Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under januari 2012

Av Aamor & Tina - 15 januari 2012 16:34

Idag har varit en riktig slappardag från min sida i alla fall.

Det började med att jag vaknade före matte så jag väckte henne men då var klockan ändå 8.30 så det var dags tyckte jag.

Vi gick ut på en kort morgonrunda, matte ville gå längre men jag vägrade, vi gick ju långt igår.

Matte åt frukost och jag sov. Senare fick hon för sig att badrummet skulle städas, duschhörnan var kalkbelagd sa hon så hon höll på där hur länge som helst.

Jag låg först utanför och kollade men det blev trist så jag gick in och la mig i min säng.

När hon var klar och själv duschat och så var hon riktigt trött i ryggen så hon tog en bok och la sig i sängen och det var nått jag kunde vara med på så jag ville också upp.

Sov ett tag medan hon läste men sen blev jag riktigt kelen så matte la boken och sen gosade vi en lång stund och jag blev kliad överallt, så härligt!


Vi gick ut en sväng och jag träffade en ny kompis, troligen en Shih Tzu blandning och efter hälsningen hade vi pinktävling.

Matte lagade middag men det var sånt där kaninfoder igen, gillar inte att hon luras.

Nu har jag legat på min ena sittkudden en lång stund, matte klagar på doften som pyser ut då och då så en runda snart blir nog inte helt fel, hihi!

Så man kan nog säga att jag har återhämtat mig hela denna dag! Jag älskar slappedagar!

 

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 14 januari 2012 17:35

Matte vaknade strax efter 8 och vid 8.30 gick hon upp men precis när hon skulle gå in i duschen behövde jag gå ut så hon fick klä sig istället. Vi hade tänkt ta en snabb runda eftersom matte inte ätit men det blev en lång runda istället.

Det var så härligt väder med nån minusgrad och solsken.

Jag sprang lös med min långa lina större delen av rundan, vi gick runt några kollonier och bara njöt av att det inte regnade för en gång skull!

Det gäller att hänga med matte för hon går lätt om mig om jag fastnar på nått ställe och jag får säga att det luktade gott på många ställen så det blev många ställen som jag sprätte på och sen rusade i fatt matte!

Jag ville titta efter katter när vi kom hem men matte frös om rumpan sa hon om hon skulle sitta ner! Stå då upp, menade jag men då var hon trött i ryggen sa hon!


Vid middagstid gick vi bort till syrran för matte skulle bada henne, gör inget så länge jag slipper.

När matte fixat klart med blandningarna och skulle ta Affi så lurade hon mig och sa "kom Aamor!". Bad? Glöm det matte och så dök jag in under kökssoffan. Affi stod och tittade på annat håll så hon fattade inte vad som hände förrän hon var fast.

Det gäller att lära sig alla rutiner och alla mönster ens matte har för sig vid vissa tillfällen så kan man kanske komma undan nån gång!

Syrran blev ursnygg men jag fick för att hon fick bada, hon bet mig i öronen!


Matte tog kort igår när jag provade den nya lammfällen, kolla så bra vi passar ihop, hihi!

 



Av Aamor & Tina - 13 januari 2012 17:37

Det blev den där långa rundan även i morse för jag satte mig ner och skulle inte för allt godis i världen, i alla fall det jag inte gillar, hihi, gå till höger utan jag SKULLE gå vänster så matte fick ge sig. Man ska vara envis så får man som man vill, hihi!

Mötte tyvärr ingen hund men en man som tittade på mig så jag satte mig ner för att invänta lite klappar men han bara passerade, var nog en riktig fis den där men matte sa att han hade nog bråttom till jobbet, vilket som så kunde han gott hälsat på mig!


Jag och Affi har hjälpt matteföräldrarna att plocka ner granen, Affi hjälpte mattefar att ta ner sakerna och jag låg och övervakade mattemor så hon packade ner det rätt.

Matte var sen för hon hade handlat och där träffat en fd kollega och vän, ja de är vänner än, så då kan man ju tänka sig varför hon var sen - snacka snacka snacka + lite till, hihi!

Det var hon som vi hälsade på en gång som har en bjässehund, Grosser Schweitzer Sennenhund.

Lite storleksskillnad på oss är där ju!

Matte hade handlat en ny sak till mig så hon var förlåten direkt, hon hade köpt ett till lammskinn fast svart denna gång, hon bytte ut en trasmatta i TV-rummet mot detta istället för trasmattan låg aldrig där den skulle, konstigt eller hur hihi!


Nu har den förbaskade blåsten kommit tillbaka, var soligt och lite vindigt innan men nu blåser det som tusan rent igen, är så trist men det regnar i alla fall inte!

Vilket som så är det toppen att det är helg igen och vi ska bara slappa, nähä tydligen inte för vi ska städa lite säger matte, vilken glädjedödare men jag tycker att hon kan städa så slappar jag för jag har "jobbat" hårt nu en hel vecka!



Av Aamor & Tina - 12 januari 2012 16:58

Jag fick gå min långa runda i morse, jippie! Nästan hela i alla fall för vi genade mellan husen för egentligen hade vi inte tid men jag satte mig ner och vägrade gå när matte sa det när vi kom ut så hon fick välja, bära mig eller gå den längre rundan, hihi!

Jag träffade på Alice min Tibetanske Terrier kompis, ja jag kan faktiskt säga kompis för jag gillar henne nu igen för hon slår inte lika mycket med sina tassar längre.


Vi har ett ruskigt väder, det regnar och blåser och vissa vindar kan nästan blåsa omkull en annan stackare eller nästan lyfta för tyngdpunkten är ju rätt låg så att blåsa omkull är kanske inte det lättaste.

Jag, Affi och mattefar blev rätt så blöta när vi var ute så när vi kom in igen la jag mig i den ena kökssängen och så la de en tidning över mig, åh vad det blev varmt och gott, syrran låg på kökssoffan under en.


Matte kom i normal tid, tur hon kan göra det nån gång faktiskt men jag hade inte hunnit tänka ut vad jag skulle ge eller visa henne så jag högg två frolicar och gav matte en puss och sen gömde jag dom i kökssängen, åt dom innan vi gick hem.

Så klart regnade det när vi gick hem och jag tyckte att det var en urusel idé att vara ute men matte sa bara "vi blir inte torrare av att stå ute i regnet" så då gick jag vidare och det blev ingen kattspaning för det ville ingen av oss, bara en snabbglutt!

Får bli lite gamla kattbilder här istället, just nu är jag upptagen med att torka i mattes säng!

   Jag och Ollie.                                            Jag och Peggy.        

Av Aamor & Tina - 11 januari 2012 19:41

Tro inte att jag fick gå den långa rundan till Affi i morse heller, ingen tid till det sa matte och det var bara för att jag tvunget skulle snacka med katten Igor fast det var värt det, vi gick en lite längre så jag ska inte klaga för mycket.

Jag fick till och med en taxa att vänta på mig för jag satte mig mitt på vägen och gjorde min 2:a, hihi.

Ingen riktig riktig väg för det är en återvändsväg som vi korsar mellan två cykelbaner och en taxi som hämtade en skolkille skulle precis börja backa när jag satt mig så matte fick vända sig om med sin lilla ficklampa så han såg oss, det skulle ju plockas upp också.


Jag har tagit det rätt så lugnt hos syrran, vi har mest sovit men det blev ingen middagsvila i stora sängen för matteföräldrarna la sig aldrig!

Matte var lite sen för hon handlade lite mat och så skulle hon skicka iväg ett brev men hon var hos mig till 16.

När vi sen kom hem så har matte hållt på med allt möjligt, först slängde hon in dagen kläder i tvätten för hon slog ut ättiksgurkspad och det mesta fick hon på sig.

Sen ställde hon sig i köket och började hacka saker och givetvis blev jag väldigt intresserad men tro inte att det var nått gott nä det var bara en massa grönsaker för hon ska ha sallad med till jobbet i morgon, jag tycker det är fult att luras jag trodde att det var nått gott hon höll på med.

Sen skulle diskmaskinen köras och tvätten hängas men nu sitter hon ner men jag tror att jag råkar ut för henne sen för hon sa att jag behövde gås igenom, hoppas hon glömmer det men sån tur har jag nog inte!

Gammal bild från en annan gång jag hade blivit kammad! 

Av Aamor & Tina - 10 januari 2012 19:01

I morse var det matte som var tröttast, hon kom aldrig igång så när jag ville gå den långa rundan till Affi tittade hon på klockan och sa att den hinner vi inte idag. Typiskt nu när det inte regnade, det stänkte inte ens och så var hon så seg!


Igår när jag var ute på den sista rundan vräkte regnet ner och vi var rätt så genomvåta bägge två, rgnade inte när vi gick ut så därför hade vi inga regnklader på oss.

Jag valde att hoppa upp i soffan på en stor kudde bredvid matte och då la hon armen om mig så jag blev varm och go´ igen!


När syrran och jag skulle ut och rasta mattefar så kom det en Samojed med sin matte och jag sa till honom att detta var min plats så håll dig väck, syrran höllt med och mattefar sa att vi var lite knasiga.

Jag skäller inte på den hunden annars för matte känner hans matte men det är lite skillnad när vi är två och super duper stora, de största hundarna i hela världen, hihi!


Matte hade lite ärenden innan hon hämtade mig, bland anat hade hon varit i min affär för att köpa en sak men det var slut, till mig köpte hon ett litet pip-hjärta, jag älskar såna, har nog haft 4 st tidigare men jag plockar ut pipen.

Matte visade mig det när jag kollade efter katterna och jag blev eld och lågor och ville verkligen ha det bums men matte skulle tvunget busa lite först men till sist fick jag det och då skulle jag in direkt för tänk om nån jamis kommit och velat ha det!


Nu ska jag sova lite, åt hos matteföräldrarna innan vi gick hem så jag fick inte min vila då.

 

Jag 9 veckor ung!

Av Aamor & Tina - 9 januari 2012 19:08

Varför är måndagar uppfunna? Visst för att veckan ska börja med nån dag men de är alltid så tunga, matte hade inget problem med det i morse men jag hade, hiskeligt trött!

Vilket som för nu är den gjord!


Jag och Affi har varit mycket på bordet och gosat med matteföräldrarna, jag har även vaktat mot andra stora inkräktare som har haft fräckheten att passera utanför vårt staket. Nån måste ju säga ifrån när inte matteföräldrarna gör det!

Matte jobbade länge idag, ännu en dålig dag med måndagar.

Vi gick hem och då åt jag min mat, fick inget gottigt extra på torrfodret för matte tyckte jag kunde äta det som det var, snåljåpen!

Jag har sovit så därför kunde jag inte skriva förrän nu, blir lite trött efter maten och sen ska man vila när man ätit.


Det har snöat lite hos oss på eftermiddagen men det övergick snabbt i regn och allt smälte direkt det nådde marken, lite trist för lite snö hade varit trevligt!


Jag ska snart ut på min kvällsrunda, om en halvtimme ungefär om jag är i behov så klart, hihi!

Från februari förra året! 

Av Aamor & Tina - 8 januari 2012 17:41

Oj vad vi sov längr i morse, nästan till 9.30 hoppas matte somnar ikväll bara så det inte blir en så "vända & vrida sig i sängen" natt!

Vi har bara tagit det lugnt hela dagen, jag har vilat på mattes fötter och hon har suttit och släktforskat.

Det var en lägenhetsvisning vid middagstid, den ligger vägg i vägg med vår men är i trappan bredvid så eftersom vi, läs matte är lite nyfiken så passade vi på att gå ut då och ta en paus i forskningen och jag skulle få kolla in katterna, ja visst"

Några äldre och några yngre var och tittade på lägenheten och jag fick prata med Igor, han ville mest kela med min matte men jag fick några kel!


Vädret är inte det bästa idag heller, råkallt och så stänker det då och då, ganska så tröttsamt faktiskt.

Jag har ätit mitt torrfoder för matte blandade i lite bacon, en sort som inte är så salt och det var mumsigt.

Trodde att jag skulle kunna smaka lite av mattes mat sen också men det var inte gott. Hon hade blandat klyftpotatis, sötpotatis och hackat bacon i en form och satt i ugnen, till och med baconet smakade potatis, örk!

Nu var det matte som skulle ha det och hon verkade gilla det så jag ska väl inte säga så, hihi! Hon gnällde lite över att hon velat ha grönssker i men hade inga hemma och åka iväg och handlade orkade hon inte, gnäll då inte, hihi!


Jag får nog snart gå ut på en kvällsrunda för matte klagar på att min "luftning" luktar illa, ja ja!

Matte tog en bild på mig när jag låg och tittade på henne, hon satt i soffan, jag ville inget men ibland ligger jag och tittar så på henne, jo jag hade fått vatten ur spejflaskan strax innan.

 

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards