Aamor -  Shih Tzu kille

Direktlänk till inlägg 28 juni 2009

Här är jag!

Av Aamor & Tina - 28 juni 2009 09:24

Jag är en Shih Tzu hane som heter Aamor, mitt riktiga namn är Kimzans Aamor, Jag är född i september 2008, alltså är jag nu snart 10 månader.

Jag är född i Övraby hos Liza & Lasse  Falanius på Kimzans kennel, www.kimzanskennel.se,  och nu bor jag i Eslöv hos min matte Tina

När matte jobbar är jag hos hennes föräldrar. De var med när matte skulle titta på mig och mina tre systrar och mattefar blev förälskad i min storasyster Kimzans Afrodite (som är född några timmar innan mig), vardagsnamn Affi, så de blev med hund de också.

 

Ni kan tro att det är kul där, inte en lugn stund mer än när vi tar oss en tupplur.

Affi är en mycket bestämd ung dam och hon kör med mig, drar mig runt i min mustasch eller jagar mig och slår omkull mig.

Till saken hör att hon väger ca 1 kg mindre än mig men hon är envis och stark, kanske jag trillar lätt, men ändå!

Hon är jätte rolig att leka med men när matte kommer och ska hämta mig tuffar jag till mig för Affi tror att min matte är hennes också men hon är faktiskt MIN.

 

Lite om mig: Jag är envis men vilken Shih Tzu är inte det, snabblärd, vacker för det säger matte, kan vara lite småsur ibland när matte ska göra något som inte jag vill just då men matte ger sig inte så jag får ge upp efter ett tag, fruktansvärt nyfiken mm.

Matte säger att jag är en mycket social hund som älskar allt och alla, kan bli riktigt frågande när folk inte vill hälsa på söta lilla mig. Hur kan de låta bli.

Jag är mycket pratig, har det tydligen efter min pappa Eddie.

Det är inte så att jag skäller utan jag grymtar, gurglar, piper, gnäller för att de ska förstå mig.

Skäller gör jag nämligen inte (inte än i alla fall), de gångerna jag skäller är när jag leker och springer med Affi.

Har aldrig skällt på någon annan hund. Möter vi någon hund sätter jag mig ner och tittar på den för matte ska inte tro att hon ska kunna gå ett annat håll om det är en hund som hon inte vill möta, hon får bära mig i så fall.

 

När jag var fem månader mötte jag en tjej som jag blev helt betagen i. Vi var på träff i Svedala, med Shih Tzu Södra kretsen. Där var många hundar men min blev Molly, försökte rymma med henne men de kom på oss. Har träffat henne senare och hon är så söööt.

 

Har även varit på ringträning som Shih Tzu Södra kretsen anordna, det var hos Lillvi som har Limapas kennel, www.limapaskennel.se. Där var många hundar och så kul jag hade. Vi sprang och sprang.

Affi ville bara upp till sin husse men han hade lovat att inte ta upp henne för att hon skulle se att det inte var farligt. Det är nämligen så att Affi är tuff mot mig och andra hon känner men blir lite feg när där är många okända.

Hon satt ett tag och tittade på men sen var det som om hon kom på att om jag leker med Aamor och låtsas att de andra inte är där och då gick det bra, till sist sprang även hon runt med de andra.

När vi lekt klart var det dags att träna på hur man ska göra på en utställning.

Vi gick runt på olika håll, gick mycket bra för det är jag duktig på, men sen…..Vi skulle stå på ett visst sätt på ett trimbord och på gräsmattan, ohyggligt otrevligt, varför stå när man kan sitta?

Sofi  (www.yung-lo.se) som visade alla sa att jag stod som en ostbåge och det stämde nog för rak var jag inte och sur blev jag men det gick över.

Lillvi sa till min matte att komma över, hon bor bara en bit bort, någon kväll så skulle hon hjälpa oss. Vi var där två gånger med en veckas mellanrum och nu kan jag.

Tack så mycket Lillvi!

Men det bästa där är hennes tjejer, 4 st, så snygga fast de är äldre än mig. De satte mig på plats några gånger men vad gör det?

 

Nu är det så att jag har faktiskt varit på utställningar innan ringträningen, har gått fint men inte velat stå på bordet. Vill hellre pussa på domaren.

 

De utställningarna som jag varit på är:


Gryttinge valp 4-6 mån (inofficiell)

Utlåtande

Tilltalande hanvalp. Bra huvud och uttryck. Tillräcklig hals, bra rygg. Normala vinklar fram och bak, bra benstomme – rör sig bra.

Trevligt presenterad

1:a m HP – BIR


Bollerup valp 6-9 mån (inofficiell)

Utlåtande

Bra huvud och uttryck. Bra hals. Välvinklad skuldra och överarm. Tillräckligt bröstdjup. Mycket välkroppad för åldern. Tillräckliga vinklar bak. Rör sig bra från alla håll.

2:a m HP

 

Det var de innan träningen. I Bollerup totalvägrade jag att stå och som sagt innan, jag är envis.


 SST Södra kretsens Rasspecial i Höör 6-9 mån (officiell men inofficiell för valp)

Utlåtande (engelsk domare)

Good size eye and open expression. Well placed shoulders. Level topline. Good angulation. Moved well covering thr ground. Lovely puppy attityde.

3:a (av 5 st) 


På rasspecialen stod jag som ett ljus både på marken och på bordet så träningen gav resultat.


 Höör Juniorklass (inofficiell)

Utlåtande

Passande ögonfärg. Bra ögonform. Fina öron. Något kort hals. Borde ha bättre skuldervinklar. Bra frambröst. Något knapp knävinkling. Något bakhög. Lågt ansatt svans. Rör sig med bra steg.

1:a

 

Vi ska prova lite till för att se, det är samtidigt kul att träffa andra hundar och människor.

Min matte drar med Affi och hennes husse och matte.  
 
Liza

Liza

28 juni 2009 12:45

Hej på dig Aamor
Kul att du har en egen sida, den kommer jag att besöka ofta.
Hälsa matte.
Kram och vov..Tanja och resten av gänget

http://www.kimzanskennel.se

 
Ingen bild

Sanna

28 juni 2009 21:28

Sötis!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Aamor & Tina - 19 mars 2023 21:12


Förra veckan, v 10 hade jag semester och gjorde bara det jag ville. Passade på att vila, städa, tvätta okej jag gjorde inte bara det jag ville utan några måsten också men den mesta tiden tog jag som den kom. Under en och samma dag satt jag ute på e...

Av Aamor & Tina - 29 januari 2023 16:03

Tänk att vi redan är inne på slutet av januari 2023, tiden bara flyger! Var längesen jag skrev här men tänkte att nu var det dags. Har det hänt något? Nja inte nått direkt så men lite har väl hänt. Först med bilen som började hoppa lite eller rä...

Av Aamor & Tina - 7 november 2022 19:54


Mörkt om kvällarna nu och det känns som om klockan är mer än vad den är men det är ju den tiden nu så det är bara att gilla läget. Jag hade semester en vecka medförande den 17 okt och det var helt enkelt skönt med lite höstledigt. Hade bara en gr...

Av Aamor & Tina - 18 september 2022 15:31


Varit i gång och jobbat nu i 7 veckor, shit vad det går fort. Den åttonde börjar i morgon. Är igång för fullt med olika saker på jobbet. Samverkansmöte, medarbetarsamtal, arbetsplatsträff, K3-möte, teknikcoachträff och säkert något glömt jo dags me...

Nu!

Av Aamor & Tina - 1 augusti 2022 10:46


Jag är nu inne på min sista semestervecka. Har varit bra, lugnt och skönt. Vädret har varit bra, lite skiftande men 90% har varit toppen. Gjort lite av varje, träffat folk och gjort det som har gjort mig glad. Cyklat en hel del, så skönt att ta ...

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<<
Juni 2009 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skapa flashcards