Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under mars 2014

Av Aamor & Tina - 23 mars 2014 18:23

Matte låg och läste i sin bok till 01.30jag fick gå ut i hallen och lägga mig för att få lite mörker så jag kunde sova. Tassade tillbaka när hon säckte sen.

Sov till nästan 9 och efter lite morgonkel gick vi ut på en halvlång runda.

Jag fick kelat med Peggy, hon kom springandes efter mig och medan vi kelade kom Neo och hans matte och när de stannade och snackade kelade Peggy med oss båda. Hon är så söt min kompis!


Vi har inte gjort mycket idag utan varit riktigt lata - skönt, hihi!

Matte har mest läst i sin bok och jag har njutit av att vara hemma med matte.

Har fått tofsen omsatt och så tog matte bort några småtovor och så massor av kel uppe på trimbordet, mysigt!


Vi gick en kort runda igen vid 13.30 oh då strålade solen riktigt gott så vi satt ute en lång stund, hade hoppats på att Peggy skulle dyka upp igen me tyvärr inte.

Bad matte om mat när vi kom in igen.

Sen latade vi oss lite till, hihi!


När matte reste sig ur soffan vid 17.30 för att fixa lite mat till sig följde jag med ut i köket för kanske det blev nått gott.

Först skar hon bacon och det var mumsigt för jag fick smaka men sen när det var stekt blandadehon det i nån smet som hon hällde i stekpannan. Hon gjorde äggakaka med bacon och jag blev lite besviken att där inte var mer ostekt bacon kvar.

Matte erbjöd mig att smaka när hon åt men jag ville inte ha men när matte ätit klart skar hon ner en bit i mindre bitar och satte ner tallriken till mig och vad gott det var!

 

Gott, kan jag få mer? Fick jag inte!


Nu ska vi göra ungefär vad vi gjort innan idag, vi ska vara lata och ladda inför en ny arbetsvecka.

Hade gärna gått ut en runda men jag hörde att det regnade nu så jag väntar nog en stund, hihi!


ANNONS
Av Aamor & Tina - 22 mars 2014 18:26

Jag fick en lång sovmorgon för matte vaknade strax innan 8 men hon valde att stanna kvar i sängen till nästan 10, hon lyssnade klart på sin bok.

Snällt av matte så att jag fick sova ut ordentligt.


Blev lite skraj när jag såg att hon blandade till mina flaskor, de som jag har när det är bad på gång men matte såg att jag var på väg in under köksbordet sa att jag kunde hålla mig lugn för det var syrran som skulle få ett bad.

Vi traskade bort till matteföräldrarna och jag såg med glädje på när matte kammade Affi! Efter en stund tyckte jag att det var lite trist att matte inte brydde sig om mig så jag snackade lite tyst med matte.

Hon frågade om jag också ville bli kammad men se där gick gränsen, hihi!

Syrran blev fin efter badet och hon blev av med massor av underull. Hon har inte mycket av det på kroppen men på ben och öron har hon massor eller hade kanske jag ska säga, hihi!

Efter hennes bad var hon på ett riktigt bushumör och försökte få igång mig men jag ville inte springa för långt för tänk om matte försvann då.

Mattefar försökte locka med oss ut i hagen men jag stannade hos matte och Affi ville inte gå ut där utan mig men när matte förljde med stack vi ut och busade lite.

Vi lockade ner matte så hon la sig på trädäcket och då busade vi med henne. Lite mesig var hon när hon påstod att det var kallt och skulle vi ändå bara busa och kela kunde vi lika bra göra det inne.


Vi var hemma igen strax innan  16 och då åt jag min mat medan matte laddade tvättmaskinen.

När vi var klara med det vi gjorde la sig matte i sängen för att läsa lite och jag gjorde henne sällskap en liten stund men jag ville hellre busa och bädda och när jag bäddat så "fint" hos matte hoppade jag ner och la mig i min egen säng, hihi!

Praktiskt med egen säng när mattes är i oordning, hihi!


Nu ska vi hålla kväll i lugn och ro! Hoppas alla mina vänner också gör det, hihi!

 

Gammal bild på mig när jag tar det lugnt!


ANNONS
Av Aamor & Tina - 21 mars 2014 17:41

Matte sa för några dagar sen att jag ev skulle sova över hos syrran fredag till lördag och det sa hon en morgon vi skulle iväg så jag tvärstannade och bara glodde på henne! Vilket sätt att bara slänga det ur sig så!

Igår berättade hon att det inte blev så nu och för min del var det bara glädje jag kände för nu kommer matte att hämta mig efter jobb som vanligt.

Hon skulle ev på hundutställning i Malmö med min uppfödares valp Nike men nu kom annat mellan så Liza kunde inte komma iväg och på så vis får jag ha matte hela helgen. Matte skulle i så fall kört ner till dom idag och sen hade de gett sig iväg tidigt på morgonen.


Glädje är det också för det är ju veckans bästa dag fredag, fast det ösregnar ute känns det ändå bra i alla fall så länge jag är inne, hihi!

Började regna vid 13-tiden och sen har det hållt på men jag fick ju åka bil hem och då gör det inte så mycket.


Min mat har jag ätit och nu ligger jag på mattes fot och dikterar det hon ska skriva så jag hoppas hon gör rätt och inte lägger till nått som jag inte godkänner, hihi!

Nä nu ska vi slappa i soffan och inte göra mycket mer än en snabb kvällskiss innan sängdags!

 

Gott att åka bil, sover så gott om vi åker långt! (bild från januari -14)

Av Aamor & Tina - 20 mars 2014 19:31

Varit en dag med strålande sol och man kan se att buskar och annat slår ut och spricker, är härligt att det börjar bli lite grönt ute.

Syrran och jag har mest tagit det lugnt även om det har varit lite bus.

Lite kel har det blivit uppe på bordet och när vi var ute och rastade mattefar gaddade jag och syrran ihop oss och skällde på en hund som kom gåendes på "vår" trottoar - utan tillstånd!

Mattefar sa att den inte behövde tillstånd och blev inte så glad men vi brydde oss inte, hihi!


Matte var sen! Hon får skärpa sig lite nu! Hon hade varit på två ställen och handlat, i en vanlig affär och så på Ö&B, matteföräldrarna ville ha solrosfrö till fåglarna och ekorrarna och det är inte så lätt att ta på en cykel så därför handlade matte det när hon ändå var ute med bilen.

Blev glad när hon kom, blir jag oavsett men lite skärpning på att hålla tiderna kan hon ändå se till att det blir!

I morse lämnade matte tillbaka den lånade pipisen, har glömt den innan och när vi då skulle gå hade jag tänkt låna den igen men trots alla mina försök gick det inte att ta den för syrran hade den i munnen och la framtassarna på den!

Lite respekt för henne har jag så jag får väl låna den en annan gång istället, hihi!


Kan meddela att min nya säng var jätteskön, låg i den nästan hela kvällen när matte tittade på TV så Melody du kan hälsa din matte att nu kan hon köpa en till dig, hihi!

 

Min första säng och den "lever" än, det är min nattsäng!

Av Aamor & Tina - 19 mars 2014 17:51

Som vi sovit i natt! Matte vaknade på samma sida som hon somnade och har troligen inte rört sig på hela natten och själv har jag sovit jättegott men jag flyttar mig lite, blir halvt i sömnen.


Har blivit en hel del bus hos syrran och så har vi varit ute och vallat mattefar, hihi!

Matte sa när hon kom att det är märkligt att min tofs klarar sig över hela helgen och är lika fin men en dag här så hänger den på trekvarts. Syrran drar ju i mig så det är inte alls konstigt och sen har matteföräldrarna utmärkta mattor att gnugga sig i.


Matte har slösat med sina pengar idag men det var helt okej för det var till lilla mig hon handlade, hihi!

Hon tyckte att min ena säng i TV-rummet var sned och lite paj så jag skulle ha en ny och inte mig emot för sängar älskar jag, hihi!

Syrran såg den och blev nog lite avis men mattefar sa att hon också skulle få en ny sen en dag. Hon var uppe i min och bäddade men jag lät henne hållas för jag visste att den skulle med mig hem!


Satt ute en stund för att se om nån katt ville komma men tyvärr såg vi inte en enda så vi gick in och det var synd för jag hamnade på trimbordet direkt! Hade nog i och för sig hamnat där även om vi varit ute längre så......

Tofsen blev omsatt och mustaschen utredd och sen åt jag min mat medan matte fixade avloppet i köket.

Rann ner lite dåligt men nu flyter det på igen.


Tänker vila mig lite snart, kanske ligga i nya sängen om matte går in och sätter sig i soffan!

 

Godkänd matte, än så länge men får testsova den sen! Den är i alla fall ullig och mjuk!

Av Aamor & Tina - 18 mars 2014 17:14

Inget speciellt ovanligt men jag var trött i morse! Det tog på att sova dåligt matten innan så även om jag sovit gott i natt så har jag inte "hunnit" ikapp med sömnen. Nu säger matte att man inte kan hinna ikapp sömnen men det känns så när man fått sova ut längre några dagar.

Matte ska inte säga nått för hon var också trött i morse och det tog 20 minuter för henne innan hon gick upp, slöis, hihi!


Blivit lite av varje hos syrran men mycket vila, lite bus och lite kel. Matte säger att jag kan ta igen sömnen hos syrran men nu säger hon emot sig själv men jag kan sova lite mer än vad hon kan, ca 100% mer eftersom inte hon kan sova på jobbet - okej okej FÅR sova på jobbet!


Matte hämtade mig i rätt tid idag och det uppskattar jag men så skulle hon kolla på matteföräldrarnas dator för nått hade hänt men matte fixade det lätt, hade blivit fel kod lite för många gånger när mattemor skulle in på nätet, lätt hänt.

Katten Ollie kom och mötte oss i hushörnan men tor inte att han ville kela nä, när han kom nära tvärvände han och sen stack han igen och jag efter! Han har stenkoll på hur lång min lina är för han sätter sig ner precis så jag inte når fram.

Bus-Ollie ska jag nog döpa om honom till, hihi!


Min mat gör nytta nere i magen och jag gör nytta med att ligga på mattes fot, håller den varm samtidigt som jag har koll på henne, hihi!

Vi ska ta det lugnt ikväll, matte är lite trött i huvudet för hon ha fått vara på ett annat ställe idag där det behövdes folk, de vanliga var på utbildning.

Blir nog soffan snart med boken!

 

Denna lånade jag med hem idag också, hihi! (bild från förra gången)

Av Aamor & Tina - 17 mars 2014 17:51

Vi orkade inte skriva här igår så det kommer idag istället!


Matte undrade igår om jag var sugen på att åka bil och eftersom den saken är solklar var jag med på det med en endaste gående gång!

Vi körde och körde, lite över 1 timme tog det och jag var glad när vi hoppade av bilen men inte för att bilturen var slut utan för att vi var borta och skulle hälsa på nån.

Vi gick in på innergården och dörren öppnades och ut kommer, shit vi är här tänkte jag och var fullt redo att vända och ta en tur med bilen hem, hihi!

Vi var hos min uppfödare och jag är lite av en "butterfis" (mattes ord) ibland och där är många hundar. Inte alla hälsade på mig på en gång som tur var men ändå.

Jag valde min plats och satt och såg lite ledsen ut och undrade hur länge vi skulle stanna denna gången, sist sov vi över där i 5 nätter varav vi passade hundarna själv i 3 nätter!

 

Hur länge matte?

Glad var jag bara när jag fick hälsa på katterna, ja jag vet jag är konstig men sån är jag.


Nu hälsade jag på hundarna men jag kände mig trygg här uppe på bordet och kunde titta ner på de övriga, hihi!

Ebba hoppade upp på stolen och då pussades vi men matte var för sen med kameran som tur var, hihi!

 

Ebba och jag.

Som tur var körde vi hem igen samma dag, stax innan 19 och då blev jag glad.

Sov hela vägen hem och när vi kom hem tyckte matte att jag skulle äta men det ville jag inte alls!


Blivit lite sömn i natt för nån väckte matte 23.30 och sen igen vid 04 och denna nån ville gå ut då, hihi! Matte var inte direkt överlycklig men hon fick ta det för jag var nödig i alla fall då 23.30

Fy tusan vad det blåste då och har gjort så hela dagen, undrar om stormen vände eller det är en ny som kom för nu räcker det verkligen!


Ledsna är vi idag för vår vän Julias ena katt Smulan har tassat vidare och det är så trist när det händer.

Vi tänker på er och lider med er! Kramar och nospussar till er alla!


Av Aamor & Tina - 15 mars 2014 18:07

Vi vaknade redan vid 04.30 av att plåten på balkongfönstren (den längst ner) lät konstigt men det gör det när det blåset mycket från ett visst håll. Matte hämtade sina hörlurar och startade en ljudbok och sen sov hon igen och jag somnade eftersom matte somnade.

klockan väckte oss sen vid 8.30, trots att det är helg hade matte satt klockan!

Det var tänkt så att vi skulle köra till min uppfödare idag men på grund av stormen stannade vi hemma, är rätt många småvägar som vi kör på för att komma dit så matte och hon snackade och det får bli en annan gång.


Innan vi gick ut sa matte till mig att det blåser ute så att jag skulle vara redo. Snacka om att det var blåsigt, ibland tog vinden tag i mig så jag gick sidledes i stället för rakt fram och det kändes som om allt hår skulle blåsa av mig.

Ändå var det soligt ute men blåsten gjorde det kallt.

Inne igen slappade vi, jag la mig i soffan och sov och matte satte sig i fåtöljen och läste sin bok.

Efter en stund hör jag henne säga att hon måste göra nått annat så hon startade tvättmaskinen och drog fram dammsugaren men jag kände inte själv av nått behov att röra mig så jag låg kvar, hihi!

Matte hamnade i fåtöljen igen och lugnet var återställt!


Klockan 14 sa jag till matte att det var dags att kolla om det blåser lika mycket än så vi gick ut en sväng.

Det hade avtagit lite men håret flög ändå åt alla håll.

Vi satt ute en stund och då kom Arktis som också varit ute på en eftermiddagsrunda. Efter att jag satt honom på plats en gång la han sig ner och höll sig lugn. Han vill gärna lägga en tass på mig men det gillar jag inte alls!

 

Tur att det är åldern som bestämmer och inte storleken, hihi!


Jag åt min mat efter att matte smulade ner lite av sin schnitzel bland mitt torrfoder, åt inte allt men hälften ungefär.

Matte åt sin mat och sen blev hon så trött och gick in och la sig och läste i sängen och jag somnade i hallen men matte kom upp nu för en stund sen för hennes ögonlock föll igen och hon ville inte somna.

Vi fortsätter nu att ta det lugnt resten av kvällen, blir kanske TV men hörde att där inte var nått kul så kanske hon fortsätter med boken men jag är nöjd så länge hon sitter ner, hihi!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se