Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under oktober 2014

Av Aamor & Tina - 13 oktober 2014 18:00

Måndags morgon och "lite annan text", hihi!
Kändes verkligen att det var måndag för det var grått, mörk och blött ute och för att inte tala om hur tungt det var att vakna - suck.
Har ändå utnyttjat dagen väl med att ha sett till att jag fick så mycket kel som möjligt.
Jag och syrran ville upp på bordet väldigt tidigt, helst innan matteföräldrarna hade ätit klart sin frukost, hihi! Vi fick dock vänta.
Vet inte riktigt om syrran gillade att ha mig där idag för när jag låg och kelade med mattemor satt hon sidan om och gnällde för hon ville ha den platsen så jag gick över till mattefar men där fick jag inte heller vara för hon stegade rakt upp i hans famn och hade han inte tagit henne hade hon fallit till golvet.
Efter en stund valde jag att hoppa ner på stolen och lägga mig på dynan där för att sova en stund men då ville hon också ner där och satt och glodde och pep, försökte hoppa ner ner några gånger men då sa mattemor till henne att jag fick ligga där.

Vid middagstid kom det hemska blöta, regn okej det tillhör väl hösten men nä jag vill inte ha det på dagtid.
Är ju så trist att gå ut då. Tur vi hade varit ute innan det kom för sen behövde vi inte mer, hihi!
Matte jobbade länge och efter deras möte körde hon sin ena kollega till bilverkstaden för hans bil var klar efter lagningen, så slapp han gå dit. Nu var det nästan på vägen hem så det gick fort ändå.

Vi hann sen hem innan det började regna mycket igen, stänkte bara några enstaka droppar men nu en timme senare ösregnar det.
Fick träffa katten Igor, han kom mjauandes när han såg oss eller matte för han vill inte riktigt hälsa på mig men på matte går det bra. Han är så söt och när matte snackar med honom svarar han, låter så gulligt.
Maten har jag ätit, idag med små fjuttebitar bacon på men det var gott, svårt att sortera ut bitarna bara, hihi!
Troligen kommer vi att ta det lugnt resten av denna regniga måndagskväll och hoppas att det är uppehåll när vi ska gå ut nästa gång.

Ligger på toa och väntar på matte, gör det varje morgon för så fort hon går in i duschen kommer jag och slänger mig framför tvättmaskinen och sen går jag vidare till mig säng tills det är dags att gå iväg.
Jag ligger nästan alltid där när matte är på toa oavsett vad hon gör där, hihi!

Av Aamor & Tina - 12 oktober 2014 15:50

Klockan 07 vaknade matte och sen kunde hon inte somna om igen, var lite tidigt med tanke på att hon inte släckte lampan förrän 01! Hon låg och läste men det tvivlade ingen på, hihi!
Hon låg ä då kvar och lyssnade på bok så jag fick sova klart men jag hörde att hon var vaken så jag sov inte lika bra som om hon fortsatt sova.

Vi gick en ganska lång morgonrunda, matte ville inte gå den långa vi gick igår men vi gick längre än vanligt för vi vek inte av och genade genom husen den sista biten.
Är inget härligt väder för det är rätt så grått, hade regnat i natt så det fanns vattenpölar överallt och gräset var vått. Mörka moln glider fram över himlen och matte tror att mer regn kommer att falla - usch!

Vi har mest tagit det lugn än så länge, matte läste ut sin bok men började på en ny att läsa förutom den som hon lyssnar på, inte samtidigt då, hihi!
Hon har precis ätit och idag blev det mer än ostmackor, det blev ryggbiff, pommes och broccoli, hon frågade om jag ville smaka köttet men jag var inte sugen.
Hade nått mycket bättre för mig, eller vad säger ni, hihi!

Låg och vilade på min kudde men tittade upp när matte kallade.

Matte säger att hon nog ska köra igång en maskin tvätt till idag men ska först känna om det från igår är torrt. Hon får göra som hon vill för jag tänker ändå inte hjälpa henne, hihi!

Av Aamor & Tina - 11 oktober 2014 19:12

Matte vaknade lite väl tidigt men hon låg kvar i sängen och lyssnade på en bok i hörlurar så hon störde inte mig, istället kallade jag på henne vid 9 för jag tyckte att hon kunde komma upp då.
Vi gjorde oss redo för att gå ut, tar längre tid för matte än för mig, hihi! Hon måste klä på sig först och det är en väldig tur hon gör det, hihi!
Vi gick åt vårt vanliga helg-håll men istället för att svänga av fortsatte vi rakt fram. Det blev riktigt långt vi gick och vi var ute i över en timme. Vi pausade några gånger för matte måste "rätta" ryggen, det låser sig och vänster ben låser sig också då men det räcker med några korta pauser.
Jag var grusig och rätt blöt på mage, ben och bröst så matte ställde mig i duschen och spolade bort det värsta.
Hon åt frukost medan jag la mig för jag var rätt trött, jag går ju inte och drar benen efter mig när jag går utan det ska helst vara full speed.

Efter detta har vi tagit det lugn, matte har läst bok, tvättat en maskin och sms:at med vår vän Julia. Matte hälsar och säger att det var kul.
Vi har varit ute en gång till efter det men det blev bara en runt husknuten och sen satt jag och kollade på två katter, de ville inte hälsa.
Åt min mat när vi kom in, hade hoppats på att matte skulle laga nått gott till sig så jag kunde smaka men hon var inte hungrig och inte sugen på nått och än har hon inte ätit. Här säger hon till mig att äta men själv låter hon bli, ska tvinga henne - ja hon ska nog snart ta nått säger hon nu men jag tror inte hon lagar nått.

Matte tog ett kort på mig när jag vilade på mitt fårskinn, hon sa att det är tur vi har olika färg för annars hade hon knappt sett mig, hihi!

Ha nu en trevlig lördagskväll.
Vi ska fortsätta med vårt, jag sova och matte läsa, hihi! Ska dra ut matte på en runda till i alla fall innan jag somnar på riktigt.

Av Aamor & Tina - 10 oktober 2014 18:22

Äntligen är den här, den underbara fredagen! Det känns alltid lite extra när matte säger att det är fredag och att det är sista dagen hon lämnar mig för denna vecka.

På väg till syrran träffade jag två hundar, Lucky den stora valpen och Isa, henne har jag inte träffat på jättelänge men hon blev så glad när hon såg mig, la sig platt på mage och lät mig nosa på henne medan svansen viftade.
Tyvärr hade vi alla lika bråttom iväg så det blev bara en snabb hälsning.

Har varit en bra dag hos syrran men jag har väntat hela dagen på att matte ska komma så jag kan få åka bil hem, gör man ju på fredagar, hihi!
Blev så idag också.
Det blev inget äppelkaka-ätande på mattes jobb idag för de frös in dom. Istället fick de en tårta av nån som de gjort nån tjänst eller nått.
Som tur är smakar den äppelkakan lika gott efter att ha varit frusen eller nästan i alla fall för allt är godast när det är nygjort.

Jag hamnade på trimbordet för matte tyckte att jag såg gräslig ut, tofsen var nästan väck och med det massor av hår i ansiktet som inte ska vara där plus att det fanns ihoptrasslat hår lite här och där.
Tänk att man kan bli så "trasslig"av att sova, hihi!
Fick en bit godis efter för att jag hade varit duktig och sen gled maten ner av bara farten men sen vill jag ha mer godis, hihi!

Ge hit matte nu! Jag vill ha, är så mumsigt för att inte tala om hur jobbigt det var att sitta still och titta på det matte höll i handen. Blev tydligen några suddiga bilder, hihi!

Nu ska vi ha en lugn och skön fredagskväll och det önskar vi er också!

Av Aamor & Tina - 9 oktober 2014 19:23

Idag har jag inte varit uppe på bordet och kelat med matteföräldrarna, man ska inte skämma bort dom för mycket, hihi!
Annars har jag mest sovit, ingen överraskning precis men jag var vaken när vi var ute med mattefar, i alla fall då vi mötte en okänd hund, hehe! De tuffa syskonen visar då vem som är bäst!

Var lite sur på matte men inte lika sur som syrran var på henne för hon var sen, hon hade handlat innan hon kom så syrran fick vänta länge på att få torkad kyckling från mattes mun, jag ville inte ha nått idag.
Tog det så lugnt när vi gick hem och så satt vi ute en stund.
Arktis och hans matte kom förbi och jag behövde bara säga till honom en gång, behövdes egentligen inte men jag såg att han lyfte framtassen och tänkte lägga den på mig så jag flög fram och korrigerade honom direkt innan han hann.

Inne satte matte igång med värsta köksröran, hon började baka äppelkaka, hon ska ha med i morgon på jobbet och bjuda på det, de brukar göra det när de fyllt år. Matte skulle ha haft med förra fredagen men hon orkade inte fixa det dagen innan.

Hon hoppas de gillar dom, 2 st för de är väldigt goda och så ska de få glass till också.

Efter hon stökat till så fortsatte hon med att laga mat till sig. Det blev spagetti, bacon och broccoli.
Själv åt jag min mat medan hon höll på med äppelkakorna.
Tyckte att hon stekt lite mycket bacon tillbaka sig själv även om hon gjorde så hon skulle kunna ta med sig i morgon så jag hjälpte henne att bli av med några bitar, ett bra bacon för det var inte så salt.
Var nog extra hungrig idag, hihi!
Matte kan hon för samtidigt som hon åt och gav mig bacon så chattade hon med en vän men lite tokigt blev det när hon gav mig en bit broccoli, den kom väldigt fort ut ur min mun igen för tvi, det kan hon äta själv.

Blev så glad när hon sen satte sig vid datorn för att betala två räkningar för då kunde jag ligga på hennes fötter under skrivbordet för det var längesen hon satt där. Jag la mig ner snabbt men tyvärr satt hon inte där så länge.

Av Aamor & Tina - 8 oktober 2014 17:23

Blev så glad i morse när jag mattes ena kollega cyklade förbi och sa "god morgon Aamor", jag studsade nästan vidare - jippie för att någon såg mig.

Har varit ovanligt kelig idag. Vi,le upp på bordet redan 8.30 och gick inte ner förrän klockan 11, hihi!
Kelade massor med mattefar i alla fall så mycket som syrran tillät, hon gick mellan oss ett par gånger men det är jag van vid så jag bara väntade tills hon gick iväg igen.
Härligt att matteföräldrarna sitter och tittar på morgon-tv så vi kan vara hos dom när vi vill det.

Har varit fint väder idag även om det blivit lite kyligt nu på eftermiddag/kväll men det är ändå härligt.
Matte och jag satt ute en ganska lång stund men den enda katten jag såg ville inte hälsa men hon passerade mig sakta så jag ficktjuvar ordentligt, hihi!
Min mat ligger i magen och gör gott, åt hela portionen idag, blev bara halva igår så jag var nog lite extra hungrig.
Tänker sova en stund nu snart och sen ska jag fortsätta med att vara kelig för nu är det mattes tur att mysa, hihi!

Ingen ny bild men jag ligger bakom soffan och myser, hör också om matte reser på sig för hon sitter i den och läser.

Av Aamor & Tina - 7 oktober 2014 17:47

trodde nästan att matte skulle försova sig idag för hon gick inte upp när klockans radio startade utan först när nästa med sin ilskna pipande drog igång gick hon upp.
Hon sover bra igen men nu är hon sååååå trött på morgnarna och för att inte tala om hur gnällig hon kan vara, hihi! Är nog bättre i längden att sova bra och att vara trött för att sen piggna till än att sova kasst.

Har mest sovit hos matteföräldrarna för jag är också trött men det är jag ju alltid så ingen större skillnad där, hihi!
Vi fick besök idag för mattefars bror och fru kom. Vinälskare dom hjärtligt välkomna och visade in dom så de inte smet iväg snabbt igen, hihi!

Matte hämtade mig direkt efter jobbet och när vi gick hem började det regna så matte ville inte sitta ute.
Inne frågade hon mig om jag ville ha mat men jag valde att lägga mig istället.
Matte berättade att hon jobbar i poolen 2 dagar i veckan, hon är runt på de ställen där det saknas personal så idag var hon på 3 ställen vid 4 tillfällen, ett ställe behövde henne vid olika tider. Hon tycker det är kul att gå runt så för hon säger att det är kul att träffa så mycket folk. De andra 3 dagarna är hon på 2 ställen så nog får hon ombyte men hon älskar det.

Just nu ösregnar det och jag har lagt mig i min säng. Blir nog här och hoppas att det slutar eller är uppehåll till nästa gång jag ska ut, hihi!

Ingen ny bild men jag har intagit denna sköna säng.

Av Aamor & Tina - 6 oktober 2014 18:40

jag var rätt så glad när jag gick till syrran för jag har inte sett henne och matteföräldrarna på hela helgen fast egentligen hade jag hellre varit hemma med matte men man kan ju inte få allt eller varför kan man inte få det. Jag vet matte måste tjäna pengar så hon kan handla saker och gott till mig så kanske det är bra att hon jobbar trots allt. Hon säger att det är för hon vill också men det vill jag inte höra, hihi!

Dagen har varit helt okej vädermässigt och även energimässigt, jag har samlat på mig en massa som jag kan utnyttja här hemma som att orka förflytta sig mellan mina sängar, hihi!
Vi har rastat mattefar och syrran har varit lite "låg" idag så hon har inte passat mig lika noga och det är rätt skönt även om jag inte vill att hon ska må konstigt.

Matte var sen, okej att hon skulle jobba länge men hon var lite senare ändå. Hon luktade konstigt i munnen när hon fick sin puss och då förstod jag att hon varit hos tandläkaren. Hon slipper gå dit igen, på ett tag i alla fall för allt var sååååå bra - skönt!
Vi traskade hem och satt ute en liten stund men inga katter kom så vi struntade i att sitta ute.
Har börjat blåsa rätt bra och löven yr runt runt så det var inte så skönt heller.

Matte sa att hon skulle byta namn på mig, kalla mig Rufs om jag inte ville fixa till frillan!

Behövs det verkligen, hihi? Nu vill jag inte byta namn så jag lät henne lyfta upp mig och bli lite piffad.

Blev rätt så mycket bättre, jag kan i alla fall se nått och munnen är framme igen, hihi!

Efter piffandet åt jag min mat med leverpastej idag och nu tänker jag vila mig lite för jag tror minsann att min energidepå tog slut när jag blev kammad och åt, hihi!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28
29
30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards