Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under april 2014

Av Aamor & Tina - 20 april 2014 17:12

Vi gick till syrran och matteföräldrarna vid middagstid igår för att hjälpa till och så skulle matte fixa det sista på sillatårtan hon bidrog med till påskfesten.

Matte fixade och jag tog en vilostund, bra fördelning men jag fick se sillatårtan när den var klar och även om det inte föll mig i smaken så tyckte jag att den var rätt fin, hihi!

 

När det mesta var klart och vi väntade på gästerna gick matte ut och la sig på trädäcket i solen och då var jag och Affi snabbt ute hos henne för en massa bus och kel, matte var på lagom höjd då, hihi!

När vi tröttnat atte hon sig i en stol istället och vilade lite.


Affi berättade för sin husse att hon var hungrig så hon fick mat och när jag lite senare sa till matte att även jag ville ha mat började matte förbereda till mig.

Hon la upp torrfoder men jag ville ha lite smält smör på så även det fixade hon men när jag skulle böja på huvudet för att börja äta kom Affi och tryckte bort mig och åt nästan all min mat!!!!

Hon gillade tydligen också torrfoder med smör, hihi!

Matte fixade nytt till mig och så blev även jag mätt.


Vi blev så glada när gästerna kom, det var mattefars bror, han fru, deras dotter och barnbarn. Pappan var hemma för han hade blivit sjuk.

Vi överföll nästan barnet och han var lite smårädd i början så matte sa till oss några gånger men sen blev han van vid oss och då fick matte säga till honom att låta bli oss.

Var helt slut när vi sen gick hem.


Idag fick vi en lång sovmorgon även om vi mest låg och myste efter 8.30

Blev en långrunda på morgonen och den var härlig, varmt och gott och jag fick skällt på tre hundar, hihi! fick och fick säger matte men jag gjorde det ändå.

Hoppade upp i soffan när vi kom hem igen och tur var det för matte började bädda rent i sängen och startade tvättmaskinen och så kom till och med dammsugaren fram.

Då allt äntligen var klart la hon sig i sängen med sin bok och efter en stund kom även jag och gjorde henne sällskap.

Jag gillar lugn och ro, hihi!

 


Vi var ute en liten kort runda för en stund sen och sen fixade matte mat till sig men jag väntar nog till senare, kanske efter nästa gång vi varit ute.


Av Aamor & Tina - 18 april 2014 20:31

Hade jag orkat skratta i natt så hade jag, skrattat åt matte!
Det var så att hon låg och läste till 00.30 och när hon kände att blinkningarna blev lite väl långa la hon boken men hann somna innan hon släckte lampan, hihi!
Hon vaknade 2 timmar senare med bokmärket på magen och lampan tänd, knasfia!

Matte vaknade sen igen vid 8 men låg kvar till 9, skönt!
Blev lite bråttom ut och det har varit lite bråttom ett antal gånger under dagen men det har varit okej ändå.
Vi gick bort till syrran för matte skulle göra en silltårta till i morgon när vi ska dit och andra gäster kommer.
Blev helt utmattad så när vi kom hem intog jag soffan tillsammans med matte och sen slumrade vi, skönt!
I och för sig vilade jag den medta tiden hos syrran också men det kan också vata tröttande, hihi!

Vi gick ut ens sväng vid 19.30 och när vi kom in igen åt vi lite mat.
Jag fick lite stekt äggula på mitt torrfoder.
Nu försöker jag kalla ner matte på golvet till mig, tror jag snart lyckas, hihi!

Ha en trevlig Långfredag!

Av Aamor & Tina - 17 april 2014 19:12

Matte sa i morse att det var fredag idag trots att det är torsdag, knasigt va! Hon fick förklarat det lite bättre för mig för jag fattade inget först men sen fattade jag - toppen, säger jag!


Både mattefar och mattemor var uppe när vi kom dit och det var jättekul men vid 8.30 förstod vi varför.

De skulle iväg igen och vi skulle vara ensama i huset igen, helt ensamma med alla husspöken, huuuu!

Vi var säkert ensamma mellan 3 och 4 timmar, var jätteläskigt men vi var duktiga men vad vi gjorde tänker vi inte säga, hihi! Det som matte satsar mest på är att vi sov eftersom vi sover annars mest hela förmiddagarna men vi tänkder inte säga om hon satsat rätt.

Vi blev väldigt glada när de kom tillbaka för att hälsa på tvåbenta är nått av det bästa vi vet.


Matte och mattefar var och påskhandlade det sista innan hon hämtade mig men de var rätt snabba.

Fick åka bil hem så nu fattade jag på riktigt att det är fredag en torsdag!   

Träffade på Arktis när vi kom hem och han var inte lika ohyfsad i dag mot mig, hihi för när han tramsade så kallade min matte på honom och då gick han till henne och slängde sig på marken så jag kunde gå fram till honom.

Nä, han är söt men en typiskt tonåring, en sån som jag aldig varit, hihi!

Min mat ligger i magen idag, blev inget igår och matte undrar om jag kör nån diet med att äta varannan dag, hihi!

Bry dig inte matte för jag äter när jag är hungrig, hihi!


Nu ska vi snart hålla torsdags fredag så fort matte hängt upp tvätten som nog snart är klar för maskinen snurrar fort nu hör jag!

 

(från innan denna månad)


Av Aamor & Tina - 16 april 2014 18:53

Det var lite kyligt i morse och gräset var fruset på de ställen som solen inte kommit åt men solen sken klart och starkt.

Dagen har varit kanon för vi har varit ute mycket.

Matteföräldrarna gick ut och satte sig på trädäcket och givetvis hängde vi med.

Jag har busat ute och sovit ute, hihi! Låg och njöt i solen ett tag men när det blev för varmt gick jag in i skuggan.

Det är härligt nu när vi kan vara ute mer vid fint väder och snart kommer nog dörren stå öppen hela tiden så vi kan springa ut och in som vi vill men det ska kanske bli lite varmare först.


Matte var lite sen för hon hade tagit matteföräldrarnas bil idag och körde sen för att få bytat till sommardäck, passa på när hon ändå var ganska nära.

Nästan hemma mötte vi Arktis och han blev glad för glad när han såg mig så jag fick ryta ifrån lite, hihi! Matte säger att han bara kivar med mig men jag gillar inte stora tassar i nyllet eller på mig någonstans för då säger jag ifrån!


Matte serverade mat men jag valde att vila mig lite istället, äter kanske senare eller inte alls men det får tiden utvisa, hihi!

Nu ska vi ta det lugnt, jag i alla fall för matte har startat tvättmaskinen så hon får väl jobba lite när den är klar.

 

Jag och Arktis förra månaden.

Av Aamor & Tina - 15 april 2014 17:48

Jag hoppade över min mat igår, matte påstod att jag var rädd för matskålen för jag omvägar runt den men jag ville bara inte ha nån mat.

Matte låg och läste länge som vanligt men släckte lampan lite tidigare än i söndags i alla fall. Jag valde att ligga uppe hos henne och somnade gott och gick inte ner förrän hon nästan somnat.


I morse var det strålande sol fast det varit minusgrader, mattefar sa att det var -2 när han gick upp. Solen sken så mycket att matte fick ta på sig solbrillor.

Varit en härlig dag förutom när vi blev själv i huset jättelänge, säkert i en hel timme.

Mattemor skulle kolla sina ögon så mattefar hängde med men vi fick stanna hemma med alla spöken som kanske finns i huset!

Ett hade jag där i alla fall - syrran, hihi! Nä jag var glad att jag hade henne som sällskap.


Beklagade mig lite för matte när hon kom och hämtade mig men hon sa att vi varit duktiga som passat huset och jag som ville ha pjosk och ömkan!

Tog det lugnt på hemvägen och jag nosade länge på många ställen.

Maten gick ner idag i ett nafs för jag fick rivna morötter blandat med torrfoder - mums (idag i alla fall)!

Tror nog att vi ska ta det lite lugnt resten av kvällen för mattes bok drar nog en del, hon har läst den innan men just nu läser hon gamla böcker och lyssnar på nya men inte samtidigt, hihi!

 

Gammal bild!


Av Aamor & Tina - 14 april 2014 18:21

Trött trött trött i morse för matte låg och läste till 23.50 i går och så skulle hon upp idag och även jag, mest synd om mig om jag själv får säga det för matte valde själv.

Nu var matte inte så trött men jag har sovit hela förmiddagen. Okej okej jag gör det i vanliga fall också men jag sov nog lite hårdare, hihi!


Vädret har inte varit det roligaste, solen har skinit lite då och då men det har regnat mest, har varit såna där opålitliga skurar och nån varade jättelänge.

Vi lyckades klara oss undan i alla fall när vi gick ut men mattefar hade inte samma tur när han var i affären och handlade, han fick skula i garaget och sen nere i affären.


Matte jobbade länge idag och efter lite snackande gick vi hem, inget regn men nu blåser det ganska mycket också.

Vi stannade ändå ute en stund och tur var det för Ollie kom och kelade.

 

Efter en stunds kel hoppade Ollie upp på min mattes axel och kelade kind mot kind och det tyckte jag var väldigt onödigt för han kunde gott hålla sig på marken hos mig, hihi!

 

Kom ner du är ingen apa!!!!!


Matte fixade mat till mig när vi kom in men jag valde att sova en stund istället, äter kanske senare för igår åt jag inte förrän 22.00



Av Aamor & Tina - 13 april 2014 18:16

Matte vaknade ganska tidigt i morse och satte på sin ljudbok men det blev bara att hon somnade om hela tiden så varje gång hon vaknade till fick hon "spola" tillbaka och lät hon bli att starta den somnade hon inte - knäppt va!

Det blev en ganska lång morgonrunda trots att vädret inte har varit eller är det skönaste för det blåser ganska mycket trots att solen skiner.

Jag fick i alla fall gjort det jag skulle.


Hemma igen åt matte frukost och själv hade jag planerat en tupplur men det blev inte så för matte tyckte att min tofs behövdes sättas om och lite småtovor behövde plockas bort, var rätt mysigt för vi kelade en massa också.

Lite senare går matte ut i hallen och jag är snabb på att hänga med och då tittar hon bara på mig och säger att hon ska bara köra till en affär och jag kunde väl stanna hemma!

Det tänker jag absolut inte göra för jag hörde ordet köra och då ska jag med så för att övertyga henne dansade jag lite, hihi!

Nu drev hon bara med mig som tur var för jag skulle med för affären vi skulle till var en sån som jag får följa med in i.

Vi hamnade på Arken Zoo för mitt "efter maten" godis var slut och det får det ju inte vara, hihi!

Jag hälsade på en kvinna där som sa att jag var en glad prick, kan man vara annat när man kommer in i en sån affär.

Hade tur för mitt "efter maten" godis var på rea 3 st för 119:-, kostar annars 49:- st.

Helt plötsligt får jag syn på en papegoja som klättrar på ett rep och blir helt stel förutom i svansen för den börjar vifta men då hör jag att det prasslar från en hage precis sidan om mig och där är kaniner och marsvin - hjälp var ska jag titta!

Matte, vi kan väl stanna här hela dagen!

Tyvärr kunde vi inte det sa hon men hon fick jobba lite för att få med mig ut, hihi!


Hemma har inget lika skojigt hänt så jag förstår inte varför vi skulle hem. Matte lagade till en köttgryta som hon fryst in i portioner och sen har vi slappat.

 

Kudden är skön att bara ha huvudet på också, hihi!


Har lyckat få med matte på några rundor i hopp om att få syn på nån katt eller bara träffa nn kul typ men tyvärr är inga katter ute och de kuliga typerna är nog inne dom också, hihi!


Av Aamor & Tina - 12 april 2014 16:02

Sovit gott i natt och vi vaknade inte förrän 8.30, härligt med sovmorgon.

Matte sa att vi skulle till syrran vid 10-tiden och jag vände bara på ögonen och tittade lite på henne men då lovade hon att hon skulle vara där hela tiden så då vände jag på hela huvudet och tittade på matte, hihi!

Vill ju inte bli lämnad när det nu är jag och matte.

På vägen dit sa matte att vi skulle åka bil så jag fick ganska bråttom dit. Syrran stod nästan och hoppade av glädje över att även hon skulle åka bil.

Mattefar skulle sätta lite påskblommor på mattes mormor och morfars grav här i stan och även på hennes farmor och farfars i Torrlösa så det blev en del bilåkande.

 

De behöver klippa gräset i Torrlösa!


Blev lite fika när vi kom tillbaka och sen gick vi hem igen för matte hade lite att göra.

Hon har haft dammsugaren framme, tvättmaskinen går för fullt och för en stund sen ville jag gå en runda så då passade matte på att slänga tomma glasburkar mm. Tidningarna skulle också behöva kastas men det får bli en annan gång, vi ser den inte för den står på balkongen, hihi!


Varit strålande sol idag men nu börjar det mulna lite sa matte, hoppas det inte blir regn bara.

Jag såg att matte tog fram kotlett till middag så jag ska nog vänta att äta mitt torrfoder och kanske hoppas på att kotletten blir god, hihi!



Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards