Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under augusti 2014

Av Aamor & Tina - 23 augusti 2014 18:47

Vi började dagen med en hyfsad lång sovmorgon, dock vaknade matte först så hon väckte mig.
Vi tog en lång morgonrunda och jag gjorde allt jag behövde utom att hälsa på nån katt, hihi!
Hemma igen satt vi ute en liten stund och jag fick träffat en av mina små tvåbenta kompisar, hon hade inte tid så länge för mamma och pappa väntade på henne men lite är bättre än inget.

Inne igen bäddade matte rent i sängen och startade tvättmaskinen och diskmaskinen, jag tog en liten vilostund under tiden hon höll på med bäddningen men jag ska nog undersöka senare för det blev ett nytt påslakan med stora färgglada fjärilar på som vi ska ha nu.
Hade sen turen eller oturen att hamna på trimbordet, turen var att tofsen blev fixad och massor av gos men oturen var att matte hittade en stor trasslig hårmassa på mitt ena lår men nu är den borta så det är tur igen.
Berättade för matte att jag varit duktig och att jag förtjänade något som fanns där mitt godis finns, hon fattade vad jag menade och fick godiset, hihi!

Det har kommit en hel del regn och äskat har det också gjort, inte så mycket av det senare men regnat har det gjort sen middagstid och tro inte att det har fallit mjukt och fint nä det har varit småspik i en faslig fart.
Jag har precis ätit nästan all min mat, blev inte mycket kvar eller hur!

Av Aamor & Tina - 22 augusti 2014 18:53

I natt har vi sovit så gott och ingen av oss har vaknat mitt i natten, det är jätteskönt.
Var ändå lite trött när jag var tvungen att följa med matte på toa. Hon tvingar inte mig men jag lägger mig framför tvättmaskinen och väntar på henne medan hon duschar och gör sig klar och oftast brukar jag gå med matte ut men idag somnade jag och stannade där till vi skulle gå, hihi!

Dagen hos syrran har varit bra, det har varit ganska hyfsat väder med lite solsken och lite mulet, blåst lite men inget regn förrän nu ikväll.
Jag har inte gjort några större ansträngningar där men känner mig ändå lite trött nu ikväll.

Matte var sen för hon skulle några ärenden innan hon hämtade mig, nästan en timme sen var hon men det gjorde inte så jättemycket för det är ju fredag denna underbara dag!
Fick åka bil hem och sen gick vi in med sakerna matte köpt men sen gick vi ut och satte oss på bänken en stund.
Ollie kom och hälsade men han ville inte leka med mig.
Matte säger att jag är allt en konstig prick som sällan vill leka med andra hundar men vill leka med katterna - de är ju så roliga.
När Ollie gick vidare tog vi en sväng runt huset och då sprang vi på honom igen så han gjorde oss sällskap runt hela vägen. Jag fick gjort det jag skulle ändå, brukar glömma det annars när en katt är där, hihi!
Fick till och med lite fart på Ollie, hihi! Lite kul att jaga honom ibland och så hade vi kelat klart så det gjorde inte så mycket, hihi!

Matte sitter och läser lite och jag gör det jag brukar göra, hihi!

Ingen väl som kunde gissa att jag gör detta men just nu har jag flyttat ut på golvet.
Äter kanske senare, vi får se!

Önskar er alla en underbar dag/kväll denna fredag!

Av Aamor & Tina - 21 augusti 2014 18:06

Matte vaknade i natt vid 03-tiden och fick gå upp för hon hade en sån hemsk huvudvärk, hon tog en pilla och sen la hon sig igen och masserade runt ögonen och ögonbrynen och det värsta släppt efter ett tag så hon lyckades somna igen.

Hon var väldigt tveksam då på natten om det skulle gå över så pass att hon skulle kunna jobba men när klockan ringde kände hon bara av det lite så hon gick iväg.

Har varit bra under dagen säger hon. Det var tydligen en sån värk som kommer från nacken och drar över hela skallen - måste vara jobbigt!


Jag har i alla fall ingen huvudvärk utan har haft det hur bra som helst hos matteföräldrarna och syrran.

Vi har ätit kokta ägg, jag nästan ett helt och syrran ett helt och det som jag inte åt. Först skulle vi inte ha nått men sen ångrade vis oss och ville ha ägg, vi är väldigt veliga säger matteföräldrarna, hihi!

Sen har vi sett till att få godis några gånger - mums!

Jag har kelat jättemycket med mattefar, fick gå över till mattemor när syrran blev avundsjuk att jag kelade med hennes husse.


När matte kom från jobbet var vi ute på trädäcket med mattefar, han sa att vi skulle pinka på gräset men vi ville inte gå ner på gräset, hihi.

Då hälsandet och pussandet var avklarat lockade matte ner oss på gräset och vi gjorde det vi skulle, hihi!

Vid avklarat "arbete" kutade jag upp igen men syrran blev kvar på gräsmattan för hon ville busa.

 

Hon kallade och kallade på mig (ser ni att hon skäller?).

 

Jag valde att ligga nära matte och slog dövörat till, hihi!

Matte gick ner och busade med henne men eftersom Affi skällde och hoppade mot matte for jag ner för att gå mellan dom för så får man inte göra mot min matte. Syrran tyckte då att hon och jag kunde leka lite när jag ändå var nere men då såg jag till att snabbt kuta upp igen.


Nu är vi hemma, matte for in i städskåpet och drog fram dammsugaren innan vi knappt kommit in. Var tydligen verkligen dags nu för hon har bara tagit med den lille dammisen de senaste dagarna.

Äta har jag inte gjort än för jag prioriterar att sova en stund istället. Berättade för matte vad hon skulle skriva och sen gick jag och la mig.

Ja det gjorde han och snarker gör han nu!

Av Aamor & Tina - 20 augusti 2014 19:44

När jag kom till syrran i morse så la jag mig i dörrhålet mellan köket och hallen för att kunna se när matte skulle ge sig iväg så vi kunde säga hejdå men syrran hade andra planer. Hon ställde sig i sin lekposition och började skälla på mig, jag vände på huvudet för att få medhåll av matte att syrran inte är riktigt klok, hihi! Trodde hon på allvar att jag var leksugen klockan 07.15, tro kunde hon alltid göra för jag bara suckade och la ner huvudet igen. Syrran gick själv och la sig efter en stund - skönt!

Även idag försökte vi gömma oss när mattefar skulle gå ut med oss men vi hann inte idag.
Matte kom sent och hämtade mig för hon var och handlade innan hon hämtade mig men hon hade varit inne på Arken Zoo och köpt planet pet godis till mig så jag förlät henne, hihi!
Hemma satt vi ute en stund trots att håret flög åt alla håll för det blåser rätt så bra. Bara regnat lite idag men det vräkte ner när det väl kom.
Blev glad när Ollie kom ut men han bara tittade och gick förbi oss, jag blev lite förvånad för han brukar alltid hinna med en snabb hälsning men inte idag. Matte sa att han kanske skulle på toa eller på nått uppdrag, kanske det.
Vi gick in och jag hamnade på trimbordet för jag liknade tydligen en borste i ansiktet. Matte pillade lite på min tass, där jag slickar lite då och då, har nog gjort det nu igen men där är inget sår men matte hittade lite ihopklistrat hår och smuts så hon ville ta bort det men jag tyckte att hon kunde låta bli det så hon blev lite arg på mig men sen fick jag massor av kel när hon fått bort det och vi var klara, känns rätt skönt nu. Ja jag vet att jag är hemskt envis som inte ställer upp frivilligt men jag är rädd att det ska göra ont för jag är väldigt känslig och ömtålig, hihi!

Maten finns i min mage och även gottiset efteråt. Fick matte att öppna balkongdörren för jag var sugen på att tugga på det där ute.
Trodde att jag skulle få vara ifred från matte där men det smög sig.

Ojsan, jag har visst gnuggat nosen i kudden där ute, hihi!

Av Aamor & Tina - 19 augusti 2014 19:36

Blev lite orolig i morse när jag kom till syrran för där var bara mattemor hemma men hon lovade att de andra skulle komma snart och att de bara var ute på sin morgonrunda.
Det kom en hel del folk och besökte oss idag, först kom mattes farbror och faster och strax efter kom mattes moster så det var nästan fullt hus hos matteföräldrarna - hur kul som helst!
Mattefar tyckte att vi kunde gå ute och kissa på gräsmattan men vi ville inte alls, syrran kom så långt som till dörren men jag vände halvvägs i hallen, hihi!
Då hämtade han våra koppel men då sa vi "nä du" och sprang och gömde oss så att han inte kunde nå oss, hihi! Kan väl säga att vi var rätt nödiga när matte kom och syrran ville gå ut med henne innan vi gick hem så de gick ut utanför huset och när jag sen kom ut gick jag bara över vägen innan jag blötte ner en stor grästuva, hihi!

Lite väl blåsigt idag för att jag ska gilla det, inte lika mycket regn men det kom en riktig skur på eftermiddagen men den varade nog bara i max 10 minuter.
Hemma så åt matte lite mat och sen slängde hon sig i sängen och tittade på två program i en serie hon ser, hon kopplar "paddan" till TV:n. Jag tröttnade på henne och gick och la mig själv, hade nästan hoppas att vi skulle sova för natten men precis när jag sov som bäst gick hon upp - typiskt.

Matte har serverat mig mat men jag tuggar än så länge på ett tungben för att få upp aptiten kallar matte det men egentligen förhalar jag ätandet, hihi!

Imorgon hoppas jag på lite mer soligt väder med mindre blåst och regn - hade varit skönt, riktigt skönt.
Glömde nästan att jag fick hälsa på katten Igor idag, han brukar bara vilja hälsa på matte men jag fick en puss och en strykning - toppen!

Av Aamor & Tina - 18 augusti 2014 17:57

Alltså helt ärligt så borde inte måndagar finnas för det känns tungt att gå iväg efter en helg, hade kanske blivit lika tungt på tisdagarna men kanske inte, hihi! I vilket fall som helst så känns måndagar inte bra alls - jag är trött, matte är trött men det kanske ska vara så, vad vet jag.

Inte nog med att det är en trött måndag utan det är en blöt måndag också och då blir man ju ännu tröttare!

Var okej väder i morse men strax innan lunch började det regna och sen har det gjort just det i stort sätt hela tiden, jag och matte klarade dock oss när vi gick hem så plus i kanten där.


Eftersom jag varit trött har jag gjort så lite som möjligt hos syrran, mest spenderat dagen med att sova och kela lite med matteföräldrarna.

Mattefar ville ha ut oss vid 15-tiden och han tyckte det räckte med att vi sprang ut i vår hage men vi såg allt att det var blött på trädäcket så vi stannade där det var torrt och där satt vi och tittade. Jag gick fram till syrran och viskade nått i hennes öra och så kutade vi in igen, hihi!

Det slutade med att mattefar fick ta på oss kopplen och gå ut med oss.


Matte jobbade länge idag och när hon kom hade jag en pipleksak redo att visa henne, hon fick den inte idag just för att hon var sen, hihi!

Lite synd om matte idag för hon har skurit sig i sin tumme, ganska mycket och hon sa att det kom massor av blod men hon fick stopp på det rätt snabbt men det gör ont. Det värst är att det är hennes "bästa tumme", den vänstra så hon är lite handikappad nu och i och med att det blev längs med "fingeravtrycket" så glipar det bara hon böjer på den men plåstret sitter där det ska så det blir snart bra igen.


Nu ska vi äta säger matte men det blir nog hon som äter först, hihi!

 

(gammal bild)

Av Aamor & Tina - 17 augusti 2014 17:05

En långggggg sovmorgon blev det idag även om matte vaknade med jämna mellanrum och tänkte att det var tid att gå upp så stannade hon ändå kvar i sängen.


Blev bara en kort runda för vi skulle åka bil en liten bit. Jag hamnade bara hemma hos syrran medan matte körde lite längre. Hon skulle till en vän och köpa en betong-Buddha som hon gjort och det var inte lönt att jag följde med dit.

Jag passade på att sova den timmen matte var borta.

När vi sen körde hem kom det så mycket regn att vi stod kvar ett tag i garageporten ifall det skulle bli uppehåll så vi kunde gå in.

Hade vi stannat kvar där så hade vi inte varit hemma än för det har bara fortfatt att regna och det är ju inte det lilla som kommer för det vräker ner nästan hela tiden.

Ett riktigt söndagsväder med andra ord.

Hoppas på lite uppehåll sen när jag behöver gå ut för jag har inte gjort nr 2 än idag och känner mig inte hågade för det heller om det ska regna så.


Matte hålle på att laga mat och jag håller kökssängen varm, hihi!


En liten film på mig som matte filmade mig igår efter jag ätit min mat!


 

Av Aamor & Tina - 16 augusti 2014 18:14

Det blev en ganska lång sovmorgon när matte väl somnade om igen för hon var uppe en sväng vid 05.30 men hon la sig igen som tur var. Vaknade sen igen 8.30, hyfsad tid tycker jag eftersom det var jag som vaknade då.
Blev en ganska lång runda efter att vi först mellanlandat på bänken vid det vanliga stället. Såg inte en enda hund men hemma träffade jag på Ollie men han ville inte kela så jag jagade honom istället - också kul men jag får stänga öronen för matte traggar lite på mig när jag gör så!

Inne har det mest blivit slappande för mig, matte har tvättat och donat lite. Hon fick upp mig på trimbordet för jag liknade en sopkvasten i huvudet sa hon och det kunde nog stämma för jag hade gnuggat det i gräset, hihi!
Vi tyckte lite olika vid några tillfällen men storsint som jag är lät jag matte " vinna", hihi!

En liten diskussion blev det när jag blev hungrig, jag tyckte jag kunde äta godis men matte satt jag fick det först efter maten - lät henne vinna en gång till, hihi!

Jag vet allt att hon har godis uppe på bordet men tro i te att jag fick nått, nä maten först så jag fick ju offra mig och äta maten med små bitar bacon iblandat! Var rätt gott och jag känner mig rätt nöjd nu, speciellt efter jag ätit godiset också, hihi!

Kvällen lär bli lugn, matte ska kolla om de visar nått intressant på TV och om inte så lär hon fortsätta med sin bok.

Trevlig lördag!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards