Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under november 2014

Av Aamor & Tina - 12 november 2014 17:24

Vet ni vad?
Min matte fick sova hela natten!!!!!!! Nästan i alla fall för det var absolut inte mitt fel att hon vaknade 04.41 och att hon hörde mig tassa runt lite.
Hon var så glad över detta i morse att jag fick en extra puss, hihi!

Det har varit riktigt tråkigt väder, regn och så har det blåst halv storm och gör fortfarande, har nog ökat till och med.
Vi passade på att rasta mattefar när det var uppehåll i regnandet för det är ju rätt synd om oss alla om vi blir blöta.
Har annars mest tagit det lugnt och inte velat gosa uppe på bordet.

Blev superglad när matte kom och hämtade mig och när vi gick hem hade jag vinden rakt i rumpan och om det kan jag säga att det var INTE så skönt. Tyckte matte kunde gå tätt bakom mig så jag slapp ha det så men hon ansåg att vi inte bägge kunde irra kors och tvärs över cykelbanan, hon är ju så taskig.
Satte mig ner och bara glodde på henne och tänkte inte gå en meter till men hon sa att bara en liten bit till så ska vi svänga och då blir det bättre och hon hade rätt.

Jag har ätit min mat, allt utom 3 bitar och mitt godis har jag fått så jag känner mig rätt nöjd med tillvaron. För vad kan bli bättre än att vara hemma med matte, mätt och att ha olika sängar att skift mellan, hihi!

Har du nått gott där uppe på bordet till mig matte? Vadå, ta det själv! Hmmmmmm!

Jag kunde, jag kunde! Fick nästan ställa mig på klospetsarna men det gick!

Av Aamor & Tina - 11 november 2014 18:05

Jag har kommit fram till att jag ska skriva först när jag sovit en hel natt utan att väcka matte ett antal gånger och då berätta hur duktig jag varit och så säger jag inte mer om detta idag!

Det blev lite bråttom i morse för matte kände att hon hade inte de antal minuterna till godo hon vill ha innan hon börjar jobba, minst 10 minuter vill hon ha. Hon var lite trött och seg i morse, hihi!
Nu hann hon i god tid till jobbet, 5 minuter innan i alla fall.
Men jag gillar inte när hon säger att jag ska skynda mig och inte stå och titta på allt som kan vara intressant. Jag måste titta på allt för är det inte intressant så kan det ju bli.

Vi har varit riktigt snälla sa matteföräldrarna när matte hämtade mig. Vi är väl alltid snälla så jag fattar inte varför de sa så, hihi!
Bara för att väga upp det så innan jag gick hem hoppade jag upp i deras soffa och bökade runt och välte ner 3 av 4 kuddar, hihi! Matte fick ta upp dom igen.
Vi tog det långsamt på hemvägen så jag kunde kolla in allt men tyvärr var inget intressant synligt, inga hundar eller människor som ville snacka med mig.
Satt ute en liten stund och då kom Ollie och hälsade på oss lite snabbt.
Matte sa att hon fått en ny vän i stallet, en liten svart kattbebis, han började spinna så fort matte visade sig och så ville han klättra upp på hennes axel hela tiden. Hon kunde ju tagit med honom hem.

Jag har blivit kammad och fått tofsen omsatt och under ena frambenen hittade matte en klisterlappar som fastnat i håret men den gick rätt lätt att fåra bort så jag överlevde, hihi!
Maten har jag ätit och nu måste kroppen ta hand om maten och det gör den bäst när jag vilar, hihi!

Ingen ny bild.

Av Aamor & Tina - 10 november 2014 18:41

jag frågade matte i morse om det inte var dags att gå upp snart och om hon inte tänkte jobba idag men fick till ska "sov Aamor, klockan är bara 04.44 och klockan väcker oss först 06" så jag fick sova lite till för matte tänkte inte gå upp alls då!
Annars har jag sovit hela natten eller så har matte varit helt däckad och inte hört mig, hihi!

Fick åka bil till syrran i morse, vi var tidigt iväg så vi tog en lite längre runda, matte blev nyfiken för hon hade läst om en bil som kört in i en husvägg en bit ner mot stan men hon såg inget när vi passerade där, om vi nu var på rätt plats.
Syrran stod innanför dörren och väntade på mig, hon ville som vanligt busa direkt men jag ville säga god morgon till matteföräldrarna först och sen hejdå till matte. Tyckte att hon var lite tråkig som skulle iväg så jag försökte prata snällt med henne men det gick inte alls för hon skulle iväg och hon var glad för det också!
Okej det är snart julledigt och då blir vi lediga länge, det ska bli skönt.

På förmiddagen har jag mest sovit men sen har jag kelat med matteföräldrarna och busat lite med hon den vilda systern jag har, hihi!
Vi rastade mattefar också, passade på när det inte regnade. Har kommit lite regn men inte så mycket idag.
Matte skulle egentligen jobba länge idag men en kollega frågade hon hon ville ta hennes långa dag en annan gång i veckan och det kunde hon. Ska ju göras så det kvittar ju vilken dag om man inte har nått planerat.
Jag och syrran blev så glada när hon kom och hon hann knappt in förrän vi krävde vår torkade kyckling som bara hon kan ge oss, hihi!

På hemvägen mötte vi tre hundar och jag gav alla en blåsning, hihi fast matte uppskattade i te alls att jag skyddade henne för det gjorde jag, de såg livsfarliga ut, hehehehe!
Snackade lite med vägg i vägg grannen och matte frågade om hon hört henne när när hon skällde på mig på nätterna men det hade hon inte gjort så det var tur för henne, för matte alltså, hihi!
Min mat har jag förpassat ner i magen, idag gick hela portionen ner, tar på krafterna att vara på jobb igen, hihi! Matte tog bara mackor så hon har nog inte jobbat lika hårt som jag gjort under dagen, hihi! Jaha, hon hade mat med sig så hon hade ätit innan ja men då så, hihi!

Tänker nog sova lite nu och vila mig till vi ska gå ut sista rundan lite senare.

Ingen ny bild men ligger och vilar i denna just nu.

Av Aamor & Tina - 9 november 2014 16:51

Jag har nog inte de högsta poäng hos matte nu för jag väckte henne vid 04.30 och hon blev inte glad! Hon blev urilsk och skällde på mig.
Själv blev jag sur på henne och gick in i TV-rummet och la mig där, suckade så högt jag kunde så många gånger jag orkade, startade att tvätta tassarna och smaskade så högt jag kunde med det också men hon sa inget så jag la mig igen efter en stund, ganska lång stund faktiskt men det är ju inget kul om jag inte får uppmärksamheten.
Klockan 07 kallade jag igen och då var jag i väldigt stort behov att gå ut, hihi! Hon knorrade men kom upp och sen gick vi ut men jag var inte tillräckligt nödig för att hon skulle tro mig så hon blev lite irriterad igen och så fort vi kom in igen la hon sig - urtrist ju!
Matte tror att det är nån tik eller flera som är inne i sin lukta-gott period som får igång mina tidiga känslor men det gör inte saken bättre tycker hon.
Hon är i alla fall go ingen när hon vaknar riktigt.

Vid middagstid gick vi bort till matteföräldrarna för att fira fars dag! Vi hade köpt en liten flaska cognac till honom men det bästa fick han av mig!

Massor av gos av mig och syrran!

Matteföräldrarna bjöd på middag, hel kyckling i ugnen men jag ville inget ha utan passade på att sova lite.
Sen kammade matte syrran och satte om hennes tofs och så åt hon upp kycklingen mattemor lagt undan till oss.
Mattefar och syrran skulle följa oss en bit på vägen men när vi mötte nån som sa att det var en Rottweiler som sprang lös på området så valde mattefar att vända, de har nämligen haft en hund som blivit blind på ena ögat när en annan hund sprang på honom, hela ögat ploppade ut.
Vi fortsatte hem och såg ingen som tur var för det skulle väl inte vara den trevligaste hunden som var lös heller.

Satt ändå ute en liten stund för att kolla om några katter skulle komma och hälsa på mig men inga kom hur jag än spanade.

Nu har jag ätit maten eller halva portionen i alla fall och matte har fixat maten till sig själv i morgon på jobbet och tvättmaskinen är igång så när den är klar får hon fixa det.
Nu tänker jag vila lite och matte med.

Hoppas alla pappor har haft en bra dag och en extra nospuss till min egen pappa Eddie (Kjeann's Connecting People).

Av Aamor & Tina - 8 november 2014 17:44

Jag lät matte sova hela natten men in var inte gladare för det när jag väckte henne klockan 06. Kanske hon skulle se till att sluta läsa tidigare än än 01 så hade hon fått sova mer.
Vi gick en liten runda då vid 06 och sen tyckte matte att vi skulle lägga oss igen och det var okej för mig men sen vid 9 sa jag ifrån att det faktiskt var dags att gå upp och att vi skulle gå en lite längre runda.

Vi har mest gjort ingenting idag, matte har läst ut en bok, jag har vilat. Förutom ett ärende vi hade vid 13-tiden.
Matte hade tänkt köra en maskin tvätt men det som hon hängde upp igår var inte torrt än så det det var inte lönt att tvätta mer, bättre att vänta tyckte hon.
Jag har blivit torterad, matte fick syn på en stor tova på mitt ena lår och så behövde jag få en ny tofs. Hon till och med hittade en tova i "armhålan" och det Värö fruktansvärt besvärligt att ta den, hihi? Jag höll på att dö på kuppen, hihi!

Sa till matte att jag behövde gå ut för en stund sen men när jag pinkat vände jag igen och så gick vi tillbaka för jag ville kolla katterna, hörde att de var ute och fick faktiskt se två som lekte.
Matte tyckte att jag skulle äta när vi kom in så det gjorde jag, lite mer än halva portionen. Matte åt innan idag och det var inget som jag ville ha.

Har legat och njutit på min gula solkudde.

Av Aamor & Tina - 7 november 2014 17:48

Tja vi kan väl säga som så att jag väckte matte igen vid 03, ville ha lite tröst men hon somnade snabbt igen och sen väckte jag henne igen strax innan 07, hon blev lite ilsk ett tag men så såg hon vad klockan var och när jag fortsatte prata så förstod hon att jag behövde gå ut så det gjorde vi. Matte la sig igen och sov ett tag till.

Har blivit några roliga träffar för mig idag. Först gick till ett ställe för att hämta några skålar matte beställt från sin kollega och henne gillar jag skarp så jag blev väldigt glad att se henne.
Lite senare tog vi en runda till syrran för matte var i stort behov att handla lite så jag fick vara där en stund.
Syrran blev glad att se mig men jag tror hon blev gladare att se min matte. Affi försökte få igång lite bus med mig men jag väntade bara på min matte så det kunde hon se sig i månen efter, hihi!

Träffade på ett par med en annan hund och mannen skojade och sa att jag behövde raka mig för jag hade för mycket mustasch, hihi!
Det ska män väl ha nu i november så det passar ju utmärkt, hihi!
Hunden som hette Tarzan var väldigt snäll.

När vi kom hem igen fick matte fnatt och drog fram dammsugaren för hon sa att vi hade så mycket gräs på golvet att det såg ut som en gräsmatta här inne. Blir lätt så när de klippt gräset runt om och så fastar det i min päls och trillar av när det torkar. Matte var helt slut sen så det märks att hon är förkyld fortfarande och kroppen inte är helt okej. Hör också hur hon låter så men på måndag ska hon jobba igen och jippie säger hon!
Har ätit min mat och är nu lite trött, tänker sova en stund eller rättare jag har redan lagt mig.
Matte ska nog göra nån mat till sig också för hennes mage börjar prata, hihi!

Ligger i godan ro bak soffan och så blir jag fotad, tur jag har så lätt att somna - under dagen i alla fall, hihi!

Av Aamor & Tina - 6 november 2014 17:45

Min matte var riktigt taskig mot mig i natt! Hon skällde på mig och stängde mig ute från sovrummet i hela 1/2 minut!
Jag lät henne sova men när jag hörde att hon var vaken började jag snacka och efter en timme behövde jag gå ut men tydligen var det inte lika akut som jag gav sken av, det uppskattades inte att jag pinkade efter en stund och kanske jag tog tog för stor chans med att inte vilja gå in för matte blev arg!
Skällde på mig jättemycket när vi kom in och gick sen in i sovrummet och stängde dörren så jag var kvar på andra sidan. Som tur var fick hon dåligt samvete och öppnade snabbt igen och jag hoppade upp i sängen och somnade direkt, tyvärr gjorde inte matte det utan hon slumrade bara lite då och då.
Vi var ute vid 04 så det blev inte så mycket sömn för matte denna natten heller.

Det enda vi gjort idag är att slöat och så har vi varit ute på några promenader.
Snackade med vår vaktmästare en gång, hon fick en puss av mig och jag fick mycket klappar av henne.
Jag har ätit min mat, hela portionen idag och nu har vi precis varit ute en sväng igen.
Vi lär fortsätta med slappandes resten av kvällen och det låter helt utmärkt och passar mig prefekt.

Matte håller på att snyta sig och hosta mest hela tiden, det piper från hennes öron när hon fräser näsan, hihi!

Inget nytt kort!

Av Aamor & Tina - 5 november 2014 17:41

Har en liten känsla av att jag inte hade speciellt höga poäng hos matte i natt, hihi!
Det var så att hon släckte lampan vid 23 och somnade fort men sen väckte jag henne en timme senare och höll henne vaken till nästan 03. Jag tänkte att det var bättre att hon var riktigt trött så hon kunde sova nästa natt om nu hostan skulle sätta in - nä faktiskt tänkte jag inte så.
Jag hade bara svårt att komma till ro, vankade rundor, skulle upp i sängen och ner en stund senare och när klockan var 00.45 tog matte på mig kopplet om det var så att jag behövde gå ut och göra nått och kanske sträcka lite på mig.
Pinkade men mer blev det inte och inne igen var matte lagom irriterad och vald att läsa en stund för hon var varm och ja, irriterad.
Efter lite mer vankande från min sida kom jag till ro och la mig och eftersom matte hade lampan tänd undrade jag "ska vi inte sova?", fick ett mumlande till svar bara om vems fel det var och lite annat men jag somnade till slut och troligen gjorde matte också det.

Matte vaknade 8.45 och hostade så nu har den skiten också kommit till henne. Hostan har varit rätt ihärdig under dagen men förhoppningsvis håller den sig lugn i natt och kanske även jag, hihi!
Gick en runda lite senare och sen har vi mest tagit det lugn under dagen, matte har suttit i sin fåtölj och läst och jag har legat i min säng och sovit och ibland tittat på henne.
Hon var tvungen att sätta om min tofs lite senare för den var väldigt mycket uppdragen och när hon ändå höll på klippt hon en del på längre på mitt hår, längs med sidorna och tassarna. Det sista var lite smått obehagligt men jag stod ut.

Har precis varit ute på en runda och tyvärr regnade det lite men det var mest matte som märkte det.
Ätit nästan halva portionen mat och när matte tog en mugg kaffe bad jag att få en skål med mjölk, det var gott.

Ville inte ställa upp på bild först men jisses som hon kan tjata så efter en stund satte jag mig upp!

Nöjd nu matte?

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards