Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under januari 2013

Av Aamor & Tina - 23 januari 2013 17:27

Trött i morse men jag piggnade till när vi kom ut för matte frågade om vi skulle släppa ut Peggy.

Matte såg att trappbelysningen i trappan mitt emot vår lyste, mina katters trappa men katterna kommer ju inte in det hållet. När vi kom närmre porten såg vi Peggy titta ut och jamade mot oss och hon blev så glad att få komma ut att jag fick massor av kel innan hon hoppade in via balkongen för att säkert gå in och sova.

Jag är alltså än en gång Peggys hjälte, hihi!


Var lite kyligt men ändå bara -4 grader, jag hoppade i lite lössnö och ville gå ett annat håll än det vi brukar men det är lika långt så det kvittade ju eftersom matte blir senare och senare på morgnarna.

Syrran hälsade mig välkommen men jag fick gå ner i källaren och tvätta bakdelen innan jag kunde hälsa på alla, köttet igår gör så men gott var det, hihi!

Slappat som vanligt nästan hela dagen. Fick hosta vid ett tillfälle och då blev syrran rädd, så mesigt av henne, hihi!

Tyvärr upplyste matte mig när hon hörde det om att jag också blir rädd när syrran hostar - äh det är väl inte vara samma sak, hihi!


Matte kom direkt efter jobb och vi gick hem, jag valde en lite längre runda för jag hittade ett intressant spår som jag ville följa, såg tyvärr inte vem spåret tillhörde.

Matte har ätit nu och jag har slappat, äter kanske senare. Matte tror att här finns en del "lukta gott" tikar i närheten eftersom jag äter sämre än vanligt. Man kan väl inte tänka på allt, hihi!

 

Från januari förra året!

Av Aamor & Tina - 22 januari 2013 17:47

Snöade lite i går kväll men det var bara glesta flingor men jisses vad det blåste, tur att jag var ankrad i matte för annars hade jag flugit iväg, hihi!


I morse visade det sig att snöandet hade fortsatt och med lite tätare flingor för där låg nog 5 cm nysnö på marken som var skojig att hoppa i.

Halva dagen har det snöat så nu har vi ytterligare ett vitt fint snötäcke på marken. Inte så väldigt kallt ca -4 grader så det är bra snö som håller sig ifrån min päls, hihi!


Varit ute på trädäcket och hagen, först tänkte jag bara ligga och mysa i en snöhög men efter att mattefar sopat snö på mig och syrran stått och traggat på mig reste jag mig, skakade av snön och så gick jag ner i hagen och pinkade.

Jag åt mat innan jag gick hem med matte, fick lite av revbenen matteföräldrarna skulle äta som topping på torrfodret men jag blev bortkörd av syrran två gånger innan jag kunde äta, tur jag är så snäll och väntade lugnt sidan om.


Klarade mig inte längr från trimbordet men det blev bara tofsen som fick sig en ny form så jag blev rätt nöjd och nu ska vi slappa hela kvällen hoppas jag!

 

Gammal bild på mig, jag är under året på denna!

Av Aamor & Tina - 21 januari 2013 17:45

Jaha, då var det måndag igen! Den var och är kall, matte fick bråttom i morse så hon glömde både mössa och vantar så det var tur hon skulle ta bilen och jag fick åka med, hihi!

Tur hon har saker på jobb så hon slapp frysa om hon ska ut där.


Syrran har tagit hand om mig idag också, ska hon göra nått så ska jag göra likadant, suck!

Mattefar släppte ut oss för syrran var nödig men hon sprang bara och passade mig och såg till att jag pinkade så hon glömde bort att göra själv, hihi!

Mattefar fick ta kopplet på henne och gå ut andra hållet!

Hon måste ligga nära mig hela tiden och flyttar jag på mig kommer hon efter så det är rätt skönt när jag får komma hem och vara själv, hihi!


Matte jobbade länge idag, hon hade varit på möte halva dagen innan hon kom så det var tur att det inte drog över tiden så jag hade fått vänta längre på henne!

Vi tog en lite längre runda hem och så träffade jag en jag känner så jag delade ut några pussar till honom.

Matte sa att hon skulle vilja sätta om min tofs för den sitter på sniskan, syrran har hjälpt till att "flytta" den så jag gick och la mig istället - åker väl på det senare men kan man skjuta upp det så kanske hon glömmer bort det, hihi!

Bild som jag visat innan på mig och mina söta systrar och uppfödarens ena katt!

Jag är den närmst huvudet och Affi den andra bruna hunden, de andra två har jag inte träffat sen jag flyttade hem!

Här började min kärlek till katter, hihi!

Av Aamor & Tina - 20 januari 2013 16:25

Vi sov länge idag men så kom vi i säng lite senare än dagen innan, skönt att få sova ut men det blir väl problem för matte att somna i kväll istället men det får hon ta sa hon!

Vi väntade med att gå ut till matte gjort sina morgonsaker, var ute 23.30 igår så jag kan hålla mig rätt länge.


Matte sa att det var lägenhetsvisning i huset mitt över vårt idag så hon kollade in lite vad det var för tvåbenta som kom och tittade men hon tröttnade efter att ha sett 2 sällskap gå in och frågade istället om jag ville hälsa på syrran.

Nja, lite tveksamt om jag vill dit men hon sa att det bara blev en kort visit så okej då!

Kan väl säga som så att jag var efterlängtad, hihi! Syrran blev så glad när hon såg mig att hon inte visste riktigt vad hon skulle hitta på.

Vi busade lite och gosade lite och sen jagade vi varandra lite ute i vår hage för att sen somna!

Vi har kommit hem nu och matte ska snart laga mat men först hamnade jag på trimbordet för matte tyckte att jag såg lurvig ut, kanske inte så konstigt när Affi dragit runt på mig, hihi!

 

Gammal bild på mig och syrran!


Varit kallt hela dagen men i morse var det -12 grader så det var tur vi låg och sov då, hihi!

Av Aamor & Tina - 19 januari 2013 17:09

Jag och matte sov nästan till 9 i morse och det var precis vad vi bägge behövde.

Tog en runda runt kvarteret för jag var ute rätt tidigt i går och sen somnade jag och ville inte ut mer.

Vi passerade vår nybyggda idrottshall, den gamle blev nerbränd 2010 och det skulle vara invigning idag med bland annat en handbollsmatch sa matte och folk sprang runt där ute för att lämna saker och annat så det var kul att titta på alla "yra höns", hihi!

Inne igen åt matte frukost och läste lite nyheter medan jag gick och la mig igen för idag har jag och matte bara varit hemma och myst.

Matte har tvättat några maskiner tvätt och jag har sovit, hihi - bra fördelning va!


Min tass känns bättre idag men jag har tvättat den några gånger ändå för att vara säker  på att det är bra, matte har inte fått titta mer än på avstånd men ingen svans hängandes bakom när jag går i dag i alla fall.

Matte tror att det ev är min sporre som känns, snart bra igen annars hamnar jag hos vetten och det vill jag inte.


I gårkväll när vi var ute sa matte att vi skulle kolla om nån katt var ute men inga syntes men så kallade matte lite lågt, hon kallar inte kssssskssss utan pssspssspsss för att de ska vata att det är vi som kallar, det lönade sig för Ollie kom ut och sa hej och kelade lite för att sen hoppa in igen - de är så roliga mina kattvänner.

 

Gammal bild på mig och Ollie!


Av Aamor & Tina - 18 januari 2013 16:27

Jag hade bråttom till syrran i morse, matte trodde först att jag bara var nödig men även efter jag gjort mitt skyndade jag mig.

Var ca -6 grader och det har nog varit runt det hela dagen.

Jag har varit lite orolig idag, velat upp i knät hos mattefar och inte kommit till ro någonstans, tvättat min ena tasse länge och sen sprungit hit och dit med svansen hängandes efter mig.


När matte kom ville jag sitta uppe i hennes famn och få lite extra tröst och gos och sen ville jag hem.

Vi tog bilen hem och det var kul, ingen svans som hängde då inte!

Inne tittade matte lite på min tass men jag är lite känslig när hon vill göra vissa saker och blir lite irriterad på henne så hon satte på lite salva och sen gick jag och la mig, åt en bit godis först för jag har inte velat ha nått på hela dagen.

Matte sa att det kändes inget eller syntes på tassen så det kanske inte är nått, ev en liten spricka men jag haltar inte eller går konstigt.

Känns bra att vara hemma med matte nu och nu ska vi njuta av att det äntligen är helg.


 

(gammal bild)


Trevlig helg alla där ute!

Av Aamor & Tina - 17 januari 2013 17:56

I morse var det "bara" -8,5 men kallt som tusan ändå.

Jag upptäckte is på cykelbanan, när jag skulle springa och tog fart försvann mina bakben och rumpan fick markkänning, matte kunde inte låta bli att skratta och jag tittade förnärmat på henne!


Min söta lilla storasyster tror nog att hon är min mamma!

Syrran ville ut vid 10.30 så mattefar släppte ut henne i vår hage, jag behövde inte så jag tänkte vänta uppe på trädäcket med mattefar men det var inte nån bra idé tyckte Affi för när hon pinkat längst upp i ena hörnan hämtade hon mig ganska omilt och jag fick allt gå dit och pinka över hennes och sen sprang hon dit och kollade om jag gjort vad jag skulle!

Fick sen en puss av henne och sen kutade vi rundor där ute.

Alltid när jag gnuggar nosen i mattan kommer hon som ett skott för att kolla vad jag gör, även om hon ligger och sover i soffan måste hon göra det.

Bäddar jag i soffan säger hon till mig att så får man inte göra och gör jag inte som hon säger sladdrar hon för matteföräldrarna.

Hon är inte min mamma även om hon tror det, min lilla söta mamma bor ju hos min uppfödare och sen är det matte som bestämmer över mig om jag inte själv vet hur jag vill ha det, syrran är min syrra även om hon tror annat, hihi!


Matte var sen idag för hon och mattefar var och shoppade men vi har varit hemma nu i ca 1 timme, jag har ätit och alla kulor utom tre åkte ner, bra va!


Träffade två av kattvännerna idag, Simba och Basti var ute och när matte kallade kom Simba fram men han bara nosade snabbt på min svans men det är bättre än inget!

 

Gammal bild på mig och syrran, här busar vi eller så har jag gjort nått hon inte godkänt, hihi!

Av Aamor & Tina - 16 januari 2013 16:54

Det var kallt i går men i morse var det ännu kallare, det var hela -14,5 grader. Tur jag och matte inte skulle gå så långt för att komma till syrran.

Jag hälsade på Affi och mattefar men så hörde jag att mattemor var vaken så jag ville hälsa på henne också men då fick matte följa med och lyfta upp mig i sängen. Mattemor fick ett par pussar och sen nosade jag var syrran och mattefar legat.


Varit kallt hela dagen men det stoppade inte oss för att vara ute på trädäcket och vår hage för att busa ordentligt, hur kul som helst. Mattemor berättade för matte att vi sprang som två tokar där uta, hihi!

Utöver bus och sova har vi ägnat dagen åt att tigga godis, hihi!

Vi tvingade matteföräldrarna in i soffan så fort de ätit frukost så vi kunde sova i soffan, som tur är är de väldigt lydiga, hihi!


Matte kom och vi gick hem nästan genast och nu var det -8 grader och det är bara så många roliga nyheter att "läsa" nu när det är snö och kallt, matte klagade lite att det tog en evig tid att gå hem, hihi!

Jag mötte en hund som fick sig en ordentlig blåsning, har aldrig gillat den hunden för han har alltid skällt på mig.

Värst är att hans husse knappt kan hålla honom så matte försöker alltid gå en annan väg när vi ser att de är ute.


Inga katter ute för matte sa att katternas matte hade satt igen hålet de går in och ut genom, är väl för kallt. Vi gick in istället och jag var snabb med att berätta för matte om dagen och sen la jag mig och somnade.

Ska kanske äta sen, hoppade över maten igår så jag har väl en tjatande matte när jag vaknar - bäst att sova så länge som möjligt, hihi!


 

Gammalt kort!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skapa flashcards