Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under mars 2015

Av Aamor & Tina - 9 mars 2015 19:24

Tycket det skulle bli riktigt kul att få komma till syrran i morse i alla fall när jag väl vaknat, hihi!
Blev ännu bättre när matte sa att vi skulle åka bil dit.
Syrran mötte mig i dörren och jag fick en puss av henne, hon hade nog saknat mig.

Har mest tagit det lugn under dagen och vägrade gå ut när syrran ville men när hon sen ville ut några timmar senare hängde jag med.
Var strålande sol och varmt och skönt.
Insekter börjar komma fram och forsythian utanför vår port börjar slå ut, härligt.

Matte jobbade länge och sen dröjde det innan hon kom för hon var och shoppade lite efteråt, hon brukar inte göra det när hon jobbar länge för det är nog med det men hon gjorde det till matteföräldrarna. Mattefar har så ont i sin höft, behöver nog byta ut den igen, gjorde det för 15 år sen och den håller inte så länge och han var egentligen för ung när det bytte sist.

Vi njöt när vi gick hem och satt sen ute en lång stund men matte började bli hungrig så vi gick in.
Vi har bägge ätit och jag sa till matte att hon fick allt göra en paus i min blogg, hon började skriva innan för jag behövde gå ut och jag behövde gå rätt långt, hihi!
Mattes kommentar blev "ingen rast och ingen ro men givetvis går vi ut".
Nu ska vi nog slöa resten av denna måndagskväll.

Gott med tuggben efter maten.

ANNONS
Av Aamor & Tina - 8 mars 2015 18:19

Matte vaknade tidigt även idag men lyckades somna om som tur var. Jag kallade på henne vid 9 för då låg jag vaken och det var inte kul att vara vaken själv, matte gick upp och jag la mig igen, hihi!

Vi gick en lång runda även idag fast matte lurade mig och fick övertyga mig om att den var lika lång som den tänkta rundan. Det var så att jag ville gå in brand några lägenhetshus och sen upptäckte jag att vi kom ut där vi gått innan men när matte förklarat så hängde jag med henne.
Varit strålande sol och rätt varmt trots att det blåst lite för mycket.
Alla ville nog promenera med sina hundar för vi såg minst 7 olika på rundan, blev inte så mycket lösgång för mig tyvärr med hundar överallt.

Hemma igen satte matte igång tvättmaskinen och sen la hon sig i soffan med sin bok och jag intog sängen nedanför soffan.
Behövde gå ut igen vid 15.30 och när vi kom in bad jag matte om att få mat.

Tog inte så lång tid att komma igång idag och så fick jag äta i TV-rummet på mattan, hihi! Matte tycker jag knuffar ut maten från skålen men det får hon plocka upp sen är ju inget kladdigt. Ibland tar jag en mun full och äter det gottiga och spottar ut torrfodret, hihi!

Nu ska vi nog snart gå ut, jag försökte övertala matte innan men då höll hon på att laga mat så jag fick höra "det kan du bara glömma Aamor". Hon visste nog att jag försökte lura henne, hihi!
Resten av kvällen kommer att bli lugn för nu ska vi samla krafterna för en hel arbetsvecka till - äh, det kommer att gå bra!

ANNONS
Av Aamor & Tina - 7 mars 2015 18:22

Vi hade ställt in oss på en skön och lång sovmorgon men matte vaknade 07, tack och lov vägrade hon gå upp och efter en timme slumrade hon till och sen var klockan 10. Jag fick en skön sovmorgon men matte vaknade med ett ryck och så hör jag henne säga "sån tur den är kvar". Hon hade drömt att hon blivit skallad och ena framtanden hade krossats, tur det bara var en dröm ju!

Matte fick duscha och äta i lugn och ro men sen gick vi ut, humöret på topp för vi såg hur solen sken men lite nerslagna blev vi ändå för det blåste rätt kallt och mycket men vi traskade ändå vidare.
Vi stannade ett tag vid idrottshallen, där var mycket att titta på idag, ska vara nått dansband som ska spela där idag mm.
En av killarna på mattes jobb passerade med några kompisar och han kom och hälsade på mig, oj vad jag charmade honom, hihi!
Han tittade sen allvarligt på matte och frågade om hon skulle in på hallen och lyssna och matte sa "nääää, du vet väl att jag är en rock-tjej!", jo det visste han ju men han blev lite tveksam. Han var nog bara rädd om matte, hihi!
Vi gick vidare efter en stund och vi gick en lång runda, ner om alla kolonierna och jag sprang jättemycket och bar lös i min långlina, så härligt!
Vi var ute i 1,5 timme och när jag kom hem la jag mig och sov.

Kom in igen från en kort runda för en stund sen och matte tyckte att jag skulle äta min mat, kan hon ju tycka!
Efter en liten stund frågade hon mig varför vi alltid måste ha samma diskussion om mat varje kväll, inte varje kväll matte utan bara 9 av 10, hihi!
Börjar först med att hon måste klura ut vad jag vill ha för nått extra på torrfodret och sen när det är valt så är det mängden av toppingen som ska diskuteras, tycker ofta väldigt olika och jag tycker matte kan ge sig för jag äter ändå inte förrän där är rätt mängd.
Vi kan hålla på med dessa samtal i över en timme ibland, hur kul som helst tycker jag, hihi!
Tog nog bara 30 minuter idag och maten är i magen och nu blev ögonen trötta så dags att Zzzz Zzzz!

Närbild från igår!

Av Aamor & Tina - 6 mars 2015 18:03

Ni kan tro att matte var trött i morse, hon vaknade inte förrän 12 minuter efter att klockradion gått igång, hon missade nyheterna och säkert en hel sång innan hon väl slog upp ögonen, hihi!
Nu är jag inte snäll eller så kanske jag är det för jag väckte inte heller henne när jag hörde klockan dra igång, hihi!
Att hon var så trött kan ha nått med att hon var ute och rände vid 01.30 Även jag var ute då för det var jag som behövde göra en nr 2.
Vi kom upp och iväg med god marginal så det var inte hela världen.

Äntligen är det nu fredag kväll säger vi bägge och vi ska göra så lite som möjligt!
Jag fick åka bil hem och det var rätt skönt eftersom det regnade.
Matte drog fram dammsugaren så fort vi kom in och sen hamnade jag på trimbordet, stort behöv av en genomgång och omtofsning.
Var rätt skönt att få lite extra TLC av matte även om det drog lite ibland. Mysigt med en massa pussar och gos.

Sen la vi oss en liten stund i sängen medan matte hade mat i ugnen, blev en lite för kort stund bara.
Nu har jag ätit mat, blev torrfoder med smulad kycklingfilé över, sån där torkad som jag mumsar som godis, hihi!
Matte tänkte starta tvättmaskinen också ikväll men struntade i det, finns ju hela helgen. Blev diskmaskinen istället. Den sköter sig själv och behöver inte tömmas om hon inte orkar, inte ikväll i alla fall, hörde jag henne muttra om, hihi!

Ha en skön fredag för det ska vi!

Efter dagens TLC!

Av Aamor & Tina - 5 mars 2015 18:39

Lugn dag hos syrran som vanligt men min tofs har hamnat lite på sned så syrran har nog gått runt lite med mig, hihi! Matte tänkte fixa till den men väntar nog till i morgon för hon är lite trött.

Matte jobbade lite längre idag men ändå inte så länge men jag väntade ändå länge på henne kändes det som.
Vi gick hem och jag missade nästan Ollie för jag tittade på en mamma och hennes två små barn, trots att matte påpekade att Ollie satt och väntade tittade jag bara på barnen. När jag sen upptäckte Ollie stack han iväg, undrar om han blev sur.
Vi gick in med mattes ryggsäck och sen gick vi en runda och passade även på att kasta sopor.
Jag trampade på en gren med vassa taggar och den ene taggen satte sig i håret på foten så jag hoppade på tre ben innan matte hann stanna mig och ta bort den.

Har ätit nu och nu tänker vi slöa lite.

Gamma bild.

Av Aamor & Tina - 4 mars 2015 18:16

Kanon morgon, i alla fall när jag kom ut för först träffade vi Chili och hennes husse och hade följe med dom en bit och precis innan vi kom till matteföräldrarna mötte vi en annan hund som jag hälsade på.

Mattes moster kom på besök och vi hälsade henne varmt välkommen för hon har inte varit hos oss på länge, hon har varit sjuk men nu är hon bättre.
Efter några timmar hos oss måste hon ju känna sig ännu bättre.
Skrämde matteföräldrarna rejält och mig själv också men efteråt var det kul.
Jag låg och sov ute i hallen och har nog drömt nått, säkert att matte gått i från mig för rätt som det var vaknade jag av att nån ylade och det var jag! Tittade på mattemor och när hon frågade om jag drömt så la jag mig igen. Lite läskigt att vakna av ljud som kommer från en själv.

Matte var sen men jag fattade att hon och mattefar var och handlade för han gick ut och det var ju nått som varken jag eller syrran uppskattade så vi frågade mattemor många gånger när de kom till oss igen.
Pusskalas när jag fick syn på matte, saknat henne så!
Matte fick mat innan vi gick hem och även jag. Det var kyckling och först ville jag inte ha men när Affi ätit så ville jag också ha. Matte blandade torrfoder och kyckling men när jag skulle bocka ner huvudet för att äta var syrran ivägen. Hon stod och åt av min kyckling, hemska tös!
Matte fick puttat bort henne och sen åt jag.

Träffade två hundar på hemvägen, grannen passar sin dotters hundar några dagar. Var rätt kul men den ene lät väldigt mycket när han nosade på mig, trodde han höll på att kvävas.
Nu ska vi slöa resten av kvällen!

Gammal bild.

Av Aamor & Tina - 2 mars 2015 18:19

Då var den här igen den dag som alltid känns så tuff, tänk att varje måndag känns så för mig men inte för matte!
Jag var trött och matte var hyfsat pigg, tog lite tid för mig att komma när vi skulle iväg. Måste sträcka mig, måste titta så inget är glömt, måste rulla runt lite och så sträcka mig igen och det medan matte står och väntar med kopplet i händerna, hihi!
Vi gick en kort runda och sen till bilen och det piggade upp mig, bilen alltså.

Mest tagit det lugnt hos syrran även om vi busat lite och hade syrran fått bestämma hade det varit mycket bus men nu gör hon inte det som tur är, hihi!
Matte jobbade halvlänge för hon ska jobba halvlänge en annan dag också och det är helt okej för min väntan på henne blir inte lika lång.
Vi hade tur på hemvägen för just då regnade det inte, har regnat till och från annars idag så även vädret har varit på måndagshumör, hihi!

Maten ligger i magen och en massa godis ligger också där, hihi! Passade på att tigga högt och mycket när matte snackade i telefon med min uppfödare Liza, hihi!
Det funkar inte att matte säger till mig att vara tyst då för då låter jag ännu högre - kan mina saker ska ni veta!
Nu ska jag vila en stund för magen är proppfull, hihi!

Min sista gottesak som jag ville äta på i mattes säng, hihi!

Av Aamor & Tina - 1 mars 2015 18:15

Lite längre sovmorgon idag men kanske inte fler timmar sömn för matte låg och läste länge.
På morgonrundan var det ett fasligt väder med blåst och snö, snön kom på tvären och vi valde ett håll så vi fick snön i baken/ryggen men det blev bara en kort runda.

Vi har mest myst och tagit det lugnt än så länge denna söndag. Matte la sig hos mig på golvet utan att jag behövde kalla, hon var nog lite kelsjuk så jag lät henne kela med mig, hihi!
När jag sen ville ut så passade matte på att kasta kartongen mina saker låg i och då träffade vi på Arktis matte och de snackade ett tag och eftersom det regnade blev vi bägge ganska blöta.
Ett riktigt skitväder idag med andra ord!

Sa till matte för en stund sen att jag var hungrig men när hon frågade vad jag ville ha för "topping" på torrfodret kunde jag inte bestämma mig. Matte frågade om leverpastej, småbitar av torkad kyckling eller smält smör men mitt svar blev "Nä inte det", till slut tänkte hon till och kokte lite spagetti till mig och det passade, hihi! Och ja jag vet, jag är bortskämd, hehe!
Matte åt liksom lasangette och då vill jag också ha pasta men inte hennes.
Har ätit väldigt lite de senaste dagarna så därför kunde jag få henne att koka spagetti! Uthållighet gör att man kommer långt eller att man får som man vill, hihi!

Nu tuggar jag på mitt tuggben och funderar om jag ska motionera matte ikväll eller strunta i det.

Gammal bild men detta är min "jag vill ha nått av dig matte" blick!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se