Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under december 2014

Av Aamor & Tina - 21 december 2014 18:07

Jag väckte matte 06.11 men inte för att jag ville gå ut utan för att jag själv var vaken och ville ha sällskap, matte var inte intresserad av detta så hon sa till mig att gå och lägga mig så vi kunde sova vidare. Efter lite protestsuckar från min sida gjorde jag som hon ville.
Satte igång igen vid 9 och då gick matte upp för hon trodde att jag behövde gå ut då men så fort hon steg upp rusade jag in och la mig i sängen i TV-rummet, hihi!

Vi har varit borta nästan hela dagen. Vi körde och besökte mattes kusin, man och son. Eller vi hade blivit ditbjudna på mat och snack.
Jag lekte lite med deras son Adam. Rätt som det var kom deras ena katt Sotis in och honom ville jag snacka med men tyvärr var Sotis inte alls intresserad utan sprang upp på andra våningen till sin syster Avis, hon visade sig inte på hela dagen.
Vi gick två korta rundor men det regnade så allt blev så lerigt, så är det på landet, hihi!
Lekte lite till med Adam istället.

Här har vi precis kommit och det ska delas ut pussar, hihi!

Matte fick jättegod mat och fika så hon var proppmätt när vi körde hem, jag däremot åt mat när vi kom hem.
Nu är jag rätt så trött efter en aktiv dag, tar på att leka med smått, spana efter katter och försöka hålla hela flocken samlad vilket inte var lätt för Adams pappa var ute och jobbade i omgångar och jag ville ha alla på samma ställe.
Nu ska vi slöa resten av kvällen för det är ju trots allt söndag och då ska man slöa väl, hihi!

Av Aamor & Tina - 20 december 2014 17:02

Jag väckt matte lite för tidigt enligt henne men jag behövde gå ut så hon fick allt stiga upp och klä på sig, klockan var 06.37 upplyste hon mig om ett antal gånger! Struntar väl jag i för jag är nödig och då tittar jag inte på klockan.
Inte ville hon heller gå den långa rundan för hon skulle hem och lägga sig igen!
Nu fick jag gjort både det ena och andra och matte kröp i säng igen men somna kunde hon inte utan hon läste lite istället.

Annars har vi mest ägnat dagen åt att slöa, jag har provat mina olika sängar och matte har läst och provat soffan.
Hon blev så trött ett tag så hon la boken och tänkte slumra lite men då kom jag på att jag behövde gå ut, hihi! Jag lurades inte utan behövde verkligen.
Sen fortsatte vi med slöandet!

Matte fixade mat till sig på eftermiddagen och undrade om jag var sugen men det var jag inte för jag måste först, helst i alla fall ha varit ute en rund men när matte ätit så ville jag ut och när vi kom in igen åt jag 2/3 av min mat.
Tänker fortsätta mitt slöande, matte ska kolla på TV tablån om det finns nått kul. Vår TV har inte varit igång sen i tisdags förra veckan, tänk om den protesterar om hon startar den i kväll, hihi!

Ligger utanför toan och tycker matte tar en hel evighet på sig innan hon kommer ut till mig, hihi!

Av Aamor & Tina - 19 december 2014 17:50

I morse var det jag som var tröttast, matte var rätt pigg faktiskt för hon har sovit hela natten.
Tog det lugnt när vi gick till syrran för vi hade gott om tid på oss men när vi kom fram fick matte ge sig av direkt, vi hade nog gått rätt långsamt, hihi! Nu var det ändå gott om tid för matte hade hela 17 minuter på sig innan hon skulle börja men hon skulle först ta ut pengar. Hon berättade sen att hon hann med det och var på jobbet 5 minuter innan hon skulle börja.

Har mest varit en keldag, vi har varit uppe på bordet och kelat med matteföräldrarna och då och då suttit och tittat ut genom fönstret.
Jag såg Arktis och hans matte komma förbi och då ville jag ut men det blev inte så.
Då matteföräldrarna fikade på kaffe och skorpor ville jag också ha men jag nöjde mig med skorpor eller bitar av skorpor, gott ibland när det låter när man tuggar, hihi!

Tro det eller ej men matte var minsann sen idag igen, hela 45 minuter! Hon hade varit på Arken Zoo och Willys, det var helt okej när jag såg att hon handlat till mig med.
Fick åka bil hem för nu är vi lediga och inte bara över helgen utan matte börjar jobba igen först den 7 januari.
Vi har jullov - yeah! Nu ska jag rå om matte och skämma bort henne otroligt mycket eller kanske det hon som skämmer bort mig, ja det låter bättre, hihi!

Jag åt min mat när vi kom hem och medan jag låg och tuggade på mitt tuggben med torkad kyckling runt så passade matte på att lufta dammsugaren, var så uppe i mitt tuggande att jag inte ens flyttade på mig när hon kom, hihi!

Här berättar jag för matte att kycklingen är borta men jag kan ändå tugga lite till på det fast helst hade jag velat ha ett till, hihi!

Nu ska vi vila oss lite för nu är vi bägge mätta och trötta!

Av Aamor & Tina - 18 december 2014 17:47

Oj oj oj, ni kan tro att matte var trött i morse, hon ville knappt gå upp och kanske det inte hjälpte henne heller att jag var snackesjuk vid 03, hihi! Matte säger att jag måste sluta med detta snart för annars kommer hon att somna en dag på jobbet - ja ja ja!

Varit en rätt så lugn dag hos matteföräldrarna, mest vila för oss två. När vi rastade mattefar skällde vi på två hundar och tyvärr var den ena min kompis Chili men det hann jag inte se för jag måste skydda syrran och mattefar från allt - låter bra att säga så va, hihi!

Matte var nästan i tid, hon var bara inne om på banken och beställde tid för hon skulle snacka om någon angående sin pensionsförsäkring, nått hade ändrats sa hon och då tyckte hon det var bäst att få hjälp av dom som kan, själv är hon inte det minsta intresserad mer än av pengarna när det är dags om många år.

Det regnade ganska mycket då vi gick hem men jag hade inte bråttom för det var mer matte som ville snabba på men jag ville inte sitta ute i alla fall så det kan hon vara glad för, hihi!
Jag blev som sagt rätt så blöt men trots det tyckte matte att min tofs behövdes sättas om men först efter maten så jag hann torka lite.
Försökte förhala kamningen med att sitta under köksbordet och vägra komma fram men till slut gick det inte så jag hamnade på trimbordet.
Matte gjorde bara vid det värsta som att sätta om tofsen, kamma ansiktet på mig och reda ut tovan på min svans, är nämligen inte lätt att kamma eller borsta en blöt hund.

Blev nästan godkänt till slut, hihi och som ni ser är jag fortfarande blöt i pälsen.

Nu ska vi slöa lite här hemma för vi ska orka en dag till innan vi är lediga!

Av Aamor & Tina - 17 december 2014 18:33

Vi sov nästan hela natten, matte är lite lättväckt just nu bara för hon är lite småförkyld.

Har mest vilat hos syrran men vi har rastat mattefar också och sagt till en stor hund att den inte skulle gå där och se högfärdig ut och ignorera oss, hihi! Mattefar sa bara att den gjorde så för den var väluppfostrad, ha man hälsar väl om man är väluppfostrad eller?

Matte var jättesen idag också,mhon och mattefar stack iväg, fick veta det när de kom tillbaka. De var i 4 affärer och sen tankade dom matteföräldrarnas bil och massor av folk överallt så bara att stå i kö tog den mesta tiden.
Då jag hörde ytterdörren öppnas såg jag bara mattefar och började titta runt, var är matte var var? Där var hon, hon stod nedanför trappan och väntade på att mattefar skulle gå in.
Jag blev så glad och sprang ner till henne, krävde en puss eller 5 och sen in igen men höll koll så även matte kom in.
Var snabbt ute sen vid dörren när hon sa att vi skulle gå hem, åh vad jag längtade hem, matte längtade också.

Åt min mat medan matte tömde och laddade diskmaskinen så nu när matte satt sig ner ska jag vila lite, det är lite jobbigt att vänta så på matte.

Gammal bild.

Av Aamor & Tina - 16 december 2014 18:36

I gårkväll gick jag och matte en lång runda trots att det var mörkt, jag går inte gärna så långt när det är mörkt ute men jag hade ju mitt skydd med mig - matte alltså, hihi!
Efteråt var jag lite blöt om tassarna och hmmmm, rumpan för jag fick duschat den när vi kom in igen och bästa stället att torka på är ju givetvis i mattes säng, hihi!
Jag bäddade lite och sen kallade jag på matte för jag ville ha sällskap. Jag somnade och hon låg tvärs över sängen och lyssnade på sin bok. Hon slumrade faktiskt till, det hörde jag allt.
Eftersom klockan ändå var 21.15 valde hon att göra sig redo för natten för att lägga sig och läsa!
Lite bekymrad blev hon om var hon skulle ligga, hihi!

Nu löste det sig för när hon gick på toa så hängde jag med henne men sen la jag mig mellan hennes ben och somnade så gott igen.

Vaknade mitt i natten av att jag bara måste gå ut så jag kallade på matte och sa att jag måste måste måste nu men lite tveksam var hon ändå men förstod när jag satte mig vid ytterdörren att jag trots allt måste!
Jag gjorde vad jag skulle och sen la vi oss igen, jag hade fått duschat rumpan igen och måste alltså torka hos matte, hihi!
Upp till henne men hon hade svårt att somna om så hon tog sin bok och låg och läste i en timme, hon släckte lampan först 02.10 så snacka om att jag var trött i morse, ja matte också.

Har i dag mest sovit för att ta igen min förlorade sömn och det har varit skönt.
Har inte varit nått kul väder att vara ute i precis så vi har bara varit ute i hagen.
Matte jobbade länge idag men oj så välkommen hon kände sig när hon skulle hämta mig!
Hon fick pussar, leksaker och massor av gos. Jag hade en pipleksak som syrran ville ha så hon satt bakom mig och försökte ta den om jag släppte den men hon fick inte en enda chans, jag röt ifrån några gånger och jagade bort henne men hon är som en igel, hihi!
Till slut vann hon och sprang och gömde den!

Vi har ätit mat nu, matte fick laga nått till sig för hon hade inget klart och eftersom hon bara ätit mackor på jobbet ville hon ha "riktig" mat.
Jag åt torrfoder med riven leverpastej på - mums!
Har intagit min ena säng och tänker sova lite, matte lär nog läsa och har jag tur kommer vi i säng tidigt idag - kan ju hoppas i alla fall!

Av Aamor & Tina - 15 december 2014 17:40

Snacka om att vi var slöa igår, vi gjorde precis ingenting förutom det nödvändigaste som att gå ut, äta, sova (jag då) och läsa (matte).
Det var kyligt på morgonen med frost i gräset och ganska halt på sina ställen, kände det när jag skulle göra en rusning framåt på några gångplattor, benen rörde sig men jag kom ingenstans, hihi! Rätt så kul.

Idag måndag och det kändes rätt svårt att vakna men ändå kul att få gå till syrran. Matte jobbar bara denna vecka för sen är hon ledig till den 7 januari då hon börjar igen. Ska bli rätt skönt tycker jag men matte säger att visst är det skönt med lite ledigt men det känns inte som ett måste, hon är nog lite knasig, hihi!

Tagit det mest lugnt halva dagen men sen blev det fart på mig för det kom smått på besök.
Mattes kusin och son kom på besök, de skulle leverera några salami som matte och matteföräldrarna beställt. Jag och Adam lekte och syrran satt i mattefars famn för varje gång hon kom ner på golvet fick jag hosta och då flydde hon igen, hihi! Bra knep så får man ha småttingen helt för sig själv.
Vi sprang rundor i huset och jag kollade in när han bäddade i matteföräldrarnas säng och så sprang vi lite till så snacka om att jag har tömt min kropp på alla krafter nu, hihi!

Det gick så sakta på vägen hem och sen ville jag bara vara ute en liten stund så jag snabbt kunde äta och sen inta liggande läge, vilket jag nu gjort då matte satte sig ner.

Ingen nytagen bild men jag har samma ställning nu och skön är den, hihi!

Av Aamor & Tina - 13 december 2014 20:15

Stormen blev inte så våldsam här hos oss som de sagt men visst blåste det en del och det lät som tåg passerade utanför fönstret lite då och då. Jag höll nästan på att blåsa bort när jag var ute fast vi gick där det blåste minst. Vi har i alla fall inte sett något som blåst sönder idag.

Mattes klocka ringde i morse och jag tittade på henne och undrade "är det inte lördag?". Nu är det ju lördag så varför skulle hon upp efter klockan, visst den var 8.30 men ligger hon nu och läser halva natten så blir jag ju trött.
Matte skulle besöka biblioteket för att lyssna på två författare som skulle komma och snacka om sin/sina böcker men speciellt en då som är en novellsamling med 32 olika författare.
Det var Carina Aynsley och Carina Cefa-Öhrlund som skulle komma och matte är släkt med den sista Carina så därför ville hon dit. Hon har aldrig träffat henne för fast hon är härifrån men hon bor inte här nu.
Matte sa att det var väldigt kul och intressant och givetvis köpte hon boken "Över en fika" som den heter.
Och jag då? Jo jag fick vara hos min syster trots att det är lördag! Lite jobbigt faktiskt men jag fick åka bil dit och hem så lite kul var det ändå och matte var bara borta i 2,5 timme så jag längtade inte så jättelänge efter henne, hihi!

Matte hade köpt med sig fika så det blev kaffe och en fralla när hon kom och så snackade de lite eller mycket.
Vi körde hem vid 14.30 och när vi satt in sakerna matte bar på, hon tog hem sin symaskin så gick vi en lång runda.
Jag träffade Gizmo och vi slog följe en bit.
Hemma igen sa jag till matte att det var dags att servera mig lite mat så jag kunde sova en stund efteråt, hihi!
Matte satte sig för att läsa lite, inte den nya boken men en annan.
Vi har med andra ord mest slöat sen vi kom hem och maten matte gjorde var lätt för det var bara en låda med kycklingbitar som sattes in i ugnen.

Jag blev lite smått bussugen och sa till matte så hon kom ner på golvet till mig, sakta kröp hon ner från soffan och när hon gjorde en snabb rörelse och samtidigt sa"nu tar jag dig" hoppade jag till och sprang ut i köket för att hämta en tuggpinne jag gömt där.
Jag tuggade upp den medan matte låg nära och kelade med mig och sen busade vi en hel del, var jättekul.
Har precis varit ute och jag träffade en hund som jag blåste lite eller rätt mycket men när matte började snacka med dess husse och hunden vände jag ryggen mot dom. Jag har snackat med den hunden förr men det var mörkt ute och den kom runt en hörna och då måste jag skaffa matte, eller hur?
Jag ville att vi skulle gå och lägga oss när vi kom in men matte sa att 20 var i tidigaste laget för henne så jag fick ge mig!

Så här skönt kunde vi haft det matte om du inte varit så motsträvig, hihi! (Gammal bild).

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29 30
31
<<< December 2014 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards