Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under maj 2014

Av Aamor & Tina - 6 maj 2014 17:51

Måste klaga lite för min matte släckte inte sänglampan förrän 00.08 igår, nä idag och så ringer klockan 06.15, hur tror hon att jag ska orka jobba hela dagen! Okej okej, orka gå till syrran och sen sova lite där men ändå!


Har som vanligt haft det bra hos syrran. Mattemor brukar komma upp lite senare men när hon kommer gåendes blir jag så glad och springer och möter henne för att sen ha följe med henne i korridoren ut till köket och för att inte tala om hur glad hon blir när hon ser mig!

Tagit det ganska lugnt för det har inte direkt varit det roligaste vädret för det har regnat lite då och då även om det inte har varit direkt kallt. Inget man frivilligt går ut i, hihi!


Vi var ute och rastade mattefar vid ett tillfälle och då mötte vi 2 stycken Bullterriers och vi berättade för dom att vi är störst och att vi äger allt som vi går på men de ville inte ens lyssna - så ouppfostrat av dom!

Mattefar påstod att det var vi som var ouppfostrade men om det stämmer så vems fel är det då!!!!!


Matte fick en pipleksak när hon kom och en puss och sen ville jag ha godis, hihi. Syrran ville inte ha nått men tro inte att jag fick hennes då istället - nä!

Maten har jag ätit och tänker nu vila mig en stund och sen ska jag ut och valla matte men det blir inte förrän innan det är dags att sova.

 

(gammal bild)

Av Aamor & Tina - 5 maj 2014 17:51

Vilket elände jag hade igår, det var så synd om mig att jag var tveksam till om jag skulle överleva alltså!

Jag upptäckte att jag hade ont i foten när vi gick ut på morgonen så jag kunde inte gå. Matte bar mig till gräset så jag kunde i alla fall kissa men inte ens det gick - kunde inte gå för det gjorde såååååå ont!

Matte kollade, böjde och sträckte men jag reagerade inte men när hon kände under foten sa jag till att där kunde hon sluta att känna för där satt det onda.

Matte fick bära in mig och kollade. Hon sa att något satt fast mellan trampdynorna, troligen hade jag trampat i nån ankskit eller tuggummi som stelant under natten men hon drog bort det och det kändes inte speciellt skönt.

tassen blev blötlagd och tvättad och sen sprutade hon på nått som rengör ifall där var hål.

Sen trodde hon att vi skulle gå ut - glöm det, jag är inte det minsta nödig och så har jag ont!

Matte pysslade med annat och jag låg och tyckte synd om mig själv.

Vid 14-tiden staplade jag mig ut till ytterdörren och matte trodde att jag ville gå ut men icke - jag har ju ont!

Fick då höra att jag inte kissat sen 22 kvällen innan men det struntade jag i för jag hade ONT!

Började sen röra mig lite och varje gång matte tittade haltade jag svårt men så råkade det göra lite mindre ont vid några tillfällen när jag trodde att matte inte tittade och helt plötsligt blir jag kallad Mr Dramaqueen!

När klockan var 17.30 hade jag inget val utan fick följa med matte ut men oj så ont jag hade. Tur var att hon träffade på en granne så hon stod länge och snackade med honom så jag kunde vila bort den sista smärtan.

Blev en liten runda och jag kissade när vi nästan var hemma.

Jag hade så ont att jag inte ens smög efter katterna jag såg så ni förstår hur ont detta gjorde och så kallar matte mig Mr Dramaqueen!!!!!!!! Skäms matte!

Sa till matte vid 20 att jag var hungrig och sen innan sängdags gick vi en lite längre runda även om den var kort och det kändes nästan bra i foten.


Har haft en bra dag hos syrran, vi har varit ute en hel del och busat lite och foten har inte känts nått alls så nu är jag som vanligt, hihi!

Matte jobbade länge så jag vet att resten av veckan slutar hon normala tider - skönt!

Hemma kom både Ollie och Igor och snackade med oss och det blev jag glad över, de är så söta.

Maten vilar i min mage och jag vilar på mattes fot!

 

(gammal bild)


Av Aamor & Tina - 3 maj 2014 16:12

Innan nån stör sig på detta så är jag skåning och här säger vi ankor och inte änder, även om de är vilda. Var nån för längesen som tvunget skulle upplysa att det heter änder och inte ankor för ankor är de som är tama! Jag bryr mig inte, hihi!


Ännu en ledig dag och det är ju så skönt, ingen lång sovmorgon för matte vaknade tidigt och sen vaknade jag när hon slumrat till igen.

Matte har fått för sig att städa ur sina garderober, kasta nått och "arkivera" det mesta, det som hon inte använder men som tar plats. Vill kanske använda den senare därför "arkiverar" hon det upp till förrådet.

Hon har hunnit ta de 4 garderoberna som kläder hängs i och 1 hylla i hyllgarderoben, sen tröttnade hon, hihi!

Till min förtjusning satte hon sig med en bok så jag kunde sova i lugn och ro.

Hon sa att hon inte packa för att hon skulle ut och resa men jag måste ju hålla koll ändå.


rätt som det var hör jag matte säga "nu måste vi hitta på nått Aamor! ska vi åka bil?" och vips så var jag vaken och med på noterna, hihi!

Vi körde ner mot stan och när vi stannade såg jag att vi var vid Trollsjön, några dammar med ankor.

När matte var lite var där mycket mer fåglar, svanar, gäss i olika sorter och massor av ankor men nu är där mest gräsänder, sothönor, rörhönor och kråkfåglar.

Givetvis hade vi bröd med oss och först var fåglarna lite avvaktande mot mig men när de märkte att jag satt still kom de ganska nära, ca 2-3 meter ifrån mig.

 

Här fick även råkorna och alikorna bröd!

Vi gick sen runt den lilla dammen och stannade till för att mata några ankor där men de vågade inte ta sig upp ur vattnet.

Vi gav några ankor på motsatt sida av den på dammen som är på fotot ovan och de vågade komma upp men när jag försökte smyga mig närmre för att nosa på dom slank de ner i vattnet igen.



   Vi stannade till vid serveringen för matte blev sugen på mjukglass men tyvärr var maskinen sönder så hon fick ta kulglass i stället, hon bjöd på mig men jag ville inte ha.

En tjej i serveringen kom ut med en skål vatten istället till mig, det var snällt.

Nu var det inte supervarmt så jag drack bara lite men tanken var där.

På väg till bilen mötte vi mattes kollega Cilla och hennes sambo, de hade varit på en tur med MC:n och blivit galssugna.


Hemma igen visade jag matte att jag var hungrig så jag fick mat och nu tänker jag sova en stund för jag blev helt utmattade där, mycket att nosa på och mycket att titta på.

Av Aamor & Tina - 2 maj 2014 19:32

Det blev en hyfsat lång sovmorgon idag också men inte lika lång som igår, hihi! Matte låg och läste länge för hon ville läsa ut sin bok men ögonen gick i kors på henne så hon fick ge upp innan boken tog slut.


Vi gick bort till matteföräldrarna ett litet tag för vi skulle vara lite hjälpredor där, hihi! Matte skulle hjälpa till med nått med datorn och jag skulle hjälpa syrran, med nått obestämt men jag visade henne hur man vilade bäst, hihi!

Matte fick en fika vid middagstid och efter lite snack och annat gick vi hem igen.


Varit rätt kyligt idag även om solen har varit framme en hel del men samtidigt är det mulet så det har inte blivit mycket utevistelse, inte mer än vanligt i alla fall.

Träffade på Ollie när vi kom hem och han var väldigt kelig men matte ville gå in så det blev en rent för kort stund vi satt ute.

Inne blev det rätt mysigt för matte la sig i sängen för att läsa ut boken och jag hoppade också upp där och låg nära.

Fick sen tjatat till mig en runda ute men inte för jag var speciellt nödig men jag ville kolla katterna och jag hade tur för Ollie kom när han såg mig och sen gick han med oss en bit.

Jag tycker det är kul men inte matte för jag glömmer liksom bort att göra nått anat än att titta på katten, hihi!


Vet inte om jag vill ha min mat idag för jag är lite "smaskig", mattes ord men jag låter så när jag behöver kräka men har inte gjort det. Matte körde fingrarna i halsen på mig för att kolla så inte jag hade hår i den och då höllt jag på att kräka.

Där var nått så kanske det har hjälpt, vi får se.

Har fått en genomborstning och nysatt tofs och det var rätt skönt för vi kelade massor.

 

gammal bild!

Idag är det tydligen fredag fast det känns som söndag men jag är inte den som säger emot matte när hon säger så, hihi! 

Av Aamor & Tina - 1 maj 2014 20:28

Det blev en riktigt lång sovmorgon idag, hihi!

Jag var ute igår 20.20 och sen sov jag och i morse vaknade matte först klockan 07 men hon somnade om igen och tur var det för sen vaknade vi inte förrän .......10.30, hihi! Det var väl en sovmorgon som hette duga. Okej matte låg och läste till strax efter 00.30 men ändå - så skönt!

Matte tog på sig och sen gick vi ut, hon tänkte att jag måste vara nödig eftersom det var många timmar sen jag var ute. Var inte jättenödig men visst var det skönt att få tömma blåsan, hihi!

Blev en lite lagom morgon förmiddagspromenad som avslutades med lite kattkel.

Blev lite slöande när vi kom in och matte åt frukost.


Vid 14.oo gick vi till syrran för matte skulle på kalas och jag skulle inte på kalas. Hade säkert fått följa med men jag hade det bra hos syrran och matteföräldrarna.

Det var mattes kompis son som fyllde 13 år och matte är fadder till honom så givetvis skulle hon dit.

Matte hämtade mig strax efter 18.30 och vi gick hem.

Jag åt min mat och mitt "efter maten godis" och sen trodde matte att jag skulle vila lite men jag hade andra planer, hihi!

Jag blev nödig så vi gick ut, matte passade på att kasta lite gamla tidningar och sen gick vi en långrunda.

Nu tänker jag vila och det ska nog matte också.


Varit varmt och skönt idag men nu ikväll har det blivit lite kallt. Jag tyckte att vi gott kunde sitta ute en stund men matte som varit ute hela tiden på kalaset hade blivit frusen så hon ville in i värmen.

 

Jag på promenad (gammal bild).


Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards