Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under juli 2009

Av Aamor & Tina - 6 juli 2009 09:30

Idag såg jag minsann till att matte kom upp i lagom tid. Väckte henner halv 7, menade på att "Upp jag behöver gå ut". Matte masade sig ur sängen, fick på kläderna och då gick jag och la mig igen, men upp kom hon!

Kl 7.30 tvingade hon ut mig! Det var nog tur för jag var nödig.

När vi sen kom hem var det som f-n for i matte. Hon plockade fram dammsugaren och inte nog med det hon startade skiten också. Ingen vila för mig alltså för det gäller att passa och kolla så inte mina saker äts upp av den. Puh, de klarade sig denna gången också!


Idag fyller jag och mina tre systrar 10 månader. Grattis till oss!!!!

Nu är man ju inte ensiffrig längre!


Nu ska jag göra annat, vila lite så hej för nu!  

Av Aamor & Tina - 5 juli 2009 18:58

Idag var det dags med en inofficiell utställning som Tollarps brukshundsklubb anordnade.

Vår klocka ringde redan 06.30 Vi körde sen íväg vid 08. Affi skulle också med så vi körde efter dom, dit. Vi var väl framme vid 9 tiden och hittade bra platser vid ring 1. En hel del hundar som jag ville prata med men fick inte för matte, jag tyckte att hon kunde minsann gå runt och presentera lilla mig för alla, men nä det skulle hon inte. Typiskt! Fick finna mig i mitt öde att vänta och vänta istället på att få komma in.

Vi var uppe och rörde på oss då och då.

Vädret var bra sa matte, molnigt och inte för varmt. Mullrade lite då och då men jag är ju inte rädd för åskan. Matte blev nog mer orolig för att det skulle börja regna.

Vi klarade oss ända fram tills jag skulle gå in då började det droppa men lite gör ju inte så mycket.

Jag hade startnummer 77 och var tredje från slutet i vår ring. Varför heter det Shih Tzu när det kunde hetat A-Shih Tzu så hade vi gått tidigare, men så är det.


De ropar upp: Shih Tzu, hanar, juniorer och in träder jag i galopp. Det fick jag ju så klart inte göra så matte fick ner mig i lagom takt, för henne! Trist!

En runda och sen upp på bordet.

Trevlig domare för han pratade med mig mest.

Domaren frågade matte om jag var en "tegelsten", hallå. Va?

Jag är tydligen en "tegelsten" och det är positivt. Vem kunde tro det!

Han klämde och kände och sa saker till damen som satt och skrev.


Mitt utlåtande blev:

Hane av bra storlek. Runt bra huvud. Stora vackra ögon. Öppna näsborrar. Bra överlinje. Härligt förbröst. Ännu något grund i bröstkorgen.

Rastypiska vinklar och rörelser. Välburen svans.

1:a och HP.


Skulle alltså in igen sen mot en ev tik.

Mötte en tik som är 2,5 år i tävlingen BIR - BIM

Tiken vann och blev BIR men JAG blev BIM. KUL!!!!


Domaren sa till matte att den enda anledningen att jag då inte blev BIR var att jag var så ung och behövde utvecklas lite mer. Han sa även till matte att hon skulle fortsätta att gå med mig på utställningar för jag var en mycket vacker hund och med de ögonen och de öppna näsborrarna plus att fick jag bara växa och grovna till i min kropp kunde jag bli hur bra som helst.

Se, det finns fler som tycker att jag är vacker!!! Hi Hi.

Jag tror att matte var 3 meter lång när vi gick ur ringen!


Sen började det ösregna, oj oj vad det kom. Snabbt till bilen och in. Vi var genomblöta båda två. Men vad gör det, vi skulle bara hem.


Affi blev också 1:a men hon fick inget HP så hon gick tyvärr inte vidare. Hon är lite tunn alltså ingen "tegelsten". Domaren sa till mattefar att ge henne 6 månader att växa till sig. Hon äter som en liten lus min syrra.


Var för trött att ställa upp på bild med mina vinster så matte fick "klippa och klistra" lite.

Trött nu!


Av Aamor & Tina - 4 juli 2009 21:20

Varit och lekt med Affi idag. Började ana oråd när min matte tog Affi och gick in i duschen. Jo minsann hon skulle bada, Affi. 

Mattefar brukar själv göra det men vasken är bortplockad tillfälligt så hon får bada i duschen. Mattefar har lite ont i sina ben därför hjälpte min matte till. Inte mer än rätt för de hjälper jo henne med att passa mig. Eller hur?


Mycket riktigt, när vi kom hem fick även jag bada. Jag gillar det men sen pälsdragandet, nja. Fast det gick bra idag, somnade faktiskt och sov när hon tog hela vänster sida och det var tur för den var värst idag.

Sen skulle jag ju vända på mig och då vaknade jag. Inte lika kul då!

Blev jätte arg på matte när hon skulle kamma mitt ena framben men tyvärr blev även hon arg så jag fick hålla till ändå. Att jag aldrig lär mig, är ju inte lönt! Vi höll på i två timmar!

Varför bada? Dels för att det behövdes men mest för att i morgon ska vi på en inofficiell utställning i Tollarp. Upp tidigt igen!

Spännande, hoppas nu att vädret blir lagom.


Kolla in bilderna på mig! Första direkt från duschen och det andra när vi var klara.

Hej svejs


Av Aamor & Tina - 4 juli 2009 07:40

Matte trodde att hon skulle få sova länge idag!

Tji fick hon, jag vaknade kl 06.00 Ville ut eftersom det är svalt ute då på morgonen plus att jag var nödig.

Det var så varmt hos oss inne igår kväll när vi skulle sova så jag fick knappt någon ro någonstans. Matte satte på fläkten men den gillar jag inte så då satte jag igång och pipa och blev varmare av det.

Till sist somnade jag.

Skönt!

Nu har matte öppnat och luftar ut lägenheten så den kan bli lite svalare. Matte gillar det inte för det kan komma in flugor, hon är lite tramsig med det. Får hon in en fluga ger hon sig inte förrän hon får fatt i den. Hon säger att de är så räliga och krälar på henne nattetid. Ja Ja men de kan vara roliga att jaga!

Av Aamor & Tina - 3 juli 2009 19:00

Nu har matte gjort sitt på jobbet, ja innan semestern, nu ska vi ha FEM veckor. Jippi!!!

Idag har det inte åskat, inte än i alla fall.

 Inget speciellt som hänt idag, mattefar fick tvinga mig att gå ut för jag ville inte, varmt!


När matte och jag gick hem mötte vi en annan liten hund men jag tror minsann att den hundens ägare hade fel på synen och trodde att jag var superstor. De vände helt tvärt och gick ett annat håll. Den andra hunden var i min storlek, men den gillade kanske inte andra hundar. Jag gillar ju alla så jag kan dåligt förstå det. Men men. Jag såg "min" katt istället men hon ville inte prata idag. Suck!!!


När jag var liten var jag så söt, säger matte, jag är vacker nu, säger matte. Själv vet jag inte men jag får väl lita på henne. Ja jag är ju inte självgod men man ska väl lita på sin matte. Bryr mig faktiskt inte om att vara söt, vacker eller dyligt, bara jag får ha min matte och ha kul.

Men vill ni se mig som liten? Avgör själva för matte är ju inte direkt opartisk!

Hörs!



Av Aamor & Tina - 2 juli 2009 17:35

Nu är det snart dags! Jo matte ska ha semester och jag tror faktiskt att vi båda ser lika mycket fram emot det.

Vet inte riktigt vad det är men matte verkar tycka om det så då gör även jag det.

Jag flyttade till min matte i november så det blir min första semester, förutom när matte var ledig vid jul och nyår.

Vi ska göra så mycket, kanske! Vi sak i alla fall hälsa på i Övraby och sen måste vi se om vi kan hälsa på Molly, tjejen jag blev förtjust i. Håll tummarna eller sporrarna (om ni är hundar) att jag får träffa henne.

Sen måste vi hälsa på mattes vänner också, har varit lite dåligt med det när tiden ska räcka till och passa överallt. Så det måste vi göra nu!


Idag när jag var hos matteföräldrarna blev mattemor trött så hon gick och vilade ett tag och då passade även jag på, fick komma upp i sängen och låg på Affis kudde, Affi var kvar på golvet för hon ville inte komma.

Låg nog där i en timme, mysigt.

Hemma sover jag inte i sängen utan oftast under den eller i min egen säng. Nu är det ju inte så att jag inte får sova i sängen, har gjort det någon gång men jag blir så VARM och så vill jag inte väcka matte när jag vill ner.

Det är nämligen så att jag är otroligt bra på att hoppa upp men ner är läskigt så det gör jag bara inte.

När Affi och jag leker i uterummet och jag hoppar upp i sofforna där så hör inte matteföräldrarna när jag vill ner om de är i köket som ligger på andra sidan av huset, då hämtar Affi dom så hjälper någon av dom mig ner.

Affi hoppar inte som jag. Matte kallar mig ibland för en känguru. Jag är ju faktiskt bara en hund som är bra på att hoppa upp!


Mattefar håller på att måla uterummet så idag när vi var ute på altanen ville vi hjälpa till. Vi var halvägs ner i målarburken men vi hann inte för han tog oss och så fick vi inte vara där ute  längre. Undrar varför! Vi är ju bara mycket hjälpsamma!

Satt sen inne och pep lite för att vi inte fick vara ute men sen hittade vi på annat.


Har varit varm även idag, åskat för tredje dagen. Matte gillar det varma vädret men helst ska hon ju vara ledig då, säger hon, så snart. Om det inte blir regn när hon ska vara ledig för det hade ju varit typiskt!


Bilden är på mig och Molly när vi sågs för första gången. Hon är nu korthårig men ändå lika söt.

Hej för nu!



Av Aamor & Tina - 1 juli 2009 18:10

Idag har det varit varmt, pust och stön. Affi och jag har varit ganska slöa, gått runt i rabatterna och letat saker att tugga på bland buskarna. Så en ganska slapp dag.


Tills matte kom, på med koppel och ut i bilen. Vad ska nu hända?

Bilen stannar och Affi, jag, matte och mattefar hoppar ut.

Jaha, kloklippnings dags. Fullfart ner till stället och in där. Jag gillar faktist tjejerna som är där.

Min tur först, matte höllt mig mot sitt bröst medan Kloklippar damen gjorde sitt. Jag satt och tittade på matte nästan hela tiden och var såååååå duktig. Gnällde inte en enda gång!

Sen var det Affis tur, hon är lite mer ovillig annars men hon var superduktig idag. Min matte berömde henne så mycket. Men jag då? Ja ja jag fick ju också mycket beröm och pussar, så okej att Affi får det också.

Min matte håller även Affi när hennes klor ska klippas och mattefar håller koll på mig. Idag kunde faktiskt mattefar bli kvar där inne, de andra gångerna har han gått ut för Affi vill annars bara till honom och få tröst. I och för sig kan jag förstå det, jag har ju min matte hela tiden när jag blir klippt och får tröst då.

Vi var så DUKTIGA!

Matte köpte fakiskt lite godis till mig också och den maten jag ska äta när jag blir 10 månader, vilket jag blir på måndag!


Så fort tiden har gått sen jag flyttade till min matte, hon är bara bäst, jag har i och för sig inte så mycket att jämföra med, mer än tiden hos Liza & Lasse och tiden jag är hos matteföräldrarna. men ändå är hon bäst.

Hon påstår att jag nog är lite bortskämd men vems fel är det? Inte mitt!

Vadå om jag har 4 sängar? Vem kan ha handlat dom? Inte jag. Leksaker över allt och..... Än en gång inte jag som köpt dom!


Måste också berätta om att jag har ett eget säkerhetsbälte i bilen. Som vem köpt? Jo matte.

Jag fick en transportbur av matteföräldrarna men den gillade jag rakt inte. Jag pep lite, ja kanske mer än lite, kanske hela tiden och kanske det var mer än pep jag gjorde. Det lät i alla fall mer när jag själv fick höra det. Matte spelade nämligen in det på sin mobil och jag får faktiskt erkänna att det lät inte vackert och det fick matte höra i 1,5 timme i sträck, fast jag var tyst lite, när jag hämtade andan!

Så matte köpte ett bilbälte och det går faktiskt jättebra!


Nu längtar jag efter lite svalare väder, inte så stickande varmt i alla fall, så kan jag springa och leka med Affi på matteföräldrarnas gräsmatta.

Kolla in henne, hon går in lågt, hänger sig fast i min bakdel och fäller mig, men kul har vi.




Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards