Aamor -  Shih Tzu kille

Senaste inläggen

Av Aamor & Tina - 11 september 2016 13:13

Tror minsann att det fortfarande är sommar fast matte inte har semester! Det har varit varmt hela veckan och några längre rundor har jag gärna avstått.

I måndags tänkte jag ta en chans och försökte följa med matte till jobbet men hon hann stoppa mig innan jag hann ut genom matteföräldrarnas ytterdörr, trist att jag var för långsam. Jag hade nog gillat att hälsa på en hel dag på mattes jobb.
Tror inte hon hade velat släppa in mig här hemma sen för jag hade nog varit full av sågspån, skruvar och annat som finns där, hihi!
Nog bäst att jag blev kvar där jag skulle vara, hihi!

Veckan har rullat på som vanligt.
På fredagsmorgonen var vi lite sena men när vi hoppade ut ur bilen hos syrran hörde matte först en liten flicka som grät och när hon tittade runt hörnan såg hon att hon hade fallit av cykeln. Matte frågade om hon slagit sig så sa hon nej men hon satt fast med foten på trampan och kom inte loss.
Jag ville bara bort och trösta henne så matte frågade om hon var okej med att vi hjälpte henne så hon inte var hundrädd och det var hon inte så jag tröstade henne medan matte hjälpte henne loss.
Hennes skosnöre hade fastnat runt trampan och drog hårt i hennes fot. Matte fick plocka loss snöret helt så hon kom loss och sen trä om skon.
När vi sen gick en runda tillsammans med Affi ringde hennes kollega och sa att han satt fast på motorvägen för det hade hänt en olycka längre fram så vi fick snabba på lite så matte kom i tid till jobbet vilket hon också gjorde.
Lite hektiskt var det nog men som tur var var det sista dagen på arbetsveckan.

Vi har haft Affi hemma hos oss i helgen, inte nattetid tack och lov, hihi!
Vi har hälsat på olika hundar och katter och hon börjar vänja sig vid att vara hemma hos oss även om hon nog inte gillar det helhjärtat, hihi!

Hon vill vara nära lillebror så det är skönt med all space när hon gått hem, hihi!

Hoppas vi får sommar även veckan som kommer för värme är bättre än regn, matte vill inte sitta ute när det regnar, hihi!

Ha en bra vecka!

ANNONS
Av Aamor & Tina - 5 september 2016 18:07

Vi, läs matte hade inte tid igår med att hjälpa mig med min blogg för det var en massa annat.
Mattefar fyllde år igår så vi var där på kalas plus att matte hade extra ont i ryggen igår, bättre idag tack och lov.
Affi har varit hos oss i helgen, bara på dagtid för vi kan inte ha det lilla störobjektet på natten. Hon vandrar runt, tuggar tuggben och kommer och nosar på mig rätt som det är plus att hon vaknar innan det är lämpligt att vakna på helgen!

Nu är det ny vecka igen och det blir nog lite kalas i morgon också för jag och syrran fyller ju år då, vi blir 8 år!
Matte har inte köpt nått än så jag hoppas hon gör det i morgon innan hon hämtar hem mig, hihi!

Blev så glad när matte hämtade mig idag för att det bara var hon och jag som skulle vara tillsammans, jag är en mattegris, hihi!
Hon lägger liksom beslag på min matte och det går bra till viss del men det kan bli för mycket också.
Bara se på bilden när hon ligger och gosar med min matte i soffan!

Jag och syrran träffade på Arktis igen nu i helgen och Affi gillar verkligen honom, hon kramar om honom men tyvärr fick inte matte med det på bild.

Fick bli en "nästan puss" istället. Själv tycker jag det är roligare att hälsa på Arktis matte, hihi!Just nu utnyttjar jag för fullt att det är matte och jag och ska ha full uppmärksamhet och jag bryr mig inte det minsta om att hon säger till mig att sluta, hihi!

Matte säger att jag är lite uppkäftig här, äh jag tar bara sats för att berätta att det finns plats för mer torkad kyckling i min mage, hihi!

Ha det bra go vänner!

ANNONS
Av Aamor & Tina - 28 augusti 2016 17:48

Så otroligt varmt vi haft det under hela veckan, det är knappt jag orkat gå en meter, hihi!
Jag klagar inte för jag och matte har suttit ute länge på kvällarna och ofta har vår kära granne kommit ut och snackat med oss.
Men varmt har det varit, matte säger att bara tanken på att jobba har varit svettig och eftersom hon gjort just det har hon nog svettats, hihi!

Vi har fortsatt med Affi-passning, matte går ut med henne på morgonen och när hon kommer för att hämta mig. Sen kan vi ju om vi vill springa ut i vår hage vilket vi oftast inte vill.
Vi tog med Affi hem i fredags för att sen lämna henne vid 20-tiden.
Igår hämtade vi henne vid 10.30 och hade henne hela dagen. Hon kramade Arktis så jag fick gå mellan för är man nu bror måste man skydda sin syster från uppvaktande killar, hihi! Tröttnade till sist så jag lät henne hålla på med sitt kramande.

Idag har vi varit och firat mattemor som fyller år i morgon men vi tog med oss Affi hem när vi gick vid 15-tiden. Hon ska hem till sig igen i kväll.
Just nu har vi ätit och busat lite, får dåligt med henne men lite gick det.
Matte har kammat oss och satt om våra tofsar så vi är hyfsat snygga också, hihi!

Jag har lärt Affi dricka vatten ur min sprutflaska, hon är snabblärd.
Hon passar mig hela tiden så det är rätt skönt när vi kommer hem efter att ha lämnat henne.

Hon sitter gärna nära eller ligger nära och flyttar jag på mig kommer hon efter.

I morgon börjar en ny vecka med tidiga morgnar men den går fort så det är snart helg igen.
Ha det bra!

Av Aamor & Tina - 21 augusti 2016 11:38

........vecka vi haft!

Nu började den redan på söndagen då matte upptäckte att mitt ena öga var rött ja ögonvitan var röd. Det blev bättre på dagen men på kvällen var det rött igen.
Måndagen var det dags att börja jobba så upp tidigt efter bara några timmars sömn för matte alltså, jag sover alltid gott.
Mitt öga var rött men jag använde det som vanligt och kisade inte som jag gjorde förra gången jag hade sår på ögat.
Matte avvaktade med att ringa veterinären men när hon kom hem hade det inte blivit bättre så hon ringde och fick tid till tisdagen.
På tisdagen åkte vi till veterinären och jag hade ett litet sår på ögat så det blev penicillindroppar i 7 dagar och återbesök nu på tisdag för att se så allt är okej.
Ögat är redan bättre bara lite rött nu.

Vi har även passat min söta syster två nätter även om jag nog inte tycker hon är så söt efter de nätterna, hihi!
Lite skämt för hon är inte van vid att vara ifrån sin matte och husse. Hon skulle inte sova utan gick rundor, tuggade på tuggben och nosade på mig så rätt så störig med andra ord!
Vi tog hem henne för mattefar har så ont i sin höft att han knappt kan gå, ska troligen bli opererad snart hoppas vi.
Efter de två nätterna så får hon sova hemma och så går matte ut en sväng med henne på morgonen och kvällen.
Vi har tagit hem henne några kvällar för att matte ska slippa gå för mycket så hon får mer ryggont.

Mattes jobbevecka har sprungit iväg säger hon och det var kul att komma igång igen och träffa alla.
Jag tycker det känns jobbigt att gå upp så tidigt men det är ju inget nytt, hihi!

Idag hämtade vi hem Affi till oss och på hemvägen träffade vi på Ollie. Affi har inte haft samma kontakt med katter som jag har så hon var lite avvaktande först men sen gick det bra. Ollie kelade först med mig och sen med Affi.

Nu ska vi ta det lugnt en stund innan matte ska fixa till Affi lite, hon ska få tofsen omsatt och bli genomkammad. Jag ska titta på, hihi!

Ha en bra vecka!

Av Aamor & Tina - 14 augusti 2016 15:17

Måste säga att denna veckan, den sista på semester säger matte har sprungit iväg och inte beror det på nått vackert väder som vi kunnat varit ute och njutit i.
Det har blåst och det har regnat, okej solen har visat sig lite också men inte så mycket.

Matte säger också att det är dags för mig att vara på mitt dagis igen i morgon, huh!
Jag övade lite i tisdags när matte var hos sin kusin och roade sig med gott sällskap och god mat.
Var okej att vara på dagis men dagen efter passade jag matte väldigt noga så hon inte skulle smita från mig igen.
Fast jag hade mat med mig till syrran valde jag att inte äta förrän matte och jag kom hem vid 21.30

Vi har tagit det rätt lugnt annars i veckan, har besökt syrran nån dag men då har jag haft full koll på min matte så att även hon har blivit kvar i huset.
Igår var vi inne hos vår granne och drack kaffe och jag såg till att grannen plockade fram ett stort tuggben till mig, orkade knappt lyfta det men jag klarade det till sist. La det sen på mattan och hade det som huvudkudde, hihi!

Matte säger att det ska bli rätt skönt att börja jobba igen för jag börjar bli lite störig! Kan jag aldrig tro, hihi!
Det enda jag gör är att berätta för henne om hon ska sitta i fåtöljen eller i soffan och det är bara för att jag vill ligga bakom just fåtöljen när hon sitter i soffan och vill då att hon ska sitta i fåtöljen och sen tvärt om.
Sen kanske jag tjatar lite mycket på henne på kvällarna men hon får ju tåla lite, hihi!

Matte har tänkt hela veckan att hon skulle skärpa sig att komma i säng tidigare och gå upp tidigare men så länge hon bara tänker händer inget ju så i onsdags försökte jag få henne i säng klockan 20.00 men hon bara tvärvägrade.
Lycka till säger jag för nu är tiden ute och gissa vem som kommer att vara trött i morgon när klockan ringer 06.00 Förutom jag alltså men jag är alltid trött vid den tiden, hihi!

Idag träffade vi på två att killarna på mattes jobb och den ene tyckte det var dags för matte att jobba igen för där var massor av metall som hon skulle sortera. När matte sa att hon kommer till jobb i morgon och fixar det fick hon en jättekram.
Jag har börjat fatta att det verkligen är dagisdags nu då!

Har fått tofsen omsatt och blivit genomkammad så nu är jag lite trött!

Godis matte, jag har ju blivit kammad och ska ha godis!

Ha det bra alla!

Av Aamor & Tina - 6 augusti 2016 11:55

Oj oj oj vad dagarna och veckorna springer iväg, vi hinner knappt med fast vi inte gör nått speciellt.
Matte var och handlade i onsdags och jag tyckte det tog lite lång tid men så sa hon att hon träffade på sin kollega i en av affärerna så då förstod jag varför det tog tid, hihi!

I tisdags hade jag oturen att hamna i plurret och efter bad och utredning av hår så klippte matte lite mer på mig, försökte jämna till och så tog hon lite mer i ansiktet på mig. Det gillade jag inte speciellt för det kittlades så jag försökte ta saxen ifrån henne men då upplyste hon mig om att det var en urbota dum idé så jag lät henne hållas.
Det blev inte en lika lång mysstund i mattes famn för hon blev hungrig rätt som det var.

I går var vi både på besök och hade besök. Började med att vår granne kallade in oss på lite förmiddagskaffe och matte sa till henne att vi väntade besök så det kunde inte bli så lång stund.
Hade koll ut på gården så vi såg sen när vårt besök kom.
Det var Mona som hälsade på oss, hon och matte har varit vänner sen de var 5 år och gått i samma klass i hela grundskolan.
Jag blev så glad när jag såg henne och sen vaktade jag henne hela dagen. Jag fick följa med i hennes bil när de sen körde för att handla middag så då vaktade jag både bil och Mona, hihi!
När hon körde hem på kvällen så blev jag inte så glad utan låg och pratade lite tyst och lyssnade efter henne.

Idag ska vi ta det lugnt, har varit ute en rätt lång stund men matte tyckte det blåste lite väl mycket så hon ville gå in men hon lovade att vi skulle sitta ute mer sen.

Precis färdig med badandet och allt runt det men inte helt torr men blev törstig så jag tyckte matte skulle ge mig vatten.

Av Aamor & Tina - 1 augusti 2016 12:25

Nu har vi njutit av halva vår semester och tänker njuta av den andra halvan också.
Vädret är inte lika varmt längre utan det är lite mulet de sista dagarna och lite regnstänk har kommit men det har bara varit pyttelite.

Matte och jag var vid vår stadsoas i fredags och gick en runda och sen satte vi oss vid ett bord och matte köpte en mjukglass. Jag ville inte ha av den så jag nöjde mig med lite vatten.
Jag kollade in en massa ankor (eftersom vi är skåningar är det ankor och inte änder, hihi), rörhönor, sothönor och en massa andra fåglar.
Jag försökte få lite fart på några ankor men matte satte stopp för det innan jag ens hunnit.

Kom igen matte, vi är här för att gå inte fota, finns många ställen att pinka på så skynda dig nu!

Jag tyckte att jag kunde ligga på bordet för fåglarna hade ändå redan smutsat ner det så det gjorde inget att jag låg där, fick bra utsikt också.

Igår var vi en sväng hos syrran, jag ville gå dit i lördagskväll men matte sa att det var försent så vi valde söndagen istället.

Idag är jag just nu helt utmattad för jag har busat väldigt mycket med Khaleesi en 3 årig Jack Russel tjej som bor i trappan bredvid oss. Hon är så otroligt söt och liten men vilken vilding.
Hon for runt mig, hoppade över mig och var överallt, jag hann knappt med.
Hon landade några gånger på min rygg och hennes matte sa att jag skulle säga till henne men jag tyckte det inte gjorde nått. Min matte sa att jag säger till om det blir för mycket.

Matte har tagit tag i lite tvättande igen efter några lata dagar och sen har jag hört nått om att det är baddags snart så jag håller öron och ögon öppna så jag hinner gömma mig, blir inte idag så nu kan jag slappa istället.

Av Aamor & Tina - 26 juli 2016 16:02

Vilka varma och härliga dagar jag och matte haft.
Vi är nu inne på semestervecka nr 2 och jag måste berömma matte och hennes sovmorgnar. De är precis i min smak.
Visst hon läser lätt till 02 men hon är inte uppe och störar sig klockan 07 så det är bra.
Vi sov väldigt länge en dag, matte vaknade först vid 06 men somnade om igen och sen vaknade hon inte förrän 11.20 Lite länge för dagen bara försvann men en gång kan man väl göra så.

Vi var hos syrran en dag för mattes moster kom på besök. Matte hämtade henne med bilen för hon är rätt skruttig både i kroppen och minnet nu.
Jag vaktade matte hela tiden så hon inte lämnade mig och det funkade bra.
Vi har varit ute mycket, mest i skuggan för det har verkligen varit varmt. Matte sa att hon satt rakt upp och ner och svettades.

Har haft sällskap av Ollie en del gånger vi varit ute för hans matte var iväg en vecka och han gillade nog mig bättre än kattpassaren, hihi!
Han kom till och med och letade upp oss när vi satt på en bänk en kväll.

Träffade en hoppig typ men den ville inte bli vän med mig fast jag försökte flörta.

En liten groda och jag viftade på svansen för. Fick inte gå närmre för matte.

I går var vi hos syrran igen för matte skulle klippa mattefar. Han blev fin och efter lite fika gick vi hem igen.
Satt sen i gräset och snackade med grannen.

Idag fick matte nått för sig som involverade mig för jag hamnade på trimbordet och sen började hon kamma och så hörde jag KLIPP KLIPP! Kollade vad hon gjorde och såg långa hårtussar i hennes händer. For upp och försökte gömma mig men var ska man gömma sig?
Nu är jag korthårig, nä egentligen inte men det är kortare. Baken är snaggad och håret på kroppen är bara maglångt nu och inte marklångt. Rätt skönt faktiskt!
Matte sa att det är inte så väldigt jämnt klippt men hon ska försöka rätta till det när jag har badat nån gång.
Ville ut efteråt för jag var genomvarm, jobbigt att klippas tydligen.

Visst syns det att matte klippt mig? Tofsen och svansen är intakta och öronen bara lite toppade.

Ollie kom och jag var bekymrad om han kände igen mig men det gjorde han, hihi!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017
>>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se