Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under juni 2014

Av Aamor & Tina - 12 juni 2014 18:23

Om någon undrar hur de gick med katten som hittades igår så gick det jättebra för katten har kommit hem ti sig själv nu.

Det visade sig att katten hade rymt och varit borta ett tag och matte känner henne som äger katten fast katten har matte aldrig sett. Ägaren är en avlägsen släktig och fd kollega till matte men bäst av allt är att katten kom tillrätta!


Syrran och jag har fått passa huset en liten stund idag men vi passade på att vila i lugn och ro då men vi gillar det ändå inte!

Vädret har varit bra, varmt men det har blåst så det har inte känts så varmt och det gillas!

Dagen har mest ängnats åt att vila för det är jag superbra på, hihi!


Matte kom i rätt tid och vi satt ute en lång stund när vi kommit hem men inga katter kom fram men kanske nästa gång jag går ut.

Matte har lagat mat och ätit den, jag har ätit min mat så nu är det dags för vila igen, hihi!

Är lite trött så här i slutet av veckan för jag har blivit van vid att matte jobbat korta veckor ett tag på grund av helgdagar.

 

(gammal bild)

ANNONS
Av Aamor & Tina - 11 juni 2014 17:35

Idag har det inte varit så varmt som igår men ändå varmt, det har regnat lite, inte lika skönt trots att det inte var kallt regn!

Vi har inte varit ute lika mycket för matteföräldrarna har inte suttit ute och vi vill helst inte vara ute själv.


Strax innan matte kom tog mattefar på Affi kopplet och sa att jag snart skulle bli hämtad av matte för vi skulle åka bil! ag stod nästan och studsade innanför dören, hihi!

Matte viskade i mitt öra att vi skulle till min affär så när vi kom ut ur bilen hade jag bråttom, syrran hade inte lika bråttom in, hihi!

Det var dags att klippa klorna, jag var först ut och jag pep till en gång för hon var nära pulpan, kom faktiskt en halv bloddroppe så jag kan pipa liteom det om jag vill men jag vill inte, hihi!

Syrran ville inte riktigt idag för när 2,5 tass var klar fick hon spel och försökte skrämma matte och Gisela men de blev inte rädda så då försökte hon krypa loss från mattes grepp men inte ens det lyckades så hon gav upp och lät Gisela klippa klart.

Affi rev matte på armen men jag har tvättat av det till matte så allt är bra igen, hihi!


Då jag var nästan klar kom det in en kvinna med barnvagn och jag älskar barnvagnar så jag fick bråttom att undersöka och sen fick jag till och med hälsa på bebisen och han var så söt och log åt mig - vill ha matte! Men matte sa att vi kan inte ta kvinnans bebis bara för att jag ville ha!

När syrran satt och fick sina klor fixade kom det en dam med en katt i famnen, den hade följt efter henne och var så mager så mager och jag försökte flörta med den men matte tyckte inte jag skulle gå för nära ifall den blev rädd.

Tjejerna i affären ringde nån så de kune hämta den eller kolla efter chip eller nått.

När vi gick ut satte jag mig framför katten och tittade och då hörde jag att de sa att dn antingen kommit bort eller var hemlös men den var så kelig och så söt - vill ha matte!

Men tyvärr kunde vi inte ens ta katten med oss hem trots att den inte hade nån mamma där - suck!


Fick även åka bil hem och det blev inget sittande ute för det hade börjat regna igen så vi gick in och åt lite mat istället och nu är vi mätta och trötta så kanske det blir plant läge i soffan för oss, hihi jag ligger redan i plant läge men på golvet under skrivbordet.

Blir kanske åska sen för det är tryckande ute sa matte men jag bryr mig inte om det för kommer det så kommer det!

 

Fått omsatt min tofs också idag (gammal bild).

ANNONS
Av Aamor & Tina - 10 juni 2014 17:43

Idag känner både jag och matte oss ordentligt sledna (slitna). Måste vara värmen som tar slut på alla krafterna.

Vi har inte ens gått ut i solen, jag och syrran mer än när vi blev vallade av mattefar. Han fick nämligen sköta hastigheten idag.

Vi fick besök på eftermiddagen av mattefars bror och hans fru men det var knappt att vi orkade hälsa på dom.

Inte ens när matte kom blev det glädjefnatt utan jag gick fram och pussade hennes fot och syrran gick inte ens av sin säng, hihi! Då är vi ordentligt slitna för annars är det full rulle när matte kommer.


Matte är också trött för idag har och är det så varmt, matte hade 29 grader i skuggan på jobbet - puh!

Vi tog det lugnt när vi gick hem och försökte hålla oss i skuggan så mycket det gick.

Blev lite dusch när vi kom in för att svalka tassar och matte svalkade hela sig och gick sen och la sig en stund men så började hennes mage klaga på att den ville ha mat så hon gick upp men jag tror hon snart lägger sig igen en stund.

Min mage har inte bett om mat än och kanske är det för varmt för det men vi får se senare.

 

Gammal bild men jag ligger här nu helt utslagen!

Av Aamor & Tina - 9 juni 2014 19:17

Vi blev så glada igår när matte fick ett mail från Julia, hon har fortfarande väldigt ont i ryggen och ligger på sjukhus fortfarande men förhoppningsvis hittar de snart vad som är fel(för er som följer hennes och Amandas blogg)! 

Vi vill att du ska bli bra nu genast!


Idag är det måndag och solen har verkligen strålat och värmt hela dagen, var varmt redan klockan 07 när vi gav oss iväg med bilen.

Vi har varit ute hela dagen, i alla fall sen 10 och när matte hämtade mig strax efter 17 var vi fortfarande ute.

Då jag blev för varm gick jag in och la mig under sängarna, sen är det skönt att ligga där för syrran går inte in där så jag får vara ifred, hihi!

Jag låg och sov när matte kom, syrran hörde bilen så hon sprangfra till mig och "viskade" i mitt öra och vips så var jag uppe och satt och väntade på att hon skulle gå av bilen, hihi!

Matte blev helt överfallen av oss, jag älskar när hon kommer och hämtar mig och vi kan gå hem till oss själva!


Ollie kom och gjorde en snabbvisit när vi satt ute men sen gick vi in och åt mat. Matte spenatstuvning och jag mitt torrfoder.

Fick göra ett snabbt besök på trimbordet för tofsen hade halkat ner och hängde i ansiktet! 

Nu ska vi vila lite för kvällen har gått så fort, vi var inte hemma förrän strax efter 18.

 

Lagar du mat matte?


Av Aamor & Tina - 8 juni 2014 15:59

Efter en lång sovmorgon, inte ens matte vaknade tidigt för att sen slumra om igen så gick vi ut på en runda.

Pausade halvvägs, jag var väldigt bestämd att vi skulle göra det så jag drog över vägen och la mig tillrätta under bänken utanför idrottshallen. Jag ser alltid nått spännande när jag sitter där.

Idag blev det några bilar och hundar. Först kom en matte och husse med tre stycken och när de gick vidare hörde jag
min kompis Chili säga ifrån i sin trädgård att de inte fått tillstånd att gå där, hihi!

Strax efter dom kom en annan matte och husse med sina 5 hundar. De hundarna känner jag men de gick på andra sidan vägen så jag nöjde mig med att titta.


Inne påstod matte att det var baddags för mig så jag la mig i en hörna som är svåråtkomlig för matte, hihi!

Tyvärr gjorde hon en massa annat sen som att dammsuga, blanda i mina flaskor och sen satte hon sig och tittade lite på dopet på TV så jag glömde bort vad hon sagt. Kom på det när hon lyfte upp mig, hade nämligen kommit fram och lagt mig i ena sängen i TV-rummet!

Det var vått i badkaret och jag tyckte hon kunde skynda sig lite men det tar sin lilla tid att skölja av schampoo och balsam så jag fick ju finna mig i att stå där i det våta!

Blev en timmes mys invirad i badlakan och sen en snabb genomborstnig.

Ville gå ut sen för att visa upp mig och torka det sista ute i solen.

Snackade med en av mina små tvåbenta killkompisar, han har precis lärt sig cyklar utan stöd och jisses som han kan cyklar, det går undan vill jag lova. Han berättade att han fyller 8 år i morgon så vi fick ju säga grattis till honom ifall vi inte ser honom i morgon. Han är lite försiktig av sig så därför har han inte vågat släppa stödet förrän nu, hans lillebror har kunnat länge men sen är han mycket modigare.


Nu ska vi ta det lugnt en stund, matte äter men jag valde att lägga mig för att vila en stund. Måste ju samla kraft inför en full vecka hos syrran, har vant mig vid dessa kort nu men matte säger att veckan därpå är också bara en 4 dagars - gillar jag!

 

(gammal badbild)

Av Aamor & Tina - 7 juni 2014 19:25

Matte vaknade tidigt men hon låg kvar länge och lyssnade på bok så jag kunde sova länge.

Så fort matte var klar med sitt på morgonen gick vi ut och vilka möten det blev. Först träffade jag på en av mina små tvåbenta tjejkompisar och hennes mamma - mycket gos blev det av det mötet och sen sprang vi på grannen som passade sin dotters hund, hon ska ha henne i 14 dagar nu så vi lär ju ses ofta.

 

Jag och Nelly, hon är under året så lite hastig i sina rörelser men så söt!

Det blev bara en kort runda för matte sa nått om att vi skulle gå till syrran lite senare.

Så fort vi kom in började jag fråga "när ska vi till syrran? När? När? När?". Vi fick gå dit lite tidigare än vad matte planerat, hihi! 


Syrran blev jätteglad när hon såg mig eller oss men matte gav sig iväg nästan direkt, hon sa att hon bara skulle cykla ner till Netto och så fort hon cyklat iväg frågade jag matte föräldrarna "när kommer matte? När?".

Hon var tillbaka snabbt och jag blev så glad och gick och la mig.

Hörde nått om att mattes moster också skulle komma dit och äta men att matte skulle hämta henne för hon har skadat armen och det var svårt för henne att gå med sin rullator nu.

Var okej när matte körde iväg och hämtade henne för henne gillar jag och att hon skulle komma var toppen!


Alla åt middag, det var bondkalops men jag ville inte ha nått och sen lite senare åt de våfflor, jag ville kolla men ville inte äta nått men syrran åt en hel del.

Härligt väder så vi har suttit ute hela eftermiddagen, busat lite med matte. Hon fick fnatt och snodde mattemors rullator och sprang runt med den på trädäcket och jag och syrran kutade efter, det var kul! Sen la vi oss alla ner och kelade hejvilt!


Det värsta var nog när matte och hennes moster gick iväg, matte skulle köra hem henne. Jag tyckte att det räckte med att lämna mig men inte hjälpte det att jag protesterade men hon var snabbt tillbaka och fick ett pusskalas som välkommen tillbaka present, hihi!

Vid 18 gick vi hem och det är fortfarande varmt så vi beslöt att stanna ute en stund.

Tur var det för först kom två småtjejer och kelade med mig, kände att jag fick tofsen flätad, hihi och se kom grannen och Nelly ut.

Satt nog ute en timme trodde matte men sen blev jag hungrig påstod matte i alla fall så vi gick in och visst jag åt men inte direkt, hihi!

Nu ska vi hålla lördagskväll och njuta av att det bara är jag och matte!


Ett extra grattis till lilla Melody som fyller 2 år idag!!!!

Av Aamor & Tina - 6 juni 2014 18:44

Matte sa igår när hon lämnade mig hos syrran att det var sista arbetsdagen för denna vecka och att vi sen skulle vara lediga i 3 dagar men att hon skulle jobba länge, okej tänkte jag hon kommer väl strax efter 16.30 då!


Vi var ute en hel del för det var fint väder nästan hela dagen, vid 15-tiden började det tyvärr regna.

Det blev lite bus och mycket vila för även om det inte riktigt var slutet av veckan så var det ändå slutet av veckan och då är jag ju trött - okej jag kan/är trött alla dagar, hihi!

Klockan 15.30 höll jag mig nära hallen så jag kunde vara redo när matte kom även om jag var ute i god tid för man vet aldrig.

Jag väntade och väntade och så fick jag vänta lite till. Hörde att nån bil kom då och då men ingen matte kom in och varje gång satt jag ute vid ytterdörren och väntade i 30 minuter varje gång.

Matteföräldrarna gick in och kollade på TV och jag fick ju följa med in men jag la mig så jag hade uppsikt på ytterdörren.

Frågade mattemor några gånger var matte blev av men jag fick bara till svar att matte kommer när hon jobbat klart.


Men så hör jag en bil som det gnäller om bromsarna när den stannar och jag är redo och in kommer matte - lycka!

Jag pussar henne många gånger och slänger mig på rygg så hon kan lyfta upp mig som en bebis, hihi och så får hon en puss till!

Hon sa att vi skulle åka hem och när vi kom ut såg jag att det var nästan mörkt och då säger matte att klockan är 23.10

Tusan så länge hon jobbat men jag anar oråd när jag kommer in i bilen för på mitt säte luktar jag att någon suttit och den doften känner jag igen.

Då berättar matte att det var Inger som suttit där så jag hade rätt och att de varit hos Cilla.

Jaha, det där jobbet var inget jobb utan matte hade träffat sina kollegor!

Tydligen hade jag kunnat få vara med men de skulle "lura" Inger för hon ska gå i pension i slutet av denna månad och de skulle ut och äta (var bestämt så) men istället blev det en lugn "hemmakväll" med god mat hos Cilla.

De 5 är allt lite luriga och Inger var jättenöjd.

Där var även Sara och Irene och jag känner ju dessa trevliga tvåbenta men klart att Inger hade anat oråd om jag varit med i bilen nu när de skulle på restaurang.


Jag somnade direkt när jag kom hem och blev inte ens störd av att matte låg och läste till 01, hihi!

Åt inget igår fast matte la upp mat till mig. Hade mat hos syrran också men där kan jag ju inte äta, hihi!


Idag blev det sovmorgon trots att matte vaknade redan 6.30 och sen inte kunde somna om igen snabbt. Hon slumrade till och vaknade strax innan 10 och det var en lagom Aamor tid, hihi!

Blev en långrunda på förmiddagen och sen satt vi ute en god stund för det var strålande sol.

Inne har matte tvättat och fixat ny tofs på mig och tagit hand om några tovor som blivit till på mitt ena lår.

Annars har vi slappat, matte har läst bok och jag ha provt olika sängar, hihi!

Maten åt jag nu strax efter 19 och nu är det risk att jag vilar en stund till.

Var ute strax innan och då började det regna så jag tror inte jag ska tjata mig till nån utevistelse, hihi!

Matte har också ätit mat nu för en stund sen så vi lär troligen slappa bägge!

 

(gammal bild)


Av Aamor & Tina - 4 juni 2014 17:38

Matte somnade hyfsat fort gårkväll så jag är rätt nöjd men klockan blev ändå 23.10 innan lampan släcktes.

Matte var piggare i morse men ag kände mig rätt trött, hihi!

Hade turen att få åka bil till syrran, hihi!


Det har bivit ganska mycket vilande för mig och Affi under dagen men efter att vi varit ute en sväng med mattefar blev det lek!

Vi jagade varandra runt ett bord och sen en sväng genom hela hallen men rätt som det var blev Affi kelsjuk och sprang till mattefar så jag gick och la mig istället för det är inte lika kul att leka själv!

Det har varit lite växlande väder idag, lite regn och lite sol även om det inte var mycket sol så tittade den fram lite då och då!


Matte var och handlade idag igen men denna gång till mig så det var okej att hon blev lite sen, hade kommit snabbare om hon inte täffat en komis som hon snackade med.

Ingen bil hem idag men eftersom det inte regnade var detokej att gå, hihi!

Ska sova lite innan jag äter.

 

(gammal bild)

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se