Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under september 2014

Nu!

Av Aamor & Tina - 5 september 2014 19:41

Matte somnade hyfsat tidigt igår, strax efter 23, jag vet hon är hopplös men det är bättre än en timme senare men hon vaknade 2 gånger undre natten istället.

Strålande sol även denna dag och det passar bra för nu äntligen är det fredag!
Vi har varit ute på framsidan av huset, ser lite mer människor där och en och annan hund som vi kan berätta för att det krävs tillstånd att gå förbi vårt hus, det gör faktiskt det och det kvittar vad matteföräldrarna säger, hihi!
Vi har pussat på Emil, en kille som går i 6:an (tror vi), han har alltid tid för oss och vi gillar honom jättemycket.
Mattefar tog vi med ut på en liten tur runt skolan, bra cykelvägar där fast vi gick.

Matte hämtade mig nästan direkt efter jobbet och då kände jag att nu startar helgen och nu ska vi njuta och nu snart ska jag få paket av matte, hörde nämligen att det pep i baksätet men matte sa att jag måste vänta tills i morgon.
Fick ju givetvis åka bil hem och vi gick in med några saker matte hade i bilen och sen gick vi en liten runda.
Satt ute en lång stund, grannen kom ut och snackade med oss, några katter kom och gick och några små tvåbenta - livet är bra härligt!

Inne berättade jag för matte att min matskål var tom men när jag fick mat i den hade jag ångrat mig och ville ut på balkongen istället och sen struntade jag i att äta, hihi!
Valde istället en trygg plats, bakom soffan, kan kila in mig där mellan den, väggen och bokhyllan och lampfoten kan bli en skön huvudkudde, hihi!
Äter kanske senare, åt inte förrän kl 21 igår.

Vi ska ta det lugnt ikväll och göra så lite som möjligt, matte har kört några varv med dammsugaren och funderar på att tömma diskmaskinen men det får nog vänta för det försvinner inte precis, hihi!

Ha en underbar fredag!

Av Aamor & Tina - 4 september 2014 18:21

I morse hann matte precis ut genom ytterdörren och då ville syrran leka och inte jag för även 7.25 är för tidigt för mig. Hon visade tydligt att jag skulle leka med henne oavsett och så drog hon i min tofs så när matte hämtade mig i eftermiddag hängde den väldigt mycket och då hade ändå mattemor rättat den en gång.
Affi är den ledsamma typen och jag är inte det, inte på kommando och helst bara med matte eller katterna och ibland med syrran när jag är sugen på det!

Idag fyller mattefar år men vi fick inga gäster för de passade på att fira honom även när mattemor fyllde i fredags, det är ju så nära varandra.
Jag och matte firade honom och han fick blommor och en chokladask. Matte fick bondkalops när hon kom för att hämta mig.
Själv passade jag på att sova så jag skulle vara pigg när vi gick hem, hihi!
Härligt väder idag också så vi tog det så lugnt fast vissa gånger tyckte matte att jag tog det för lugnt, hihi!
Satt ute en stund och njöt men ingen kom och ville snacka med oss.

Nu har vi kommit in och matte har dragit igång diskmaskinen och så frågade hon mig om jag ville ha mat men när hon kollade om jag satt bakom henne var jag puts väck, hihi!
Hon kallade men jag kom inte så hon fick leta och gissa var hon hittade mig (ingen jätteöverraskning precis). Äta kan jag göra senare kanske, hihi!

Får vila nu för jag gick ju hem, hihi!

I morgon är det fredag och vår sista dag som vi ska iväg denna vecka.
Nästa helg hoppas vi på fint väder för då ska vi och titta på en stor hundutställning med massor av hundar och säkert en massa roliga saker där som matte kan köpa till mig. På lördagen ska min ras gå i ringen och vi måste heja på dom vi känner om det kommer nån av dom dit ( gör det nog).

Av Aamor & Tina - 3 september 2014 20:13

På väg till syrran så fick jag syn på några gubbar som grävde bland några hus och jag tyckte vi kunde gå bort där och titta på dom en stund men matte sa att hon varken ville eller hade tid. De hade säkert kelat med mig om vi gått dit men det blev inte så nu.
Dagen hos syrran har varit bra. Varit soligt och varmt och vi har vallat mattefar, han fick med oss ut idag, hihi!

Matte var och handlade innan hon hämtade mig och sen hade vi båda turen att få mat hos matteföräldrarna, de bjöd på kycklinglår. Jag fick mitt kött blandat med torrfoder, alldeles för lite kött tyckte jag men matte sa att det räckte, tog syrrans kött hon lämnade kvar när hon blivit mätt men hennes torrfoder ville jag inte ha, kanske nån kula gled med ner men det är okej.

På hemvägen hörde vi att några hundar jag känner skällde, de är också Shih Tzu så vi gick dit och matte snackade med deras matte en stund. Den ene hunden ville ut till mig men jag var mer intresserad av deras självgående gräsklippare, hihi!
Vi satt ute till nästan 18.30 och när vi kom in hamnade jag på trimbordet igen, två dagar i sträck är rent för mycket om jag får välja men syrran hade dragit i mina tofsar så de hängde åt helt fel håll.
Nu blev det en enkle tofs med tre gummiband på rad, min tofs är så tung så egentligen skulle fler behövas men vi nöjde oss med detta.
Nu ska vi kela lite för det är inget kul på TV så det är bättre matte kommer ner på golvet till mig för lite gos.

Ville inte sitta upp idag heller när matte skulle ta kort, hihi!

Ny!

Av Aamor & Tina - 2 september 2014 19:29

Idag var matte trött när klockan ringde men hon vaknar så fort hon stiger ur sängen, lite orättvist tycker jag.
Träffade Alice, en Tibetansk Terrier på väg till syrran, egentligen var Alice på väg åt motsatt håll men hon vägrade att gå när hon såg mig så hennes matte fick vända om för att möta oss, hihi!

Tagit det lugnt hos syrran, ville inte gå ut idag trots sol, sängen var så skön, hihi!
Då matte kom kallade hon på oss och så sprang vi ut i hagen och pinkade båda två, alltså inte matte utan jag och syrran för hon hade också vägrat.
Matte fick mat hos matteföräldrarna för hon ville inte tacka när till biff med lök.

Hemma satt vi ute en ganska lång stund för att få lite sol på oss. Jag träffade en ny kompis, en liten valp på 3 månader, han var så söt. Vi lekte lite och gick runt i cirklar, hihi!
Fick mat när vi kom in och matte hade köpt en ny sorts leverpastej, ny för mig alltså och allt gled ner som en dans.
Hamnade på trimbordet när jag ätit för matte tyckte inte om hur jag såg ut, var nog lite lurvig i nyllet och hade några "änglavingar" på skuldrorna. Försökte övertala matte att låta bli mina vingar men de åkte bort med hjälp av borste och kam. Är en ängel utan vingar nu men ska nog snart odla nya, hihi!

Matte tyckte att jag skulle sitta fint så hon kunde ta ett kort på mig men jag ville inte så jag la mig ner, hihi!
Ser ni att hon satte tre gummiband idag med bena, det kittlade lite när hon delade så jag skakade på mig några gånger så hon fick börja om från början, hihi!

Nu ska jag vila mig lite för att både äta och bli kammad tar på krafterna, hihi!

Av Aamor & Tina - 1 september 2014 18:59

Måndag och matte hade svårt att somna i går så jag är trött idag, hihi! Lite kul var att jag fick åka bil till syrran och bilen älskar jag ju.
En solig och varm dag men det har blåst lite men det var ändå okej. Har faktiskt varit ute idag men det var bara för att jag inte hade nått val.
Mattefar var ute och sopade trädäcket för en massa "kuddmossa" hade fallit ner från taket igår när det regnade och tar han inte bort det tuggar syrran i sig det för glatta livet, jag kan väl ta mig en liten smakbit men hon frossar verkligen, hihi!
Jag gick ut och tittade vad han sysslade med och syrran var ute på gräsmattan så jag tänkte lägga mig ner på trädäcket och njuta men då sopar mattefar till mig få jag flyger ner på gräset - nä så farligt var det inte men jag flyttade på mig för att han skulle kunna sopa och rätt som det var var jag närma trappan och tyckte det var lika bra att gå ner och slå en drill. Det är himla kul att busa med sopkvasten så jag gjorde nog det också, hihi!

Matte jobbad länge idag och sen skulle hon ett ärende men det tog bara en kvart så hon var och hämtade mig i ganska okej tid.
Vi njöt i solskenet när vi gick hem och jag träffade en liten tvåbent kompis som ville kela och snäll som jag är ställde jag upp, hihi!

Matte fixade mat till mig när vi kom in, hon blandade leverpastej bland mitt torrfoder men jag ville inte ha det när jag väl fick det.
Var väldigt intresserad av maten matte fixade till sig, hon stekte 2 ägg och panerad mozzarellarulle, blev erbjuden en bit ägg men ville inte ha men när matte hade ätit upp tog jag biten hon lagt på golvet så matte fick steka ett ägg till. Hon hackade det i små bitar och blandade i bland torrfodret - mums!
Matte säger att det är en gissning varje dag jag ska äta och vad jag är sugen på för det kan gå bra med en sak ett par dagar för att jag sen ska tvärvägrar äta det. Tur hon lägger ner energi på det så jag inte tynar bort alldeles, hihi!
Nu fick matte ett skrattanfall för tydligen ska det mycket till för att jag ska tyna bort säger hon men jag kan faktiskt bli slö och sova mycket - okej okej slöare och sova mer, hihi!

Ägg och torrfoder, RC för små kräsna skithundar säger matte att den sorten heter men jag tror att det ska vara utan skit, hihi!
Kan väl inte hjälpa att jag är kräsen och bortskämd, hihi!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards