Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under maj 2012

Av Aamor & Tina - 23 maj 2012 19:47

Matte jobbad länge idag och jag fick vänta och vänta! Jag och Affi satt ute tillsammans med mattefar för att se när matte kom, jag och syrran alltså.

Vi parkerade oss vid grinden så vi kunde höra henne eller ljud hon gav ifrån sig men vi hörde bara grannen som tvättade sin soptunna, han var så högljudd att vi inte hörde när matte kom.

Gammal bild när vi vänta vid grinden! 

Inte förrän hon kom andra hållet, inne ifrån, så såg vi henne, snabbt upp för trappan och kasta sig på rygg för att få lite extra gos men som vanligt ville Affi också fram så när hon tyckte jag hälsat länge nog drog hon bort mig och hoppade upp i min mattes famn, suck!

Haha, hon fick igen sen för matteföräldrarna frågade om matte ville tofsa om henne. Hon blev fin med två tofsar!


Vi gick hem, tog det lugnt och pausade lite där det var skugga, varmt idag också.

Satte oss i skuggan utanför vårt hus och kollade in katterna, vissa lekte och några gick förbi mig men inga ville hälsa.

När vi gått in sa matte att även jag skulle tofsas om och jag försökte smita in under bordet men matte var snabbare.

Matte tog mer än tofsen för hela jag fick en genomgång men jag blev väldans sur på matte när jag trodde hon skulle kamma mitt onda ben så jag försökte säga att jag bestämde men jag lyckades inte visa att det var så tyvärr!


Matte och jag ska gå en runda till sen, hoppas jag träffar någon kulig katt, hund eller annat då!

Av Aamor & Tina - 22 maj 2012 19:56

Igårkväll träffade jag på min kompis Rex och han verkade helknäpp, till och med hans hussa sa att han var det. Han uppförde sig som om han var kär i mig så jag fick sagt till honom att han kunde glömma det och att vi bara är kompisar, hihi! Han hade nog hittat några tikdofter som luktade extra gott!


Jisses vade det har varit hett idag, kvavt säger matte för det har inte varit nån direkt sol. Hon tror på åska men vi får väl se och jag bryr mig inte!

Jag har varit ute en del men mest har jag legat inne under matteföräldrarnas säng för där är svalt och skönt.

Mitt ben känns bättre för matte hann titta lite längre och känna innan jag kom på vad hon sysslade med och när jag gjorde det blev jag arg på henne även om jag inte har mycket för det om man säger så!


Matte var sen idag för hon och mattefar gav sig iväg på äventyr, nä inte riktigt men de skulle köra till en annan kommun för mattefar behövde köpa saker till sin åkgräsklippare och sen passade de på att handla på City Gross där.

De var inte tillbaka förrän 17 även om de trots allt var rätt så snabba.

Matte och jag gick hem men som vanligt mellanlandade vi på "vår sten" och jag såg några katter men så kom Ollie fram och hälsade på mig. Sen kom två små tvåbenta och ville gosa med mig, de tyckte att mitt namn passade mig utmärkt för jag är tydligen en riktig "kärleksgud" enligt dom, hihi!

Inne så fick matte för sig att tvätta av mitt ben och sen gick jag och la mig, lite småputt på henne men hon tror att jag vilar eftersom det varit så varmt idag, kan hon ju tro, hihi!


Jag ska kanske äta senare men det får vi se då!

Gammal bild!  

Av Aamor & Tina - 21 maj 2012 18:20

Oj vad det kändes att det var måndag när klockan ringde, hihi! Matte var ovanlgt pigg men jag sov ända tills vi skulle gå iväg.

Vi har haft ett strålande väder idag så vi har suttit ute med matteföräldrarna sen klockan 10.

Mattefar gjorde större hage till oss så den var vi tvugna att undersöka väldigt noga, efter vår inspektion godkännde vi den med råge, hihi!

Jag är lite påverkad än efter fästingbettet, eller som matte säger att jag reagerar bara när jag kommer på det, vad vet hon!

Det är lite svullet precis runt om och matte fick titta lite längre idag, ca 5 sekunder.


Matte jobbade inte länge idag så det innebär att hon ska göra det en annan istället, tyvärr.

Vi gick nästan genast när matte kom och sen satt vi ute på "vår sten" men inga katter kom, ska kolla nästa gång vi går ut.

Matte sa till mig att äta så jag gick in i TV rummet men nu kom hon efter med maten så jag stack ut i hallen!

Åt inget igår och bara lite i fredags, godis smakar än gott men mat, blä!

Tyvärr har det börjat blåsa nu ikväll, lite mer än vad som är skönt!

 

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 20 maj 2012 19:13

Vilket härligt väder vi har haft och har än, strålande sol och varmt. Så härligt!

Matte vaknade inte förrän klockan 9 och det är så dags nu att sova i ett kör så länge för hon ska ju jobba i morgon.

Vi gick en liten sväng, jag fick bestämma var vi skulle gå så jag ville hälsa på mattes kollega och hennes man men matte sa att de sov nog då, ha tror jag inte på!

Vi satt ute ett tag efter rundan men så blev matte hungrig och skulle tvunget in.

Matte fick för sig att mitt fästingbett skulle tvättas och kollas men jag var av en annan åsikt men det blev ändå att matte fick titta snabbt och klippt bort lite hår runt om men när hon skulle tvätta det satte jag P för det! Det blev tvätt i duschen i stället.

Jag har inte ont när jag går eller så men jag hoppar inte gärna upp och ner och sen känns det konstigt när nått rör vid det, matte säger att det kan vara att det svider och kliar lite för det har det gjort på henne när hon haft fästingar.


Matte jag jag gick en sväng till syrran för att jag skulle glömma mitt ben och att jag skulle få vara lös. Matte ville sola lite i skuggan, hihi!

Jag visade matteföräldrarna hur synd det var om mig och fick lite extra godis, hihi!

När vi kom hem igen så satte vi oss ute på gräsmattan under ett träd, jag kollade katterna och matte lyssnade på sin bok.

Inga av katterna ville komma fram och hälsa men de gick runt och snackade med oss. De saknar nog sin matte som är på sjukhuset och det är inte samma sak att ha matte hemma eller nån som kommer och ger dom mat.

Matte tyckte att jag skulle äta lite torrfoder men än vill jag inte ha men kanske senare, vi får se kanske kan få matte att ge mig godis eftersom det är synd om mig, hihi!

Gammal bild! 


Av Aamor & Tina - 19 maj 2012 15:10

Igår kväll när vi gick sista rundan råkade vi komma ut precs när en massa andra hundar var ute plus att vaktbolaget satte ut sina hundar.

Nu är där 2 hundar där arbetsbodarna är (varit där innan) och även 2 hundar inne på området där de bygger för där är verktygsbodar och där var inbrott förra veckan.

Andra hundar vi mötte var Cindi, Mozart, Pelle, Buddy och en Golden plus att vi såg tre andra hundar innan vi kom så långt. Jag snackade bara med Cindi, nästan i alla fall för hon vågade inte gå nära mig.

När vi skulle lägga oss så ville jag upp till matte men istället för att lägga oss så la jag fram mitt vänstra bakben och när hon tittade såg hon blod och blev lite rädd för hon trodde jag skadat mig på nått men när hon tittade såg ett räligt odjur!

Där satt en fästing som jag lyckats bita hål på, matte tog fästingen men att tvätta där kunde hon glömma!

Men att det skulle bli otvättat kunde jag glömma för matte bar in mig i duschen och tvättade av benet, blodet och bettet där. Gjorde jätteont och det är jättesynd om mig!


Vi gick ut vid 9 tiden och då träffade jag Cindi igen men nu var hon tillsammans med sin "syrra Vicky", det visade sig att vi hört fel på hennes namn för hon heter Dixie och inte Vicky, hihi! Cindi är en blandras men Dixie är en Schäfer.

Dixie hälsade som vanligt och till sist vågade sig även Cindi fram och nosa på mig men sen backade hon och skällde.


Matte hade bestämt sig för att jag skulle bada idag så hela förmiddagen spenderade jag under sängen men vid middagstid frågade matte om jag skulle med ut och det vill jag och sen var det kört!

Inne igen hamnade jag i badet och min tass blev tvättad i nått antiseptiskt schampo och det gjorde ont, aj aj!

Matte får fortfarande inte titta så hon låter det vara nu ett tag så får hon kolla sen.

Somnade i mattes famn när jag satt invirad i handdukar så jag var nästan torr när jag vaknade efter 30 minuter men det blev ändå föning och kamning!

Nu vilar jag och då och då hoppar jag till och tvättar mig på tassen.

 

Titta så synd det är om mig!

Av Aamor & Tina - 18 maj 2012 17:53

Vi vaknade andra gången stra innan 9 och sen gick vi ut direkt för jag behövde, matte fick göra vid sig senare, hon hann bara ta på sg kläder nu, hihi!

Strax efter 10 körde vi iväg, matte frågade om jag ville ta en biltur och det ville jag, självklart!

V körde ut till mattes kollega och hennes dotter, matte och två kolleger hade handlat lite filmer och ljudböcker så vi levererade filmerna till den lilla tösen.

Vi satt ute och tog en fika och två av derad katter kretsade runt där och jag ville snacka men de ville inte. Till sist tog matte upp mig i famnen för jag for åt alla håll när katterna gick runt!

Efter en stund körde vi hem igen, vi landade hos syrran en stund.


Hemma gen sen ett tag och jag såg inga katter där ute men det beror nog på att alla är inne och balkongfönstren är stängda hos dom.

Matte fick prova ett färskfoder av sin kusin som hennes kräsna hund älskar men när matte la det i min skål så gömde jag det runt i hela köket, skålen var överallt och inte försvann maten heller. Matte sa att hon får se om jag vill ha det sen - tror inte det nä!


Nu ska vi ta det lugnt resten av kvällen och bara njuta av att det är fredag.

Rätt så fint väder idag, blåste lite kyligt  morse men sen kom solen fram och det blev rätt varmt!

Gammal bild! 


Av Aamor & Tina - 17 maj 2012 18:22

Matte hade den dåliga smaken att vakna redan 06.10 i morse men hon muttrade nått och så vände hon sig om och sen sov vi till nästan 9, åh vad härligt att vara ledig!

När matte var klar med sitt så gick vi ut på dagens första runda, såg så ljust och fint ut ute men så rullade matte upp och sa några ord som jag inte tänker upprepa - det regnade som om himlen var öppen.

Avtog lite tills vi skulle ut men halvvägs öppnade sig himlen igen, tur vi valde en kort runda bara och att jag hann göra allt jag skulle!


Vid middagstid gick vi en sväng och landade hos Affi så där lagom till middagsfikan, matte kan allt räkna ut hon, hihi plus att matte behövde shoppa lite så skulle jag leka med syrran en stund!

Vi tog en liten runda med matte senare, egentligen var det bara jag och matte som skulle gå men när matte skulle stänga dörren stod Affi där och när matte frågade om hon också ville med viftade hon på svansen, saken att vi skulle gå själv var för att Affi och mattefar hade varit ute 20 minuter innan.


Nu har vi varit hemma ett tag, matte har lagt över en ny bok på sin Mp3:a och jag passar på att mysa i min kökssäng.

Just nu skiner solen men det blåser kallt men det regnar i alla fall inte!

Gammal bild! 




Av Aamor & Tina - 16 maj 2012 18:17

Kändes så härligt när matte sa att vi bara skulle upp tidigt idag också för sen är vi långlediga, i 4 hela dagar, jippie!

Syrran hörde mig inte när vi kom för hon låg och sov i "min" säng men när jag kom in och nosade på henne for hon upp och ville busa direkt, åh vad pigg hon kan bli på ngen tid!

Jag sa hejdå till matte och sen har vi slöat hela dagen, det är gott att slöa.

Vi rastade mattefar innan han skulle iväg ner till stan och som han dröjde till och med matte hann komma innan han kom.


Jag och matte gick hem och så satt vi ute en stund på bänken för att jag skulle kolla in några katter, vissa lekte men det var inga av dom som kommer fram till mig men det gjorde inte så mycket.

Inne gick matte och muttrade om att vi behövde dammsuga. Hmmmm, vilka vi för jag tänker inte göra det!

Matte orkade inte med den där brummiga saken så hon tog fram torrmoppen istället. Oj vad hon hittade saker hår, gräs, björkhängen mm. Undrar hur de kommer in till oss?

Matte tyckte att jag skulle äta mitt torrfoder så efter en del trugande, tjatande både med ord och tecken, information om att att äta först - godis sen och lite bedjande åt jag en halv portion. Åt inget igår nämligen, hihi!


Vi ska inte göra så mycket mer idag, jo gå ut en gång till i alla fall men sen ska vi inleda ledigheten med en slappe onsdag, hihi!

Gammal bild! 


Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards