Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under augusti 2014

Av Aamor & Tina - 15 augusti 2014 19:33

Väckte inte matte i natt heller men hon väckte mig 2 gånger! Först klockan 04 och det tog nog över en timme innan hon somnade om igen och sen hade hon fräckheten att vacka mig igen 06! Hade hoppats att det var helg redan, hihi!


Dagen hos syrran har som vanligt varit lugn, jag gör inte speciellt mycket mer än kelar och sover och det passar mig perfekt.

Affi försökte få igång mig några gånger men jag är bra på att stänga öron och ögon och till slut tröttnar hon - hon tjatar sig trött, hihi!


Matte hämtade mattefar och sen körde de och handlade lite och när hon kom blev jag så glad att jag dansade runt runt.

Matte la sig på golvet och sa "vem ger matte en puss?" och jag rusade fram och tryckte en blöt en mitt på hennes mun.

Hörde att hon sa att vi skulle åka bil hem eftersom det är fredag, äntligen är den här och jag har klarat mig genom en hel vecka hos syrran och matteföräldrarna - puh!


Blev inget utesittande för matte hade varoe som skulle i kylen men jag ska snart se till att vi går ut och då kan vi sitta ute en god stund.

Tror jag vill gå upp och sätta mig vid idrottshallen och hålla koll lite där innan vi går vidare men vi får se när vi kommer ut.

Maten har jag nästan precis ätit så jag är nöjd nu.

 

Från mars i år när jag låg på bänken vid idrottshallen!


Trevlig helg alla goa vänner!


Av Aamor & Tina - 14 augusti 2014 17:27

Jag har inte väckt matte i natt - bra va! Däremot vaknade hon själv redan 05.30 men låg kvar och drog sig i sängen tills nyheterna startade på radion klockan 06.
Gick hyfsat fort att gå till syrran, börjar ju vänja mig vid att det är så nu men jag gillar det ändå inte, hihi!
Alla blev i alla fall glada när de såg mig och när matte skulle gå följde jag henne till ytterdörren. Hörde att hon skulle cykla idag också trots att vår bil står hos matteföräldrarna. Hon får göra som hon vill.

Matteföräldrarna har gjort många försök att få ut mig under dagen, både i koppel och ut i vår hage men jag ville inte ut och då går jag inte ut!
Kom så långt som till dörren men sen tvärvände jag och la mig så han inte kunde ta mig, hihi!
När matte kom så smög hon sig in via baksidan för hon såg att Affi var ute och när jag hörde matte DÅ gick jag ut på trädäcket, hihi!
Var ganska nördig när vi sen gick hem men det var inte så konstigt.
Karman gjorde idag att Affi fick igen för att hon drog omkull mig igår, hon snubblade när hon hade för bråttom upp för de få stegen till trädäcket och landade på hela bröstet överst - matte tröstade henne men hon såg rätt förnärmad ut, hihi! Inte alls mitt fel för jag var i andra änden av däcket.

Nu har vi kommit hem och det är skönt, jag har ätit mat. Fick idag lite minikorv- bitar i torrfodret. Matte hade köpt såna som var gjorda på kyckling och de var supergoda.
Matte åt också några när hon stekt dom.
Jag satt och tittade på henne hela tiden när hon stekte dom och följde minsta rörelse för hade jag haft riktig tur hade hon tappat nån som jag kunde ta för så goda var dom, hihi men inte en enda föll av stekjärnet.

Nu är jag mätt och belåten och tänker knoppa in en stund. Drog fram förlängningssladden för jag tänkte ha den som kudde först men den var för hård, hihi!

En dag kvar sen är jag och matte lediga igen, över helgen i alla fall!

Av Aamor & Tina - 13 augusti 2014 16:49

I natt väckte jag inte matte ofrivilligt vid 02 men däremor frivilligt klockan 05, hihi! Nu tyckte hon inte det var speciellt kul men jag var nödig - snackenödig, hihi! fick inte mycket vettigt ur henne men nått mumlade hon om som, onödigt - en timme till - varför - trött, men när hon mumlat klart somnade jag igen men inte matte!


En relativt lugn dag hos syrran ända tills matte kom. Jag blir ju så glad och vill upp och kela och pussas men det vill även syrran och vi vill bägge vara först. Jag anser att jag har förtur eftersom hon är min och syrran anser samma sak för att jag är lillebror!

Jag var först uppe hos matte eller rättare halvvägs upp för jag stod kvar med bakbenen på marken och frambenen på matte och hon skulle precis lyfta upp mig när "anfallet" kommer.

Syrran hoppar upp på mig och tar tag i min tofs bakifrån så jag tappar balansen och det blir ett fall platt på rygg eftersom hon drar mig rakt bak och tänk då väger jag minst 3 kg mer än vad hon gör!

Matte säger till henne och knuffar bort henne och så har jag matte helt för mig själv.

Jag vet att syrran inte menade att jag skulle trilla så utan bara stiga åt sidan och jag slog mig inte så det var inte så farligt.


Hemma snackade vi med grannen en stund och sen gick vi in.

Jag har ätit - torrfoder med microsmå bitar bacon, de var så små idag att det inte var löna att bara slicka i sig dom, hihi!

Matte tog bara två mackor för hon hade middag med till jobbet idag.

Nu ska vi njuta av kvällen och efter lite slappande ska vi ut på en runda till!

 

Intar kanske fåtöljen (gammal bild).

Av Aamor & Tina - 12 augusti 2014 18:41

Igår ville jag inte ha nån mat och åt därför ingen, matte har hållt koll på mig under hela semestern och jag har ätit alla dagar mer eller mindre men fått mat i mig men inte mattes första jobbedag. Hon får tro vad hon vill om det men man måste ju visa vad man tycker!


Idag har det i alla fall varit bättre trots att jag ofrivilligt väckte matte 02.00, hon kom upp för hon trodde nog att jag ville ut för jag låg vid dörren men när hon frågade reagerade jag inte ens så hon la sig igen och sa att jag fick kalla om jag ångrade mig. Jag tror jag drömde och kallade på matte i drömmen antagligen.


Matte hade tänkt cykla till jobbet idag men valde bilen för de sa att det skulle både åska och regna. Det gjorde det också men inte de tiderna hon skulle cyklat, hihi!

Jag klagar inte för jag fick ju åka bil till syrran, hihi!


Ingen "allegi" hos syrran så allt har varit bättre, mycket bättre för jag ville till och med ha godis idag. Har visserligen sovit den mesta tiden men kommer matte och väcker en vid 02 så.........

Blev så lycklig när matte hämtade mig på eftermiddagen, hon luktade så gott för hon hade varit hemma och duschat innan hon hämtade mig, ville inte lukta stall sa hon men det hade säkert också luktat gott!


Jag åt mat när vi kom hem, fick små pyttebitar bacon blandat i torrfodret så det slank ner hyfsat fort för att vara mig, äter inte så fort annars heller. Godis kan jag inhalera om jag är riktigt sugen men mat........

Matte har slappat i sängen och tittat på Dreamfilm via iPaden och nån sladd så det kom på TV:n och själv har jag slappat i hallen.

Slappandet ska snart fortsätta men först måste vi kolla in allas bloggsidor, hihi!

 

Slappa är gott, slappa är nödvändigt, hihi! (gammal bild)

Av Aamor & Tina - 11 augusti 2014 18:06

I morse drog mattes klocka igång igen och det var bara att gå upp för att lägga sig på ett annat ställe men vad trött jag var!

Matte hade som vanligt inte förstånd nog att släcka lampan i tid för "upplösningen" i hennes bok var precis på slutet och det var hon tvungen att läsa så 00.20 släckte hon. Jag kunde ju sova mer hos syrran men inte hon.


Fick åka bil i morse och det var ju toppen men jag ville inte att semestern skulle vara slut ändå.

Tror jag är allergisk mot att matte ska jobba och inte vara hemma hos mig för jag har hostat en del idag och varit allmänt nere.

Syrran blev först rädd när jag hostade och sen skällde hon på mig för att jag hostade - blir ju deppig då! Ville bara ha lite tröst för jag gillar inte att hosta.

Visade matte när hon kom hur synd det varit om mig idag och hon gav mig en puss och sa att vi skulle åka hem och då blev det bra igen.

Så summa sumarum - jag är allergisk för det försvann när vi kom hem och jag har inte hostat en enda gång!

Tänker inte forska vidare i det för jag har redan bestämt mig att så är det, hihi!

Säger detta till matte men hon säger bara "puss på dig Aamor men matte måste jobba".


Vi är lite trötta nu så det blir en lugn kväll för det tar sin lilla tid att komma in i jobbtiderna igen - en hel evighet för mig!

 

Så här känner jag mig (gammal bild)

Av Aamor & Tina - 10 augusti 2014 17:30

Igår gjorde vi inte speciellt mycket, jag vilade hela dagen i stort sett och matte tvättade lite och läste, vi orkade inte ens sätta på datorn, hihi!

På eftermiddagen började det regna och som det kom, det forsade ner och matte sa högt att hon hade önskat att det regnet hade fallit över den hemska skogsbranden istället även om vi också behöver regn så behöver de det bättre.

Varade inte så länge men det kom 14 mm och det blev översvämning i alla fall på ett ställe i stan.


Matte skulle släcka lampan tidigare i går än de senast nätterna för hon ville gå upp tidigare idag men ja det blev som det blev med det, kanske en kvart tidigare, hihi!


Igår när matte serverade min mat ville jag ha annat, inget ovanligt direkt när det gäller mig men till slut insåg jag att det inte var lönt utan satte igång att äta och då börjar hon filma mig! Hon påstår att jag smaskar och ville ha bevis, tur hon själv snackar så mycket i början så det inte hörs hela tiden. hihi!


 Smaskar jag? Lite kanske, hihi!


Vi gick en lång runda i morse, det blev runt hela skolan och igenom några bostadsområden, var inte lika varmt så vi passade på då.

Hemma igen blev det lite vila i min säng och matte satte sig för att läsa. Hon skulle egentligen plocka fram saker inför morgondagen när det är jobbedags igen för denna vecka ska hon inte vara på sina vanliga ställen utan där som det finns en massa djur, visserligen är de flesta utomhus nu men hon vill ändå ha andra lite äldre kläder och se hur vädret är.

Än har hon inte kollat efter kläderna men det gör hon säkert om inte annat precis innan sängdags - som vanligt, hihi!


Vi har varit ute på en lite kortare runda för ett tag sen, jag blev i väldigt behov att gå ut när matte höll på att laga mat, hihi! Var inte så väldigt akut men jag ville kolla om Ollie var ute, kelade med honom på förmiddagen och var sugen på lite mer men det blev inget.


Håll alla tassar och tummar att jag vaknar i morgon när klockan ringer för annars får matte bära mig till syrran, hihi!


Av Aamor & Tina - 8 augusti 2014 18:20

Matte sa till mig i morse att idag var det sista dagen på vår semester - ahhhhh NÄÄÄÄÄÄ! Vill ha mer, det vill jag faktiskt men då sa matte att vi är ju lediga lördag och söndag också - jaha och det ska hjälpa mig eller!

Okej nu kanske hon kan ta semester en annan vecka istället eftersom hon tog "bara" 4 veckor i år, har tagit 5 de andra åren, de flesta i alla fall.

Jag får väl stå ut med att vara skild från matte om dagarna nu igen!


Vi gick en lång runda i morse men vi pausade först en god stund vid idrottshallen. Hemma igen sa jag till matte att jag ville ha nått och hon frågade vad men det var inte godis eller mat och eftersom matte ibland är lite trög eller spelar trög i alla fall fick jag visa henne.

Satte mig framför kylskåpet och tittade på det och då frågad matte om jag ville ha nått därinne - JA!

Hon öppnade dörren och visade mig leverpastejen men inte den utan jag tittade på dörren istället och då frågade hon om jag ville ha mjölk -JA och så snurrade jag runt för äntligen fattade hon!

Det är så gott med mjölk men det ska vara den laktosfria, jag har fått smak på mjölk riktigt nu och jag har velat ha det rätt många kvällar efter jag ätit min mat. Inte idag för jag hade ju druckit den innan, hihi!


Fick åka bil sen för vi skulle till matteföräldrarna, de bjöd på kräftor idag och jag tror det var för att fira att jag snart ska komma till dom varje dag igen, hihi!

Jag och syrran nosade på de röda sakerna men de tvåbenta kunde gott äta det själv, jag gick och la mig istället!

 

Syrrans min säng är skön!

Innan vi körde hem igen var jag och syrran ute en sväng, syrran kutade ner på gräset och pinkade men jag tyckte det var onödigt att gå ner från trädäcket när där finns träd att pinka mot, hihi! Okej de stod i krukor och kanske istället kallas blommor men vad är skillnaden? Matte skrattade åt mig och mattefar kallade mig latmask, hihi!


Hemma åt jag min mat och nu ska vi slappa och bara vara. Trevlig fredag på er alla!

Av Aamor & Tina - 7 augusti 2014 18:10

Har varit och besökt syrran idag. Ville gärna gå dit men sen ville jag inte gå in utan satt ute på stenplattorna och tittade, syrran kom ut för att hämta mig men det hjälpte inte, matte kallade men jag hade stängt öronen, hihi!

Inte förrän matte ringde på dörrklockan kom jag rusande för tänk om det kom nån då, spännande!

Matte sa att jag allt var lite knasig eftersom jag själv satt ute och hade några gäster kommit hade de ju passerat mig - äh jag sprang in för jag är ju gäst och då ska man ringa på klockan, hihi!


Matte var och shoppade lite och hon tog mattefar med sig och det köndes som de var borta jättelänge och när de äntligen kom så hoppade jag från trappan upp i mattes famn och tryckte mig mot henne, hon frågade om mattemor varit taskig mot mig men det hade hon inte utan jag bara saknade min matte!


Matte tog några kort på syrran med sin iPad, mattemor fick leka lite med den när de andra var och shoppade.

 

Matte hade precis kammat om hennes tofs och sen gnuggade hon nosen i sin säng!


Vi är hemma nu, tog lite längre tid för matte blev bjuden på jästa pannkakor innan vi gick hem.

Matte provade nu att föra över bilderna från sin iPad till datorn och det gick lika lätt som från hennes iPhone så jag behövde inte hjälpa till, hihi!


 

Från igår när matte kammat mig. Ser ni mina långa ögonfransar - undrar om matte är avis, hihi!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards