Aamor -  Shih Tzu kille

Direktlänk till inlägg 17 december 2017

Far, mattefar & husse!

Av Aamor & Tina - 17 december 2017 21:42

Jag lånar bloggen av Aamor denna gången.

Min far, mors make, Aamors mattefar och Affis husse lämnade oss i tisdags morgon vid 9. Hjärtat gav upp och stannade. Far blev 77 år!
Har varit en jobbig tid innan men inget mot vad denna vecka varit.

Far har inte varit sig själv de sista 3 veckorna (ungefär). Han blev förvirrad, såg saker som inte fanns eller stämde, irrade runt på nätterna och kallade ofta på mig. Han somnade titt som tätt på dagarna och hans ben var väldigt svullna.
Vi har sökt vård ett antal gånger, 2 gånger har vi varit inne på akuten men alla värden var bra så han kom hem igen.
Mors hemtjänstpersonal har varit helt fantastiska och hjälpt honom i säng på nätterna när de varit där och även ringt läkare.
I fredags förra veckan fick han en tid på vårdcentralen och fick träffa en läkare som tog detta på allvar men ville att även en annan skulle titta men först då på måndagen.
Helgen var jobbig och vi märkte att det blev mer och mer förvirrat.
Jag åkte med honom på måndagen till läkaren som tyckte att han skulle läggas in. Far åkte till sjukhuset och vi hade hoppats att de kunde hjälpa honom.
Jag var rädd att han hade fått hjärnblödning, propp eller en tumör men han hade blivit scannad när han var på akuten första gången och inget visade på det.
Läkaren trodde att han samlade vatten i kroppen som han inte kunde göra av med trots vattendrivande medicin så han sa att han behövde tömmas på överblivet vatten.
Far hade även hjärtsvikt sen innan och åt medicin.

I tisdags ringde en läkare från sjukhuset och berättade för mig att de hade hittat far i sängen på morgonen och att han inte var vid medvetande och de satte igång hjärt- och lungräddning men efter 15 minuter och två behandlingar med adrenalin gav de upp för det hände inget.
Min älskade far var borta.
Jag var på jobbet, satt i vår minibuss och körde när samtalet kom. Läkaren ville inte ringa min mor då hon var själv hemma och handikappad, tyckte det var bättre att jag var där när hon fick reda på det.
Vilken pärs, först fattade jag inte vad hon sa fast jag egentligen förstod. Tårarna kom och en av killarna (jobbar med förståndshandikappade) frågade vad som hänt och när jag berättade satt han och höll mig på axeln hela tiden. Vi körde matrundan och hade kört halv så jag kunde inte bara lämna bussen. Ringde till min chef och sa att jag mist min far och att jag skulle köra hem så fort jag kom upp på jobbet igen. Hon ville att jag skulle stanna så hon kunde komma direkt men sa att jag fixade det och det gick bra trots allt.

Hem till mor och berättade vad som hänt och det var ingen lätt uppgift att göra.
Vi åkte sen in och tog avsked och pratade med läkaren. Troligen var hans hjärtsvikt värre än vad någon visste och då med en massa extra vätska i kroppen så klarade inte hjärtat mer.
Läkaren frågade om vi ville att han skulle obduceras och vi sa att om det kan hjälpa nån annan så får de göra det för min far var en person som alltid hjälpte andra och hade troligen velat det själv.

Sen all kontakt som ska tas, mor orkade inte så mycket så jag tog tag i de ?tunga? kontakterna, fars syskon och vänner, begravningsbyrån mfl.
Har sovit hos mor sen vi fick beskedet men i natt sover vi hemma för det är jobb i morgon.
Mor får mer hjälp från och med måndag av hemtjänsten så det känns bra.
Hon väntar på en elrullstol så hon kan förflytta sig inne, kan inte köra den manuella då hon även har värk i händerna. Så som att ta mat ur kylen fixar hon inte i nuläget och inte ens köra ut och öppna ytterdörren om nån kommer på besök. Hoppas stolen kommer snabbt och ger henne lite mer frihet.

Begravning blir i mellandagarna och det blir jobbigt men vad göra!
Nu är jag tvåhundsmatte och det går bra som tur är. Aamor och Affi kommer att fortsätta vara hos mor på dagarna men jag får köra dit på rasten och gå ut med dom.

Min far var en person som alltid jobbat hårt. Utsliten i knä och höfter men aldrig klagat. Ställde alltid upp och älskade sin familj gränslöst. Avskydde orättvisor, älskade barn och djur.
Vill tacka far (och mor) som gjort mig så stark som jag är för detta år har verkligen varit prövande.
Många tårar har fallit och kommer att falla men så får det vara.
Ofattbart att ta in att min far, min kunskapsbank i praktiska saker, min beskyddare, min ?jag tror på dig Tina, du klarar det? uppmuntrare, min hjälte, mannen jag kunde vira runt lillfingret, mannen som alltid alltid funnits och trott på mig är borta.
Jag kommer alltid att sakna dig men kommer aldrig att sluta prata med dig även om du inte svarar på ?vanligt vis?.


 
 
Amanda och matte Julia

Amanda och matte Julia

18 december 2017 11:10

Käraste Tina!

Jag lider mer er. Det var inte så länge sedan mitt livs kärlek gick bort plötsligt, så jag vet precis vad du och din mor går igenom.
Det är aldrig lätt att acceptera när man mister någon som är en kär och älskad helt oväntat.
Sänder er många tankar och styrkekramar, klappar och gos till Aamor och Affi. Tur att de kan vara hos din mor även i fortsättningen.

Kramar om hårt!
/Julia

http://hjuliahullerombuller.blogspot.se

Aamor & Tina

18 december 2017 18:54

Det känns som ens hjärta slitits ut ur kroppen men värst är det trots allt för mor som måste hitta sin ?nya? roll i livet men det får ta tid det tar.

 
Gunilla, Simba och Tasse

Gunilla, Simba och Tasse

18 december 2017 16:26

Förstår att det känns tungt. Våra föräldrar ska liksom bara finnas där, det har de ju gjort så länge vi har funnits. Jättebra att du har kunnat vara ett stöd för din mamma mitt i allt det svåra.
Många varma kramar och tankar <3

http://gunillaofrasse.allas.se

Aamor & Tina

18 december 2017 18:52

Det är ju så och så vill man ha dom friska och krya men åldern tar ut sitt på ett eller annat vis fast far kunde ha många år kvar.

 
Dui och Deco

Dui och Deco

18 december 2017 19:16

Vi hoppas att du känner att vi finns med er. Det finns ju inga ord som räcker till. Ta tass om er och glöm inte bort att ta hand om dig mitt i allt det svåra. Tröstbuffar och kramar från oss och matte

http://duideco.blogspot.com

Aamor & Tina

18 december 2017 19:29

Jodå jag känner jag har stötta från många, oftast hjälper det bara att veta.

 
Ludde Svartnos

Ludde Svartnos

23 december 2017 09:22

Styrkekramar från oss

http://Ludde Svartnos

Aamor & Tina

23 december 2017 09:49

Tack!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Aamor & Tina - 19 mars 2023 21:12


Förra veckan, v 10 hade jag semester och gjorde bara det jag ville. Passade på att vila, städa, tvätta okej jag gjorde inte bara det jag ville utan några måsten också men den mesta tiden tog jag som den kom. Under en och samma dag satt jag ute på e...

Av Aamor & Tina - 29 januari 2023 16:03

Tänk att vi redan är inne på slutet av januari 2023, tiden bara flyger! Var längesen jag skrev här men tänkte att nu var det dags. Har det hänt något? Nja inte nått direkt så men lite har väl hänt. Först med bilen som började hoppa lite eller rä...

Av Aamor & Tina - 7 november 2022 19:54


Mörkt om kvällarna nu och det känns som om klockan är mer än vad den är men det är ju den tiden nu så det är bara att gilla läget. Jag hade semester en vecka medförande den 17 okt och det var helt enkelt skönt med lite höstledigt. Hade bara en gr...

Av Aamor & Tina - 18 september 2022 15:31


Varit i gång och jobbat nu i 7 veckor, shit vad det går fort. Den åttonde börjar i morgon. Är igång för fullt med olika saker på jobbet. Samverkansmöte, medarbetarsamtal, arbetsplatsträff, K3-möte, teknikcoachträff och säkert något glömt jo dags me...

Nu!

Av Aamor & Tina - 1 augusti 2022 10:46


Jag är nu inne på min sista semestervecka. Har varit bra, lugnt och skönt. Vädret har varit bra, lite skiftande men 90% har varit toppen. Gjort lite av varje, träffat folk och gjort det som har gjort mig glad. Cyklat en hel del, så skönt att ta ...

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skapa flashcards