Aamor -  Shih Tzu kille

Senaste inläggen

Av Aamor & Tina - 19 juni 2016 12:12

Det har varit blandande väder i veckan men om ni frågar mig vad det varit mest av så säger jag regn, matte säger uppehåll och det kan hon ju tycka om hon vill.
Regnade så mycket i tisdags att matte valde att hämta mig i bilen och inte mig emot, hihi!
Matte hade varit och handlat och tyckte att vi lika bra kunde ta bilen hem så slapp hon bli blöt två gånger och jag dyngsur på hemvägen.

Hör och häpna, matte jobbade länge tre dagar denna vecka, suck! Jag fick vänta länge på henne i tre hela dagar.
Först tyckte hon att det var hennes tur att jobba länge i måndags och på så vis fick hon två långa dagar eftersom det var möte på onsdagen med alla på jobbet.
I torsdags fick hon en förfrågan om att gå på en tvådagars utbildning eftersom personen som var anmäld var sjuk och matte sa ja trots att den var till 17 på torsdagen.
Hon var väldigt glad att hon fick möjligheten att gå utbildningen för den var jättebra. Nu är hon K3 certifierad kartläggare och vad det innebär vet inte jag men hon vet själv, hihi!

Veckan som börjar i morgon blir kort och inga långa dagar, förhoppningsvis.
Midsommarafton på fredag så då är vi lediga, skönt.

Jag fick åka bil i går då matte inte orkade göra mat, vi körde iväg och handlade kebab i pita istället. Var lite jobbigt att vänta i bilen för jag såg ju matte inne på matstället och det kändes som en hel evighet innan hon kom ut med maten.
Jag ville också ha mat när vi kom hem men när jag fick den ångrade jag mig och istället ville jag dricka vatten, flera gånger och matte sa att jag var lite taskig för varje gång hon skulle ta en tugga ville jag ha vatten. Ville bara ha lite i taget så hon hade att göra, hihi!

Gott och eftersom jag hejdade matte i hennes ätande åt hon ju inte så fort och maten var inte för varm, hihi!

Matte tvättade lite och kammade igenom mig igår och så kelade vi massor.

Idag tog vi sovmorgon, matte vaknade vid 06.20 men tyckte det var lite tidigt så hon låg kvar och startade sin ljudbok och somnade om i två timmar.
Vi gick en lagom morgonrunda och sen satt vi ute ett tag, grannen kom ut och snackade lite med oss.
Nu ska vi ta det lugnt resten av dagen förutom att matte ska hänga tvätten som är i maskinen. Hon har precis haft ute dammsugaren så den har låtit vad den ska så nu kan jag vila mig lite.

Ha en underbar vecka och Glad Midsommar på er!

ANNONS
Av Aamor & Tina - 12 juni 2016 11:30

Ännu en vecka som sprungit iväg!
Denna vecka var precis lagom lång, okej ärligt kunde den varit kortare men jag är nöjd med mina fyra dagar hos syrran.
Fast nu är det fem dagar denna veckan som kommer men jag fixar det med.
Matte säger att det börjar närma sig med vår semester och det ska bli skönt, 5 veckor kvar för oss och sen är vi lediga i 4, jag längtar.

Igår gick vi till syrran på förmiddagen för matte skulle plåga henne lite, hihi! Hon skulle bada och avtovas. Hon har inte mycket hår på kroppen men på benen där är ullegull i överflöd, hihi! Inte mer än vad jag har men hon har en helt annan struktur på sitt hår så det tovar ihop sig snabbt.
Syrran var jätteduktig och blev så fin, hon var helt slut efteråt.

Idag har vi gått en lång morgonrunda, jag träffade på min kompis Rex och hans husse, vi hade följe en liten bit. Sen satt vi ute på "vår" sten och njöt i solen, jag njöt i skuggan.
Hälsade på några personer som kom förbi och spanade på några katter. Fick besök av skatungar en bit framför där jag låg, de är söta och så roliga att titta på.

Inne igen så laddade matte tvättmaskinen och sen drog hon ut dammsugaren, jag kutade in i sovrummet och la mig där och sen när hon kom dit intog jag en av mina favoritplatser, bakom soffan för matte hade redan dragit fram där med den där dammsugaren.

Vet att matte har tänkt sig att jag ska bli lite kammad och omtofsad senare men så länge jag ligger här inne når hon inte mig så jag tänker stanna länge, hihi!

Ha en bra vecka!

ANNONS
Av Aamor & Tina - 6 juni 2016 13:42

Vi har haft en varm, väldigt varm vecka. Jag har kutat mellan de skuggiga platserna när vi gått hem på eftermiddagen trots att matte sa till mig att gå normalt för att inte bli för varm.
Matte jobbade länge 2 dagar så det blev lite senare de gångerna men det var ändå varm.
Vi valde att sitta ute en stund när vi kommit hem och snackade lite med folk som passerade. Någon kom till och med ut och snackade med oss.

Hos syrran har jag mest tagit det lugnt för det gäller att göra det när det är så varm, vill ju inte få värmeslag, hihi!
Okej nu är jag inte typen som far rundor hej vilt så det är ingen förändring i att jag tar det lugnt i värmen, hihi!

Vi har varit lediga i tre dagar och det har verkligen varit skönt även om matte fått lite idéer för sig och på så viss ställt till det för mig.
Började i lördags när hon helt plötsligt började möblera om i sovrummet, inte den bästa idéen för det var otroligt varm och svetten rann av henne men hon var nöjd när det var klart.
Själv var jag inte lika nöjd för hon flyttade på min säng också!
Den står fortfarande nedanför mattes säng men på ett annat ställe ändå så jag har inte sovit i den än. Matte säger att jag får skylla mig själv när jag nu är så envis och hellre sover på golvet än i min sköna säng. Ärligt så är det svalare på golvet och inte nån protest, inte så mycket protest i alla fall, hihi!

Igår fick hon fram dammsugaren och väsnades en del och sen såg jag att hon blandade till mina flaskor och drog fram mitt badkar så jag intog mina olika skyddade platser. Matte sa att om jag vägrade komma fram så fanns det ju en dag i morgon också.
Tyvärr fick hon fatt i mig för ut måste man ju och efter en runda så kopplade hon inte loss mig förrän hon lyfte upp mig i badkaret.
Om nu matte trodde att jag skulle vara hjälpsam och göra det lätt för henne så kunde hon glömma det!

Jag la mig ner och vägrade resa mig. Nu var det inte så skönt att ligga och bli duschad så jag reste mig upp ändå i alla fall så jag kunde sitta istället för att ligga.

Matte hittade även en liten otäcking i helgen. Inte på mig utan hon kände det kliade lite på sidan/ryggen när hon låg och läste en kväll och när Jon kollade kröp det en fästing där, örk sa hon och flög upp ur sängen.
Kan lova att sägen blev noga inspekterad sen.

Idag tar vi det lugnt, jag ska nog bli lite mer kammad, blev bara snabbt igår efter badet och sen tvättar matte lite igen men utöver detta ska vi bara slöa för i morgon är det dags med jobb igen.

Ha en bra vecka!

Av Aamor & Tina - 28 maj 2016 15:55

Vilken varm och skön vecka vi haft. Okej det har varit nästan för varmt mitt på dagen för mig att gå ut så jag har mest hållit mig inne men senare på kvällen var det hur skönt som helst.

Matte sa att det var nästan för varmt att jobba vissa dagar, hihi! Hon kom hem en dag och slängde sig i duschen för hon var genomsvettig. De skulle hämta trasiga möbler på ett ställe och hissen fungerade upp men sen inte mer och de skulle flytta det från 4:e våningen och ner.
Det blev rätt många gånger upp och ner i trappan och ändå lämnade de kvar en säng. Inte konstigt hon var svettig.

Vi har suttit ute rätt länge på kvällarna och bara njutit, snackat med människor och djur.
Igår snackade jag med en liten tjej på ca 2 år, hon fick en puss och skrattade hjärtligt.

Idag när vi gick morgonrundan ville jag sitta en stund vid idrottshallen men tyvärr satt det en del redan på våta platser så vi fick sitta runt hörnan och då såg jag inte lika bra över mina domäner men det fick ju gå ändå, hihi!
Skulle vara nån cykeltävling sa matte så därför var där människor.

Matte tyckte att jag kunde hjälpa till lite med tvätt och städ men jag valde att sova istället, gjorde mer nytta för mig själv då, hihi!
Matte har annars tagit det lugnt efter hon var klar med det tråkiga.
I morgon ska vi bort till mattemor för det är ju morsdag och vi skulle bli bjudna på mat, gott!
Mattemor fick en blomma igår, en hortensia som matte inte orkade ta hem först.

Ligger i halvt i sol och halvt i skugga utanför vårt hus. Vi satt ute länge i morse och njöt. Var nog snarare förmiddag när jag tänker efter, hihi!

Ha en bra vecka!

Av Aamor & Tina - 22 maj 2016 11:57

Jag har haft en ganska lugn vecka hos syrran, hon är inte lika mycket på mig nu för tiden och låter mig vara hyfsat mycket.
Fast ibland får hon spel på, som hon säkert tycker min slöa stil och då kan hon ställa sig bredvid sängen jag ockuperat och först känner jag hennes blick men när jag inte bryr mig lägger hon upp ett högt gällt skall! Bryr mig inte ens om det, på sin höjd kan jag lyfta ena ögonlocket, hihi!

Vi har njutit i helgen, suttit ute och spanat och hälsat på en ny vän.
Vår granne har passat dotterns ene hund, en Alpenlandische-Dachsbracke som heter Grim.
När vi snackade så fick han nog för sig att jag var en stolpe för han lyfte på benet mot mig men som tur var missade han!
En annan hund pinkade på mig en morgon för nån vecka sen på bröstet så matte fick skölja av mig när vi kom till matteföräldrarna.
Tror de att jag är en stolpe? En grästuva kanske?
Ganska oförskämt faktiskt!

Matte och jag har som sagt mest slöat även om matte fått in lite tvätt och städ i helgen.
Jag höll mig mest undan för man vill ju inte vara ivägen, hihi!

Hoppade i min säng när matte dammsugit klart i det rummet.

Vädret har varit okej i helgen, inte direkt strålande men varmt och lite kvavt igår. Det kvava vädret gillar jag inte riktigt för jag blir så varm och hittar ingen svalka någonstans.

Ha en underbar vecka!

Av Aamor & Tina - 15 maj 2016 11:45

Vi har haft en helt underbar vecka med ett härligt väder, till och med så pass varmt att jag inte har velat gå ut, hihi!
Ett par dagar har matte fått höra när hon hämtat mig att jag har bara gått ut till dörren för att sen stanna där. Ja jag vet vad jag vill, hihi!

I går så hittade matten en otäcking på mig, den hade bitit sig fast uppe vid min tofs, en fästing, örk!
Matte tog den och sen fick jag mig en omgång med borste och kam för att se om där var fler men inga fler hittades.
Hade lite svårt att vara still när matte höll på men då sa hon att vi skulle få besök på kvällen så jag fick ju vara lite fin. Trodde inte riktigt på henne men det var bara för mig att vänta och se.

Vid 18.30 kallade jag ner matte på golvet för lite gos och när vi legat och myst ett tag ringde det på dörren.
Jag var snabbt uppe och försökte skynda på min långsamma matte, tog ju en hel evighet för henne att komma upp! Hjälpte kanske inte att jag sprang ivägen för henne, hihi!
Då matte äntligen kom fram till dörren var jag snabbt ute för tänk om personen hunnit gå igen men jag hade tur.
Det var Pernilla som kom, en granne några hus bort som kom hem till mig. Hon hänger med mig ut ibland när vi går en runda så jag känner henne.
Det var sant det matte sa att vi fick besök så det kändes okej att bli kammad, hihi!
Matte och hon kollade på Melodifestivalen och snackade. De kom fram till att den som vann var dålig men annars hade de olika favoriter. Matte gillade Cyperns låt, matte gillar ju rock.

Jag hade hoppats på att sova länge i morse eftersom det blev sent igår men tyvärr hade matte den dåliga smaken att vakna strax efter 07 trots att hon låg och läste till 03 i natt!
Hoppas hon kojar tidigt i kväll!

Gammal bild.

Ha en underbar vecka!

Av Aamor & Tina - 8 maj 2016 12:24

Vilket underbart väder vi haft hela veckan. Soligt och varmt, så pass varmt att jag helst hållit mig i skuggan när jag legat ute och spanat.

Matte har haft 4 dagar ledigt och ja givetvis jag med men i torsdags var jag hos matteföräldrarna på eftermiddagen. Mattes kompis son fyllde 15 år och matte är fadder tull honom så klart hon skulle dit. Förra året kunde hon inte men nu kunde hon. Jag hade kunnat följa med men matte tyckte det blev lugnare om jag var hos matteföräldrarna, lugnare för henne alltså, hihi!

Vi har mest tagit det lugnt och gjort lite smått här hemma, sånt som måste göras som är tråkigt säger matte.
Varit ute en hel del, igår tog matte med sig ett stort badlakan och så slängde vi oss på gräsmattan bakom huset, var härligt.
Har även suttit på "vår" sten så jag kunde spana på katterna.

Ligger jag lite skymd i skuggan ser de mig inte förrän de hoppat ut från sin balkong, hihi!

Idag sov vi länge, rent för länge sa matte som antagligen får svårt att somna i kväll men men.
Blev en lång runda och vi satt och bara njöt på ett par ställen längs rundan.
Tänker vila mig nu en liten stund för det tar på krafterna när det blivit så varmt så snabbt och sen gäller det att dricka mycket. Ser till att hålla igång matte med att ge mig vatten från min sprejflaska, hihi!

Ser du mig matte, släpp boken och ge mig vatten nu! Sitter fint vid handduken (det vita på mattan) eftersom du säger att jag bara sväljer hälften och resten hamnar utanför.

Ha det bra alla goa vänner!

Av Aamor & Tina - 1 maj 2016 13:37

1:a maj välkommen och lite text till, hihi! Tänk att det än en gång är ny månad. Ja jag bryr mig inte speciellt utan det är matte som säger det och jag håller med för jag håller nästan med allt hon säger ;-)

En vecka med verkligen blandat väder. I början av veckan regnade och snöade det mycket men mot slutet har det blivit bättre och solen har tittat fram i helgen.
I tisdags var matte på brandövning och när de skulle släcka dockan och gasbranden snöade det 5 kronorsstora snöflingor så han som höll i övningen sa till att de fick skynda sig att släcka dockan innan den slocknade av flingorna, hihi! Gasbranden slocknade ju inte av flingorna så där var det lugnt.
När matte och jag gick hem så var det snöblandat regn så gissa om jag var blöt.

I torsdags vägrade jag och syrran att gå ut, regnade inte men vi ville inte. Så fort mattefar kom med våra koppel sprang vi och gömde oss på olika håll och vi gick bara ut på trädäcket när han jagade ut oss, gräset vägrade vi gå ner på.
Mattefar ringde matte när hon var på väg hem och bad henne gå in via altanen för att få ut oss och hon lyckades, hihi! Jag gjorde inget mer än pussade matte men syrran gjorde ettan i alla fall.

I fredags var det väldigt synd om matte, hon hade så ont i sin rygg att hon inte kunde hålla upp den utan hon fick luta sig åt vänster hela tiden, överkroppen alltså och att gå var ingen lätt uppgift och sen som extra krydda så behövde jag gå ut fyra gånger efter att hon kommit hem från jobbet, hon var lite gnällig då.
Som tur var så släppte det värsta senare på kvällen och hon kunde nästan gå normalt igen eller som hon brukar gå för ont har hon ju hela tiden.
Envis är hon som ändå skulle jobba och göra allt som hon brukar.

I helgen har vi mest njutit och tagit det lugnt, matte har vallat dammsugaren och tvättat några maskiner tvätt och plockat lite men i lagom takt.
Jag har fått äran att bli mött av katten Ollie flera gånger när vi har gått ut.

I går låg jag och kelade lite med min åsna, den vaggade mig till sömn, hihi!

Ha en underbar vecka, vår är bara tre dagar så bara det är underbart!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se