Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under augusti 2013

Av Aamor & Tina - 15 augusti 2013 17:11

Vi sov nästan till 8.30 idag och när vi gick ut såg jag att det var regnfritt idag, jippie!

Inne igen tog jag en tupplur till medan matte åt frukost och läste nyheter på datorn.

Strax innan middagstid sa matte att vi skulle åka till kusin Ulrika och jag vaknade genast och fick bråttom ut i hallen men när vi sen kom ut stannade jag nästa, hihi!

Ollie kom nämligen och han var kelig så det tog nästan en kvart för oss att gå ner till garaget som annars tar max 2 minuter, hihi!

Inte blev det bättre där för Peggy var där inne och då glömde jag bort att jag skulle åka bil. Till slut fick matte hämta mig och bära mig till bilen.


Framme hälsade jag på alla och deras son Adam fick en puss och jag fick en kram av honom, matte fick också en puss.

De sa att de varit och hämtat nått, matte visste vad det var men inte jag och i en inhängnad satt två små kissebebisar, de är ute och springer när människorna är ute men annars får de vara där så länge tills de känner sig helt hemma.

De var så söta och jag ville så gärna prata med dom, lite väl ivigt kanske hörde jag matte säga, i alla fall blev det två häxkatter med flaskborst svans men inte skrämde de mig det minsta.

Det är en hona och en hane, hanen kom fram och visade sig och spexade lite men honan satt och sa spott och fräs inne i hörnan även om jag var still.

 

Hanen till och med nosade på mig men hon vägrade, hihi!

Efter en stund lät vi de vara och satte oss i en annan del av trädgården, matte och Adam åt vars ett äpple och jag vaktade Adam.

 

Lite senare sprang katterna fritt i trädgården och då var de inte lika rädda för mig men de vågade inte komma nära ändå.


Nu är vi hemma och jg hade hoppats på att några av mina kattkompisar var ute för jag var i desperat kattkelsbehov men tyvärr, kanske nästa gång.


Nu tänker jg sova en stund och senare äta lite mat, säger matte men vi får väl se, hihi!

Inget regn idag även om det varit lite mörka moln som seglat förbi, solen har värmt riktigt ordentligt när den var famme.

ANNONS
Av Aamor & Tina - 14 augusti 2013 15:49

Vi vaknade i morse av att det åskade, en ordentlig knall kom och strax efter kom en som fick balkongglasen att skallra! Tur inte nån av oss är rädda för den där knallande typen uppe i himlen!

Regnade gjorde det också men vi hade någerlunda tur när vi gick ut för då kom det bara lite regn men tillräckligt för att jag blev blöt på den yttersta delen av pälsen.

Katter var jag ju tvungen att spana på och fast matte sa att de var inne bromsade jag riktigt ordentligt.

Till sist kom vi fram till en bra lösning, vi ställde oss i porten för där är överhäng och torrt.

Efter en stund kom faktiskt Ollie springandes genom regnet från sin balkong och hälsade på oss och gav både mig och matte massor av kel - tur jag är så envis som jag är, hihi!


Inne hoppade jag upp och la mig på filten i soffan och matte kom och satte sig bredvid så vi kunde kela lite.

Vid middagstid skulle vi gå bort till syrran för mattefar skulle ett ärende och matte lovade att köra honom igår om det regnade idag och det gjorde det ju.

Åskan kom tillbaka och regnet öste ner när vi hade tänkt gå men vi väntade en stund till och sen tog vi bilen istället, inte lika långt att gå till garaget.

I natt har vi fått 13 mm regn och sen 8 i morse 17 mm, okej det är de som fått mycket mer säger matte men det är inte så kul när det vräker ner och hela himlen blir mörkgrå, kan ju tro att det är kväll, hihi!


Vi har nu varit hemma ett tag och jag har ätit mat, fått tofsen omsatt vilket jag inte ville men hade inte mycket val sa matte!

Tänker sova en stund för att sen kolla in om det kan vara uppehållsväder nästa gång jag behöver gå ut.

 

Gammal bild.

ANNONS
Av Aamor & Tina - 13 augusti 2013 16:54

I går kväll lurade jag ut matte, oj så nödig jag var, hihi! Jag rusade ner mot parkeringen och då fick Peggy syn på mig och kom och kelade med mig och än en gång höll hon på att välta mig!

Efter en stund gick hon på ett annat håll och matte sa då att jag var tvungen att pinka snabbt och det hann jag göra precis innan hon kom hoppande efter mig!

Vi stod sen på gångvägen och kelade och matte himlade med ögonen bara men rätt som det var stack Peggy iväg och när jag tittade upp kom hennes matte och "lillebror" Arktis och Peggy kelar aldrig med mig när hennes matte ser det - tramsa!


Vi vaknade rätt tidigt och jag fick upp matte strax efter för jag behövde gå ut, på riktigt! Det var bråttom och vi hann ut på gräsmattan, puh!

Inne igen la sig matte på soffan och läste lite för senare skulle vi går till syrran en stund - jag skulle få åka bil!!!

Vi var på vårdcentralen, kyrkogården, soptippen, Willys och hemma med mattes saker innan vi stannade hos mattemor igen.

Precis när mattefar och Affi var klara på kyrkogården öppnade himlen sig och som det kom, regn och hagel, stora hagel och åska. Vindrutetorkarna gick på högsta hastighet och vi såg knappt nått men när vi nådde tippen slutade det nästan helt men det åskade fortfarande och det blixtrade och knallade nästan samtidigt!

Vi gick hem strax efter att vi kommit tillbaka och matte fixade mat till mig för att sen laga till sig själv, hon trodde nog att jag skulle vara för mätt för att äta lite av hennes, hihi - tro kan hon ju alltid göra!

Jag fick några bitar köttfärs av henne och mums så gott det var och jag såg att där finns mer så jag ska ev smaka lite i morgon också!

Efter att man är riktigt mätt måste nosen torkas och helst vill man ju göra detta utan att bli upptäckt, hihi!

 

Jag gör inget matte! Kuddarna ligger väl alltid så här!!!


Nu ska vi nog inte göra så mycket mer idag, jo matte ska städa undan efter matlagningen men det får hon klara av själv så sover jag istället - bra fördelning!

Av Aamor & Tina - 12 augusti 2013 17:11

Jag och matte slöade mest hela dagen igår, jag lyckades avstyra henne från diverse saker eller så var det för att hon inte själv ville men det kan ju kvitta!


På kvällen blev jag bjuden på en riktig uppvisning! Jag sa till matte att jag var tvungen att gå ut och sen styrde jag mina steg bestämt ner mot parkeringen, där leker Peggy och när hon får syn på mig kommer hon springandes och sen får jag så mycket kel att jag nästan faller omkull!

Därefter rusar hon iväg på gräsmattan för att lika snabbt komma tillbaka och studsa upp i ett träd.

Matte fattae då att det inte är lönt att vi går vidare så hon sätter sig ner och det gör jag också.

Peggy klättrar upp i ett träd nära oss och sen springer hon ner för det, studsar ca 4 m till nästa träd och klättrar upp i det och så håller hon på, ser jättekul ut. Då och då stannar hon till och tittar på mig.

Rätt som det är tar hon ett jätteskutt ner från gräsmattan och kutar i full galopp över hela parkeringen och sen är hon borta!

Kan man bli annat än kär, hihi!


Idag träffade jag på Arktis när jag var ute på morgonrundan, han börjar bli lite obstinat mot sin matte och då säger min att hon känner igen det - inte från mig när jag var liten i alla fall, hihi!

Arktis matte fick syn på en fästing på hans haka och när hon skulle ta den ylade han så jag trodde hon höll på att ta livet av honom så jag kollade lägen väldigt noga och efteråt la jag min intill och nosade genom hela honom och gav tröst!

Gillade inte nått vidare när han sen hamnade i min mattes knä så då stirrade jag ut honom, hihi!


Matte behövde shoppa lite så vi gick bort till syrran en sväng och så stannade jag där när matte cyklade iväg, det gillade jag inte heller att matte gav sig iväg.

Som tur var tar det inte så lång tid och hon var snabbt tillbaka hos mig.

Syrran blev så glad när hon såg min matte att hon dansade nästan balett, jag fick säga till henne att skärpa sig lite!

Matte tog sin cykel med hem och jag sprang bredvid ett tag men sen blev jag trött och då tyckte matte att det var svårt att cykla så sakta och jag kan gå såååååå sakta om jag vill, hihi!

Träffade Arktis en gång till och när vi skulle gå in så rusade jag fram och tryckte en puss mitt på hans nos, matte skrattade och sa att jag får passa på nu när jag når upp!


Jag berättade för matte när vi kom hem att jag var hungrig så jag har ätit den och nu tänker jag sova en gos stund och sen troligen sova lite till, hihi!

    

Från innan denna månad men vi är ju kompisar jag och Arktis, när han uppför sig som jag vill i ala fall, hihi! 


Av Aamor & Tina - 11 augusti 2013 09:39

Vi var lite slöa igår och orkade inte skriva nått!


Lite lagom lång sovmorgon, matte vaknade vid 8 men låg kvar och lyssnade på bok till 9.30 och själv sov jag tills matte steg upp!

På morgonrundan stötte jag på Arktis och han blir så glad när han ser oss och jag blir glad när han är ute för då är alltid några av katterna ute!


Vid middagstid undrade matte om jag kände för att ta en sväng med bilen, självklart nått som passade mig, hihi!

Vi tog vägen runt stan och när matte sen stannade kände jag igen mig direkt och fick bråttom ut ur bilen.

Jag började vifta på svansen redan utanför ytterdörren men anade att det inte skulle bli nått kul eftersom matte låste upp och larmade av.

Jag rusade in och kollade överallt men där var helt tomt på mattes jobb, inte en enda som ville kela med mig, trist!

Matte sa att det är ju helg Aamor och då är där ingen och att hon bara skulle hämta sitt smör som hon glömde ta med sig hem dagen innan.

Där ska inte vara tomt på mattes jobb när jag hälsar på där!

Vi körde hem igen och matte la sig i soffan och läste en bok men efter en massa sidor blev hon trött och så somnade hon, skönt för då kan jag också sova gott!


Långt om länge åt jag min mat men att det tog lång tid berodde på matte för hon blandade i fel barfmat bland mina kulor, hon tog kyckling istället för kyckling måltid och den som enbart heter kyckling gillar jag inte alls så den kan hon kasta!

När jag väl fick rätt åt jag upp allt och sen rapade jag för att matte skulle höra att jag var mätt och ge mig "efter maten" godiset!

Vi gick ut en sväng och jag passade på att gnugga huvudet i gräsmattan, matte skarattade åt mig för några stora "helikopter frö" från trädet fastnade i pannan på mig så det såg ut som jag hade horn!

 

Lite smått grynig bild men ser ni mina "horn"   


Matte låg och läste jättelänge i natt, hon släckte inte förrän 02 men det är klart att sover man på dagen är det kanske inte så lätt för de tvåbenta att somna på kvällen - tur jag slipper de problemen, hihi!


Idag vaknade matte redan 7.30 så det blev inte så många timmar sömn för henne.

Vi har varit ute och jag träffade på Arktis och han fick sig en blåsning när han hoppade mot mig, han får lära sig att så gör man inte mot mig - ja jag kan vara lite småsur men sån är jag, hihi!

Det roligaste var att Peggy fräste mot honom men inte mot mig - jag känner mig hedrad!

Nu ska vi göra så lite som möjligt resten av dagen om jag får bestämma men känner jag matte hittar hon alltid på nått hon ska göra som jag tycker är trist, hihi!


Av Aamor & Tina - 9 augusti 2013 18:51

Träffade på Arktis i gårkväll och som han växer, han är lika lång som jag är nu och en bit högre!

Matte frågade om han fick blomsternäring i maten, hihi!

Han ville leka men jag kollade bara efter katterna - jag är lite taskig kanske men katterna är roligare, hihi!


Dagen hos syrran har varit bra men varm och jäklig, hihi! Jag har mest varit inomhus för annars finns det risk för kokt Aamor och det kan aldrig vara en trevlig syn, hihi!

Dagen började bra för det var svalt och skönt på morgonen men sen kom värmen.

Jag låg och väntade vid ytterdörren i 1 timme på matte men gav upp till slut och hade somnat när hon väl kom!

Matte fick vänta på taxi sa hon och den var över 1 timme sen - kul när det är semesterdags men hon tog det med ro ändå för inget hon kunde göra nått åt sa hon!


Jag fick åka bil hem och vi landade en stund på bänken utanför och då kom Ollie och hälsade lite snabbt, han skulle nog in och äta och sen kom några trappgrannar som vi snackade med.

Hann knappt in genom vår ytterdörr förrän jag var uppe på trimbordet för matte tyckte att jag såg ut som de där plasttrollen hon hade som liten - de måste ha varit så söta så, hihi!

Efter det åt jag mat utan att matte behövde tjata på mig - bra va!

Sen fick matte nått konstigt ryck, det skulle dammsugas och renbäddas och hon for på som en skållad råtta men som tur var ringde det på dörren och hon lugnade ner sig lite.

Det var en av mina halvstora tvåbenta vänner som sålde Panda saker och när matte tittade i katalogen oussade jag henne ordentligt, hihi!

När hon gick satte matte igång igen - suck men nu är hon klar, nästan i alla fall för det är bara tvätten som ska hängas upp!

Snart ska vi ta det lugnt resten av kvällen, matte ska nog också äta nått!


Det bästa av allt denna dag är att det dels är fredag men matte har semester igen så nu är vi lediga i 12 dagar till!!!!!!!!!!!!! YEAH!!!!!!!!

 

Så här kan man göra när det är semester, hihi (gammal bild)!

Av Aamor & Tina - 8 augusti 2013 17:24

Näst sista dagen innan vi har lite semester igen som klockan ringde!

Känns rätt skönt att veta att jag har lite mer semester tillsammans med matte och nu ska bara en morgon till klaras av!

Fick kattgos när vi gick iväg, Ollie kom jamandes mot oss och efter att han kelat lite med min matte fick jag jättemycket gos.

Jag ville inte gå iväg så jag la mig platt på marken och matte började snacka om att lyfta upp mig om jag inte reste mig - jag hörde henne inte, hihi! Matte hade tur strax efter för Ollie gick åt ett annat håll och då kunde jag också gå iväg.

Syrran mötte mig i dörren och nosade igenom min päls, hon luktade nog Ollie, hihi!


Strax innan middagstid började regnet ösa ner och en liten stund senare började det blixtra och döna, jaha det var åska som var här och sen somnade jag och syrran om igen!

Efter 5-6 knallar drog åskan vidare och regnet upphörde men det är lika varmt ändå och nu är luften så fuktig att det är tungt att vara ute!


Matte var och handlade lite innan hon hämtade mig och sen fick hon mat hos matteföräldrarna så vi kom hem lite senare.

Jag fick också lite mat, matte och jag delade på kycklingklubban så min bakdel dår nog jobba i morgon, hihi!

Men det var så gott så!


Vi ska inte göra nått speciellt i kväll, matte snackar om att ta en bok - lägga sig på soffan - läsa, låter som en idé helt i min smak, hihi!

Kanske jag intar halva soffan eller en liten del av den i alla fall!

 

Så här kanske men kuddarna kan jag nog glömma (gammal bild)!

Av Aamor & Tina - 7 augusti 2013 16:52

I går kväll när jag satt ute och tittade på katterna kom Arktis ut och han blev så glad när han såg mig, han kom studsande fram mot mig och jag reste mig upp och lutade mig lite åt sidan så jag kunde se förbi honom och se katterna igen, hihi! Matte sa att jag var lite ofin och borde vara glad att Arktis gillar mig.

Det är jag också men han behöver inte skymma katterna!

Arktis matte sa att han hade tittat så långt in i vårt port innan på dagen för vi hade inte setts på länge, 3/4 dygn sen, är kanske länge för en liten valpis!


I morse ringde mattes klocka och hon gick upp och det var för tidigt för min smak, nu var det dags för slit och släp igen!

Lite uppmuntrad blev jag av att få åka bil till syrran men matte skulle ju inte stanna där utan hon gav sig iväg till jobbet!

Jobbig dag har det varit där, det är ett hårt jobb att gå mellan sängen och köksskoffan, ligger gärna under den!

Jag blir helt utmattad, roligt var det när mattefars bror och hans fru kom på besök men sen la jag mig igen.

Förstod att matte ringde vid middagstid för att höra om jag stod ut att vara där, förstod att hon undrade det men hon frågade lite snällare om jag var lugn och inte pipig - samma sak ju!


Efter jobb hämtade hon mig direkt och vi gick hem, mattefar och Affi följde med oss en bit.

Matte säger att hon skulle laga mat och sen kamma mig så jag dök in under skrivbordet direkt och somnade med en gång - okej ögat tittar upp ibland men jag hör själv att jag snarkar och då kan hon omöjligt väcka mig - hoppas jag!

Ligger nog risigt till för hon har ätit!!!!


Hur mattes dag varit om nu någon undrar! Hon har saknat mig nått förfärligt, hihi!

Hon har haft en toppendag sa hon och de blev så glada när de såg henne och hon fick kramar - de tröttnar nog snart på henne så jag kan få behålla henne själv, hihi!


Varmt även idag trots att dagen började ganska svalt och skönt.

 

Är jag i mattes centrum mår jag allra bäst, hihi (gammal bild)!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se