Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under december 2014

Av Aamor & Tina - 12 december 2014 18:33

Äntligen är den här, veckans bästaste dag ever! Det är ju fredag och bättre kan det inte bli, jo när det är eftermiddag och matte slutat det är det bästa med fredagen.

Det har mest blivit slöande för det har inte varit nått roligt väder att rasta mattefar i. Det har regnat nästan hela dagen, inte i morse men sen.
Ville bara gå ut i vår hage när jag var nödig för då kan jag springa in så fort jag var klar, hihi!

Matte var jättesen för att vara fredag för hon och mattefar skulle handla först så hon hämtade honom. De var tillbaka vid 16.30 och sen fick matte mat hos matteföräldrarna, tagliatelle och köttfärssås. Jag smakade en bit och ville sen ha mer men då blandade matte det med mitt torrfoder och efter lite funderingar så åt jag det.
Fick åka bil hem och det var skönt och speciellt eftersom det regnade.
Mitt efter maten godis fick jag när vi kom in och sen satte matte igång med att dammsuga men jag gnagade på mitt så jag brydde mig inte om henne.
Hon hällde även upp vatten i några spannar och kollade sina ficklampor om strömmen går nu när stormen ska kommer på riktigt.
Badrummet fick sig en omgång och en maskin tvätt är igång men sen blev hon trött så hon hoppade in i duschen och nu slappar vi.
Hennes tekniska grejor ligger på laddning för man vet aldrig, ve och fasa om strömmen går och batteriet tar slut, hihi!

Bild från när jag badade sist.

Av Aamor & Tina - 11 december 2014 18:54

försökte låta bli att höra i morse när matte kallade att vi skulle gå iväg för jag låg så skönt i min ena säng. Inte heller visade hon sympati för en trött kille när jag så sakta kom ut i hallen utan då skulle jag skynda mig, suck! Hon hjälpte mig i alla fall med min sträckning. Jag lägger mig ner för att sträcka på mig och så vill jag att matte ska ta tag i mina framtassar lite lätt och lyfta dom precis från golvet och då sträcker jag på mig, känns superskönt.
Jag försökte gå så långsamt som möjligt till syrran men inte heller det föll matte i smaken men sen fick jag fart när jag fick syn på Alice, en Tibetansk Terrier jag känner. Vi hälsade lite smått för går jag för nära vill hon bara busa och vifta med sina tassar framför mig och jag hatar det. Alla ska göra det och fast jag säger sluta så fortsätter dom, nästan alla gör så i alla fall. Jag är nöjd med att bara hälsa och sen är det bra, vill busa ibland men inte så ofta och det är med speciellt utvalda och helst katter då, hihi!

Vi fick besök av mattemors syster idag, vi blev så glada så vi höll på att välta tanten, hihi! Mattefar traggade lite på oss men vi slog dövörat till, hihi!
Annars har jag mest vilat idag.

Matte sa att hon skulle bli sen för hon hade tänkt göra ett bankärende men sen blev hon försenad nästan en timme på jobbet för en taxi inte kom så hon struntade i banken för klockan var då över 16 och där var säkert en massa människor och det orkade hon inte med.
Hon fick pussar och kel när hon steg över tröskeln och sen ville vi ha godis.
Vi tog det lugnt på vägen hem för vi hade inte speciellt bråttom nu och så var det inget regn då och då gäller det att passa på.
För det har nämligen varit regnväder idag igen, inte lite blött var det.
Tydligen ska det bli värre väder i morgon och om det säger jag bara - usch!

Jag hamnade på trimbordet idag, matte fick allt kämpa lite med att sätta upp tofsen för mitt huvud ville bara snurra hit och dit, hihi!
Nu tänker jag sova en stund för jag har mat som måste bearbetas av magen och den funkar bäst när jag sover, hihi!

Av Aamor & Tina - 10 december 2014 18:58

Idag har det regnat och snöat om varannat men inget som låg kvar för det var mest blött!
När vi var ute i eftermiddags blev vi rätt så blöta, mest syrran för hon har tunn päls så hon blir våt snabbt medan jag mest blir våt på utsidan, ska rätt mycket till för jag ska bli genomblöt.
Tycker att vädret kan bestämma sig och då kan det utesluta regn till att börja med för det är väldigt okul. Snö eller sol om jag får välja men helst bägge delarna, hihi!

Matte jobbad länge idag men strax efter 16.30 hämtade hon mig och som tur var slapp vi att bli blöta på hemvägen, blåsten som härjat innan under dagen har avtagit lite och det gillar jag också.
Maten ligger och gottar sig där den ska i min mage alltså, hihi! Matte gjorde det lätt för sig och tinade upp färdig köttfärssås och bara kokte pasta till det.
Efter att jag ätit och njutit av mitt ben med torkad kyckling runt så tyckte jag att matte skulle öppna balkongdörren för jag ville busa där ute lite.
Nu blev jag inte där så länge för matte gnällde över att det drog kallt om fötterna, hallå vi har faktiskt inglasat men tydligen blev det kallt ändå så jag fick gå in.

Nu ska vi lata oss resten av kvällen för det har vi nog förtjänat, i alla fall matte som jobbat och inte fick hon vara på det ställe hon ska på onsdagar för de behövde henne på annan plats för det var ont om folk idag sa hon men det gick bra ändå sa hon.

Gammal bild, är lika rufsig idag men jag ville inte kammas när matte undrade utan gömde mig istället så då fick det vara sa hon, hihi!
Går bra för min del, hihi!

Av Aamor & Tina - 9 december 2014 17:20

Dagen började bra för jag såg att min kompis Chili gick förbi "vår" väg så jag fick bråttom, som stör var fick hon syn på mig med så hon la sig ner och väntade, hussen som inte sett oss fattade först inte varför hon låg ner tror vi, hihi!
Vi ville busa lite så där försiktigt men sen hade vi följe en bit på vägen till matteföräldrarna. Hon ville följa med mig för hon skulle åka bil med sin husse och hon tycker tydligen inte om att åka bil, konstigt tycker jag.

Jag och syrran rastade mattefar på eftermiddagen och då såg vi till bägge att göra var vi skulle och samtidigt få mattefar att böja på ryggen två gånger, hihi!
Annars har vi mest tagit det lugnt, blev lite bus när matte kom, Affi passar på då för det är nästan den enda gången hon får igång mig och helst ska matte också vara med och busa med oss.
När vi skulle gå hem såg jag att matteföräldrarna drack mjölk så jag ville inte hem utan att få lite men tyvärr blev det inte så för matte ville gå men jag fick henne att lova att jag skulle få det när vi kom hem om jag var sugen då med.

Vi mötte ingen rolig att prata med på hemvägen och inga katter var ute så vi gick in och åt mat istället. Min mat gled ner och sen sa jag till matte att jag fortfarande var sugen genom att titta på kylen och så fick jag min mjölk - mums!
Sen var jag även sugen på en bit av mattes macka men bara några få bitar så nu är jag mätt och väldigt nöjd med livet, hihi!

Så gott med mjölk!

Av Aamor & Tina - 8 december 2014 18:28

Vi gjorde inte mycket igår men vi orkade ändå inte blogga, jag sov mest hela dagen och matte satt och läste.
Sov rätt så länge och vid 10 gick vi en ganska lång runda och tur var det för sen regnade det hela dagen men vi klarade att hålla oss torra på långrundan.
Hemma igen gick jag ut i köket och satte mig, tittade på frysen och sen på köksbänken där min mat står. Matte frågade om jag ville äta redan för klockan var bara 11.15 men det ville jag, en hel portion gled ner och sen sov jag igen.
Var ute på en kort runda på eftermiddag/kväll och inne igen satte jag mig i köket och upprepade samma sak som på förmiddagen.
Matte frågade skrattande om jag ville äta igen och det ville jag, hihi!
Matte har min leverpastej i frysen och så river hon lite över torrfodret därför spanade jag på frysen.
Du kommer att behöva springa ut många gånger i morgon sa matte och det fick hon rätt i, hihi!

Började morgonen med 2 st nr 2 innan jag kom till syrran och sen vid middagstid var det dags igen men sen har jag klarat mig.
Sovit och väntat på matte som inte skulle jobba länge idag men hon stack iväg med mattefar efter att de ätit.
De var borta jättelänge men de skulle handla fågelfrö till alla sina vildfåglar och ekorrar, sen skulle mattefar köpa symaskiner en till sig själv och ja det blir ju mattemor som använder den, hihi och så fick matte en för att hon hjälper dom så mycket och hon blev jätteglad.

Matte påstår att jag blivit lite lat, vadå blivit det har jag väl alltid varit men nu vill jag inte gå uppför trappan hos matteföräldrarna, den ute då alltså de där inne som går upp där uppe och ner i källaren har jag inte gått i på länge, nån gång den ner i källaren.
Men nu är det inte mitt fel att jag inte vill gå upp och ner för yttertrappan, det är mattefars fel!
Det är så att de har en hiss eftersom mattemor har svårt att gå i trappor då speciellt och eftersom mattefar har höft och knäont så använder han också hissen och även då vi så klart när vi är med honom.
Det är kul att åka den nu när jag är vann, i början var den lite läskig. Fast matte vägrade åka upp med mig i morse så hon lyfte upp mig för jag tänkte minsann inte gå upp, hihi!

Vi kom i alla fall hem långt om länge, klockan var nog 18 och jag har ätit, har bara blivit en portion idag och nu tänker jag sova en stund igen.
För som det tog på krafterna att först se matte komma och sen ge sig iväg igen!

Gott att äta när jag är hungrig, hihi!

Av Aamor & Tina - 6 december 2014 18:53

Matte vaknade redan vid 04.40 men somnade om igen, jag var helt oskyldig till detta för hon drömde nått sa hon. Sen sov vi till 8 men stannade i säng till 9. Det är så härligt med helg och sovmorgon!
Vi skulle tydligen iväg en stund idag för matte och mattefar skulle handla och under tiden skulle jag passa mattemor och syrran.
Ungefär vid 10.30 behövde jag gå ut så vi gav oss iväg till syrran då så kunde de köra iväg när de kände för det.
Tog inte så lång tid för dom att handla, ca 1,5 timme allt som allt och jag satt och väntade vid ytterdörren hela tiden så damerna fick passa varandra istället. Jag saknade min älskade matte som lämnat mig när det nu är helg och det är inte riktigt tillåtet enligt mig.
Det blev lite fika och så när de kom tillbaka och jag kunde tryckt lägga mig i en av kökssängarna och sova nu när jag hade matte nära mig igen.

Solen tittade fram en liten stund när vi gick hem och det var riktigt härligt för det hade regnat innan.
Eftersom jag klarade mig ifrån trimbordet igår var det tydligen dags för det idag. Några ulliga tovor fick bosätta sig på annat ställe och tofsen blev omsatt.
Jag kom på när jag var klar att jag var hungrig och bad matte om mat för klockan var 15.30 och det smakade riktigt gott!
Matte kollade om tvätten var torr och när hon kände att den var det satte hon igång en maskin tvätt. Hon ska försöka få undan en del tvätt i helgen för tydligen är tvättlinan rätt full, hihi!
Sen slappade vi, jag i min ena säng och matte i soffan en god stund. Vid 18 tiden upptäckte matte att hon var hungrig och lagade lite mat till sig, lät väldigt intressant men det var det inte, hon gjorde omelett med svamp, tomat och ost och det ville jag inte smaka men när jag såg att hon tog ett glas mjölk så var jag med och ville ha jag också - så gott!

Nu har vi precis varit ute en kort sväng, vi kastade lite sopor och så passade jag på att pinka lite och nu kommer vi nog att slappa resten av kvällen, matte ska troligen se TV vid 20 men hon läser nog fram till dess.

Har du nått gott till mig matte? (Gammal bild)

Av Aamor & Tina - 5 december 2014 18:38

Alltså min matte, hon kan vara helt hopplös, som i natt, ligger och nästan skriker på mig för att jag tvättar en tass, inte den som hon trodde! Tydligen störde det Madame och hon vaknade av det men hallå så lättstörd kan man ju inte vara! Kanske jag slickade lite på den "förbjudna" tassen.

En helt vanlig dag hos syrran, mycket vila och en del kel. Fick dricka mjölk uppe på bordet, hihi och ja vi är rysligt bortskämda, hihi!
Inga roliga besök kom det heller idag så vi fick nöja oss med matteföräldrarna och det är inte fy skam men besök är extra kul ju.

Matte kom direkt efter jobbet slut och hämtade mig men innan vi körde hem så kammade hon om syrrans tofs och så åt vi torkad kycklig.
Matte var så snackig så jag fick säga till henne att vi skulle köra hem!
Det är ju fredag och då måste vi hem för att påbörja helgen, hihi!
Matte undrar vad som hänt med mig för jag sprang ut i köket för att sätta mig och vänta på att få min mat och åt allt. Nu är hon väldigt glad över att jag är bra på att äta och inte håller på att strula med maten men ändå.
Hon har gjort nu ett tag att hon river leverpastej över torrfodret. Den är frusen och det går inte åt så mycket och så håller den längre än när den är i kylen.

Det kom snöblandat regn när vi körde hem och naturligtvis var jag nr 2 nödig så vi fick gå en liten bit men eftersom jag blev blöt så slapp jag att bli kammad och omtofsad som hon tänkt göra, får vänta tills i morgon.
Matte har kört runt med dammsugaren och nu håller hon på att tvätta, andra maskinen är igång så när den tvätten är upphängd håller vi kväll helt och hållet.

Trevlig helg på er alla! ( gammal bild)

Av Aamor & Tina - 4 december 2014 18:29

Det har varit en rätt så skojig dag hos matteföräldrarna och förutom att sova så har vi rastat mattefar och kelat med dom uppe på bordet så inget nytt där inte. Vid middagstid fick vi besök att mattefars bror, hans fru skulle hälsa på en väninna i stan så då tyckte han att han kunde hälsa på oss istället, så snällt!
Vi hälsa honom hjärtligt välkommen och visade honom var han skulle sitta, hihi!

Matte kom direkt efter jobbet, var meningen att hon och mattefar skulle iväg och handla men de sköt på det till en annan gång eftersom vi hade besök, visserligen gav han sig iväg strax efter att matte kommit men då ville de inte köra iväg.
Matte fick middag hos dom idag, biff med lök och potatismos och hon sa att det var så smaskigt, själv smakade jag inget av det.
Hemfärden blev av strax efter de ätit klart och när vi kom hem åt jag min mat.
Har hunnit ut en gång till efter maten för ni vet inkomster och utgifter hör ihop, hihi!
Matte har slagit sig till ro nu och så även jag, har intagit min ena säng i TV-rummet.

Här ligger jag i min "krubba" under den stora stjärnan, hihi! Hela stjärnan syns inte men ni ser lite av den och kan ana.

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29 30
31
<<< December 2014 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards