Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under juli 2014

Av Aamor & Tina - 20 juli 2014 18:31

Matte berättade för mig idag att det var dags att bada idag och jag var beredd att ta till flykten direkt men matte sa att vi skulle göra annat först så jag stannade.

Gick en ganska lång runda och när vi kom in igen bar matte in mitt badkar och började blanda till schampoo och balsam.

Så fort hon var klar tog jag till flykten, gömde mig bakom soffan och tänkte inte komma fram frivilligt. Matte kallade på mig efter 1,5 timme och sa att hon tyckte det räckte nu men jag lyssnade inte.

Hör efter en stund att hon skramlar med nycklarna och jag fick bråttom fram men jag blev lurad så istället för att gå ut hamnade jag i badkaret!

 

Inte nog med att jag är löddrig, hon ska tvunget ta kort också!

Hon höll på i en hel evighet och min onda tass blev inlöddrad i ett annat schampoo och helt rengjord.

Trodde att allt var klart när allt lödder var borta men då var det dags med balsam!

Flyttade på mig i badkaret men blev ändå balsamerad, hihi!

 

Löddrar inte men tar hopplöst lång tid att skölja bort!


Efter satt jag och matte och myste i 1,5 timme, var nästan torr då så matte gjorde en snabb genomborstning och sen gick vi ut, var skönt att låta solen torka det sista.

Fast det bästa var att gnugga mustaschen i gräsmattan flera gånger och höra matte gnälla lite på mig och fråga om jag inte kunde vara fin i 30 minuter i alla fall - NÄ!!!!!


Matte håller på att laga mat, hon ska äta lasangette och själv åt jag mitt torrfoder med leverpastej på - mums!

Tror att vi ska ha en lugn kväll nu, matte ska bara hänga upp mina badlakan som just nu är i tvättmaskinen.


Nu har vi haft 1 hel veckas semester och det är så gottigt - 3 kvar!!

ANNONS
Av Aamor & Tina - 19 juli 2014 18:28

En lång skön sovmorgon blev det idag men inte fler timmar för matte låg och läste till 01:30.
Jag har varit duktig nästan hela dagen och inte slickat på min tass!
"Råkade" göra det några gånger under natten men matte har nog ställt in öronen på slick-pejling för jag hörde direkt "låt bli Aamor"!

Morgonrundan blev lite sen så den blev inte så lång men vi satt ute en god stund i skuggan.
Hade tur att få kela med Ollie och det gör mig på strålande humör.
Matte frågade mig om jag ville bada idag men jag tackade men avböjde, hihi!
Det blir nog i morgon!

Idag har vi i stort sätt gjort ingenting, matte har suttit och läst och jag har vilat på olika svala platser.
Åt lite frukost efter morgonrundan, blev en halv macka med leverpastej.
Det är skönt ibland att göra ingenting!

Ville ut nu på eftermiddagen, först kastade matte gamla tidningar och sen ville jag gå en längre runda.
Avslutade rundan med att hälsa på Åsas matte, husse och lillhusse. Åsa kallade på mig men när jag kom sprang hon ifrån och när jag gick efter gick hon på andra hållet!
Hon är en Berner Sennen och tycker att jag är antingen skrämmande eller liten och äcklig, hihi!
Satte oss sen en stund i skuggan och vilade innan vi gick in!

Mysigt att svalka sig lite innan vi gick in.
Åt min mat när vi kom in och nu ska vi fortsätta med att göra ingenting eller i alla fall ytterst lite, hihi!

ANNONS
Av Aamor & Tina - 18 juli 2014 16:19

Tog ganska lång tid för matte att somna igår men när hon väl sov sov hon hårt och jag kunde ägna mig åt annat, hihi!

Inget som hon blev glad över och som jag precis har fått lida för.


Jag har passat mattemor och syrran någon timme idag för matte och mattefar var och handlade. Först var de i köttaffären för att därefter köra hem med de varorna, vidare till apoteket, djuraffären och sen mataffären. Matte var hemma med våra saker först men sen kom hon.

Mattemor sa att jag hade gnällt lite efter henne och det kan nog stämma lite, hihi!

Blev en ficka med kaffe och mackor innan vi gick hem.


Hemma hamnade jag på trimbordet för det såg ut som jag inte hade några ögon eller nos, hihi!

Matte passade även på att trimma mig under tassarna men då upptäckte hon vad jag gjort under natten.

Jo jag har tagit hand om min tass och sett till att mitt gamla sår där är nytt. Matte rakade lite runt där och tvättade för att till slut spruta på klorhexidin.

Det gjorde var inte kul och det gjorde faktiskt ont och hon hotar med tratten - skit också!

Nu kommer hon att jaga mig med den där klorhexidinen tills det har läkt igen men jag får väl stå ut!

Vet att det är dummt av mig att hålla på för matte blir så tjatig men jag tror och matte också att det började när vi hade blötväder för ett tag sen och sen har jag underhållit det i smyg men det kan jag nog glömma nu!


Maten har jag precis ätit och ska nog sova en stund för jag tror matte ska sätta sig ner och läsa lite i sin bok!

 

(gammal bild)

Av Aamor & Tina - 17 juli 2014 17:01

Min matte har inte en massa energi även om några tror det, hihi!

Hon passar på när hon har energi och inte speciellt ont i ryggen för ont i ryggen har hon nästan hela tiden så mycket av kraften går dit, därför passar hon på att göra lite extra när hon är ledig och kan pausa när hon vill.

Matte kan lika väl fixa och dona en hel dag som att ligga på rygg och läsa hela dagen men givetvis servar hon sin lille kille när han vill nått oavsett, hihi!


Efter en lagom sovmorgon och en lagom morgonrunda, var rätt varmt och vi pausade uppe vid idrottshallen, så satt vi ute ett tag och kelade med Ollie men matte blev hungrig och tvingade in mig. Hon sa att vi sen skulle gå till syrran så jag skyndade på henne, hon äter så långsamt när jag tycker att det ska gå undan, hihi!

Syrran blev jätteglad när hon såg mig och vi busade en liten stund men jag tröttnade efter ett tag och trots att hon försökte få igång mig igen valde jag att inte busa mer - får ju vara nån måtta på springandet för jag blir ju helt utmattad, hihi!

Vi gick alla ut på trädäcket för en förmiddagsfika men jag valde att gå in efter en liten stund, var varmt där ute plus att matte satt ner så jag behövde inte hålla koll på henne hela tiden.

Efter en stund hörde jag matte komma in och kalla på mig "var är du Aamor?" hon såg nog inte mig men så höde jag att hon började skratta men hon hittade inte ändå - tror jag i alla fall!

 

Var kan jag vara, hihi?

Tror nog att hon såg mig trots allt för hon hämtade mobilen och avslöjade mitt gömställe, den långa svansen hade hamnat utanför!


Nu har vi varit hemma ett tag och matte har gjort av med lite energi, hihi! Hon rensade på skrivbordet för det har en tendens att dra till sig en massa saker, hihi! Sen bytte hon ut den gamla trådlösa telefonen som bara höll till ett samtal, ett kort ett mot den nya och när hon drog fram hyllan för att komma åt jacket, ja då följde det ena med det andra, hihi!

Nu är hyllan dammfri och det är rent runt alla kontaketerna samt att en del onödiga sladdar förpassade till skåpet "bra att gömma saker i", hihi!


Igårkväll låg jag och passade mina leksaker som matte samlade ihop när hon städade TV-rummet, de låg perfekt utspridda innan men inte nu. Det värsta var att hon snodde alla mina ben och de får jag inte tillbaka så det gäller att passa leksakerna, hihi!

 Av Aamor & Tina - 16 juli 2014 18:49

Idag vaknade vi inte förrän 9, till och med matte sov så länge och inga konstiga drömmar hade hon heller under natten som väckte mig, hihi!

Blev en liten lagom morgonrunda eller kanske vi ska kalla det förmiddagsrunda för matte åt och duschade och sånt innan vi gick ut.

Härligt väder så vi satt ute en lång stund och en av katterna, Bebe höll sig ganska nära men han kom inte fram men jag var nöjd med att bara titta på honom.


Då vi kom in fick matte ett nytt ryck och började rensa och städa i badrummet, hon har en tendens att ställa saker hon använder lite då och då uppe på skåpet så till slut blir det fullt där men nu är det rensat och tvättat och sen bara fortsatte hon.

Jag fick hålla koll på henne hela tiden för toan lite lite för nära ytterdörren för att jag skulle känna mig helt säker.

Visst att jag hade hört om hon öppnat ytterdörren men då hade det kanske redan varit för sent.

En maskin tvätt blev också gjord men sen satte hon sig ner med sin bok och läste klart den så då passade jag på att vila.


Var ute för en stund sen, matte kastade sopor och bortsorterade saker och sen satt vi ute en stund. Grannen vägg-i-vägg såg oss och kom ut och snackade ett tag och så kom även Ollie så jag fick snacka lite med honom.

Matte har ätit och just nu står jag och äter.

Matte kallade mig lite tramsig för de senaste dagarna har jag inte velat ha levrepastej i min mat utan matte har klippt torkade kycklingbitar i små små bitar över torrfodret. Därför klippte matte såna till mig men jag ville inte ha det idag utan var sugen på leverpastej, hihi! Gäller att hålla igång henne så hon inte tappar stinget, hihi!


Tror att kvällen kommer att bli lugn och skön men först ska jag äta mitt efter-maten-godis och sen sova lite!

 

Ser ni mitt godis?

Mumsigt värre alltså, hihi!

Av Aamor & Tina - 15 juli 2014 12:42

Så mycket regn det har kommit dessa dagarna, vi har nog fått nästan 70 mm sa mattefar. Nu tycker vi att det räcker för tillfället, kan i så fall komma på natten så vi slipper bli blöta när vi går ut.

Alla äckliga mördarsniglar som finns överallt som gör att matte måste styra mig runt dom i nån sorts slingrad bana - gillar det inte alls!


Igår var jag och hälsade på syrran och efter fikan fick jag åka bil med matte, syrran och mattefar. Vi körde till kyrkogården för att se till så det var lite fint hos mattes mormor som hade fyllt år om hon levt idag. Det regnade lite men vi trotsade det ändå.

På hemvägen sprang matte in på ett conditori och kandlade några goda kakor till eftermiddagskaffet och det gillade jag inte alls utan försökte klänga mig fast vid henne men hon kom av bilen och jag blev kvar hos de andra, suck!


På kvällen snackade matte med min uppfödare jättelänge, handlade nog om timmar - snacksaliga kvinnor, hihi!

Själv passade jag på att sova under nästan hela tiden, hann äta och gå ut med matte också, hihi!


Matte har sovit så dåligt i natt, varit kvavt och när hon väl somnade drömde hon nog lite otäckt för hon vaknade till och så hör jag henne säga "är du här Aamor?" och jag svarade med en suck! Väcka mig bara för en sån sak.

Hon berättade i morse att hon drömt att hon blivit av med mig och först efter några veckor hade jag kommit till rätta igen - då förstår jag att hon frågade efter mig!


Tydligen har hon ändå en faslig massa energi trots dålig sömn för hon började pilla i TV-rummet och helt plötsligt möblerade hon om lite, gav sig inte på de tunga sakerna denna gång men soffan, mina sängar, blommor och annat smått bytte plats. Dammning och dammsugning blev det också och mitt i allt fick hon för sig att hon skulle putsa sina öronhäng och halsbandshänget - knasfia!

Nu har diskmaskinen blivit färdig men tvättmaskinen går för fullt men sen blir det nog inte mycket mer idag, hon får ta det pö om pö när hon känner för det säger hon och det passar mig bra!


Hon har antytt att jag ska kammas igenom och få ny tofs för jag ska bada snart en dag men jag dök in under mitt badkar och filten som hänger över, kommer fram när jag tror jag är säker - får nog stanna där hela dagen, hihi!

Matte har lovat att sätta sig ner med en bok så fort hon är klar och det gillar jag bättre än att far hit och dit i lägenheten, jag måste ju hålla koll för rätt som det är går hon ut för att gå upp och lägga nått i förrådet och det gillar jag inte - bättre att läsa en bok så jag vet var jag har henne!

 

Bild från juni i år!

Av Aamor & Tina - 13 juli 2014 16:44

Vi sa att vi skulle skriva hur det var när jag flyttade hem till oss och här kommer lite av det!

Först vill jag visa 2 bilder på mattes första djur!

 

Detta är matte när hon var 2,5 månad och hennes hund Suki, han var en Pekines. Han satt bara där för att han trodde det var en boll matte har hos sig i sittern, hihi!

 

Matte nån månad äldre och troligen är det Sony, kan vara Sessan också för matte är inte helt säker.


Jag var i alla fall den första egna hunden som matte skaffade och det var bara en vecka mellan hon såg mig och till att jag flyttade hem.

Eftersom det gick så snabbt hade hon ingen möjlighet att ta ledigt från jobbet men det gick bra ändå för jag fick vara hos matteföräldrarna och syrran då.


Första natten sov vi inte nått vidare bra nån av oss, kanske det blev nån timme men det gjorde ingenting.

Matte hade hägnat in en liten del i sovrummet med kompostgaller och lagt ut tidningar, min säng och lite gosedjur och det var rätt mysigt men jag ville ändå inte vara där, hihi!

Så fort jag vaknade skakade jag galler och att det var meningen att jag skulle pinka på tidningen fattade jag inte, de prasslade ju när jag gick på dom så de undvek jag helst.

Tror jag var där i 2 eller 3 nätter och sen tröttnade matte på skakandet så hon öppnade och stängde bara till dörren med ett galler och det var mycket bättre att kunna röra sitt fritt i sovrummet.

Matte satte min säng nedanför sin så när jag ville ha närhet kallade jag bara och så fick jag hennes hand och på den somnade jag gott igen.


Gå i koppel var aldrig nått problem, inget tramsande där och ville jag inte gå så bar matte mig.

Hon var lite bekymrad över att jag inte skulle vilja gå med hem när hon hämtade mig för jag hade syrran där och det var i ett stort hus men jag ville nästan alltid hem.


Ganska så tidigt började jag springa till dörren när jag behövde gå ut och hann jag inte ut så sprang jag in på toa som är precis innan ytterdörren.

Matte tyckte att jag var så duktig och sen gjorde mattefar ett jättebra jobb med oss under dagarna så både jag och Affi blev rumsrena rätt så tidigt.

Blev nog lite lite sömn för matte den första tiden för vi gick upp tidigt för att gå ut och var ute sent sista gången men även det klarade vi. Vi har blivit bättre på "gamla dar" att sova, jag i alla fall!


Matte har berättat att hon skulle ha en hund som inte sov i sängen, inte tiggde vid matbordet, inte skällde på andra hundar och så skulle den vara lydig, hihi! Hon har en hund i alla fall, hihi!

Nu är det inte så farligt för hon har nästan fått detta för det är sällan jag sover i sängen, tigger ytterst sällan, skäller på andra hundar vill jag inte ens kommentera, hihi och lyder gör jag när jag tycker det känns vettigt, hihi!

Ändå är jag den perfekta hunden säger hon och det gillar jag att höra!


Tänk så bra jag fick det här hemma hos matte och i mitt extra hem hos matteföräldrarna, kunde inte önskat mig mer.

Jo kanske att alla mina tänder i underkäken hade kommit för då hade jag kunnat gå på utställningar för det tyckte jag var så kul men man kan kanske inte få allt här i livet.


Jag, med hjälp av matte började blogga när jag var 9,5 månad så vi har hållt på ett tag och det är kul även om mycket av våra dagar är ganska så lika varandra, händer alltid nått lite i alla fall!

 

Lillplutten äter!

Just det, det där med att äta har aldrig varit nått som stått högt på min prioriteringslista. Skulle äta 3-4 gånger när jag var valp men matte blev glad om jag åt en gång om dagen. Tandgnissel från matte många gånger men jag åt ändå inte. Godis var mycket godare, hihi!

Nu har jag ändå blivit en stor kille så jag fick väl i mig det jag behövde och än idag äter jag bara max en gång om dagen och jag måste säga att det har jag skött bra den senaste tiden för det var längesen nu jag hoppade över att äta nån dag.     

Av Aamor & Tina - 12 juli 2014 18:23

Än så länge känns denna lördag som en vanlig helg fast matte säger att vi har semester nu och ska vara hemma i 4 veckor.

Kvittar egentligen för min del bara jag får sovmorgon och att matte lyssnar på vad jag vill, hihi!


Det blev sovmorgon för mig, matte vaknade redan 6.30 men valde att ligga kvar och lyssna på bok och efter en stund slumrade hon till lite då och då, hon fick i alla fall spola tillbaka i boken, hihi!

Gick ut vid 9.30 och efter först ha hjälpt en tjej som inte hittade rätt bland husnumren, hon var nog vikarie i hemvården och skulle till nån på 23:an och det är området före vårt.

Jag funderade om jag ville gå långt eller kort så det tog en tid samtidigt som jag passade på att gnugga huvudet i gräset.

Efter en stund säger matte att hon ska bestämma om jag inte gör det och då blev det fart på mig, hihi!

Jag valde att vi skulle gå upp och sitta på bänken vid idrottshallen, dumt att bryta en bra tradition, hihi!

 

Har intagit skuggan och strax efter sätter matte sig på bänken.

Vi satt där ett litet tag, kom mest bilar men jag såg en hund i alla fall.

Valde den långa rundan och efter en stund behövde jag göra nr 2 och den satte sig på tvären eller så var det att matte hade slarvat med att kamma mig där bak, när jag tänker efter så var det mattes fel, hihi!

Matte fick ta med påsen och dra loss det och sen var det väldigt obehagligt att gå för det blev kladdigt och äckligt.

Satte mig ner flera gånger men matte sa att vi skulle skynda oss hem och tvätta rent.

La mig och sov när allt var klart och matte gjorde mig sällskap en stund, är det lördag så är det.


Det har blivit lite svalare och så är det rätt mulet men matte luftar ut så vi ska slippa ha det så varmt inne.

Har precis gått en liten runda, matte kastade sopor och sen satt vi ute en lång stund. Pratade med en dam som bor i grannhuset och sen kom min kompis Ollie och hälsade på mig.

Jag ville leka efter en stunds kelande men då sprang han bara iväg men när han såg att min leklust gått över kom han tillbaka för lite mer kel, hihi!

 

Blev så glad när han kom fram!


Har precis ätit, blev tidigare idag än igår för då väntade jag till 22.30, var för varmt att äta innan.

Blir säkert en lugn lördagskväll, matte tänker troligen att titta lite på bronsmatchen, inte för att hon sett speciellt mycket under VM men det kan vara kul i slutet i alla fall. Jag lär nog sova, hihi.Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se