Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under juli 2014

Av Aamor & Tina - 11 juli 2014 19:25

Tittade storögå matte i morse när hon sa att det var sista dagen jag skulle iväg idag för när hon sen kom hem är det SEMESTER!

Vilken känsla, jag kan sova länge även om matte går upp och jag behöver inte gå ut klockan 07 varje dag, ska bli så skönt!


Varit varmt så vi har mest tagit det lugnt och vilat i skuggan. Kollade in mattefar när han klippte gräset men det går rätt fort när han kör fram på sin åkklippare.

Blev helt vild när matte kom för att hämta mig oc hon fick så många pussar av mig för nu har vi SEMESTER, känns hur bra som helst att upprepa det ordet, hihi!

matteföräldrarna bjöd matte på mat så vi gick inte hem direkt och jag hade ingen brådska hem heller idag.


Fick åka bil hem och sen satt vi ute en liten stund.

Träffade en ny kompis en liten valpkille som heter Zacke, han är en blandning mellan Golden och Labbe, han var bara 10 veckor. Först var han lite rädd för mig men sen kom han fram, han var ju för tusan högre än vad jag är, hihi!

Matte har gjort sin vanliga ritual när sista arbetsdagen är gjord, bädda rent, dammsuga och sen in i duschen det hör till säger hon när semestern ska börja. Alla har vi våra knasigheter, hihi!

 

Vi har ingen hängmatte men visst är detta ett härligt sätt att tillbringa vissa dagar på!

Från förra året när jag och matte passade hundar hos min uppfödare!


ANNONS
Av Aamor & Tina - 10 juli 2014 17:17

I morse var jag så trött att jag inte ens hade tagit mig till sovrumsdörren, brukar ligga på trösklen där när matte vaknar men idag låg jag kvar under mitt badkar och filten som döljer det.

Matte sa att nu är det bara idag och en morgon till som vi måste gå upp och att jag skulle orka det och det gör jag men det känns rätt tungt!


Har varit lika varmt idag men det blåser lite och det är nog tur för annars hade jag hållt mig inomhus!

Legat ute mest hela dagen och njutit i skuggan där det har fläktat lite i håret.

Vi fick besök av mattefars bror och hans fru. Det är så att matteföräldrarna har bröllopsdag idag och besökarna var med för 49 år sen när matteföräldrarna gifte sig på Gotland. Matte kom många år senare, hihi i alla fall några år senare.

Det är kul med besök och vi hälsade de hjärtligt välkomna som vanligt och lotsade in dom.


Matte kom och hämtade mig efter jobbet, tur för annars hade jag blivit sur, hihi! Hon snackade lite med matteföräldrarna och sen gick vi hem. Blev lite pauser i skuggan då och då. Matte sa till mig att jag kan ju gå lugnt och sansat och behöver inte studsa fram så jag blir alldeles flämtig men det är svårt när jag är så glad över att få gå hem.

Nu är det ju bara en dag kvar - jippie!


Kvällen ska bara gå i lugnets tecken så det lär nog inte hända så mycket. Lär kanske äta lite senare, igår åt jag först 22.15 så det blir nog nått liknande idag.

Vi kom överens om att skriva lite hur det var när jag sen flyttat hem här men det kommer en annan gång!

 

Titt ut! (Från juni i år)

ANNONS

Vi!

Av Aamor & Tina - 9 juli 2014 17:44

Fick en kommentar igår om att jag och matte var ämnade för varandra och det fick oss att börja tänka på hur det blev vi.

Ni som följt oss innan har säkert redan läst det (kommer inte ihåg om vi skrivit det innan) men ni får stå ut ändå eller hoppa över, hihi!


Matte hade en katt som hette Smulan innan mig och enligt matte var hon en otrolig katt, hon snackade och ville kela nästan alltid. Satt matte i soffan låg hon i hennes famn och där kunde hon ligga i timmar.

Matte sa att när Smulan inte fanns mer skulle hon skaffa en annan katt på direkten men det blev aldrig så.

Smulan dog 2002 och hon blev 14 år.

   Henne hade jag velat träffa!


Åren gick och matte hade inga djur alls och hon har alltid haft djur när hon växte upp, hund, katt och fågel. Hade en undulat som snackade lite men kanske inget trevligt för han kunde säga - tyst, fan, håll truten (undra om matte även hade en trut, hihi) och mor. De där lite otrevliga orden hörde han ofta för han flög lös på mattes rum och när hon satt och läste läxor tjattrade han och sprang runt böckerna och tuggade på dom så det började med tyst och sen stegrades mattes irritation, hihi!

Mor kallade han för att matte bodde på ovanvåningen och kallade nog ganska ofta på sin mor.

Han hette Målle och blev 10 år.


Efter att ha haft tomt hemma fram till 2008 blev hon sugen på hund men hon funderade ganska länge och det var ju tur för min del, hihi!

Rasen i sig hade hon klart för sig så där var inget att fundera över, det var Shih Tzu som gällde och inget annat.

Sen ska det ju finnas valpar också och matte ville ha en med stamtavla och då finns det ju inte valpar överallt.

Hon tittade och tog kontakt med olika men inga fanns, ju uppåt i landet och hon ville inte åka så långt.

Då fick hon syn på mig, hihi och mina tre systrar och tog kontakt med min uppfödare.

Dagen efter körde hon och matteföräldrarna ner dit, matte visst att mattefar ville ha en hund men att mattemor var väldigt tveksam men ser man små gullungar är det svårt att motstå, hihi!


Matte och mattefar la sig på golvet och genast var alla hundarna över dom, de vuxna var först där men mina tre systrar var snart framma de också och drog i snören och allt annat halvlöst.

Jag satt kvar hos min mamma Minette och avvaktade.

En av mina systrar tog tag i en av de vuxna tikarnas toft och drog henne över golvet, vi var 7 veckor de så hon var en tuffing och det var Affi, hihi!

När allt hade lugnat ner sig smög jag mig upp bakom matte, nosade på hennes fötter och sen kröp jag upp i hennes famn och sen var det kört, hihi!

 

Första bilden matte fick på mig denna dag.


Vi fick sen vänta en hel vecka innan vi sågs igen men då flyttade jag hem!

Sen dess är det vi och som tur är har matte anpassat sig efter mig och hon är rätt snabblärd med sånt jag vill göra och ha.

Hur det är om jag är snabblärd och gör som matte vill, ja det beror på om det kan gynna mig är jag snabb men ser jag ingen vits med det så struntar jag i det, hihi! Matte förstår detta också.


Till hösten blir jag 6 år och vi förstår inte att tiden gått så fort men är man lycklig så går väl tiden fort!

 

Från februari men jag ser ut så nu ju!

Av Aamor & Tina - 8 juli 2014 17:08

Jag fick åka bil till syrran idag för matte ville inte cykla - latmask, hihi! Nu gör det ju mig glad att få åka bil så på så vis gör det inte mig nått att matte är en latmask, hihi!

Var varmt redan i morse men det luftade lite i alla fall.


Har inte blivit så mycket utomhusvistelse idag för matteföräldrarna har haft annat för sig och att vara ute själv är inget kul.

Vi har istället passat på att vila för det kan man aldrig få för mycket av.

Tog ut mig i går kväll för jag blev lite smått rastlös och skulle ha igång matte med allt möjligt, lyckades rätt så bra också om jag får lov att säga det själv, hihi!

Hon tröttnade till slut på mig och gav mig min godisgömma som jag kunde ta ut den sista energin på - det gjorde jag också!


Varmt som tusan rent när vi gick hem så vi pausade lite här och var där det var skugga fast vi inte har så långt hem.

Så fort vi kom in började matte plocka i köket, tömma diskmaskinen och sätta in morgonen disk men sen stegade hon rakt in i duschen för hon var svettig.

Haft det varmt på jobbet även idag sa hon.

Jag ville inte ha nån mat än men tar lite senare kanske, känns för varmt att äta nu.

Matte gick upp i vårt förråd och hämtade ner fläkten och den la jag mig framför ett tag för jag var flämt-varm, var skönt men min frissa blåste hit och dit så jag valde ett annat ställe nära men inte mitt i blåset, hihi!

 

Av Aamor & Tina - 7 juli 2014 17:43

Det var riktigt varmt redan i morse, vi hade 27 grader i solen klockan 06.30 och när vi kom till syrran hade de nästan 22 grader i skuggan, pust!

Vi har varit ute rätt så mycket, matteföräldrarna och Affi mer än vad jag varit ute för jag har gått in och lagt mig i deras svala sovrum då och då.

Syrran tyckte jag var tråkig för hon låg och skällde på mig men jag brydde mig inte det minsta, hon går inte in under sängen så där låg jag i fred, hihi!

Det blev varmare och varmare ju mer klockan blev, synd om de som jobbar tycker jag! Speciellt matte då!


Vid 15-tiden började det mulna och mullra så vi gick in och då började jag vänta på matte men hon jobbade länge idag så jag fick vänta ganska länge.

Hon hade cyklat halvvägs till jobbet för att sen hämta en sån där 9 personers buss men hon skulle cykla hem och hon är hela veckan på stället längst hemifrån.

Det mullrade och blev mörkare och mörkare men hon hade tur som precis hann till mig innan regnet kom, och det kom som tusan rent. Vi fick vänta lite med att gå hem.


Fick nöjet med att kela med en myssugen Ollie, hans matte är på semester några dagar så han var extra kelig och jag ställer alltid upp, hihi!

Jag har ätit och nu ska jag vila lite.

Även matte har ätit och jag hoppas på att även hon ska vila en liten stund för hon säger att hon är trött. Bara tanken på att jobba idag sa hon gjorde att svetten spruta ut, hihi!


Nu är vi inne på sista veckan för mig att gå till syrran, 4 dagar kvar ska vi gå upp för att matte ska jobba - jag ska klara det och matte tror att jag gör det, hihi!

 

Gammal bild på vår hage hos matteföräldrarna!

Av Aamor & Tina - 5 juli 2014 17:19

Matte vaknade ganska tidigt men hon valde att ligga kvar och lyssna lite på sin ljudbok så att jag fick sovmorgon och sen orkade hon inte gå upp! Undrar vilket som vägde tyngst där, hihi!

Det blev en ganska lång runda när matte ätit och duschat men först satt vi en stund vid idrottshallen, såg 3 hundar som passerade.

Vi gick vidare och efter en stund mötte vi en hund som såg så glad ut när han fick syn på mig och när den kom närmre såg vi att det var mattes grannes barnbarns hund och honom har jag träffat förr när hon passat honom.

Han har två stycken så matte undrade om det var Bass eller Ares, det var Ares och efter hälsningen gick vi vidare igen.

Strax efter mötte vi honom igen när de gick runt och vi vikit av hemåt.

Lite kul för jag träffade Bass igår när grannen passade honom.

Vi satt ute en stund innan vi gick in men jag såg inga katter.


Inne igen kom jag med ett förslag till matte och hon nappade på det direkt, hihi! Jag sa till henne att jag skulle gå in i sovrummet och lägga mig och hon gillade min idé och gjorde mig sällskap.

Hon valde att lyssna på sin bok medan jag slumrade men efter en stund gjorde hon mig sällskap i drömmarnas land.

Tror att hon nu sovit ikapp den natten hon inte somnade förrän 02.30, man kan väl inte sova igen men man kan sova om man är trött och det kan väl i stort sett vara detsamma, hihi!

Så denna dag har vi i stort sett bara slöat och det är skönt ibland eller rätt ofta, hihi!


Matte har städat ut lite gamla torrvaror i skafferiet så när jag behövde gå ut passade hon på att kasta dessa sakerna.

Var inte så skönt att sitta ute för det är så varmt och kvavt.

Vi valde att gå in istället men först var jag tvungen att kolla vad grannen gjorde på sin balkong, hihi!

 

Gör ni nått kul där inne?

Vi har ätit mat, jag mitt torrfoder med leverpastej och matte nån form att gratäng med kött och pasta.

Ska nog fortsätta med vårt slöande nu, hihi!

Av Aamor & Tina - 4 juli 2014 17:24

Hörde de ljuva orden att det är fredag idag, för jag gäspade stort när vi skulle ge oss iväg så matte ville nog glädja mig lite extra!

Så äntligen är det fredag och med det är det två lediga dagar och sen ska matte jobba i en enda ynka vecka till innan vi ska ha semester, 5 morgnar ska vi upp till klockan - så gott!


Varit en varm dag och matteföräldrarna har varit ute hela dagen, jag har kommit ut lite då och då för att kolla så de var kvar men annars höll jag mest till under deras säng för där är svalt på parkettgolvet.

Vi har inte busat nått men vi har gått enade i kampen mot en hund vi hörde skälla men inte såg, hihi! vi sa till den att inte störa oss denna varma dag, hihi!


När matte kom blev jag så glad för nu äntligen är vi lediga och ska ta det lugnt bara hon och jag.

Hon fick så många pussar men ingen piplekasak för det orkade jag inte springa in och hämta, hihi!

Jag fick åka bil hem och trots att det var varmt i den till en början stod jag ut, jag skulle ju hem.

Vi satt ute en stund och en av mina halvstora tvåbenta vänner kom förbi och satte sig hos mig men jag ratade henne när hennes mamma kom med barnvagnen, hihi. Ingen liten i den för hon cyklade men de hade en massa godsaker där som kött och korv men jag nådde det inte.

Fick min egen mat när vi kom in så den håller på och gör nytta i min mage nu så jag ska nog vila en liten stund, tror matte ska göra likadant om en liten stund.

 

(gammal bild från när jag var och hälsade på min uppfödare)

Av Aamor & Tina - 3 juli 2014 17:24

I går var vi så trötta att vi knappt orkade med nått när vi kom hem. Först var det matte som inte kunde somna natten till onsdagen, jo hon somnade men inte förrän 02.30 ca och sen gick hon upp 06.15 så efter jobbet var hon ganska så trött.

Jag var trött för att matte hade vänt och vridit sig och på så vis väckt mig massor av gånger innan hon väl somnade.

Vi la oss och myste en stund men matte ville inte sova så det blev bara vila.


I natt har vi sovit som stockar men tröttheten sitter i än men det är inte så konstigt säger matte.

Alltså har jag i stort sovit hela dagen hos syrran, syrran har också varit trött så det var inte bara jag men jag vet inte varför hon var trött. Hon behöver kanske också semester - från mig eller rättare sagt våra morgnar.


Mattefar var ute på en promenix med oss och sen satt vi ute en stund på framsidan av huset och rätt som det var kom en bil som jag kände igen ljudet på och det var min matte - jippie!

Hon fick massor av pussar och sen var jag tvungen att springa in till mattemor och berätta att min matte hade äntligen kommit.


På hemvägen hittade jag en gräsmatta som blivit klippt för några dagar sen så gräset var torrt och mysigt att gnugga nosen i, matte försökte få mig att skaka av det när jag gnuggat klart men det satt som tusan, hihi!

 

Snyggt pyntad, hihi!

Det blev ett besök på trimbordet när vi kom in och nu är nästan allt mitt pynt borta men jag kan skaffa mer, hihi!

Maten är äten och jag ska nu fortsätta med min sysselsättning för jag är fortfarande trött - född trött säger matte och kanske det, hihi!

 

Du får ta kort på mig matte men jag tänker inte sitta upp!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se