaknat innan klockan men nu har hon nog kommit "rätt" i tiden igen - trött alltså, hihi!


Idag har jag och syrran varit helt ensamma hemma, det var inte kul alls men vi överlevde, knappt men det gick!

Glada blev vi när de kom tillbaka och överöste dom med pussar och kel och sen såg vi till att de inte kunde smita iväg igen.

När matte kom, sen idag igen så berättade jag att det varit väldigt synd om oss och att vi blivit lämnade helt ensamma i det stora läskiga huset men tydligen visst matte om det och berömde oss och sa att vi varit duktiga - vilken tröst hon är!

Vände på det istället och undrade varför hon var sen och då berättade hon att hon varit på apoteket, i en klädesaffär och sen tankat bilen.

Fick syn på kassen och dök i den men där var inget kul till mig utan en tröja till matte och en kjol till mattemor - jag då som fått vara ensam hemma!!!!!!!!!!!!


Hemma åt jag min mat, nästan allt torrfoder och sen tyckte jag att matte skulle sätta sig vid datorn men hon satt vid köksbordet och läste gamla brev!

Hon sa att det var jättegamla kärleksbrev som hennes morfar skrivit till hennes mormor - de var jättegulliga sa hon!

Tröttnade på att säga till henne så jag gick in och la mig i soffan och när hon nu kallade och sa att hon satt vid datorn struntar jag i henne, vill hon inte när hon ska så........


I morgon är det veckans bästa dag, nämligen fredag och allra bäst är den när matte kommer och hämtar mig - längtar!

 

Från februari 2013.

Av Aamor & Tina - 5 februari 2014 19:10

Jag trodde nästan att vi var lediga idag trots att klockan drog igång, matte låg nämligen kvar väldigt länge och suckade och hade sig men till slut gick hon upp.

När hon sen kom ut ur duschen hörde jag henne säga att hon kan omöjligt snabba sig på morgonen när hon nu legat och dragit sig 20 minuter längre än vanligt men vi kom iväg i tid och matte var på jobbet 5 minuter innan hon började.

Det är duschningen hon inte kan snabba på men sen att äta kan hon göra fortare så hon tog nog igen tiden där.

Själv halvsov jag i soffan.


Det var riktigt halkigt när vi gick iväg. Jag skulle göra en rusning men jag kom ingenvart, stod på blankis upplyste matte mig om! Sen tog vi det försiktigt resten av biten till syrran.

Det har varit en lugn dag hos syrran. Vi fick besök idag också men detta var av en man som bor en liten bit från matteföräldrarna, han har en hund som heter Linus och är en Pudel men han var inte med. Linus är jättekär i min syrra och speciellt då ca 2 gånger om året men då sparkar hon honom på hakan, hihi. Det är ruter i min syster.


Matte var sen för hon hade lovat att köra mattefar på några ärenden men jag blev jätteglad när hon kom och då fick vi torkad kycklingfilé av henne, vi hade sparat oss hela dagen så vi kunde få när hon kom.

Träffade på Arkis när vi kom hem och idag blev jag inte irriterad på honom och på så vis slapp matte bli det på mig, hihi!

Han har börjat gå i skola och snart är han fullärd, tänker jag efter så kanske jag ligger risigt till också för tänk om matte tycker att jag ska gå i skola - bäst jag uppför mig, hihi!

Idag har jag ätit mitt torrfoder, ville inte ha något igår och enligt matte var jag livrädd för det eftersom jag gick långa omvägar för att inte komma för nära det!

Varför ska jag gå nära maten när jag ändå inte tänker äta? Förstår hon inte det? Okej jag gav maten onda ögat men det var för att det skulle hålla sig på sin plats och inte komma efter mig, man vet ju aldrig, hihi!

Varit en sväng på trimbordet och fått en omgång av borsten och omsatt tofs och nu tänker jag vila en stund bara matte kan sätta sig i soffan hon också.

 

Vad jag ska behöva vänta länge på matte, soffan NU! (gammal bild)



Av Aamor & Tina - 4 februari 2014 18:28

Jag var lite tveksam om jag ville svänga in till matteföräldrarna idag men då sa matte att vi måst ju kolla om mattefar är vaken för annars väcker vi honom och då fick jag bråttom men han var vaken så det roliga kunde jag inte göra, hihi!


Idag har vi fått besök, 2 gånger av olika personer! Det är så kul med besök.

Först kom mattes faster och hälsade på och sen kom mattes moster till matteföräldrarna - vi tog väl hand om bägge två och hälsade dom hjärtligt välkomna!

Sen är det lite trist när de går igen men jag hade ju matte att vänta på så mer glädje skulle ju komma.


Solen har skinit idag men det var kallt och halt i morse, likadant nu ikväll. Snön är så hård och jag får inte lov att gnugga nosen i den nu för jag gjorde det en gång och fick ett sår på mitt öga. Matte är stentuff om jag ens försöker vilket jag gör, hihi!

Maten var jag inte alls sugen på men jag kanske tar den senare när jag varit ute en gång till eller så bantar jag idag, vi får se.

Matte tog bara en macka och den verkade inte ens god så jag gick och la mig i sängen i TV-rummet.

Tar lite på ens krafter att underhålla besökare så lite vila kan vara skönt, hihi!

Matte stod och hackade och rev i köket och det var lite intressant tills jag upptäckte att det var en "14 dagars sallad" hon gjorde. Hon blev så sugen på den igår men hade inte grejorna hemma, gott som tillbehör till mat säger hon - ja ja!

 

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 3 februari 2014 18:05

Jaha då var det måndag igen och veckan börjar med töväder. Fast det började redan i helgen att tina men i natt hade det gått undet nollan igen så det var lite halt ute.


Matte och jag slöade mest hela dagen igår, hon läste ut sin bok och jag läste mest på insidan av ögonlocken, hihi!

Fast jag satt i mattes famn och kelade en liten stund.


Matte väckte mig redan 05 idag för hon vaknade då och kunde inte somna om utan låg och vände sig och sen startade hon sin ljudbok och då vaknade även jag.

Fick åka bil till syrran och det är alltid en lika kul upplevelse, hihi!

Idag har vi hållt igång matteföräldrarna riktigt ordentligt. Vi sov till 10 men sen har vi lurats och drivit med dom nästan hela tiden till matte kom strax efter 16.30, hihi!


Nu har vi varit hemma ett tag och vi har ätit vår mat och jag ska försöka undvika att få min tofs omsatt. Matte har nämligen informerat mig om att jag ska få det eftersom jag har gnuggat huvudet i en snödriva på trädäcket.

Hon påstår att det ser ut som jag har svint under ögonen - kan väl hända jag har, hihi!


Jag har fått en bloggaward av Kjelle Bus - tack så jättemycket!

 

Nu ska jag ge den till sex andra bloggar och det är inte lätt men jag ska försöka!


Hjulia

(en av mina första och trognaste läsare, vi gillar dig skarpt)

Melody & M. E.

(en riktig sötnos och jag tror hennes matte och husse behöver uppmuntran nu)

Laika

(en sötnos med massor av fart i)

Edith & Hilda

(ni är tillbaka och bara det är kul och så är ni söta)

Dui & Deco

(tänk vad ni får stå ut med nu med nytt kök, uppmuntran är aldrig fel då)

Tasse, Simba & Gunilla

(små söta busfrön som vi vill höra om en massa bus från)


 

Gammal bild från februari 2012. Snart ser det ut så hos oss om det tinar mer!


Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards