Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under november 2014

Av Aamor & Tina - 22 november 2014 18:25

Oj så trötta vi var igår! Matte hade lite huvudvärk också och det har hon väldigt sällan.
När matte hämtat mig efter jobbet körde vi hem och efter en omgång med dammsugaren gick vi och la oss.
Matte tänkte läsa lite men ögonen gick i kors så hon gav upp, satte klockan på 1 timme och sen njöt vi, jag somnade och matte slumrade till i 30 minuter, tror hon det var.

Jag låg så här hos matte hela tiden och det var riktigt mysigt.

Efter vilostunden orkade vi igen, i alla fall äta och sen ta oss in till soffan, hihi!
När klockan var 21 började jag fråga matte om vi inte kunde lägga oss och matte sa okej, jag blev rätt förvånad men hon la sig och läste, släckte inte förrän 00.30 men det gjorde inte så mycket.

Jag har sovit rätt dåligt i natt, har ägnat mig åt en sysselsättning som matte inte gillar upptäckte hon senare under dagen.
Nu har inte matte heller sovit nått vidare för hon hör mig när jag tassar runt och snackar med henne.
Väckte henne strax innan 8 så vi gick en rätt lång runda då men när vi kom in igen la sig matte för att vila en stund till.
Hon somnade inte utan låg och läste.

Jag har varit orolig hela dagen, inte fått nån ro utan bara gått runt och tittat på matte, suttit ner och snackat lite lätt, gnällt säger matte som blev riktigt irriterad vi ett tillfälle.
Åt lite frukost, några bitar bröd så det är inte nått sånt fel på mig. Godiset gick också galant ner i magen.
Men matte anade misstankar och la mig på rygg i sin famn och såg då att jag har slickat min tass så den är röd, lite svullen och ett vätskande hål där. Oj så ilsken hon blev på mig.
Hon fick fatt i en sax och klippte lite runt om och drog loss håret som klistrats fast och smutsen som mitt slickande har lämnat där pillade hon bort försiktigt och sen blev det klorhexidinspray på det och det känns redan bättre.
Matte plockade fram min tratt och satte på golvet och sa att om jag inte låter bli foten nu åker den på och jag har inte rört den alls sen dess och har faktiskt kunnat sova lite också.

Har precis ätit min mat, fick idag kotlett blandat i torrfodret, så otroligt mumsigt alltså. Matte hade också kotlett med nån form av snabb-potatisgratäng. Hon rev potatisen på den grova delen, kryddade och blandade det med grädde och det gick snabbt i ugnen. Hon sa att det blev jättegott. Jag smakade inte för där var både lök och vitlökspulver i den.

Nu ska jag sova en stund för jag är proppmätt, matte lär läsa och sen se på TV.
Matte somnade ett tag på soffan nu i eftermiddags, märkligt att hon är så trött, hihi!

Av Aamor & Tina - 20 november 2014 19:24

Jag var rätt så trött i morse och jag kan väl säga som så att det var inte för att vi snart har helg, hihi!
Tydligen låg jag och snarkade i soffan medan matte gjorde sig i ordning för sitt jobb.

Jag har mest legat och tagit det lugnt hos syrran, busat lite men inte så mycket.
Mattefar rymde ett slag, han var hos tandläkaren. Jag funderade lite om han också kanske hamnade i en sån där bur efteråt som jag gjorde då jag var hon tandläkaren fast det gjorde han nog inte.

Matte var jättesen när hon hämtade mig men jag hade mina misstankar att hon och mattefar rymde för han gick ut ungefär vid den tiden matte brukar dyka upp.
Hemma fick jag mina misstankar bekräftade för hon packade in en del saker. Hon hade varit i köttaffären och shoppat lite så jag satt och övervakade inpackandet av godsakerna.

Alltså, min matte är rätt så trög, hon förstod inte vad jag ville ha på mitt torrfoder idag!
Hon stekte färskt fläsk till sig själv som hon ska ha med till jobb i morgon och tyckte att jag kunde äta lite av det bland mitt torrfoder men det kunde hon bara glömma för det var jag inte sugen på idag.
Efter lite olika nekanden från mitt håll så fattade hon till slut, jag ville ha lite smält smör idag! Tur hon låter mig smaka innan hon blandar det med torrfodret för annars hade det gått åt massor av portioner av det.

Nu ska vi bara ta det lugnt resten av kvällen och samla kraft inför den sista arbetsdagen denna vecka.

Så här kan jag ligga och titta på matte medan hon försöker komma på vad som passar mig att äta, hon tycker att jag ska ge henne lite tips istället men jag anser att hon kan gott behöva tänka lite själv, hihi!

Av Aamor & Tina - 19 november 2014 19:04

Så gott vi sovit i natt, känns stor skillnad när man går upp på morgonen om man sovit bra eller varit uppe och hittat på en massa annat, hihi!

Jag har haft en bra dag hos syrran för jag har inte behövt göra mycket mer än att sova och kela och det är ju några av mina favorit saker att göra, hihi!
Busade med Affi lite på morgonen men bara en liten stund efteråt hör jag matte säga hej då och då måste jag vara med och säga detsamma till henne. Vill höra henne säga "Hej då mattes lilla hjärta, jag älskar dig!" Och så kliar hon mig lite under hakan och sen går hon.

Matte hade normal arbetstid idag så hon kom direkt efter jobbet, syrran var på hugget för matte hann inte mer än in förrän hon satte igång och skulle ha godiset vi brukar få. Hon åt och sen åt hon ett stekt ägg också, jag ville inte ha nått just då.
Precis när vi skulle hem ville jag också ha lite stekt ägg så jag fick lite av mattemors, matte fick hämta mig ute i köket och säga att vi kunde steka ägg när vi kom hem.

Hemma stekte matte ett ägg men jag ville inte ha då utan gick och la mig en stund istället. Matte åt sin mat och sen gjorde hon lite annat.
Jag hamnade på trimbordet, tofsen var helt okej men jag hade lite extra "ludd" längs med mina sidor, blir det när man klappar mig mycket åt alla håll och det gör inget för det är mysigt att få en riktig genomklappning, hihi!
Jag fick en nyomsatt tofs och "luddet" tog matte bort, hon till och med tvättade min mustasch!
Matte hade nån idé om att ett samarbete mellan oss hade varit bra när tofsen skulle sättas upp och efter lite funderande provade jag att sitta still och titta där matte ville och vet ni - det funkade och det gick mycket fortare för matte att sätta upp tofsen! Märkligt eller hur?

Ser ni mina ögonfransar? Ena sidan pekar neråt och den andra uppåt, hihi!

Fick en godisbit efteråt för att jag varit så duktig och då kom jag på att jag nog även var hungrig och att matte fixat ett stekt ägg till mig så det slank ner med torrfoder men det blev några fasligt små bitar av det där ägget så att sortera ut det mot torrfodret var inte lätt så jag gav upp och åt allt.

Av Aamor & Tina - 18 november 2014 18:27

Igår orkade vi inte blogga, vi myste och busade nästan hela kvällen istället och det var mysigt.

Det är så mörkt och grått ute och det känns som om dagen aldrig kommer, lite sol hade gjort susen.
Jag har haft en bra dag hos syrran men jag fick vänta på matte i även en timme. Jag gick ut och satte mig vid dörren 15.30 och så kom hon först 16.50 Okej hon sa att hon skulle jobba länge idag men det hade jag glömt i all hast.

Vi tog det lugnt när vi gick hem och jag ville bara sitta ute en liten stund för jag hade annat som var viktigare inne att göra. Matte trodde jag kanske var hungrig men hallå hur ofta är jag det! Jag var istället väldigt sugen på att sova lite för jag blev trött på att sitta och titta efter matte!
Maten kanske jag äter senare, åt lite senare igår också så det är lugnt.

Jag har sovit hela natten till idag men natten till måndagen behöver vi ju inte nämna nått om, hihi! Matte sov dåligt den natten i alla fall och inte allt var mitt fel.

Gammal bild men just nu ligger jag i denna sängen.

Av Aamor & Tina - 16 november 2014 17:01

Även i natt har vi sovit gott men jag fick säga till matte att släcka och sova istället för att ligga och läsa halva natten. Boken finns ju kvar även på morgonen.

Vaknade vid 8 och sa till matte att det var dags att gå upp och hon trodde att jag behövde gå ut men när hon kommit upp la jag mig igen, hihi!
Det lönade sig inte för matte sa att hade jag nu sagt till henne att gå upp så kunde vi lika gärna gå ut.
Var ingen behaglig upplevelse precis för det blåser otroligt mycket, hela peruken flyget hit och dit, tur jag är ankrad i matte, hihi!
Blev bara en kort runda för ingen av oss var intresserade att bli helt förblåsta, hihi!

Tagit det lugnt nästan hela dagen, matte har läst ut sin bok och börjat på en ny och själv har jag provat mina olika sovplatser.
Matte lagade köttfärssås och spagetti till lunch men jag ville inte smaka.
Sa till matte istället att vi skulle gå en runda när hon ätit klart och jag hade hoppats på att det hade slutat blåsa.
Där hade jag helt fel för det blåste ännu mer och jag valde den kortare rundan denna gång också, matte försökte övertala mig till en längre men den kunde hon gå själv om hon nu ville det för jag satte mig ner och tvärvägrade, jag fick som jag ville - yeah!
Åt min mat när vi kom in och nu har jag och matte lekt lite med en av mina pipleksaker.

Tuggar här på mitt efter-maten-godis, ett ben med torkad kyckling runt. Hade inte ens tid att titta på matte när hon ville det, hihi!

Av Aamor & Tina - 15 november 2014 18:34

Matte stängde inte in oss i sovrummet men hon stängde in till TV-rummet så att jag inte skulle gå in där och härja under natten.
Jag slapp till och med strumpan hon hotat med för jag slickade inte på min tass så jag fick massor av beröm och gos och det är mycket roligare än att hon säger till mig hela tiden.
Jag har sovit hela natten och inte stört matte en enda gång fast hon vaknade till vid 04 och då ville jag trösta henne lite så jag nosade och slickade lite på hennes hand och sen somnade vi igen.
Blev en riktigt lång sovmorgon för vi gick inte upp förrän 9.30, matte behövde nog ta igen lite sömn, hihi!

Efter att matte sen fixat till sig och ätit gick vi ut. Upp mot idrottshallen var nödvändigt för det är ju helg, hihi!
Hade turen att träffa på Emil, en av vår tvåbente kompis. Jag och syrran har känt honom sen vi var små och nu går han i 5:an. Han skulle in och titta på handboll men var för tidig så han satte sig hos oss och kelade och pussade på mig. När vi sen gick vidare hade han följe med oss hela vägen och sen lämnade vi av honom vid hallen igen.

Hemma igen satte vi oss ner och slappade en stund, jag lite längre än matte för helt plötsligt skulle hon köra igån både tvättmaskinen och diskmaskinen men hon satte sig igen med sin bok.
På eftermiddagen när matte lagade mat till sig var jag inte ett dugg intresserad utan sov istället i soffan. Hon stekte en skinkschnitzel, en sån där riktig som hon köpte hos kötthandlaren och till det blev det brysselkål och spetsig blomkål och ja hon har fått dille på olika sorters kål just nu och en egengjord kall sås till det. Hon frågade om hon skulle spara lite kött till mig men jag ville inte ha nått.

Just nu har vi precis varit ute på en ganska lång runda, vi genade på ett ställe över en gräsmatta och jag rusade igenom massor av löv, prasslade så härligt och vi hade sen lagom långt hem så de hann falla av de som fastnat, hihi!
Åt maten när vi kom in och idag ville jag ha torrfoder med 1,5 tsk smält smör över - mums!
Vi ska ta det lugnt nu ett tag, jag lör nog snart sova en stund och matte ska ta en kopp kaffe och läsa lite till hon ska se "så mycket bättre".

Gammal bild på mig i vår säng, jag har bäddat och gjort det bekvämt för matte och ligger och kallar på henne, brukar göra det på kvällarna.

Av Aamor & Tina - 14 november 2014 19:04

Herre jisses så arg matte blev klockan 04 i morse/natt! Inte mitt fel att hon hörde mig när jag snackade lite lågt och försiktigt och sen att hon såg att jag slickat min tass så det blivit en blodblåsa där.
Hon for in i garderoben och plockade fram tratten och vips så satt den runt min hals men inte så länge kan jag säga för jag snackade rätt så mycket högre då. Då blev hon arg igen, inte för jag tror det hade gått över men hon motade in mig i sovrummet och stängde dörren om oss och efter ett tag hörde jag inte henne längre för jag somnade.
Nu säger matte att mitt nattrumlande måste ta slut så i natt ska vi sova med dörren stängd och ingen av oss gillar stängda dörrar, vi får väl se.

Har bara tvättat tassen lite hos syrran men då sa de till mig så jag slutade. Tagit det lugnt där idag och kelat en hel del med matteföräldrarna.
Det har känts som natt hela dagen för det har aldrig blivit ljust utan det har varit halvmörkt och grått hela dagen, så trist!

Matte hade två ärenden innan hon hämtade mig men det gick rätt fort.
Var lite avvaktande först när hon kom men när matte inte var arg längre på mig fick hon en blöt puss, flera stycken faktiskt.
Fick åka bil hem. Ville vara ute en stund men matte sa att vi var först tvungna att gå in med sakerna och att vi sen skulle gå en runda och det var jag med på.
Vi gick och kastade sopor och sen fortsatte vi runt områdets ytterkanter och som avslutning satte vi oss ute och jag kollade efter katter och matte lyssnade på en bok. Såg bara Chandi som kom gående men hon hälsar ytterst sällan på mig men det är kul att bara se en katt.
Hamnade på trimbordet när vi kom in för troligen har syrran använt min tofs som koppel, hihi! Den hände långt till sidan och det kändes inte riktigt skönt.

Vi har ätit kvällsmat. Matte stekte färskt fläsk och kokte broccoli och brysselkål till det. Själv fick jag torrfoder med små bitar av stekt fläsk blandat i - mums kan jag säga!
Ska vila lite nu innan vi går ut en sista gång i kväll.

Ingen ny bild men matte sa att jag såg ut så när hon skar upp mina fläskbitar, hihi!

Av Aamor & Tina - 13 november 2014 18:07

Var väldigt trött i morse men det kanske har sina orsaker, hihi! Matte var inte heller speciellt pigg och hon sa att det var mitt fel men nu vill jag inte prata mer om det.

Det har varit grått och trist väder hela dagen men det blev roligare när vi fick gäster hos matteföräldrarna. Några vänner kom på besök och de älskar hundar och vi gillar dom skarpt.
Vi hälsade dom hjärtligt välkomna och visade in dom och sen passade vi alla fyra så de inte skulle ge sig iväg, hihi!
Det åts och snackades i massor så vi blev helt utmattande och somnade, hihi!

Matte kom direkt efter jobbet och hon fick också smaka av det som de bjöd på och sen gick vi hem. Vi tog det så lugnt och sen satt vi ute en stund och kollade efter katterna men de var nog inne hos sig.
Valde att gå in efter en stund och när matte frågade om jag var hungrig hoppade jag upp i soffan och somnade med en gång.
Äter nog lite senare, kanske.

Vi kommer nog att koja lite tidigare idag för matte är redan trött och klockan är inte så mycket.

Ingen nytagen bild men denna plats är så mjuk och go att sova på.

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards