Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under januari 2015

Av Aamor & Tina - 11 januari 2015 17:58

Som det blåste hos oss igår, det ven och susade hela tiden men då och då kom det vindar som lät som ett tåg eller en lastbil passerade utanför fönstret.
Matte drog länge på sista rundan för det blåste som värst på kvällen men 23.30 gick vi ut en snabbrunda.
På väg in igen kom det en vind som fick min bakdel att lyfta, tur jag är framtung för annars hade nog hela jag lyft. Kändes lite märkligt och matte tyckte lite synd om mig men samtidigt log hon mycket så jag vet inte vad jag ska tro, hihi!

Blev en lång morgonrunda för det blev bara korta igår, vi såg ingenting som fallit omkull eller blåst ner mer än små och stora grenar.
Våra grannar hade blivit av med plasten på sitt drivhus men det hittade matte och gick upp och la utanför deras dörr, se sov fortfarande då. Hoppas i alla fall att det var deras.
Det blåser fortfarande rätt mycket men inte så som igår.

Har mest slöat denna söndag, matte har tvättat lite och lagat mat men annars har hon mest suttit och läst.
Jag har också ätit och så lockade jag ner matte på golvet för lite bus och gos och sen tyckte jag att hon skulle ligga och titta på mig när jag tuggade mitt tuggben, hon behövde inte hålla det idag, hihi!

Kortet är inte nytt men ramen är, hihi!

Av Aamor & Tina - 10 januari 2015 17:19

Vi sov länge i morse och det var så skönt. Matte låg och läste till 01 och sen hann hon nog bara släcka lampan innan hon somnade och har sovit helt utslagen hela natten, hon hade nog inte hört mig ens om jag hade fixat till en fest, hihi!
Jag ville inte gå nån lång runda när vi gick ut för det både regnade och blåste, inte skönt alls.
Satte mig ner och väntade till matte fattade åt vilket håll vi skulle gå, blev bara runt grannhuset och garagelängan men det räckte för mig.

Har blåst hela dagen, inte så mycket att vi håller på att lyfta men tillräckligt, har kommit vindbyar som fått våra fönster att skallra men det är inte hela tiden som tur är. Nu får vi se om den ökar eller avtar.
Matte har Hållö på lite smått här hemma och jag har hejat på henne från min ena säng, hihi! Flyttade dock på mig när hon drog fram dammsugaren och den närmade sig mig.

Var ute för en stund sen och det var hyfsat för det regnade i alla fall inte men nog blåste det en del. Matte frågade mig när vi kom in om jag ville ha mat men jag ville inte ha nån utan la mig igen.
Äter kanske senare men då säger jag till matte så fixar hon det till mig.

Nu till min nya säng, hihi! Åhhhhhh, så skön den är, sov i den i natt.
Matte tog kort på mig som ni ska få se. Jag kände faktiskt igen komforten i den för det var en sån som syrran fick i julklapp och den spenderar jag en hel del tid i när jag är hos dom, hihi!

Åhhhhh matte, du är jobbig med att allt ska fotas, hihi! Räcker ut tungan till dig? Näääää jag bara slickade mig om nosen, hihi!

Av Aamor & Tina - 9 januari 2015 19:16

I morse var jag otroligt trött trots att matte redan släckte strax efter 00.00, är för sent ändå men tidigt för henne nu.
Jag sov ända fram till vi skulle iväg, följde inte ens med in i badrummet som jag brukar.
Kan verkligen säga tack gode att det är fredag så vi slipper upp och stöka tidigt i morgon!

Har tagit det lugnt hos syrran, sov fram till 11 idag med och sen tog vi och rastade mattefar.
Har legat uppe på bordet och myst med matteföräldrarna, gnuggat huvudet i mattefars bröstkorg, det är mysigt och så kliar han mig på ryggen så där rivigt och lite "hårt".
Låg även hos mattemor, tog hennes kudde hon brukar vila armbågarna på, hihi!

Matte gjorde lite ärenden innan hon hämtade mig och det ena var att shoppa till mig. Matte skäms nästa om jag berättar vad hon köpte men vi kan väl säga så att min gamle jag har på natten har gjort sitt och de andra står bra där de är och kan inte användas på matten, hihi!

Matte informerade mig om att jag skulle kammas och få en ny tofs uppsatt för mitt gnuggande hade tydligen gjort att tofsen hängde på helt fel håll - ja ja ja, det kan hon glömma!
Gömde mig varje gång hon närmade sig men som jag kunde vänta mig av henne så spelar hon inte riktigt rent. Hon satte sig ner och jag somnade till och vips var jag uppe på trimbordet!
Var rätt skönt trots vissa tillsägelser om att det gjorde ont eller kunde ha gjort ont i alla fall på vissa ställen hon fixade till, hihi!
Nu har jag ätit och ska hålla igång matte till jag somnar, hihi!

Ligger här och väntar på att matte ska äta klart sin kvällsmat, hon tar en faslig tid på sig.

Av Aamor & Tina - 8 januari 2015 18:37

   

Matte kunde inte somna igår förrän 01.15, det var i alla fall den sista gången hon tittade på klockan. Sen väckte jag henne strax innan 04, behövde gå ut då, hihi! Matte gick nästan och sov och som tur var somnade hon om ganska fort när vi kom in igen.

Kändes bättre att bli lämnad idag. Frågade inte efter matte men det kanske var för jag sov till 11 där, jag var ju trött, hihi!
Vi har knappt velat gå ut idag för det har regnat och blåst lite, varit riktigt ruggigt väder med andra ord.

Matte slutade i vanlig tid idag och när hon kom så var jag, syrran och mattefar på väg ut. Hon frågade då om vi var redo för lite klipp klipp! Jag är redo för allt för jag fick ju åka bil, hihi!
Trodde att det var klorna som skulle klippas men vi körde åt fel håll.
Efter lite körning kom vi fram och vi kände inte igen stället men så såg vi Gisela och henne känner vi ju för hon jobbade i min affär som har stängt nu.
Vi blev så glada.
Nu var det klorna som fick sig ett klipp eller två och det behövdes för det var ett tag sen nu. Vissa var lite för långa medan vissa slits av sig själv.
Hon jobbade i en annan djuraffär nu och matte tyckte det var lika bra att vi körde ut dit för vi känner henne ju. Stället ligger några kilometer utanför stan så det är inte långt.

Hemma igen åt jag mat med en gång och nu ska jag sova en stund.
Matte tänkte starta TV:n idag, var längesen nu den var igång men hon ska se Djurräddarna klockan 20.00 Kanske jag behöver gå ut då, hihi!

Gammal bild. Matte sa att hon behöver egentligen kamma mig men väntar tills i morgon.

Av Aamor & Tina - 7 januari 2015 17:45

Matte hade så svårt att somna igår och kanske inte så konstigt nu när vi varit lediga så länge men jag blir ju så trött av detta!
Sen gick klockan igång redan 06.20 och det kändes så hemskt att behöva gå upp, matte var inte så speciellt trött inte så som jag var.
Det är bara dumt att behöva gå upp så tidigt om du nu frågar mig!

Kom ut och blev helt paff, det snöade för fullt och det låg ett par cm snö på marken. Jag piggnade till och smakade på snön, hihi!
Tyvärr försvann snön igen och den finns bara kvar på vissa ställen nu, också dumt att den nu försvinner när den väl kom.
Fick åka bil till syrran och det blev jag glad över för det är toppen.
Matte lämnade mig och stack sen iväg och det kändes så konstigt i hela kroppen, jag var ledsen och ville bara snacka med min matte igen. Passade på att få lite godis i och för sig eftersom jag nu saknade matte så.
Dumt att hon skulle ge sig iväg när hon kan vara hemma hos sin lille påg. Ja ja jag vet att hon måste tjäna pengar och att hon själv vill iväg men jag saknar ju henne.

När hon kom för att hämta mig berättade jag för henne hur mycket jag saknat henne och la mig kloss intill hennes ben och bara njöt av att ha henne nära mig igen, finns inget bättre!
Nu ligger jag i min ena säng och njuter av att vara hemma igen! Mat har jag inte velat ha än men det kanske jag vill senare.

Ingen ny bild men den ser ut så här nu, hihi!

Av Aamor & Tina - 6 januari 2015 17:59

Matte satte den dumma klockan i går för att den skulle väcka oss i morse men även om den inte ringde förrän 8.30 så tyckte jag det var för tidigt för matte läste i natt nästan till 03, hoppas hon somnar tidigare i kväll men det tror jag nog.

Efter en liten kort runda berättade matte att vi skulle göra ett besök hos syrran lite senare men jag tyckte vi kunde gå dit genast men det blev inte så. Jag fick vänta nästan 2 timmar trots att jag frågade henne flera gånger om det var dags snart.
Hon lyfte upp mig och sa att jag skulle snart få nog av henne för idag är det sista dagen vi är lediga denna gång och att jag ska på "dagis" hos dom i morgon.
Efter en djup suck från mig la jag huvudet på mattes axel och önskade att vi var lediga längre.
Matte ser framemot att jobba igen men hon sa att det är riktigt elakt att behöva gå upp så tidigt, hihi!

Jag fick äran att passa mattemor och Affi medan matte och mattefar var och handlade inför veckan så det var gjort.
Blev så glad när matte kom igen så jag sprang ner för trappan för att hälsa på henne och jag gick inte in förrän hon klivit över tröskeln, hihi!
Det blev lite fika när de kom tillbaka och jag sov i godan ro trygg nu när matte var tillbaka fast jag hade sovit gott när de var iväg.

Nu har vi varit hemma ett tag, matte har lagat mat och ätit och nu tutar tvättmaskinen att den är klar så hon får väl sluta hjälpa mig med detta. Själv har jag inte ätit än utan ligger i min ena säng och njuter denna sista lediga kväll!

Skickar lite kärlek till er alla!

Av Aamor & Tina - 5 januari 2015 17:50

Idag gick vi upp lite tidigare men det var ändå rätt sent.
Vi gick en runda när matte fixat sig och ätit. Hälsade som hastigast på en Jack Russel hane men hans husse hade bråttom.

Matte berättade för mig att vi skulle få besök idag efter middagstid och jag tittade länge på henne men tyckte att det var länge dit så jag la mig en stund istället.
Rätt som det var hörde jag ett ljud och det var mattes mobil som sa att de var på väg och matte berättade då för mig att vårt besök skulle komma om en kvart.

Tror jag hör att de körde från sitt hem nu eller? Kan de skynda sig matte?

Rätt snabbt säger matte att jag ska vara redo för nu kom dom. Lite dansande och sen ut i hallen för att hälsa dom välkomna.
Det var mattes kollega Sara och hennes dotter Moa som skulle hälsa på mig ....... och matte, lite!
Jag visade in dom och så fixade matte fika. Jag passade på att gosa med Moa när jag fått in dom i köket.
Moa ville gå ut och gå, hon är jättebra på att hålla mig så det gjorde hon hela den långa rundan.

Visst är vi söta, hihi!

Lite mys till sen när vi kom hem fast jag var trött efter en lång runda.
När de sen körde hem blev jag lite ledsen och gnällde efter dom men matte sa att jag fick nöja mig med hennes sällskap nu - suck!

Har precis ätit min mat nu men tycker det är lite trist med bara matte här, får nog sova lite om en stund. Ska bara gnälla lite till, jag älskar ju att ha besök.

Av Aamor & Tina - 4 januari 2015 16:37

Igår hälsade vi på hos syrran en stund och när vi sen kom hem var matte lite trött och lite knasig i sin mage så vi slöade hela kvällen. Matte lyssnade på bok och stickade medan jag gjorde det jag är absolut bäst på - sova, hihi!
Det hon stickade är klart nu och ihopsatt, blev en "påse" till hennes iPad. Hon har ett fodral att ha den i men hon tycker det blir så tungt att hålla i så hon har haft den "lös" nu men vill ha nått skydd när den bara ligger.

Jag väckte matte redan 07.15 för jag behövde gå ut, med en del knorrande och gäspande kom matte upp, hon kunde inte somna igår och klockan var över 03 innan hon somnade, jag fick snabbt gjort både ettan och tvåan men ville gå längre men det var inte matte alls intresserad av för hon skulle sova igen sa hon men hon lovade att vi skulle gå en lång runda nästa gång.
Vi somnade igen när vi kom in, matte låg först och lyssnade lite på bok och sen vaknade matte jättesent ja jag också så jag ska inte säga nått men klockan var 11.25 Herrejisses sa matte när hon såg vad klockan var och vi som skulle vända rätt på dygnet igen - går ju jättebra matte, hihi!

Fick i alla fall som jag blivit lovad när hon ätit "frukost". Vi gick först upp till idrottshallen och satte oss där en stund men sen gick vi vidare.
Jag fick välja nästan hela rundan och vi var ute och gick i över en timme och snabbt gick vi så vi kom långt.
Jag har sovit sen vi kom hem, hihi!

Jag träffade på en liten Bichon Havanaise kille. Han var väldigt försiktig och brukade inte komma fram till andra hundar men han kom fram till mig efter ett tag. Han ville till och med leka lite.
Hans matte blev helt förälskad i min päls för hans var klippt, de tyckte det var jobbigt att ha pälsen lång men han var jättesöt.
Jag pussade hans matte när hon satte sig på huk och sen kände hon lite mer i min päls. Matte kallade mig sen fjäskis, hihi!

Nu ska vi göra lite av varje, matte ska nog äta och jag också när jag blir hungrig och sen lär vi nog inte göra så mycket för jag måste vila för jag får nog väldigt kuligt besök i morgon och då måste jag samla krafter till det.

Ingen nytagen bild men den kan ju passa på oss två sömntutor, hihi!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15
16
17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skapa flashcards