Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under september 2014

Av Aamor & Tina - 22 september 2014 18:54

Det var rätt kallt i morse så det märks att hösten är här ?
Det är tur jag har så mycket hår så jag inte fryser, hihi!

Jag har vilat en hel del och kelat med matteföräldrarna, busade med ett tag med mattefar uppe på bordet. Det var kul.
Syrran har passat mig hela dagen, så fort jag rör mig så kollar hon vad jag gör och är vi på golvet bägge så sätter hon sig tätt intill och stirrar på mig - hon ta sitt "jobb" stort allvar.

Matte jobbade länge idag och jag hade glömt att hon skulle det så det blev en lång väntan för mig ?
Fick snabbt hämtat en pipleksak så hon kunde få en av mig.
Vi gick hem och jag hade tänkt sitta ute en liten stund men matte frös så den stunden blev väldigt kort.
Inne tyckte matte att jag skulle äta mat men jag var inte sugen, åt endast ett par tuggor igår så egentligen borde jag vara hungrig men jag är inte det än i alla fall.
Valde istället att lägga mig!

Ligger i min kökssäng, vände ryggen åt matte så hon inte skulle tjata på mig om att jag måste äta min mat, hihi!
Fick lite vila för matte snackade med min uppfödare så jag slapp höra "ännu Aamor, du måste vara hungrig" ?

Nu ska jag snart lägga mig i TV-rummet för matte ska nog snart titta på TV, i alla fall klockan 21 säger hon.

Av Aamor & Tina - 21 september 2014 12:55

Igår var vi mest lata, vi var ute och gick några gånger och två gånger gick vi långrundor, det var soligt och fint så vi njöt.
Jag passade på att vila så mycket som möjligt när vi var inne, matte satt och läste i sin iPad, hon sa nått om en uppdatering och då fick hon iBook i den och hon satt och tittade bland gratisböcker och hittade i alla fall en på engelska som hon läste igår.
Vi hade det jättemysigt men matte hade tänkt plocka undan lite och tvätta men struntade i det, dammsög gjorde hon i fredags så hon lät det andra vara.
På kvällen hade hon tänkt se början på filmen Avatar för den har hon missat men det blev så att hon missade den nu med med ca 5 minuter så det gjorde inte så mycket. Tyvärr blev hon kvar och såg hela filmen och den slutade inte förrän 01 och jag var så trött, somnade mitt på golvet och drog djupa timmerstockar och denna gången tror jag matte ?!

Matte har variation lite småstörig i natt för hon har vaknat flera gånger, den ena gången var för att jag väckte henne för jag drömde och låg och gnydde. Matte hade sen svårt att somna om och startade en ljudbok istället, slumrade och sen vaknade hon igen och fick "spola" tillbaka och så gjorde hon flera gånger.
Vi stannade i våra sängar till 9.30 ?

Hade inte så bråttom med att gå ut så jag lät matte duscha och dona först. Då vi kom ut märkte vi att det regnade, bara lite som tur var men vi gick en lång runda ändå.
Matte torkade mig när vi kom in och sen hoppade jag upp i min ena säng och la mig.

Matte har plockat undan lite idag och startat tvättmaskinen och lite senare ska hon tydligen kamma till mig lite men hon ska vänta tills jag är helt torr i håret.

Vi ska nog inte göra så mycket mer sen idag mer än att gå ut på några rundor, regnet har upphört och har jag tur kanske nån av katterna vill komma och hälsa på mig.

Av Aamor & Tina - 19 september 2014 18:28

Äntligen är den här den ljuvliga fredagen!
Den började bra för jag fick åka bil till syrran men först efter att jag fått gå en runda.
Vi har haft en del att titta på idag för matteföräldrarna har haft en gubbe där som fällde 4 stora björkar. De var angripna av nån larver och sen har de funderat på att få ner dom innan men nu är de borta.

Har blivit förnedrad och skakad också idag - pinsamt alltså! Det var som så att mattefar hann inte få in mitt koppel när vi mötte en matte och hennes, suck tax så jag rusade fram för att hälsa och då grep taxen mig i tofsen och skakade mig - den var ju för tusan mindre än vad jag är - pinsamt!
Hoppas jag slipper se den hunden igen.
Vet att jag gjorde fel som sprang fram men jag litar ju på att bli stoppad och det blev jag på sätt och vis nu men det var lite smått förnedrande.
Matte tyckte väldigt synd om mig när hon hörde om det men jag förstod inte riktigt vad hennes leende innebar, hon ska ju hålla på sin lille påg i alla lägen.

Vi satt ute en stund när vi satt bilen i garaget för det har varit underbart väder även idag.
När jag kom in åt jag min mat och nu ska jag vila mig lite och så ska jag bara njuta av denna underbara fredag!

En trevlig helg på er!

Av Aamor & Tina - 18 september 2014 18:06

Jag snackade med en liten Jack Russel hane i morse, först berättade jag för honom att jag var äldst och bestämde och då vände han rumpan mot mig, hihi! Strax efter mötte i Affi och mattefar så den sista biten in hade vi följe.

Har mest varit vila och gos idag men vi har tagit ut mattefar på en runda, vi sa till honom att nr 2 var på väg men inte när och tiden var inte rätt under promenaden, hihi!
Matte kom direkt efter jobbet men vi gick inte hem för först fick hon mat och sen sa hon att vi skulle åka bil, jippie!
Ner till min favoritaffär och bråttom in men så satte sig matte och mattefar där veterinären är och sen kom hon ut och kallade in matte. Jag tänkte att jag kunde stanna utanför när det nu var matte hon kallade på men tydligen skulle vi alla in.
Vi hamnade på bordet och jag vände rumpan mot veterinären för jag tänkte minsann inte titta på henne. Hon nöp mig lite i nacken och sen fick jag helt plötsligt gå ner på golvet och då tyckte jag att jag varit lite otrevlig mot veterinären så jag hälsade på henne och undersökte hela rummet, hihi!

Vi passade på att få klorna klippta när vi ändå var där inne och sen fick jag välja en leksak helt fritt, jag letade länge och väl och till slut hittade jag en. Den kostade hela 5:- och så var det halva priset på den så det priset kunde inte matte klaga på.
Valde ett rött hjärta.

Här leker jag med mitt röda hjärta och det är riktigt roligt. Finns en liten pip i och sen luktar det så gott.
Matte undrar nu på allvar om jag är en hund eller en katt som liknar en hund för det är en kattleksak med kattmynta i, hihi!

Jag har ätit lite mat, blev nog nästan halva portionen men det räckte för mig idag.
Tänker sova lite istället för det tar på att besöka veterinären och leta igenom en affär efter den perfekta leksaken.

Måste säga att matte höll vad hon lovade igår, hon släckte redan 22.30 men tyvärr vaknade hon redan 04.30 och kunde inte somna om igen utan tog en ljudbok och låg och lyssnade på den istället.

Av Aamor & Tina - 17 september 2014 18:59

Nä nä inget allvarligt, vi alla lever och har hälsan men jag ska berätta längre ner!

Matte lovade att inte ligga och läsa så länge igår men det blev så ändå, 23.30 släckte hon! Hoppas hon släcker tidigare idag.
På väg till syrran mötte jag Chili, min Golden kompis men jag hann inte se att det var hon först för vi kom bägge runt en hörna, först tänkte jag ge den hunden en blåsning men efter en framrusning såg jag vem det var och då stannade jag men innan hann matte tragga på mig - jag lyssnade inte för Chili ville leka istället.

Idag har vi fått behålla matteföräldrarna hemma och slapp passa huset helt själva så vi var väldigt nöjda.
Vi rastade mattefar i det fina vädret och vi gjorde vad vi skulle så han blev nöjd med oss, hihi!
Matte var sen men jag fattade att hon och mattefar gav sig iväg för när de kom tillbaka hade han handlat en del, matte behövde inte mer än lite basvaror så det blev inte så mycket till oss men matte passade på när hon ändå körde mattefar.

Nu till rubriken. Syrran lekte med sin pipleksak hon fick av matte när hon fyllde år och den var jättekul i 5 minuter för den hade hon tagit död på den, pipen inuti var sönderdragen. Hon är helt hopplös på att ta död på sina leksaker!

Var en sån här fast i lila hon fick, nu prasslar den bara. Min fungerar fortfarande och jag ska inte låta henne leka med den om hon kommer hit för jag gillar att ha saker som funkar.

Jag åt mat direkt när vi kom hem och nu ska jag vila mig lite, matte lyssnar på bok och struntar i den där dammsugaren idag också men hon snabbstädade toan.

Av Aamor & Tina - 16 september 2014 18:30

Inatt har matte inte stört mig i min sömn, tack matte, hihi!
Eftersom jag tillhör den där trötta sorten var jag ändå trött när mattes klocka ringde, hon låg faktiskt och läste till 23.35 och utan att tänka på att jag behöver min sömn både på kväll och morgon.
Tur jag kan få sova vidare hos syrran om nu hon inte bara vill busa.

Tror jag snart ska lämna in en protest mot att matteföräldrarna ger sig iväg för vi fick vara ensamma idag igen, tänker inte gå dit i morgon utan att matte lovar dyrt och heligt att vi inte kommer att behöva vara själva i huset.
När de kommer tillbaka blir vi helknasiga och håller nästan på att slå knut på oss själva för att hälsa dom välkomna hem, hade vi kunnat hade fäst ankare runt fötterna på dom så de stannar där vi är, kanske ska binda fast dom i oss, hihi!

Matte blev glad när hon såg mig idag och jag blev nog ännu gladare, hon fick massor av pussar och sen krävde vi vårt godis som hör till när hon kommer. Smakar så gott då.
Vi tog bilen hem för matte tänker cykla imorgon, hoppas det regnar och blåser så tar hon bilen i morgon så får jag åka igen, hihi!
Satt ute en stund och kollade efter katterna och matte snackade med grannen som kom ut när hon såg oss.
Inne sa jag än en gång till matte att jag ville ha mat och åt upp allt, hihi!

Matte har varit lite trist ett tag för hon satt och chattade med en kompis så jag gick och la mig för jag orkade inte delta i deras skrivande, hihi!

Bättre att inta min sköna säng, hihi!

Kvällen är här nu och jag ska sova en stund och matte ska ta det lugnt, hon muttrade om att dammsugaren behövde komma ut men hon struntar i det idag och det tycker jag hon gör rätt i.

Av Aamor & Tina - 15 september 2014 18:41

Steg upp i morse, var med matte när hon duschade dock inte inne i duschen utan låg och väntade framför tvättmaskinen och sen stegade jag rakt in i min säng vid soffan och somnade om, tror till och med att jag snarkade, hihi!
Matte har sovit dåligt i natt och stört mig lite i min sömn och tasslickande, två gånger hörde jag henne säga "sluta slickar annars kommer jag upp", tror till och med att hon skrek det ena gången - hon kan vara så störigt alltså.

Syrran blev glad när jag kom och ännu gladare när hon såg att jag hade med mig torkad kyckling som matte köpt i lördags.
Vi har tagit det lugnt och kelat en del med matteföräldrarna men hade vi vetat att de skulle lämna oss en stund på eftermiddagen så hade vi inte varit så generösa med vår kärlek!
Mattemor skulle iväg och kolla ögonen men som tur var gick det fort så de hann komma innan matte kom.

Matte jobbade inte länge idag eftersom hon skulle gjort det två gånger förra veckan men hon var ändå lite sen för hon hade varit inne om på Ö&B, fast hon var förlåten för hon köpte mina favorit sticks till mig och syrran.
Vi tiggde skamlöst bitar av torkad kyckling och varje gång matte sa att det var nog berättade vi hur synd det varit om oss som varit själva, funkade en gång i alla fall, hihi!

Blåsigt ute idag men ändå varmt så vi satt ute en stund när vi kom hem, matte snackade med några grannar och jag spanade efter katterna som inte ville visa sig alls.
Så fort vi kom in berättade jag för matte att jag ville ha mat. Matte sa att hon får nog avmaska mig för det är ju inte så vanligt att jag ber om mat, hihi!
Jag åt upp allt också - var extra gott!

Min mat glaserad med leverpastej - mums!

Njuter i fulla drag av min mat och efteråt fick jag ett tuggben med torkad kyckling!
Nu tänker jag sova en stund, i alla fall fram till jag ska dra ut matte en sista gång innan vi ska sova - hoppas matte inte håller på att tjata i natt också, hihi!

Av Aamor & Tina - 14 september 2014 16:51

Jag sov nästan hela kvällen igår, det ta på krafterna att vara besökare på en hundutställning, hihi!
Där var många som jag var tvungen att fråga varför de gick innan det var slut, vi var nära utgången så jag såg när de gick hem igen. Matte påstod att jag kraxade mig men jag bara frågade dom hur det gått för dom, tydligen inte så bra för ingen svarade men de är lika fina trots det.
Glömde berätta att en dam stoppade oss och ville ta ett kort på mig och matte den tokan glömde att fråga för vad/vem hon tog kortet, hon hade en sån där proffskamera nämligen - vi får hålla koll om jag synd någonstans, kanske på sydskånskakennelklubben, hundsport eller nån tidning eller så sållas jag bort, äh vi får se.

Idag söndag har jag tagit igen en massa sömn, hade inte bråttom ut trots att jag ville inte gå ut efter klockan 20 igår. Matte tvingade ut mig 9.30
Vi gick en liten pytterunda för jag ville inte mer men ångrade mig nästan direkt vi kommit in för jag ville ut då igen men fick vänta på att matte skulle betala räkningar först.
Vi gick sen och kollade in de som skulle rösta här i närheten, matte har förtidsröstat så hon slapp idag. Var några som hälsade på mig och ville klappa och givetvis ställer jag upp, hihi!

Matte har gjort lite nytta här hemma för hon har tvättat två maskiner tvätt och jag höll mig ur vägen för att det skulle gå fortare.
En bok har gått hela dagen i bakgrunden så här har inte precis varit tyst, tur jag kan sova ändå.
Tror matte blev lite kelen för en stund sen, hon la sig hos mig på golvet utan att jag kallat och vi gosade länge men sen trodde hon att jag var irriterad på håret i mitt ansikte så jag hamnade på trimbordet.
Försökte göra det så svårt som möjligt för matte att sätta upp tofsen för jag vred huvudet fram och tillbaka och matte började snacka om skruvstäd helt plötsligt - kan inte förstå varför, hihi!
Kom på efteråt att jag blivit hungrig så jag sa till matte att hon kunde servera sin favoritkille hans mat och jag åt upp nästan allt.

Skulle tydligen förevigas sen men jag ville inte och tittade överallt utom på matte!
Då sa hon i morgon är det dags att vara hos matteföräldrarna igen. Ser ni min min?

Visst kan man bli lite deppig för det är så skönt när det är helg.

Nu ska jag dra ut matte på en runda, måste kolla in mitt område.

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards