Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under april 2014

Av Aamor & Tina - 11 april 2014 18:27

Tänk att nu äntligen är den här och vi ska ta hand om den på bästa sätt, jo det är fredag och den bästaste dagen på hela veckan.

Sen så fyller min vän Laika 15 år idag så hon gillar den nog fredagen ännu mer, hihi! Grattis!


Syrran har försökt få igång mig på bus idag men jag tog det med ro, hihi! Gäller att spara på krafterna för de behövs tills när matte kommer och hämtar mig för då ska det pussas och busas så syrran fick ha lite tålamod.

Har kelat med matteföräldrarna och det är ju aldrig fel.


Matte var sen idag med för hon var och fick satt på sommardäcken och sen kom hon på att hon glömt att handla schampoo till sig själv så det fick hon också göra, hon är en riktig glömström, hihi!

Jag blev i alla fall glad när hon kom och passade på att busa med syrran lite samtidigt.

Fick åka bil hem och sitta ute en stund innan vi gick in men inga katter var ute. Matte sa att de är nog inne och kelar med sin matte som de säktert saknat när hon varit borta.

Det är ju helg så jag får nog se några av katterna under dessa dagar.


Jag har ätit min mat och just nu ligger jag och vilar en stund, tror att matte snart också ska äta nått men sen ska vi inte soffan och bara njuta av denna fredag!

 

(gammal bild)


Trevlig helg!

ANNONS
Av Aamor & Tina - 10 april 2014 18:27

I morse försökte jag få matte till att gå ett annat håll och hopp om att det var så att hon inte skulle jobba men tyvärr!

Matte sa att det kvittar vilket håll vi går för vi ska ändå gå till matteföräldrarna - suck! Jag som kände för en dag hemma med matte, hihi!

Nu har jag haft det jättebra trots detta men man känner sig liksom lite sugen på att få vara hemma nu när det är i slutet av veckan.

Efter en hel del sovande tar vi hejdlöst bett om godis, har funkat några gånger men några har vi gått bet på men skam den som ger sig, hihi!


Matte var och handlade innan hon komoch hämtade mig men först hämtade hon mattefar så han slapp cykla ner till stan för att storhandla.

Då vi kom hem fick jag syn på Arktis matte, har inte sett henne på en vecka för hon har varit och opererat benet. Det var kul att se henne och att allt gått bra.


Idag tyckte jag att det krävdes lite mutor för att äta mat, hihi! Jag ratade maten och hoppade upp i soffan för att lägga mig men så kom jag på att matte har en påse med torkad kycklingfilé på soffbordet så det berättade jag för henne utifall hon hade glömt det, hihi!

Jag hade tänkt byta ut maten mot sånt istället men matte klippte små fjuttebitar över maten istället och då gick det att äta.

Mutor är bra och jag förespråkar mutor i såna här sammanhang, hihi!


Nu ska vi ta det lugnt för matte har lite ont i revbenen eller musklerna runt där, hon har gått lite konstigt de senaste dagarna för ryggont och då blir hon ju öm på annat ställe också.

 

Så här kan jag ligga och protestera mot min mat, sucka lite också, hihi (gammal bild).

ANNONS
Av Aamor & Tina - 9 april 2014 18:04

Det regnade i morse så matte tog bilen även idag, hörde när hon startade den så hon kan inte säga att hon cyklade, hihi!

Det där regnandet har hållt på i stort sett hela dagen med några uppehåll mellan skurarna.

Vi råkade vara ute på rastning av mattefar när det kom en ordentlig skur så vi var lite blöta när vi kom in igen.


Matteföräldrarna hade kotlett till lunch idag och syrran åt hur mycket som helst men jag ville inte ha utan satte mig vid godislådan och tyckte att det skulle smaka godare, hihi! Fick lite godis!

Matte jobbade länge idag men det visst jag så jag var redo men ändå fick jag en sån stark längtan efter henne strax innan så jag satte mig vid dörren och hade lagt fram en pipis som jag skulle ge henne.

Lyckan var total när hon kom, hihi! Vet inte vem av oss som var gladast.


Vi hade tur för när vi gick hem var det uppehåll i regnandet så vi satt ute en liten stund men det blåser jättemycket också så vi gick in efter en liten stund.

Jag åt min mat och mitt tuggben med torkad kyckling rund det efter maten, den är favoriten just nu.

Matte tog en macka för hon hade ätit mat vid middagstid.

Sen gjorde hon nått märkligt, hon stekte överblivna kokta makaroner tills de blev krispiga och sen åt hon det som godis.

Jag smakade på en som hon tappade på golvet och den var väldigt god för jag åt några till, de var knapriga och goda.

Konstigt godis egentligen och det är inte alls säkert jag vill smaka om hon gör såna fler gånger.


Jag och matte ska nu göra ingenting, lite mys och lite slappande kan nog vara tillräckligt så här mitt i veckan, hihi!

 

Gammal bild, den är från 2010! Men jag ber nog matte om att vi ska mysa!


Av Aamor & Tina - 8 april 2014 17:36

Det regnade lite i morse när vi gick iväg så matte tog bilen till jobbet, hon hade tänkt cykla men så sa mattefar att det ev skulle bli åska på eftermiddagen och hon vill helst inte cykla då.


Varit en lugn dag med massor av vila och kel. Har kelat med mattefar idag också men idag försökte syrran tränga bort mig och när det inte gick skulle hon ner på golvet och sen tjatade hon på mattefar att lyfta ner även mig men det gjorde han inte, hihi!

Då jag tyckte det var dags att gå ner lyfte han ner mig och då tyckte Affi att det var dags att busa men jag la mig i min säng istället, mycket lugnare.


Matte var sen även idag, suck men hon hade varit i köttaffären och handlat massor av gott, kotletter, ryggbiff, fläskfärs, grytbitar och skinkschnitzlar och jag ser verkligen fram emot när detta ska tillagas, hihi!

Regnade lite när vi gick hem men lagom till vi nådde porten slutade det en stund så vi kunde sitta ute lite i alla fall för det började ganska snabbt igen.

Jag åt min mat medan matte la köttet i plastpåsar och sen in i frysen.

Sen kollade jag när hon var som mest upptagen för då är det som roligast att be om dricka, kommer hon inte med en gång tjatar jag på henne tills hon kommer, hihi!

 

God dricka!

Handduken har hon under för tydligen rinner en del ut innan jag hinner svälja att hon sprutar in och hon vill inte ha en blöt matta.

Gott att dricka vatten så här, hihi!


Nu ska nog bara matte äta lite när hon blir hungrig men sen ska vi nog bara mysa och slöa!

Av Aamor & Tina - 7 april 2014 17:32

Då var det måndag igen och som vanligt är jag så trött så. Matte sa att det såg ut som om jag skulle behöva hjälp att hålla upp ögonlocken när hon skulle droppa i mina ögondroppar.

Jag sover så länge jag kan för varför ska jag upp och röra på mig för att matte är det, jag väntar tills det är dags att gå iväg.

Kände att det var nog var bilen som gällde idag så när vi kom runt husknuten stannade jag för att få svar av matte.

Ska vi åka bil svänger vi vänster och ska vi gå blir det höger. Matte tittade på mig och så sa hon "vi ska åka med bilen" så jag tog svängen till vänster i en faslig fart, hihi!


Syrran blev glad när hon såg mig och jag tyckte att det kunde vara rätt okej att vara där när matte nu ändå skulle jobba, hihi!

Har fått kela med mattefar en lång stund utan att syrran gick mellan, hon var och kollade men sen gick hon igen, snällt!

Matte var lite tidig men ändå sen, hihi för hon skulle inte jobba länge idag men hon skulle in på Ö&B, köpa stickisar till mig och syrran, jippie!

Jag och syrran dök ner i kassen när hon kom så hon kunde inte lyfta upp det som var syrrans saker och sen krävde vi att få provsmaka så det dög till oss, hihi! Det dög!


Hemma satte vi oss ute en liten stund och då kom Ollie och hälsade på oss och han var kelig och ännu keligare blev han när han fick smaka en bit av min stickis (den ena sorten är för katt).

Han blev så glad att jag fick en puss och sen hoppade han upp på mattes axel och kelade kind mot kind.

Jag kan ju inte precis påstå att det gick hem hos mig för han skulle ju vara nere hos mig, hihi!

Min mat har jag ätit och matte stkte ägg till sig själv så det var inget jag kunde smaka, hade fått om jag velat och nu ska vi nog göra så lite som möjligt i alla fall jag!

 

Puss på er (gammal bild)!

Av Aamor & Tina - 6 april 2014 10:58

I går blev det en hyfsad sovmorgon och när vi sen gick ut fick jag sällskap av Peggy så självarundan blev inte så lång men enligt matte tog det lika lång tid att gå den lilla biten som det tar när vi går en halvlång runda!


Vi slöade nästan hela dagen, matte låg och läste och jag låg, hihi! Skönt när man kan slappa och återhämta sig från en hård vecka. Tja nu är kanske inte mina veckor så hårda men jag måste ju gå upp tidigt ändå.


Jag fick lite konstiga vibbar när matte hoppade in i duschen vid 16-tiden och sen sa hon att vi skulle åka bil en sväng.

Vi var och tankade bilen och sen stannade vi hos matteföräldrarna.

Vi gick in och matte tog av mig mitt koppel men själv tog hon inte av sig skor och jacka.

Satt och vaktade henne, blinkade knappt för att jag skulle missa henne om hon gav sig iväg.

Matte förklarade att hon skulle på kalas och att jag hade det mycket lugnare hos syrran och att hon skulle hämta mig lite senare samma kväll.

Okej då men jag låg ute i hallen en stund och tittade på ytterdörren när hon gett sig iväg.

Sen blev det bus, hihi! Syrran och jag höll på med non-stop bus i 30 minuter, vi kutade runt matbordet, runt sofforna och brottades lite. Hur kul som helst men sen fick vi vila lite och be om lite godis, hihi!

Matte hämtade mig igen men då var klockan 22.30, lite sent tyckte jag men samtidigt var jag glad att hon kom som hon lovat.

Hon hade varit på 4 årskalas hos sin kusins son. Han blev jätteglad för vår present. Vi gav honom en lastmaskin "CAT", han älskar alla maskiner så den kan han nog få mycket kul med.


Fick åka bil hem och hemma frågade matte mig om jag ville ha mat för jag hade inte ätit nån mat under dagen, jag åt nästan en portion och sen gick vi och la oss.


Blev sovmorgon idag också. Inget kul väder för det är dimmigt och väldigt blött ute.

Vi gick upp mot idrottshallen och satte oss på bänkarna där en stund men rätt som det var kom två brandbilar med blåljusen körandes in på parkeringen där men det var bara ett automatlarm som gått som tur var för de körde snabbt tillbaka igen.

Idag ska vi nog inte göra så mycket mer än igår. Matte snackar om att valla dammsugaren lite senare och just nu tvättar hon mina handdukar så det blir kanske lite mer gjort idag än igår, hihi!

 

Gammal bild.

Nu!

Av Aamor & Tina - 4 april 2014 18:55

Matte var mycket klok i gårkväll och gick och la sig tidigt men sen läste hon ganska länge men det gjorde inte så mycket trots allt.

Sovit jättegott i natt men var ändå trött när mattes klockradio gick igång. Hoppade upp och la mig i soffan när matte var klar i badrummet.

Då vi skulle gå iväg kom matte in till mig och satte sig ner och sa att det var okej att vara extra trött idag för det är ju sista dagen denna vecka vi ska upp tidigt.

Hängde med ut i hallen och sen gick vi iväg. Var kallt ute, matte sa att bilens termometer stod på -2 grader och gräset var vitt.

Hoppades på att möta nån men trots att jag försökte förhala promenaden till syrran så kom det inte en enda människa och jag började undra om det ändå inte var lördag, hihi!


Har mestadels sovit hos syrran, hon försökte få igång mig vid ett tillfälle men det blev att jag lyfte på huvudet och sen sprang hon runder i huset själv - lagom med motion för mig, hihi.

Matte var lite sen för hon skulle in och beställa två nya sommardäck till bilen och sen in om och handla mjölk nu när hon hade bilen.

När hon sen kom blev jag helt galet glad och ville bara ropa "nu kom min matte, nu nu nu"! Hade ett fasligt jobb för samtidigt som jag skulle hälsa på henne försökte jag jaga bort syrran som ville vara med.

Matte gav mig en puss och sen hälsade hon på oss bägge.

Hon fick 2 pipleksaker av mig och en av syrran och hon blev så glad och började pipa med den som fungerade, den ene jag gav henne givetvis, hihi!


Fick åka bil hem och då är det fredag och vi är lediga, jippie!

Åt min mat med en halv smulad köttbulle som matte snodde hos matteföräldrarna och när jag ätit fick jag den andra halvan, mums!

Matte fick för sig att min tofs behövdes sättas om, den har nog klarat sig sen i söndags om vi inte är ute och reser så det är länge men nu var det dags.

Försökte gömma mig men det var inte lönt och när matte fixade och höllt på med mig var det rätt mysigt.

Har hjälpt henne att ladda tvättmaskinen, jag tyckte att en av strumporna inte var i behov av tvätt men matte hann ta den innan jag hann lämna badrummet, hihi!

Även hjälpt till när matte lagade sin mat. Nu har jag inte rört i grytorna eller nått sånt utan jag såg till att hon inte tog den närmsta vägen mellan spis-vask-kyl för jag låg mitt på golvet så hon fick runda mig varje gång! Blev lite extra motion för henne ju, hihi!

 

Hjälpsamma jag, hihi!

Av Aamor & Tina - 3 april 2014 18:38

Varit fint väder idag även om det inte varit så väldigt varmt. Hittade man lä och sol så var det lagom men jag är ju lite trög (tycker syrran) med att vilja följa med henne ut.

Är sängen skön så varför lämna den, hihi! Matteföräldrarna sa att de skulle sätta hjul på sängen så kan syrran dra ut mig i den! Jag går ut när jag känner för det eller blir tvingad!!


Nu har matte cyklat till jobbet i 3 dagar men i morgon kommer hon att ta bilen för då ska hon längre, går att cykla ganska snabbt dit men hon vet inte riktigt än hur lång tid det tar och så väntar hon på lite varmare väder, vi får väl se om cyklen tar henne dit nån gång, hihi!

Hon tyckte det var praktiskt idag med cykel för hon skulle på ett annat ställe för att repetera HLR så slapp hon leta parkeringar som ibland är stört omöjligt där.

Hon kom och hämtatade mig nästan direkt när hon slutat och idag kände jag för att hon skulle tycka synd om mig   

Jag hälsade lite lugnt och sen satt jag och smaskade lite och matte reagerade genast som jag ville, hihi och undrade vad det var med mig och frågade matteföräldrarna om allt varit bra under dagen.

Klart det hade varit bra och efter en stund gullande med mig var allt som vanligt igen, hihi!

Matte fick mat även idag för hon kunde inte tacka nä till mattemors köttbullar, de är himelskt goda säger hon.

När vi äntligen gick hemåt hade jag bråttom!

 

Benen gick som trumpinnar på mig och väl hemma satt vi ute en stund och njöt i solen.

Jag tittade efter katter som inte syntes och matte kollade på folk som var på visning i en lägenhet i huset sidan om vårt.

Kom en kvinna i vita "mjukisbyxor", högklackade skor och tuff jacka men hon hade nog inte tänkt på att de vita byxorna var rätt genomskinliga, hihi! Matte fnittrade lite när hon passerat. Fy på dig matte!


Jag har ätit min mat och nu ska jag, ja ni gissade rätt, vila mig lite, hihi!

Matte sätter sig nog snart i soffan med sin bok men först ska hon nog snart hänga upp tvätten som borde vara klar om en stund.

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se