Aamor -  Shih Tzu kille

Senaste inläggen

Av Aamor & Tina - 20 februari 2021 14:29

Det rullar på för fullt för matte med en massa saker att fixa.
I tisdags var och fick gjort bouppteckningen. Inget strul för det är ju bara matte men där är en del saker ändå, tex huset och annat men skönt att slippa skriva och dona själv med det, mycket nog ändå.

Igår var vi lediga men vi fick ändå vara själva en stund för matte skulle begrava vår mor/mattemor.
Matte sa att det blev fint men hon var ju väldigt ledsen ändå. De var 14 personer där. Vissa kom inte pga pandemin men de skickade så fina blommor.
Matte flankerades av sina fastrar och farbror sen var där 3 av mattemors gamla vänner och de sa såna fina ord om mattemor.
Nu är den biten över och det säger matte känns skönt trots att det var jobbigt.
Matte var helt urlakad på kvällen och vi la oss tidigt men hon hade svårt att somna ändå.
Hon vill tacka alla som kom, skickade blommor och stöttat matte helt allmänt.

Blommorna när de lagts ut!

Idag har vi bara tagit det lugnt, gått en lite längre runda och sen har matte smort in sina vinterkängor i nån goja.
Just nu sitter matte och läser och lyssnar på musik och vi ligger och myser ihop i soffan.

Lite lagom närhet kan vara mysigt om jag bestämmer var och när, hihi!

Solsken idag och det är härligt även om snön försvinner mer och mer, jag gillar ju mjuk snö där jag kan leka mullvad. Affi tycker det bara är jobbigt att ha snö.

Ha det bra och var rädda om er!

Av Aamor & Tina - 14 februari 2021 17:27

Nu är jag tillbaka. Matte tog över i förra inlägget.
Vi har väl så att säga funnit oss i att mattemor/mor bara finns i minnet och hjärtat nu men det känns tungt ändå säger matte, vi saknar vår friska skojiga mor. Hon ska begravas på fredag så då känns det tungt och jobbigt igen.

Vi har vinter, det är både snö och kallt. Vi har haft ca -12 någon morgon och då biter det lite i nosen.
Jag gillar det men mina två töser är lite pipiga, hihi!
Matte vill inte vara ute i vad hon kallar onödan, alltså stå sitta ute en stund när vi gått rundan och syrran vill bara in. Matte brukar släppa in henne i trapphuset medan hon tvingar in mig.
Tur jag har min balkong att ligga på när jag nu inte får vara ute.
Fast när det är för kallt där startar matte både värmefläkten och infravärmaren. Blir för varm där då ju, hela 12 grader.
Kommer in sen och vill ligga i soffan en stund.

Soffmys nu på eftermiddagen.

Ser ni att matte har varit framme med saxen och klippt mig? Hon ska ta mer när hon badar mig nästa gång men hon vill vänta till det är plusgrader ute innan hon blötlägger oss. Kan var minus länge än.

Idag gick vi till huset en stund, matte skulle till affären så hon gick ner till den medan vi vaktade huset.
Hon rör inget i just nu för det är bäst att vänta till bouppteckningen är klar så inget händer där. Det är i och för sig bara matte men bäst att hålla det så till allt är klart ändå.

Matte gjorde nått kul i onsdags men hon säger att vi får veta först den 23:e så vi vet inte vad det är men vi ska berätta sen för er om ni också undrar.

Nu ska vi hålla söndag och ladda inför en ny arbetsvecka, blir bara 4 dagar men matte hade hellre jobbat alla 5.

Hoppas ni alla haft en kärleksfull Allahjärtandsdag!


Av Aamor & Tina - 30 januari 2021 18:14

Matte lånar min blogg denna gången.

Mitt hjärta har brustit under en längre tid men nu brast det helt men samtidigt blev det ett annat lugn.
Mor har slått följe med änglarna står det på hennes dödsannons.

Hon slipper lida och ha ont, inget liv att bara ligga utan att få kontakt med henne. Hon hörde säkert men ingen reaktion när jag pratade eller rörde vid henne. Inte ens när personalen på boendet vände på henne eller gjorde annat.
Lugn även för jag behöver inte få hjärtat i halsgropen varje gång det ringde, tanken kom vad har hänt.
Nu har det hänt och ja.......
Nu lever mor kvar i mitt minne och hjärta som den fantastiska kvinna och mor hon var.

Mor har varit dålig en längre tid med diverse krämpor och sen det som till slut tog henne var troligen normaltryckshydrocefalus som de inte gjorde något åt eftersom mor inte kunde gå längre.
Är personen gående shuntar dom för då ser man resultatet men de glömmer bort att det påverkar det kognitiva och när huvudet slutar fungera så är det illa.

Min mor har nu återförenats med far som fick vänta själv på henne i 3 år. Jag sa antingen säger han till henne välkommen jag har saknat dig eller va, kommer du redan?
Lite på skämt men troligen är det båda uttrycken han skulle säga.

Mor somnade in lugnt den 22 januari och jag och hundarna satt hos henne. Affi sa adjö till henne efter hon hade somnat in men Aamor blev tvärilsk när jag skulle lyfta upp honom.
Han förstod nog att vår mor nu var borta.
Tack till hennes underbara personal på boendet.

Mor var en fantastisk mor som välkomna alla, alltid en varm hand och hjärta till alla mina och egna vänner.
När jag gick på gymnasiet och kom hem satt ofta några av mina vänner redan i köket och drack kaffe, åt havrekakor och snackade med mor. Alla var välkomna hos oss.

Från mor har jag troligen fått kärleken till att läsa för hon läste mycket förr. Omtanke om andra och att alla människor har nått gott i sig även om man ibland får leta lite längre hos vissa.
Mitt arbete med människor kommer också från mor som hade typ samma yrke.
Ekonomiska biten även den har jag ärvt efter mor. Far hade gladeligen gett bort allt han ägde och hade om någon annan behövde det bättre men mor var mer ekonomisk, inte snål alls men mer eftertänksam.
Jisses det är otroligt mycket mor lärt mig som jag inte kommer på nu.
Tyvärr saknade mor ett viss go, tog något emot eller gjorde för ont gav hon upp när det gällde henne själv men vi är alla olika. Vill tro att hade hon bitit ihop och kämpat på innan så kanske vi inte hade behövt hamna här redan i livet. Mor hann bli 77 år.

Mor, du är saknad som du en gång var. Rolig, omtänksam, alltid tid med mig, full i fan, en famn till tröst eller glädje, fantastisk matlagerska mm mm mm.
Jag är dig evigt tacksam att jag fick dig som mor, kunde inte haft någon bättre!

Ett stående skämt från när jag var liten var när jag var i den åldern och frågade var jag kom ifrån.
Mor svarade då att jag fanns i den enda burken som var kvar på EPA, alla de andra var redan sålda.
Jag är deras biologiska dotter men de slapp ta diskussionen om blommor och bin ett tag.

Älskar dig mor!!!!!

Av Aamor & Tina - 5 januari 2021 17:46

Oj oj oj, redan nytt år så Gott Nytt År på er alla!
Vilket konstigt år det var det där 2020.
Virus som härjade och härjar än, mer hemma, inget emot det från vår sida men känns märkligt när vi de senaste åren varit så mycket hos mattemor och inte nu längre.
Mattemor flyttade och vi kan inte träffa henne så ofta på grund av viruset.
Inte kunna hälsa på andra människor, jo ute men inte inne hos dom och ingen som hälsar på oss inne heller. Jo i somras var mattes kompis hos oss.
Mycket märkligt år på många sätt.
Nu hoppas vi att 2021 blir ett jättebra år för alla, hoppas hoppas!

Vi firade nyår med lugn. Var ute och gick, matte lagade mat och la pussel och läste bok.
Jag tyckte att vi skulle lägga oss 21.30 för då kom jag in från balkongen och kände att nattkudden kallade på mig, hihi!
Matte sa att det var i tidigaste laget men hon tog sin bok och la sig i sängen och sen vid 12-slaget gick hon upp och kollade på fyrverkeriet. Vi struntade i det och sov vidare.
De sköt rätt så mycket, inte så nära oss men matte såg en hel del på himlen ändå.

Vi har varit lediga sen den 31 dec och matte börjar igen den 7:e, gott att ha henne hemma.
Blev en biltur igår, upp till apoteket för att köpa nån salva/kräm till mattemor, lämnade den hos henne och sen var matte inne i affären och handlade lite för att sen åka hem igen.

Lite husrensning nån av dagarna, matte tömt ett rum i källaren, bara en resväska kvar som är mattes.
Vi har passat på att promenixa lite nu när vi är hemma, inte så långt men flera korta. Nån lite längre har det blivit ändå.

Syrran åkte på kloklippning idag och fick godis efter och det ville jag också, ha godis alltså men då sa matte att då får vi klippa dina klor också.
I helsike heller sa jag och gömde mig under köksstolen. Kan berätta att det var ett uruselt ställe för matte flyttade bara på stolen och sen låg jag på rygg i hennes knä.
Lejonet kom fram i mig men det skrämde inte matte så....... ja klorna blev klippta och jag fick mitt godis. Tänk vad man ska behöva utstå, hihi!

Nu säger matte att vi bara är lediga i morgon också, låter hemskt tråkigt. Funderar på att ringa mattes chef men matte vägrar låsa upp sin telefon. Okej det blir en mjukstart med 2 jobbdagar och sen helg så vi överlever nog.

Lugnet före stormen (kloklipperiet alltså).

Ha det bra!

Av Aamor & Tina - 26 december 2020 16:05

Då var det Annandag jul idag och julen 2020 är snart slut. Vi har firat jul hemma och den har passerat som vilka dagar som helst. Vi har ätit lite skinka, kalvsylta och lite annat mums.
Matte hade inte så mycket utan köpte bara det godaste men glömde ändå bort nått sa hon. Fast oftast orkar man nog inte äta så mycket så bättre att hålla det till lite.

Vi fick julklappar, godis och det är den bästa klappen man kan få.
Matte fisken julklapp av 2 kollegor som hon jobbat med innan, ett pussel och av en kollega hon jobbar med nu fick hon en flaska Prosecco men det var för han fick en gasolvärmare av matte sa han som matte fick den. Matte sa att han fick värmaren att han hjälpte matte att flytta till mattemor. Gulligt ändå att han gav matte julklapp.

Vi njuter av att ha matte för oss själva hela dagarna nu ett tag (4 dagar). Jobbar sen 3 för att vara ledig i 7 dagar, oj oj vad vi ska njuta då, hihi!
Vi har inte kunnat hälsa på mattemor för de väntar på svaret på 2:a testet men vi facetimade idag.
Jag och Affi fick också hälsa på henne via paddan.

Idag när vi var ute och gick var där ett gäng tonårsgrabbar och de gillade mig och Affi men de vågade inte hälsa på oss ändå. Gillade våra namn och sa att matte hade fått högvinsten med mig för jag var så söt, hihi!
Sen frågade de matte vad priset var på oss för de ville köpa oss. Matte svarade då att så mycket pengar finns det inte i världen, alltså inte till salu. Puh, vilken tur!

Kom nu Aamor så går vi in. Glöm det jag går in när jag vill eller när matte tvingar mig.

Kom en granne och sa att dessa hundar stressar inte över huvudtaget. Nä, svarade matte inte de men de kan stressa mig när de totalvägrar att gå in. Ja ja hon har själv skämtbort mig för jag måste erkänna att jag är bäst på att vägra gå in, hihi!

Nä nu får ni ha det så bra så hörs vi igen en annan gång!
Var rädda om er!

Av Aamor & Tina - 20 december 2020 19:09

Matte har börjat fundera på om det är så att vi två inte är katter istället för hundar! Hon är en riktig knasfia vår matte.
Jag gillar kokt torsk, även stekt men matte har ätit en del kokt den senaste tiden och jag blir helt besatt och vill ha ha ha och gärna innan den är klar.
Matte säger flera gånger att den är inte klar, du får vänta Aamor men jisses så svårt det är att vänta.
Även Affi äter men hon brukar vänta tills det nästan är slut och sen tjatar hon på matte för att få mer.
Vi får kanske skärpa oss annars blir det inte mer.
Även hundar kan väl gilla fisk? Mjau, hihi!

4:e advent idag och snön kommer ner i vattenform, inte alls kul.
Matte jobbar 3 dagar veckan som kommer och sen är vi lediga de röda dagarna.
Vi får hoppa över besöket hos mattemor på julafton för de har fått in den där skiten på hennes boende nu och alla tester är inte genomförda innan julafton. Vi vill inte riskera något, varken dra dit eller få med oss.
Matte säger att det blir en lite konstig jul men hon har ju oss så det blir nog bra ändå skulle vi tro.

Vi har nästan bara myst i helgen medan matte har städat, kastat glas-papp-tidningar, handlat, lagat mat mm. Matte har också myst där i mellan.
Matte hade inget skolarbete denna helgen för hon lämnade in den sista uppgiften nu i veckan så nu väntar hon bara på omdöme och sen slutbetyg.


Matte tog en smygbilder på oss! Jag blev varm i min säng och råkade bara hamna nära syrran inte för jag ville ha närhet av henne, hihi!
Jo jag tycker mycket om min syster bara hon gör som jag vill och det gör hon nästan aldrig, hihi!
Tycker om henne ändå.

Ha det bra och var rädda om er!

Av Aamor & Tina - 13 december 2020 15:57

Lite konstig vecka för där blev en kort helg mellan!!!
I måndags sa matte att vår bil skulle till veterinären (mekanikern va det visst) för den behövde lite omvårdnad och service. Nytt batteri blev det bland annat och sen hade matte ett helsike med att få igång radion innan hon kom på att hon måste ha koden som finns på ett kort. Men var tusan var det kortet??? Nu hittade hon det dagen efter och kan lyssna på Rock klassiker igen när hon kör bil.

I onsdags var vi lediga och passade på att hälsa på mattemor. Matte spelade lite musik för henne, den hon gärna satt och lyssnade på innan och sen fick matte henne att skratta lite när hon berättade om bilen och letandet efter kortet. Mattemor vet hur matte kan vara. Kändes bra i hjärtat när vi körde hem igen.
Sen var matte och en granne och åt mat på en restaurang men då var vi i huset.
Dagen efter tyckte jag att det varit en kort helg så jag ville inte gå iväg när matte sa att det var jobb.

I torsdags kväll satte matte oss i bilen och körde långt ut på landet, kändes så i alla fall men vi var bara hos vår veterinär för vår vaccination. Gick jättebra, matte säger att vi är bara bäst.

Igår var vi och tände ett ljus hos mattefar för det var 3 år sen han lämnade oss.
Hemma igen satt matte och pluggade lite och skrev kladden på den sista inlämningsuppgiften. Nu har hon bara en gång kvar och renskriva och lämna in sen är hon klar. Hon fick bedömningen på den första inlämningsuppgiften i fredags och hon fick B+ på den. Hon blev jättenöjd.

Idag har vi mest slöat. Matte gjorde skånsk kalops och mums vad den var god. Jag och Affi åt också.
Tyckte matte var lite snål men så kan det vara ibland.

Tyvärr är det tillfälligt besökstopp hos mattemor nu till den 22:e så vi kan inte hälsa på henne. Tur vi var där i onsdags säger matte.

Ingen ny bild men eftersom vi åkt bil några gånger denna veckan fick det bli denna.

Ha en fortsatt bra Lucia!

Av Aamor & Tina - 6 december 2020 19:26

Jaha då var det snart jul. Matte säger att det är 2:advent idag men var är snön? Jag skulle gärna haft lite snö, sån som yr när jag springer i den. Vi får se när och om den kommer.
Snöade i måndags men så fort det slutade försvann även det lilla som lagt sig. Fick känna på lite snö i ansiktet i alla fall.

Matte var och hälsade på mattemor i fredags. Läkaren skulle komma till henne men han var 40 min sen så matte julpyntade lite och satt även och pratade med mattemor.
Är inte så bra med henne tyvärr. Hon äter jättedåligt och har gått ner massor i vikt. Matte sa att det känns mer och mer som om hon snart lämnar oss. Vi hoppas verkligen att hon kan komma igång igen att äta så hon orkar mer. Det känns tufft säger matte även om mattemor inte är som hon har varit så vill vi inte förlora henne helt. Vi ska alla hälsa på henne på onsdag.
Nästa vecka är det 3 år sen mattefar lämnade oss och då ska vi köra och tända ljus hos honom.

Matte är snart klar med kursen hon går på och har bara några få gånger kvar. Sen har hon 2 inlämningsuppgifter kvar att skriva och skicka in. Hon satt och skrev på den ena i går på förmiddagen när vi sov. Lugnast då säger hon. Är vi vakna vill vi ha hennes uppmärksamhet.
När vi vaknade gick vi en sväng till huset och matte gick ner till affären och handlade lite. Tillbaka i huset så plockade hon lite bland sakerna där och efter nån timme gick vi hem igen.

På väg till huset.

Snälla alla håll avstånd och undvik där det är mycket människor så vi kan bli av med detta som går runt runt. Vi vill träffa vår släkt igen och kunna umgås med andra än bara de personerna matte jobbar med (de är de bästa men vi (matte) vill träffa andra också). Som det är nu kan/får hon inte ens gå på sin mosters begravning. En moster som hon har varit mycket hos som liten och även som vuxen.
Måste kännas hemskt för matte.
Var rädda om er och utsätt inte er och andra för nått!!!

Ha det bra!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2023
>>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards