Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under maj 2014

Av Aamor & Tina - 14 maj 2014 18:03

Jag har mest vilat hos syrran idag. Det är skönt att koppla av och göra som man vill.

Matte var lite sen för hon hade två ärenden innan hon kunde hämta mig. Hon skulle handla mat till syrran, hon jobbar nästan intill min affär och sen skulle hon handla lite till oss, mest till sig själv.

Jag hade allt lite tur för jag fick åka bil hem men matte sa flera gånger att det är inte fredag så det är inte därför.

Vem bryr sig när jag får åka bil, hihi!

Hade tur att träffa på grannen och deras barnbarn och han ville klappa mig och han var nästan i min höjd, han fick en puss, hihi!

Började regna när vi gick in, har regnat innan under dagen i våldsamma skurar men nu kom en ordentlig smäll och matte sa att det var åska men det blev inte mer av det.


Matte serverade mig mat men jag är inte sugen idag så jag struntar i det eller tar det senare, tveksamt men man vet aldrig.

Har varit ute på en runda nu när det inte regnade men matte den fisen ville inte sitta ute för hon hade saker att göra inne - trist!

Tror jag går och lägger mig istället!

 

Valde att inta denna säng (gammal bild).

ANNONS
Av Aamor & Tina - 13 maj 2014 18:13

Jag sov så hårt i morse så matte fick nästan ruska i mig för att jag skulle vakna, låg på trösklen in till sovrummet och matte gick upp och förbi mig och när hon kom tillbaka låg jag kvar.

Hon sa nått till mig men jag rörde mig inte, först när jag kände hennes hand på mig tittade jag upp och hon sa godmorgon.


Träffade på min Golden kompis Chili i morse, jag tyckte att hon kunde följa med mig till syrran men hon valde att gå med sin husse istället, jag hade också gjort det valet - följt med matte alltså, hihi!

Men vi snackade en liten stund och det är ju kul. Ville snacka med en Chihuahua också men dess matte gick över gräsmattan när de såg oss.


Efter lite morgonbus så har jag och syrran mest spenderat dagen på rygg och sidan med jämna andetag, hihi! Åh så skönt det är att sova alltså!

Matte jobbade länge idag det visste jag men jag hade tagit fram en pipleksak hon skulle få men när hon tittade in genom dörren ångrade jag mig och rusade in och hämtade syrrans åsna.

Regnade lite när vi gick hem men det slutade så vi satt ute en liten stund.

Såg inga katter men vi fick sällskap av en frågvis liten tvåbent flicka. Hon hade massor av frågor till matte om hundar och vilka sporter matte gjort när hon var liten.

Hon frågade varför vissa hundar var dyrare än andra och matte förklarade.

Hon frågade när jag var född och det visade sig att vi fyller år på samma dag fast hon blir 11 och jag 6.


Min matte och hennes kollega var riktiga hjältar idag för de räddade en liten hund.

De hörde en hund som skällde helt förtvivlat på en balkong på tredje våningen och när den hållt på i 1,5 timme vad de hade hört så gick de över till det huset för att ringa på dörren men ingen var hemma så de tog reda på telefonnummret och ringde.

Tjejen som svarade blev helt förtvivlad och rusade hem direkt och sen ringde hon upp för att än en gång tacka, hunden hade smitit ut där och hon hade inte märkt det.

Matte och hennes kollega var mest rädda för så den inte tog ett skutt över räcket för det hade varit ett högt fall.

Skönt var också att det inte hade hänt matten nått och att det var en väl omhändertagen hund.

Nu är det jag som kallar dom hjältar och inte dom själva men de var riktigt oroliga innan allt löstes.

Tror också att den utelåsta hunden gör det med sin matte, hihi!

 

Gammal bild på mig och matte!

ANNONS
Av Aamor & Tina - 12 maj 2014 17:28

Jag blev ganska så glad när matte sa att jag skulle få åka bil till syrran trots att det är måndag och en hel vecka ligger framför mig då jag inte får se min matte under dagen. Tur jag är van vid det, hihi!

Syrran blev jätteglad när hon såg mig och jag hade bråttom in för att hälsa på mattefar.

Hörde att mattemor var vaken så det blev en rusning in till sovrummet där matte fick lyfta upp mig.

Mattemor fick en ordentlig puss och sen en "dusch", hihi! Den tackade hon för, hihi!


Har blivit 2 busomgångar då vi jagade varandra men annars har det mest blivit vila och kel, jag har kelat massor med mattefar.

Har varit ett skiftande väder idag så vi har knappt vågat gå ut, rätt som det var när solen sken kom det hällregn så......

Mattefar och Affi gick ut på trädäcket och satte sig ett tag men jag stannade halvvägs i huset för att inte riskera att bli blöt, hihi!


Matte kom tidigt idag så då kommer hon att jobba länge en annan dag istället men det är ju okej.

Regnade när vi skulle gå hem så jag tvekade ganska länge på trappan men när matte frågade om vi skulle vänta valde jag att gå hem istället så vi kom hem nån gång.

Blev inte så mycket av det men halva jag blev blöt, tassarna och upp på magen för det står vatten överallt - räcker med regn nu så alla läskiga odjur kryper och gömmer sig. Massor av maskar, sniglar och sniglar-snäckor med hus och för att inte tala om de äckliga blodsugarna - undan med er!

Blev inget utesittande så jag gick in och åt min mat istället så nu tänker jag sova en stund. Matte ska nog snart äta hon med.


Höll koll på matte för hon provade sin elektriska fotfil som hennes snälla kollega (hon har gått i pension men ändå kollega) köpte till henne när hon var i Ullared, de var slut när matte var där.

De är 200:- billigare där än här hemma!!!!! Kollegan var inne och lämnade den till matte idag så matte kunde betala henne för den.

Var ganska kul att se när matte höll på men jag fick inte sitta för nära för då blev jag vitmjölig, hihi!

 

Ligger här nu men bilden är gammal.

Av Aamor & Tina - 11 maj 2014 14:08

Trots alla försök att få matte i säng efter sista rundan igår skulle hon tvunget se röstningen på melodifestivalen, hon lyssnade ju knappt på låtarna för hon satt med bok i öronen.

Jag kallade och visade henne till och med var sovrummet var men allt jag fick till svar var att jag själv kunde gå och lägga mig!

Vem vill det? Istället la jag mig bakom gardinen i TV-rummet med måsga suckar och stön!


i morse sa matte till mig att det skulle bli bad för mig och visst jag behövde nog ett men kanske det kan gå att förhala.

Vi gick en runda och jag hade tänkt stanna ute länge men det regnade så hur kul var det.

Inne igen började matte blanda till mina saker och bära in badkaret i badrummet och sen tog hon mig!

Badbehovet var nog ganska stort för badvattnet blev ganska mörkgrått, hihi!

satt sen i mattes famn i ca 1 timme. Då det var dags för trimbordet la jag mig och matte började fixa men helt plötsligt far hon upp och springer iväg och när hon kommer tillbaka berättar hon att en fästing kröp på hennes arm - ÖRK!!!

Skönt att den flydde från mig i alla fall men nu kommer den aldrig att bita nån mer för den har gått hädan, hihi!

Nu tycker matte att det kliar överallt på henne.


Ett måste efter badet är att gå ut så så många som möjligt kan se hur fin jag är, hihi och matte passade på att kasta soporna.

Nu var det bara en som såg mig och responsen kan jag ju inte klaga på, hihi!

 

Ollie ville kela och nosa på mig!

Han gick efter ett tag och sen satt vi bara och tittade lite där ute, matte skulle ta kort på mig!

 

Blåser lite idag så håret ville inte ligga fint men vem bryr sig, hihi!


Nu ska jag vila mig lite för ett bad tröttar ut och jag tror nog att jag ska inta soffan och jag misstänker att matte kommer att ta den andra delen av soffan snart också, hon väntar bara på att mina handdukar ska bli klara så hon kan hänga upp dom. 

Av Aamor & Tina - 10 maj 2014 18:45

Matte vaknade klockan 06 men efter en snabb tur upp gick hon och la sig igen som tur var. synd att hon inte somnade direkt för hon startade om ljudboken sleepfunktion 2 gånger så hon låg nog vaken 1 timme men sen vaknade hon inte förrän 9.55, en lagom tid för lille Aamor, hihi!

Vi gick ut en runda och jag fick gjort vad jag skulle. Träffade på Neo en hund i min storlek som bor en bit från mig.

Matte ville inte sitta ute för hon blev hungrig och ville ha frukost.


Inne igen startade matte tvättmaskinen för en ny jacka behövdes tvättas, den var nämligen väldigt statiskt och hon gillade inte att hon fick ståhår och att det sprakade i hörlurarna när hon tog av den.

Sen har vi slöat och slöat!

Först satt matte och läste lite nyheter på datorna och jag låg och sov på hennes fötter men sen såg jag att matte gick in och la sig i sängen för att lyssna på en bok och jag var inte sen att hänga med upp där.

La mig uppe under hennes högra arm och myste.

 

Matte fick ta några bilder innan hon fick mig med för hon chansade bara var jag låg och klickade av med mobilen.

Fasligt blixtrande bara men det var tur jag låg så skönt, hihi!


Nu har jag precis kommit in efter en liten runda och snacka med min kompis Arktis och blivit kelad av några som gick förbi.

Maten hamnade i min mage efter mycket suckande och hopp om att få godis istället men när matte sa nä så hörde jag på hennes röst att det var bara att äta och sen få godis eller inget godis alls.


Nu ska vi fortsätta med vårt tema för dagen så vi forstätter med slöandet, hihi!

Av Aamor & Tina - 9 maj 2014 17:39

Matte hade den goda smaken igår att lägga sig tidigt, redan 21.30 kröp vi i säng men sen läste hon till 22.40 men det var bättre än de andra dagarna.

I morse när hon tittade ut hör jag en djup suck och så säger hon att det ösregnar ute, inte precis glädjande tänker jag och hoppar upp i soffan och somnar direkt.

Låtsas inte höra när matte säger att det är dags att gå iväg så hon kommer in och sätter sig i soffan och kelar lite med mig och ger mig ögondropparna. Hon säger att det är fredag och den sista dagen vi behöver gå iväg tidigt.

Hur kul känns det att gå ut när det ösregnar men jag hänger ändå med men till min glädje ser jag att det slutat regna så livet blev genast lättare och så är det ju fredag, hihi!


Det har varit en trött dag hos syrran, lite bus på förmiddagen men sen har vi sovit mest hela dagen.

Syrran vill alltid upp i fönstret strax innan min matte ska komma och jag hämtar en pipleksak. Ser på syrran när matte kommer och är beredd.

Står i hallen med pipleksaken mellan frambenen och när matte öppnar dörren tittar jag först upp så det verkligen är hon och sen hugger jag leksaken och rusar fram till matte och då kommer syrran sladdandes runt hörnan och sen tävlar vi om vem som får första pussen, hihi! Jag är längst och vinner nästan alltid plus att jag och matte hör ihop.


När vi skulle hem blev jag väldigt tveksam till om jag skulle för det regnade igen så jag stod på den torra delaen av trappan och funderade ett tag men matte sa att vi bara skulle ut till bilen för att köra hem och då fick jag bråttom ut.

Hemma åt jag min mat, struntade i den igår och sen fick matte nog fnatt eller nått för hon startade tvättmaskinen, diskmaskinen och sen åkte till och med dammsugaren fram själv tog jag ett tuggben och höll mig i en säng en bit från dammsugaren. Bra med många sängar för jag kan flytta på mig allt efter var hon håller på att störa sig, hihi!


Nu blir det nog bara en lugn kväll och jag tror matte bara ska hänga upp tvätten men sen håller nog även hon fredag!

 

Åka bil är toppen! (gammal bild)

Av Aamor & Tina - 8 maj 2014 18:07

Haha, nu börjar mattes nattsuddande visa sig för jisses så trött hon var i morse! Hon påstår själv att det var för att hon somnade om efter att hon vaknat vid 04.30, hon låg nog vaken en halvtimme men den sista timmen hon fick sova gjorde henne alltså trött - jo det kan hon ju inbilla sig, hihi! Hade köpt det om det varit de sista 10 minuterna men inte en hel timme!

Jag var nästan piggare än matte i morse, hihi!


Bra dag hos syrran förutom att vi ännu en gång blivit lämnade ensamma hemma. Tänk om nån kommit och tagit lille mig eller syrran för den delen, det tänkte de inte på när vi blev lämnade ensamma!

Okej vi sov men ändå.

Vi hade tänkt strunt i att hälsa dom välkomna hem när de kom men det glömde vi bort när vi såg dom, hihi!


Matte och jag satt ute en stund innan vi gick in men ingen katt syntes så vi gick in och tur var det för vi hann bara in innan himlen öppnade sig och det började ösregna, sånt som man blir genomblöt av bara av att gå 2 meter. Nu skiner solen igen men det blir nog mer regn för himlen är mörk säger matte.

Fick serverat min mat men efter att ha varit framme och kollat och nosat bestämde jag mig för att sova en stund istället och strunta i maten idag eller ta den senare.

Brydde mig inte heller när matte åt sin kotlett, var skönt att sova lite.

 

Sova är såååå gott! (gammal bild)

Av Aamor & Tina - 7 maj 2014 18:26

Jag övertalade matte att släcka lampan tidigare igår så "redan" klockan 23.00 släckte hon, lite sent även det för min smak men jag får vara nöjd med det ändå, hihi!

Sovit gott i natt men var ändå lite småtrött i morse men jag klarar det, sover hos syrran sen.


Vilket otroligt tråkigt väder det varit. Det har regnat och regnat men inte hela tiden men tillräckligt för att vi inte skulle hinna förbli torra när vi vallade mattefar.

Vi gick ut när solen tittade fram och hann halvvägs då himlen öppnar sig och vi blir blöta, väldigt blöta och sen när vi kommer in så slutar det regna så det som kom just då var väl bra onödigt!

Efter lite torkande slumrade vi i vars en säng.

Har kelat mycket med mattefar, har velat komma upp till honom på kökssoffan, egentligen bordet men jag får ju ta ett steg i taget, hihi!

Just idag ville jag att mattefar skulle ställa sig upp när han skulle lyfta upp mig och till slut fattade han att jag ville det så han gjorde det. Ibland nöjer jag mig med att han lyfter upp mig när han sitter ner men man måste ju byta rutiner ibland, hihi!


Solen sken när jag och matte gick hem och det kändes hur bra som helst så jag slapp bli blöt igen.

Vi satt ute en liten stund men så lurade matte in mig och vad fick jag för det? Jo en tripp uppe på trimbordet men det var skönt att få ny tofs uppsatt och en genomborstning.

Efter var det mat och efter lite trugande från mattes sida åt jag men hon blev lite jobbig för kameran kom fram!

 

Du stör matte!


Jag ska ta det lugnt nu en stund och låta maten smälta i lugn och ro och sen ska jag locka ut matte på en kvällsrunda, om jag orkar, hihi!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se