Aamor -  Shih Tzu kille

Direktlänk till inlägg 14 oktober 2021

Matte till Aamor!

Av Aamor & Tina - 14 oktober 2021 19:19

Min största kärlek i världen har fått bli en en starkt lysande stjärna på himlen!

Tyvärr kom detta och det är inget som man som en matte önskar men Aamor har fått somna in 13 år 1 månader och 7 dagar.
Mitt hjärta har än en gång brustit och jag kan säga att detta året har varit för jävligt med förluster av mina närmsta och familj.
Aamor som jag har älskat sen den första dagen jag såg honom 7 veckor gammal har varit högt älskad under alla sina år och har haft ett fantastiskt liv och fått vara med på allt i mitt liv.

Här har precis flyttat hem till mig, 8 v ung.

En kille som har gett så mycket kärlek och värme till mig dessa åren vi har levt tillsammans.
Tack för allt Aamor, är och har varit bara bäst.

Aamor fick diabetes som jag skrivit om innan och tyvärr fick han ketoacidos som en biverkning av detta då vi inte fick ner sockret.
I måndags körde vi in till djursjukhuset i Malmö, min kära och helt underbara kollega körde in oss för jag var så nervös och uppjagad.
Aamor bara ville dricka och inte äta något, sov mycket.
De konstaterade att han han hade fått ketoacidos och jag valde att vi skulle försöka behandla det men i onsdags ringde de och sa att det gick inte mer.
Han svarade bra på behandlingen men han kunde inte göra sig av med all vätska de var tvungna att ge honom eftersom han även hade blåsljud på hjärtat.
Han hade samlat på sig vatten i lungorna.
Att ge vätskedrivande i detta fallet då han behövde vätskan för att klara av det första gick ju inte ihop.

Förtvivlad ringde jag till min granne som kom och hämtade mig och körde in mig till Malmö och jag fick ta farväl av min kärlek. Vilken klippa min granne var, tack Roger!
Jag fick en stund med honom innan det sista farvälet och när jag hade honom i famnen och sa hej Aamor nu är jag hos dig så nu blir allt bra igen!
Han vände då sitt ansikte mot mitt och luktade på mig och sen fick jag en riktig puss mitt på munnen och jag kände då hur han slappnade av i hela kroppen. Han var trygg igen för matte var hos honom.
Jag sjöng lite för honom en låt som jag brukade göra när vi var ute och gick.

Sista stunden innan han fick sitt lugnade och sen resten.
Aamor somnade in lugnt och stilla den 13 oktober 2021.

Tack för dessa åren vi har fått dela med oss av vårt liv tillsammans!


 
 
LuddeSvartnos

LuddeSvartnos

24 oktober 2021 10:25

Kära Tina och Aamor! Vilket vackert foto på dig och Aamor! Förstår att hjärtat ditt gått i tusen bitar. Aamor har haft ett fint hundliv med dig!

Jag har följt er sedan Aamor var 2 år och delat både glädje och sorg med er!

Skickar styrkekramar från mig och nospuss från Ludde
//Mari

http://LuddeSvartnos

Aamor & Tina

24 oktober 2021 10:39

Mitt hjärta är fortfarande sargat men det blir lättare (lite i alla fall) för varje dag. Det är så tomt hemma utan min lille kille.
Har varit så tuffa år ända sen 2017 och som bara blivit värre och värre för att riktigt explodera detta året.
Är så tacksam att jag har världens bästa kollegor, grannar och vänner som stöttat mig väldigt mycket.
Speciellt mina kollegor som jag träffar dagligen har ställt upp jättemycket.

Tack Mari och Ludde!

 
Monica Hag

Monica Hag

1 november 2021 10:56

Hej,
Jag är collieflickan Ediths matte (parisercollie). Du har bloggat så länge och jag brukar gå in då och då och läsa din fina blogg. Jag beklagar verkligen alla dina förluster detta år, din mamma, Aamors syster och så nu din älskade Aamor. Du är beundransvärd som orkar skriva om allt som hänt. Min Edith somnade in i somras den 19 juli. Hon blev 13 år och 2 månader. Edith fick en stroke och allt gick väldigt fort. Jag skickar dig många styrkekramar. Monica

http://parisercollie.blogg.se

Aamor & Tina

1 november 2021 11:01

Tack!
Det har varit ett tufft år men det är bara att ta sig igenom det så gott det går. Har varit jobbigt många gånger.
Beklagar er förlust, har tänkt på er lite då och då och undrat hur det är med er.
Har hämtat hem hans aska idag så nu har Aamor kommit hem igen.

 
Monica

Monica

2 november 2021 18:55

Jag har Ediths aska i en urna och Hildas, vår fina Golden Retriever, som somnade in för tre år sedan. Även mina gamla collieflickor, Freja och Mimmi har jag hemma i urnor. Om man inte har haft hund, kan man inte fatta hur svårt det är att förlora dom. Men som alla säger, efter en tid kan man tänka på alla fina minnen man har och glädjas åt det, men det tar tid. Sorgen måste få ta sin tid.

http://parisercollie.blogg.se

Aamor & Tina

2 november 2021 19:03

Det kändes så skönt att få hem honom igen.
Mina andra djur har jag begravt, kattens aska och sen undulater (ingen aska) men just dessa två små troll måste jag ha hemma. I efterhand hade jag nog velat behålla kattens aska men men.
Det känns som att förlora en familjemedlem vilket de också är/var och Aamor var den siste nära familj jag hade. Det är tomt men jag får fylla livet med annat och jag gläds över allt vi har gjort och hur många människor han har berört med sitt milda lugna sätt. En helt fantastisk kille med ett hjärta av guld och jag saknar den kärlek han gav mig med att bara vilja vara nära.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Aamor & Tina - 19 mars 2023 21:12


Förra veckan, v 10 hade jag semester och gjorde bara det jag ville. Passade på att vila, städa, tvätta okej jag gjorde inte bara det jag ville utan några måsten också men den mesta tiden tog jag som den kom. Under en och samma dag satt jag ute på e...

Av Aamor & Tina - 29 januari 2023 16:03

Tänk att vi redan är inne på slutet av januari 2023, tiden bara flyger! Var längesen jag skrev här men tänkte att nu var det dags. Har det hänt något? Nja inte nått direkt så men lite har väl hänt. Först med bilen som började hoppa lite eller rä...

Av Aamor & Tina - 7 november 2022 19:54


Mörkt om kvällarna nu och det känns som om klockan är mer än vad den är men det är ju den tiden nu så det är bara att gilla läget. Jag hade semester en vecka medförande den 17 okt och det var helt enkelt skönt med lite höstledigt. Hade bara en gr...

Av Aamor & Tina - 18 september 2022 15:31


Varit i gång och jobbat nu i 7 veckor, shit vad det går fort. Den åttonde börjar i morgon. Är igång för fullt med olika saker på jobbet. Samverkansmöte, medarbetarsamtal, arbetsplatsträff, K3-möte, teknikcoachträff och säkert något glömt jo dags me...

Nu!

Av Aamor & Tina - 1 augusti 2022 10:46


Jag är nu inne på min sista semestervecka. Har varit bra, lugnt och skönt. Vädret har varit bra, lite skiftande men 90% har varit toppen. Gjort lite av varje, träffat folk och gjort det som har gjort mig glad. Cyklat en hel del, så skönt att ta ...

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2021 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards