Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under augusti 2013

Av Aamor & Tina - 23 augusti 2013 17:42

Nu har vi minsann jobbat en hel vecka och det ska bli skönt med helg - va har vi bara jobbat 2 dagar, matte?

Känns som mycket mer men det kanske är för att det varit tidiga morgnar alla dagar i veckan utom en.

Vilket som så är det äntligen fredag och vi har två lediga dagar framför oss!

Fast ärligt talat tror jag att matte har några planer som jag kan tycka är jobbigt men vi får se om det blir så.


Haft en lugn och bra dag hos syrran, vi har varit så snälla idag, jo det är sant för det hörde jag att mattemor sa till matte när hon frågade. Ibland är vi nog lite tiggiga och tramsiga med annat men inte idag.

Varit fint väder idag och ganska så lagom varmt så vi har varit ute en del.


Matte var sen när hon skulle hämta mig för hon var i en affär och handlade till matteföräldrarna nu när hon ändå körde hemåt så kunde det ju passa bra.

Matte fick mat hos matteföräldrarna så det slapp hon fixa här hemma, snällt.

Vi satt ute en stund och kolla efter katter men det var bara Bebbe som kom och hälsade men han hälsar alltid på avstånd så det är inte lika kul.


I gårkväll var det rena hundträffen för jag sprang på både Arktis och Gizmo och sen sällskapade jag med Arktis lite mer när han gått klart och vi satt på vår sten.

 

Arktis hanväxer och frodas och är rätt mycket större än vad jag är redan men jag sätter honom på plats när han blir jobbig eller försöker i alla fall platsa honom, hihi!


Idag har jag ätit min mat, min alldeles egna mat och efteråt fick jag torkad kyckling som var satt på ett tuggben som matte handlade i en annan än min djuraffär - mums!

ANNONS
Av Aamor & Tina - 22 augusti 2013 18:57

I går kväll när jag vaknat till liv riktigt hade jag ögonen på matte hela tiden, släppte henne inte ur sikte över huvudtaget.

Till slut ville jag till och med upp i hennes famn och där somnade jag om och sov på rygg där i 1 timme.

Måste bara säga att det är hemskt att bli lämnad så som jag blev hos veterinären, jag hade det jättebra där så det är inte det men jag kände ju ingen och tur är väl det för hade vi känt varandra hade det betytt att jag var där mycket och det vill jag absolut inte!


Nu är det slut med friden och att njuta av att vara hemma och ta dagen som den kommer för idag började matte jobba och jag fick gå till syrran!

Det var rätt kul och syrran blev glad när hon såg mig, undrar så vad hon trodde om det igår när jag inte kom med matte.

Har varit ovanligt kelig med matteföräldrarna och legat mycket uppe på bordet och njutit av sällskapet.

Mattemors syster kom på besök idag och vi välkomnade henne ordentligt, hihi!


Matte jobbade länge idag, tänk att hon gör det den dagen hon börjar jobba men det gick bra det också.

Hon berättade om att hon frågat chefen om mer semester i höst och det gillar jag men tydligen ska inte jag få njuta av hennes sällskap de dagarna!

Hemma fick jag en ny tofs för den befintliga hängde ner framför ansiktet och jag såg ut som en risbuske sa matte, hmmmm!

Sen trodde hon att jag skulle äta min mat, hahaha det kunde hon glömma, åt inget i går heller och idag protesterade jag mot att behöva äta min egen mat så jag åt mattes ena macka istället.

Varför hon gav med sig? Jo hon snackade i telefon och då passade jag på att prata högt om hur orättvist livet var och skillnaden på vår mat mm, hihi!

Jag åt nästan hela hennes macka och sen var jag nöjd.

Gäller att veta när man ska passa på att lägga in stöten för att få som man vill!

Just nu ligger jag och slappar under skrivbordet och matte funderar på att ta sin bok och göra samma avslappnande i soffan - gör hon rätt i!

 

Gammal bild.

ANNONS

Fy!

Av Aamor & Tina - 21 augusti 2013 15:30

Matte vaknade redan 06 i morse men hon gick inte upp förrän 07 för då skulle klockan ringa sa hon.

Verkade vara jobberutiner men matte sa att vi skulle köra till veterinären för jag skulle hälsa på där idag!

8.30 skulle jag vara där och vi hann men bara med 2 minuter till godo.

En tjej kallade in oss på ett rum men jag gick inte längre än till dörren, lutade mig mot den så de inte kunde stänga den men då lyfte matte upp mig på bordet och då var det kört!

De snackade lite och sen fick jag en puss på huvudet av matte och sen tog tjejen upp mig och bar iväg med mig!!!

Tittade efter matte med stora ögon men hon gick ut genom dörren vi kommit in genom - orättvist!

Jag fick en spruta och sen minns jag inte mer förrän de väckte mig med en annan spruta.

Luktade skit runt hela mig men jag var så trött att jag somnade om igen och sen låg jag bara och halvsov mot slutet.


När jag varit där en hel evighet så hör jag mattes röst i halvdvalan och då piggnar jag till lite mer och kräver genast att hon ska släppa ut mig men det gjorde hon inte utan det skulle betalas och det var i ett annat rum - jag såg henne inte men jag hörde henne, ve och fasa!

Sen fick jag komma ut och då blev jag glad och ännu gladare blev jag när jag fick åka med i bilen. Låg och tittade på matte nästan hela vägen hem.

Blev jag så där trött igen och orkade knappt gå in men det gick sakta men säkert.

Rumpan fick matte tvättat av när vi kom in för jag luktade ju inte hallon precis, jag hade tydligen blivit lös i magen när jag fick den där sprutan och så hade de bara torkat av mig det värsta.

Jag var jätteduktig när jag var i buren efteråt sa hon till matte, ingen oprett hade de hört från mig och jag klättrade inte heller på dörren i buren - jo när matte kom!

Nu har jag fått mina tänder rengjorda, inget annat behövdes fixas till med dom så det var skönt, de drog ut allt mitt öronhår så nu kan jag nog inte undvika att höra matte, hihi och sen klippte de mina klor.

Jag var hemma igen vid 14.45


Nu tänker jag sova lite till och kanske äta lite om jag vaknar till liv senare men de sa att jag skulle ta det lugn hela dagen idag och det vet jag ju hur man gör, hihi!

Matte säger att hon ska titta på mina tänder när jag är helt vaken, öronen har hon redan tittat i och sagt att de var så fina.


Matte berättade för mig att det var så tomt här hemma idag utan mig, hon hade först varit och handlat och sen på apoteket, besökt matteföräldrarna och sen hem och hon fick inte ro till nått, jo det blev en maskin tvätt och diskmaskinstömning men hon hade tänkt lägga sig på soffan och läsa men det blev inte så.

Tror nog matte gillar mig lika mycket som jag gillar henne, hihi!


Matte sa att Affi hade blivit nästan förtvivlad när inte jag kom med idag, hon satt och tittade på ytterdörren jättelänge efter att matte kommit in och sen ville hon upp i fönstret och se om jag var kvar där ute och när hon inte såg mig la hon sig bara ner!

 

Gammal bild men jag ligger där och sover nu!

Av Aamor & Tina - 20 augusti 2013 19:38

Tagit det lugnt idag, matte låg och läste rätt länge i går kväll men vaknade ändå tidigt i morse så vi har inte gjort rent för mycket idag.

Kört lite med bilen och gjort lite ärenden och eftersom jag älskar att åka bil gör jag så gärna det!


Berättade för matte att jag ville ha mat, jag går bort till mitt matställe och slickar på underlägget och när hon blandat till det åt jag allt ihopa.

Jag får inte äta i kväll efter 22 för jag ska tydligen sövas i morgon för att ta tandsten och matte trodde jag skulle vara sån idag som inte åt, brukar nämligen vara så när nått ska hända dagen efter, hihi!


Skulle ut och pinka nu för en stund sen men Arktis var ute och det innebär att några av katterna också är ute så vi satte oss på bänken istället.

Matte satt ett tag på marken och då kröp Arktis upp i hennes knä men jag spanade bara på katterna så det fick han göra.

Det är nog bättre med Peggy idag för matte fick klappa henne lite på huvudet. Jag fick också lite kel av henne så jag blev nästan nöjd, varit bättre med mycket kel, hihi!


Varit hyfsat väder idag, lagom varmt och inget regn, matte säger att det kunde varit lite varmare men det var tillräckligt för mig, hihi!

 

Från maj i år när jag spanade på katter!

Av Aamor & Tina - 19 augusti 2013 18:29

I går kväll när jag var ute på sista rundan ville jag gå ner mot parkeringen för att se om Peggy var där och matte fick syn på en katt längst bort och kallade "PEGGY" och då kom hon rusande under alla bilarna och fram till mig och ville kela - både jag och matte blev lika glada!

Vi hade sen följe hem och hon hoppade in till sig.

Vi satt ute en stund och då kom hennes matte och Arktis ut och då fick vi höra att några barn hade varit dumma mot Peggy i fredags och att en annan dam sett detta och hon for ut och hojtade på pojkarna som då hade släppt Peggy som sprang som en galning åt ett annat håll - hon måste ha varit så rädd!

Vi träffade på Peggy nu när vi var ute på en långrunda och hon vill inte bli klappad på huvudet och nacken längre märkte matte, hon älskar det annars!


Idag har vi varit uppe tidigt, jag trodde matte skulle jobba när vi gick till matteföräldrarna men istället fick jag följa med i bilen när matte och mattefar gav sig iväg.

Vi släppte av mattefar p ett ställe och sen satt vi där och väntade i nästan 1 timme.

Han var och gjorde ett sånt där arbetsprov för att kolla hjärtat, han skulle tydligen cykla en massa sa matte med en massa trådar fast på kroppen.

Då vi suttit där i 30 minuter hör matte en ambulans som kör in någonstans på detta område och hon fick kalla kårar längs med ryggen och väntade sig nästan att någon skulle komma ut och kalla eller att telefonen skulle ringa men inget hände som tur var och mattefar kom ut - hjärtat var bra - jippie!


Hemma hos syrran igen fikade dom och sen skulle Affi bada, hon skulle gjort det för längesen men ja tiden har gått men nu var det hennes tur och hon var inte det minsta taksam mot min matte som gjorde detta med henne, hihi!

Fin blev hon i alla fall men som vanligt får hon för sig att det var mitt fel så hon bet sig fast som en igel i mitt öra och sen gick hon iväg med mig - bara att hänga på då!

Vi var hemma vid 14 och då åt matte lite soppa som hon gjorde igår och sen la hon sig på soffan och läste länge!

Nu har vi precis varit ute och gått en långrunda och idag behövde hon inte sätta nån varningstriangel i häcken på mig, hihi!

Min mat åt jag när vi kom in igen och just nu är jag uppe i soffan och torkar nosen, matte hör mig nog inte eller så bryr hon sig inte för jag gör som jag vill ändå, hihi!

 

Här är jag nästan 1 år så gammal bild, hihi!

Av Aamor & Tina - 18 augusti 2013 17:47

I går kväll ville matte aldrig släcka sänglampan, hon läste och läste och jag låg under sängen till slut och suckade!

Bättre när hon lyssnar på bok, hihi!

Fast jag gillade ju det i slutändan för vi sov länge idag, okej inte fler timmar än vanligt men ändå länge!


Har inte gjort så mycket i dag, matte har väsnats lite med dammsugaren och funderade på att tvätta men där blev inte en hel maskin av nån färg så hon struntade i det.

Det har regnat lite till och från under dagen men vi har lyckats vara ute när det varit uppehåll eller bara stänkt lite.

Satt ute en lång stund i eftermiddag, jag tittade på en liten kille som körde med en radiobil, såg roligt ut och varje gång den kom lite närmre mig viftade jag på svansen.

Jag har kelat med mattes armhåla väldigt intensivt, hihi hon skulle sätta upp en ny toft på mig och då tyckte jag det var roligare att kela så det gjorde vi länge.

När jag är klar på trimbordet säger matte alltid "sådär" och så tar hon tag i mig så jag "hoppar" ner med hennes hjälp men idag var hon inte tillräckligt snabb med att ta omkring mig för jag hoppade! Matte fick tag i min päls så Precis innan jag nådde golvet och vi blev nog lika rädda bägge två.

Är ju rätt så högt för mig att hoppa ner från själv.


Lite bekymrade blev vi nu när vi var ute för matte pratade med Peggys matte och hon har inte varit hemma sen i fredags och vi har inte heller sett henne. Hoppas hon kommer tillbaka så hon inte bara är borta eller att det hänt henne något.

Har kollat i vår garagelänga men hon var inte där Var är du lilla gumman?


Jag har precis ätit min mat nu, utan kattgodis idag, hihi och den gled ner ändå i alla fall när matte fått bort en hårtuss jag fått i munnen - huh så äckligt det var för den ville inte komma ut hur jag än gjorde så det är bra att ha matte då - ja alltid bra att ha henne!

 

Gammal bild på mig och Peggy! Snälla kom hem nu!

Av Aamor & Tina - 17 augusti 2013 20:00

Blev en rätt lång sovmorgon och det gillar jag ju så jag bara njuter av ledigheten, får passa på för den tar snart slut!

På morgonrundan träffade jag på Ollie, får nog berätta för honom att jag snart ska börja "jobba" igen så att han vet att han får vara ute tidigare om han vill träffa mig - jag börjar"jobba" på torsdag så det är några dagar till.


Gick bort till syrran en stund för matte tyckte att vi kunde busa lite men det blev inte så mycket för syrran satt i fönsterkarmen och jag låg på bordet och blev kelad från alla håll - det värsta var att jag fick vänta tills de hade fikat klart!

Matteföräldrarna kände knappt igen matte för hon har färgat håret och det blev i mörkaste laget, hihi!

Skulle vara mörk brun men det är nästan svart - är bara hår säger matte som inte bryr sig så mycket om det!

Det blev lite bus senare när matteföräldrarna såg på friidrott och matte busade med oss - matte kan verkligen testas med Affi och hon låter så ilsk så jag får gå mellan så inte hon gör nått dumt mot min matte men nästa sekund kelar dom så jag vet inte riktigt hur jag ska göra - typiskt tjejer!


På hemvägen träffade jag på två hundar, en gammal Engels spaniel som knorrade på mig och en pudel på 4 månader som gillade mig så där har jag nog fått en ny vän, hon heter Sandy och är helt vit.

Hon som har henne var lite tveksam förs om vi skulle hälsa för den hunden hon hade tidigare hade jag skällt på rätt ordentligt men matte sa att jag låter mest när jag inte får hälsa och att det åter värre än vad det är.

När vi sen gick vidare nosade den gamle herren igenom hela Sandy så allt var okej med henne, hihi!


Jag har precis ätit, tänkte först låta bli men matte lurade mig med att lägga små pluttebitar av kattgodis över maten och i bara farten slank allt ner - ups!

Innan jag åt maten var vi ute en sväng och dess för innan hade jag fått ner matte på golvet och hämtat en massa leksaker till henne, hon fick min apa, kråka, mus, boll med svans och ett pip ben och så taksam hon var som slapp läsa i sin bok, hihi!

Hon har läste serien förra sommaren men i år kom den 13 boken ut och när hon skulle börja läsa den hade hon glömt en del och tyckte att det var lika bra att läsa allt igen!

 

Försöker sno mattes bok, hihi! Här syns musen och bollen med svans!


Nu tänker vi ha en lugn lördagskväll och  bara en gång till ska vi gå ut, är väl inget kul på TV så matte läser nog som vanligt, hon har sett så otroligt lite på TV att jag tycker det är tyst på kvällen, den var på i tisdags och sen en liten stund igår!


Av Aamor & Tina - 16 augusti 2013 18:46

I morse, fast matte vill kalla det natt klockan 04.41 väkte jag henne och var i desperat behov att gå ut, matte upplyste mig om att det var inte kattspaning som gällde utan det var nödigheten som kom först - suck!

Lite tur hade jag allt för även om jag nu var nödig så tidigt så var även Ollie uppe och kom och mötte oss i porten så det blev lite kattkel ändå och matte kan ju inte säga nått när katten kommer fram till mig för jag spanade inte, hihi!

Tyvärr för mattes del hade hon svårt att somna om igen trots att jag låg uppe hos henne och sov så gott så.

Hon lyssnade nog på en bok i 2 timmar innan hon slumrade till och sen gick vi inte upp förrän 10.


Nästa gång vi gick ut kom även Arktis ut och så glad han blev när han såg oss, förs kel med min matte och sen trodde han att jag ville busa men jag gick till sidan istället och tittade på Ollie som låg en bit bort - han tycker nog att jag är lite trist men det struntar jag i, hihi!


Matte har gjort lite av varje idag, tvättat, fixat med rotfrukterna hon fick igår av kusinen, tömt diskmaskinen mm och själv har jag antingen tittat på eller stöttat henne från min vilande position, hihi!

Jag ville inte äta nån mat igår så jag var rätt hungrig idag och ville ha mat redan vid 14 så jag åt och sen fick jag massor av kel och tyvärr ingick en del borstning där uppe på trimbordet men det var skönt när jag var klar.

Vi gick ut och jag var vad matte kallade "ett skatgående fordon" och hon funderade på att sätta en sån där röd triangel i häcken på mig så då fick jag lite bättre fart, hihi!

Jag fick välja vilket håll vi skulle gå så jag valde den långa rundan, matte skulle få för att hon kallade mig saktgående, hihi!

Vi stannade och pausade på en gräsmatta och sen gick vi hem, kollade efter katterna men inga var ute just då så vi gick in istället.

Matte fixade mat till sig och sen la hon sig på soffan och läste i sin bok, själv passade jag på att sova en stund och vila mina "saktgående" ben, hihi!

 

Bild från oktober 2010, så kort hår jag hade då!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se