Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under mars 2014

Nu!

Av Aamor & Tina - 14 mars 2014 18:30

Matte somnade jättesent i går och störig var hon för hon pratade i telefon!!!!! Ligga i sängen och snacka med ljuset tänt!!!

En annan stackare kan ju inte sova då!

Matte pratade med min kära uppfödare och som de kan snacka, jisses säger jag bara! När de sen slutat började hon läsa sin bok!!!! Skärpning alltså! Klockan blev 23.30 innan matte släckte men hon somnade nog direkt.


Jag var trött i morse men inte matte för hon vaknade innan klockan drog igång med 06 nyheterna.

Jag stannade kvar i sängen till matte gick in i duschen för då brukar jag lägga mig framför tvättmaskinen och när hon sen kommer ut går jag in i soffan och sover tills det är dags att gå iväg.


Syrran och jag fick besök av mattes moster, hon fyllde år igår och kom och bjöd på tårtan som blev över men vi ville inte ha nått, vi var bara nöjda med att hon kom.

Jag har legat på mattemors arm och gosat en stund, mysigt!


Jag hörde när matte kom med bilen och nu nu nu börjar helgen och nu är det fredag på allvar!

Fast innan vi körde hem fick vi den obligatoriska torkade kycklingfilén och sen kammade matte om tofsen på Affi men när vi var klara sa matte att vi skulle åka hem och lyckan var gjord!

Snabbt ut till bilen och jag såg till att njuta fullt ut av den korta turen.

Satt ute en stund men det var bara en katt som gick omkring och han vill inte hälsa så vi gick in istället.

Jag var hungrig idag så utan suckar och hopp om annat gott åt jag min mat.

Matte började på sin mat och då var jag väldigt intresserad men det hon lät mig nosa på var inte nått gott, hon sa att det hette blomkål och broccoli - går det att äta!

Efter det kom nått väldigt mycket godare, bacon! Mild bacon utan en massa salt - mums!

Blev lite småsur på matte när hon blandade baconet med det andra och slog ostsås över och satte in i ugnen, skällde lite på ugnsluckan men baconet hoppade ändå inte ut till mig.

Hur kan man förstöra god mat på det sättet?????


Matte funderade på att kamma mig idag men jag vet inte om det blir så, kanske i morgon istället för ev ska vi göra nått i morgon och då får jag vara lite fin eller mindre burrig i huvudet i alla fall. Får se när det blir.

 

(bild från januari i år)


Ha en underbar fredag och helg!

ANNONS
Av Aamor & Tina - 13 mars 2014 19:00

Även idag har det varit fint väder så vi har varit ute och busat i hagen men vi vill bara vara där om mattefar också är där ute. Går han in springer syrran in och hämtar honom medan jag väntar ute, är onödigt att springa in om jag ändå ska gå ut igen, hihi!


Matte var och shoppade innan hon kom för att hämta mig men sen gick vi hem. Satt ute en liten stund men sen gick vi in för inga katter syntes.

Matte tyckte att jag skulle äta mat idag eftersom jag stuntade i det igår. Jag var väldigt motvillig till att äta mat men jag kunde äta godis men det tyckte inte matte.

Till slut rev hon lite morot och blanda i torrfodret och då slank det ner, gott med lite annan smak då och då.

När efter maten godiset glidit ner sprang jag in i TV-rummet och torkade nosen i soffan och sen fick jag kalla på matte för min kudde och filt hade trillat ner på golvet och där kan den ju inte ligga, hihi!

Okej jag får väl erkänna att den föll ner när jag torkade mig men matte ska ju stå på tå för mig och lägga upp den så den inte ligger och skräpar på golvet för länge, tänk om jag hade velat lägga mig på den efter torkningen, hihi!

Gick och la mig när kudden kom på plats men inte där utan på mattes fot.

 

(gammal bild)


I morgon är det fredag och det ska bli skönt men jag förstår inte hur fort dagarna går eller springer iväg. Hur jobbigt det än är att gå upp och iväg på morgnarna så springer veckan iväg!


ANNONS
Av Aamor & Tina - 12 mars 2014 18:27

Idag var både jag och matte sååååå trötta men när vi kom upp eller när matte kom upp vaknade hon till och jag när jag kom ut.

Var frost idag också men solen sken så dagen skulle nog bli fin.


Hälsade på syrran och mattefar som var uppe när vi kom men rätt som det var hörde jag mattemor och dansade runt och sa till matte att vi skulle springa in till henne så jag kunde hälsa.

Matte lyfte upp mig i sängen och jag sprang över mattemor, upp till huvudet och gav henne en puss och sen en liten dusch, hihi! Sen måste jag undersöka var mattefar och syrran legat och jag hittade deras dofter i sängen och jag gnuggade mig lite och så var min doft också där.

Även idag har vi busat och sprungit mycket ute i hagen och in i huset till köket för att göra en U-sväng under bordet och så ut igen, det är kul!

Mattemors syster kom på besök och vi blev så glada.

Sen ringde det på dörren och det var två damer som "sålde" sin tro och jag var ute och hälsade på dom och de berömde mig för jag var så välvårdad, de har inte sett mig när håret står åt alla håll då, hihi!


Det jobbigaste med denna dag var att jag fick vänta på matte jättelänge, hon sa att hon skulle jobba länge idag men då slutar hon 16.30 och inte 17.20 som klockan var innan hon kom.

Mattefar ringde efter henne för vi ville att hon skulle komma, vi väntade ju på torkad kycklingfilé och det är bara min matte som kan ge oss den så bra!

Då hon kommer blir jag givetvis så glad och ger henne 3 pipleksaker och massoe av pussar och då säger matte att hon stått och snackat med Sara, hennes fd kollega eller de är kollegor än men inte på samma ställe, bara ibland på samma ställe ja det är lite rörigt för mig men matte vet.

Tänk att stå och snacka så och inte hämta sin absoluta favoritkille fast jag förlät henne direkt, hihi! Jag gillar ju Sara också så......


Nu är vi hemma och matte har ätit, jag väntar nog lite för jag tyckte det var bättre att vila på mattes fot lite - har saknat henne så idag eller i alla fall när jag inte hittat på något annat!

 

Gammal bild men jag ligger så just nu, skönt och så vet jag var matte är!

Av Aamor & Tina - 11 mars 2014 17:48

Härligt väder även idag även om det nog inte har varit lika varmt som igår. I morse var det riktigt kallt och rent vitt på taken och matte fick skrapa bilrutorna.


Syrran har tagit passningen av mig på allvar idag, oftast gör hon det men ibland är hon inte lika påpasslig som idag.

Jag låg och drömde i hennes säng och lät nog lite och då fick hon bråttom ner från stolen hon låg i för att snabbt kolla så allt var bra med mig men hon väckte mig och det var inte lika kul.

Har vi suttit på golvet ska hon sitta nära och helst lägga huvudet på mig, hon är söt och väldigt omtänksam men det kan bli lite mycket ibland.

Tyvärr är hon inte lika omtänksam när vi var ute och busade i hagen för då åkte jag i backen några gånger men det är okej när jag också vill busa.


Matte hämtade mig direkt efter jobbet och när vi gick hem såg vi en man som gick och tittade på lyktstolparna på cykelbanan och matte var givetvis tvungen att snacka med honom. Hon har varit på kommunen hur länge som helst om trasiga lampor.

Vi har fått lampor utanför vårt nu men där är ändå en som är sönder.

Han sa att de skulle byta de flesta stolpar och att han själv hade gått rundan en kväll och sett att många var sönder.

Bra sa matte för det är lite läskigt att gå när där är flera lampor i följd som är sönder.

Sen satte sig mannen ner på huk för att klappa mig och genast såg jag till att göra en insats som säkerhetshund - jag gav honom en riktig blöt puss mitt på munnen, hihi!

Hoppas de snabbar på nu med nya lampor.


Skällde på en hund som kom springandes brevid sin cyklande husse men den ville inte ens titta på mig, lite snopet men han fick allt titta på mig lite senare när han satte sig och gjorde en 2:a och hussen började rota i fickorna efter en påse.

Hussen frågade matte om hon hade en extra och hon har alltid minst tre så han fick en. Han hade bytt jacka och i all hast glömt påsarna - tur vi kom. Då tittade hunden på mig och jag retade honom lite att hans husse inte hade påse men han han brydde sig inte ens om det - skit också!

Matte sa till mig att det är så en väluppfostrad hund gör och jag förstod inte vad hon menade och så gick jag vidare!!!!


Jag hamnade på trimbordet direkt när vi kom in för det syntes att vi busat, tofsen hängde på sne och halva hade lossnat från gummibanden men nu är jag fin igen så vi har mer tofs att dra ner i morgon, hihi!

Nu ska vi slappa resten av kvällen, jag kanske äter senare för jag ville inte ha nått nu.

 

Bild från januari i år.Av Aamor & Tina - 10 mars 2014 16:51

Matte läst och läste igårkväll, hon hade nog glömt att klockan skulle ringa tidigt! När hon sen la boken kunde hon ändå inte somna men jag sov då.

Lite trötta var vi allt när det var dags att gå upp men det gick bra.

Var kul att komma till syrran och matteföräldrarna.


Jag och syrran satt i uterummet och tittade på när mattefar satte upp vårt staket till vår hage, åh så långsam han var.

Syrran sa till honom flera gånger att skynda sig för vi ville ut och busa.

Och som vi busade och sprang, så pass att jag helt plötsligt fick sätta mig ner och göra en 2:a, hihi!

Det är ett sånt härligt väder att man nästan kan tro att det redan är sommar, var 16,8 grader i skuggan vid middagstid.


Matte slutade tidigt idag och det var kul när hon kom, hon fick 4 pipleksaker av mig idag och hon blev så glad.

värre var det med syrran som snabbt plcokade ihop dom och la sig på dom sen, hihi!

Hon missade en!

 

Nä matte jag har inte "lånat" nån av Affis leksaker! Det är en nyinstallerad airbag, jag är ju så kortnosad att det kan behövas nått om jag skulle gå in i nått, hihi!

Nu ligger min airbag väl gömd bland mina leksaker, hihi!


Jag har ätit min mat och tänker vila lite nu, tror att matte snart kommer att sätta sig ner med sin mat och troligen kommer hennes bok att sitta i handen hela kvällen, hihi!


Av Aamor & Tina - 9 mars 2014 16:14

Blev lite längre sovmorgon idag, skönt!

Fick sällskap på morgonrundan av min favoritkatt Peggy. Mysigt för idag hade vi inte bråttom iväg så vi gick sakta, trots att vi bara kom precis utanför vårt område=utanför vårt hus, hihi!

Peggy är så söt när hon ställer sig sidan om mig och lägger svansen om mig men hon är lite tråkig som inte vill leka.

 

Mys!


Matte har haft dammsugaren framme och bara för att jag kände för det la jag mig tvärs över sladden så när hon skulle ta länst in i sovrummet tog det stopp och hur hon än drog hände inget, hihi!

Hon tittade ut och frågade mig om det var nödvändigt att ligga på hela sladden! Självklart det var det för annars hade jag ju inte gjort det, hihi och så reste jag mig.


Vid 13.30 ville jag gå ut en sväng och när matte frågade om vi skulle gå en långrunda, vi kom fram till en korsning där rakt fram blev långrundan och svänga vänster blev hem igen så satte jag mig ner och sa "glöm det", ingen långrunda idag för det var för varmt. Måste vänja mig sakta vid värmen och jag gick ju långt igår, hihi!

Vi gick hemåt och satte oss på bänken och så kom grannen och snackade och sen kom Arktis och hans matte.

Arktis uppförde sig idag så jag behövde inte fostra honom, hihi!

Igårkväll var han så jobbig att jag flög på honom och fick sen spotta hår länge efter men han skärpte sig! Man lägger inte sina tassar ostraffat på mig alltså, hihi!


Matte är lite gnällig och trött här hemma, hon har blivit förkyld nu och är rent ut sagt skitsur över det.

Jag tycker hon ska stanna hemma men hon säger att hon bara är lite grötig i rösten och täppt i näsan så det är inte så farligt så hon ska jobba.

Men hon är ju sur för hon har precis varit kass även om det var influensa och inte förkylning men det räckte men tyvärr är många förkylda på jobbet.

Av Aamor & Tina - 8 mars 2014 17:26

Inte nån lång sovmorgon precis idag för vi vaknade bädde vid 7.30 och strax efter 8 gick vi ut.

Det blev en halvlång runda utan att vi mötte en enda människa. Vi såg några när vi mellanlandade på bänken vid idrottshallen för många bilar kom där för de skulle släppa av barnen för träning antagligen men ingen ville hälsa på mig.

Solen lyste och det var ljuvligt väder men lite blött för det regnade i gårkväll.


Matte startade tvättmaskinen när vi kom hem, hon klagade på att tvättunnan var full igen men du har den halverats i alla fall, blir nog en maskin till i morgon om detta har hunnit torka.

Jag gick och la mig och passade på att ta en lite senare sovmorgon, det går alltid att ta sovmorgon, hihi!

Matte har läst lite bok och lyssnat lite på bok, inte samma säger hon för det hade blivit konstigt och inte samtidigt.


Vid 13-tiden frågade matte mig om vi skulle gå en långrunda. Japp svarade jag (nästan i alla fall) och satte mig vid dörren men matte skulle först ta soporna och en del annat så jag fick vänta länge säkert ett par minuter, hihi!

Det blev rundan runt grannbostadsområdet. Solen sken och värmde så jag blev varm och matte blev varm på ryggen när vi hade solen bakom oss.

 

Här stannade jag och tittade om ingen kunde komma bakom oss och så tänkte jag att jag skulle vänta med 2:an tills vi kommit en bit från hundlatrinen som hänger på stolpen, hihi!

Så blev det också så matte fick bära min påse en bra bit.

Träffade på vägg-i-vägg grannen och medan hon och matte snackade så la jag mig ner och passade på att vila benen lite.

Efter en stund kom två hundar och deras matte gående och det var hon vi snackade med dotter så jag hälsade på hundarna.

Gick vidare sen och hemma satte vi oss ute en liten stund och rätt som det var kom Peggy springandes och ville kela med mig och matte. Hon sprang iväg när hennes "bror" Arktis kom ut för hon gillar inte honom, han är för "bufflig" för den lilla fina fröken, hihi. Hålle med henne men jag säger ju till honom så för mig är det okej.


Matte serverade mat till mig men jag ångrade mig när jag väl fått den. Äter kanske senare om jag blir hungrig.

Viktigare är att bädda om i mattes säng och sen hoppa ner igen för att lägga sig i min egna i TV-rummet, hihi!

Nu ska vi ta det lugnt resten av kvällen, matte blev trött nu efter att hon ätit och inte ens det ville jag ha.


Av Aamor & Tina - 7 mars 2014 17:47

Matte började läsa en ny bok i gårkväll och hur smart är det när vi ska sova! Inte smart alls!

Okej hon släckte ändå 23.30 men vi skulle ju upp tidigt idag så gissa vem som var trött. Jo bägge men jag var nog tröttast som vanligt.


Såg en hund som jag ville vänta in när vi gick iväg men matte sa att det skulle vi inte alls för vi två gruffar bara. Jag var kanske sugen på lite morgongruff så jag kunde vakna till, hihi!

Den hunden har skällt på mig sen jag var liten så jag gillar inte honom.


Blev lite bus på morgonen när mattemor kommit upp, snällt av oss att vänta tyckte hon och vi är såååååå snälla.

Efter den turen har vi mest sovit förutom när vi var ute en timme och rastade mattefar, det var härligt.

Solen har skinit idag men det har blåst kallt.


Matte var lite sen idag för hon var inne i djuraffären och köpte vars en leksak till oss, lite fredagskul. Vi blev jätteglada, särskilt syrran som trodde att bägge var till henne!

Matteföräldrarna frågade matte om hon inte tyckte vi hade nog med leksaker redan men man kan aldrig få för många kuliga saker, hihi!

Fick åka bil hem och sen trodde matte att vi skulle gå en liten omväg hem från garaget men det kunde hon bara glömma så vi gick hem, givetvis satt vi ute en liten stund.

Jag har ätit min mat och jag har fått tofsen omsatt för matte sa att det var lika lurvigt i båda ändarna på mig - stämmer nog rätt bra, hihi!

Matte och jag delade ett kycklinglår sen men jag tror matte tog mycket mer än mig men hon är ju större så kanske det var rätt ändå men det var så gott.


Den är här nu, den ljuvliga fredagen och hela helgen ligger framför oss och bara väntar på att vi ska njuta av den och matte måste tvätta lite i helgen men det får hon fixa själv, hon har redan börjat.

 

(gammal bild)


TREVLIG HELG!!!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se