Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under mars 2010

Av Aamor & Tina - 10 mars 2010 17:52

I morse när jag gick iväg så var både Misen och Peggy ute och sprang men ingen av dom hade tid att kela med mig!

Enligt matte hade inte jag heller tid att stanna där men vi tittade på dom ett tag när de lekte.

Affi satt som vanligt och väntade på mig och var bussugen så direkt på morgonen, själv vill jag gärna ta det lite lugnare.

Vi har suttit och legat mycket i fönsterkarmen idag, vi skiftas om för ibland vill vi kela lite med människorna.

  

Inget nytt kort men samma stuk!


När matte kom så tog hon inte av sig utan både Affi och jag fick vårt koppel på och så gick vi ut i garaget.

Yeah, en roadtrip! Det ska bli kul. Vi skulle bara vänta på mattefar.

Först var vi uppe och tankade bilen för min matte ska låna den i helgen när hon och tre kolleger ska köra till Ullared, vår bil är för liten.

Hade tänkt köra den i tvätten men kön var för lång.

Sen bar det ner till stan igen och matte stannade så vi kunde gå av och jag trodde vi skulle till Morrhoppan men vi gick åt andra hållet men ändå så hamnade vi på Morrhoppan!!!! Matte sa att de flyttat affären sen jag var där sist, jaha!

Vi fick våra klor klippta för det var ett tag sen nu men de var faktiskt inte så långa ändå.

Mattefar skulle in på apoteket för min matte har nog smittat dom med lite bassilusker!

Sen åkte vi hem, åh vad det är kul att åka bil och titta på alla människor och djur när man sitter kvar i bilen men matte!


Nu tror matte att jag ska äta min kvällsmat men jag får se om jag känner för det sen.

Av Aamor & Tina - 9 mars 2010 20:52

När matte hade friserat mig så gick vi ut. Matte passade på att kasta lite sopor samtidigt.

Vi kom ut på cykelbanan som går parallellt med vägen mellan de två bostadsområden här,  på andra sidan vägen inne på andra området kom en kvinna med en stor hund och när den hunden fick syn på oss så gav den upp ett skall och gjorde en tjurrusning så kvinnan kanade med en bra bit innan hon fick stopp på hunden. Kvinnan skriker "lägg nu av, vad f*n håller du på med?" till sin hund.

Jag och matte går vidare men kvinnan har svårt att hålla sin hund.

Både jag och matte tyckte att det var obehagligt så vi skyndade vidare men var nästan beredda på att hunden skulle komma farande men det gjorde den inte.

Den hoppas jag att vi aldrig möter.


Lite längre bort på rundan höde jag ett konstigt ljud och stannade, matte sa att det var bebis som grät i en lägenhet. Då klättrade jag upp i en snöhög för att höra bättre och kanske se bebisen, men jag såg ingen och jag som älskar barn.


Hemma igen på vårt område mötte vi katten Peggy, det var längesen hon ville kela med oss men nu ikväll var hon jättekelig. Det var så mysigt för hon la sig på rygg och jag fick lukta på hennes mage och sen strök hon sig mot mig flera gånger.

   

Bilden är från i somras.


Natti Natt.... 

Av Aamor & Tina - 9 mars 2010 17:58

Måste börja med att berätta att matte hostade knappast något i går när vi gick och la oss, lite hostande i natt men inget mot vad hon gjort de andra nätterna.

Skönt för henne och mig att få sova mer.

Hoppas det blir likadant i kväll/natt.


Det har varit ganska så lugnt hos Affi idag, visst vi busade till klockan 10.30 men sen har vi mest slappat.

Jag försökte följa med mattefar ner i källaren men så hittade jag ett tuggben på tredje trappsteget så jag tog den och vände upp till Affi igen för att vsa vad jag hittat.


Matte var lite sen för hon hade varit och handlat och sen varit hemma och lämnat det men när hon kom blev jag så glad men hittade inget jag kunde ge till henne så Affi hann före upp i hennes famn. Gjorde inget!


Tror att matte snart ska fixa till min frilla för vi hann inte med det i morse eller rättare sagt hon fixade mig i går kväll så det behövdes inte i morse.

Av Aamor & Tina - 8 mars 2010 18:00

Idag har jag jobbat, slitigt och hårt har det minsann varit!

Började dagen med en bit obligatorisk gottebit när jag kom till Affi, var inne och gav mattemor en morgonpuss och sen körde jag hennes rullator.

Det sista var kanske inte så populärt för hon hade svårt att nå den när hon skulle upp! Men det är kul att köra sån tycker jag men matte som gjorde det för snart 8 år sen tyckte inte om det. Hon fick lånat en sån innan hon blev opererad för sitt diskbråck för att överhuvudtaget kunna ta sig ur sängen.

Blev en liten omväg.....


Sen har jag busat med syrran, varit ute, busat mer.

Matteföräldrarna fick dubbelt besök och då måste man ju hälsa och vara med för nu kom både mattes moster och mattes faster och farbror dit och vi är ju så glada i dom.


När sen klockan blev 15.20 gich jag till ytterdörren för att invänta mattes hemkomst men hon jobbade länge idag och jom inte förrän ca 16.15

Förstår ni vilken tuff dag jag haft?

Jag har haft det superbra faktiskt fast matte inte varit hos mig.


I morse var jag ganska så trött för matte hostade nog i 2 timmar innan hon somnade och sen lite då och då under natten.

Hoppas det blir bättre i kväll/natt.


Vildsvinskalopps var jättegott, lite annat än kalopps på nöt men helt annat än en fläskköttsgryta.

  


Av Aamor & Tina - 7 mars 2010 15:48

Jag var och lekte med Affi medan matte var hos sin veteriär (kanske det inte heter för mattar men...), vi busade och lekte och Affi verkligen älskar "korvarna" hon fick i present. Mattemor berättade att hon låg och snuttade på näsorna i gårkväll och somnade till sist!

Matte hade fått en tid klockan 13.15 och var klar igen 13.12(?!?), lite folk så hon kom in tidigare.

Hon var mest rädd att det var lunginflammation men det var ett virus hon har som ska gå över av sig själv, det envisa möget (mattes ord).

Hon har trott att där var skit i rören så hon har tagit slemlösande men vetten sa att ska hon ta nått så ska hon ta hostdämpande. Inte konstigt att hon hostat som en galning då! Se om det blir bättre nu.

Jobba ska hon ju göra i morgon.


Matteföräldrarna bjöd på mat, vildsvinskalopps, mums fillibabba! Jag åt jättemycket, mer än matte faktiskt. Affi ville lukta flera gånger men ville inte ta köttet så till sist hög min matte henne i örat och tog bort hennes mustach som hängde framför munnen och sen åt hon också.

Vildsvin är så gott ibland, vissa gånger har jag inte velat ha men idag var det gott.


Nu ska vi koppla av lite och njuta av den sista lediga dagen denna veckan.

Av Aamor & Tina - 7 mars 2010 09:45

Jag snackade med Misen igår när jag var ute på min sista runda. Han kelade med mig men så kom där en annan människa gående och då blev han rädd och stack.

Vi la oss ganska så tidigt igår kväll och det var inte helt fel för vi var lika trötta båda två.


Idag känner jag mig gammal och trött och det beror inte på att jag blev 1,5 igår utan för matte håller eller väcker mig så ofta på nätterna. Hon hostar så och det låter så otäckt.

Hon har faktiskt tagit sig i kragen och ringt till den helgöppna jourcentralen och när hon stod som 1 i turordningen bröts samtalet, hon sa några väl valda ord! När hon ringde upp nästa   sekund var hon nummer 9 i kön så hon knappade in sitt nummer så vi får se när de ringer upp. Hopplöst säger hon!

Matte är ju inte den som tar sjukvårdskontakt i första taget, någon får nästan tvinga henne.


Jag har varit ute på min morgonrunda, strålande solsken och lite småkallt men ju skönt.

Jag mötte en liten kille (hund) och vi hälsade på varandra men han skällde rätt så mycket så jag drog mig bakåt, han var så grov i stämman för att vara så liten.

Nu ska jag vila medan matte väntat på att de ska ringa upp henne!


Av Aamor & Tina - 6 mars 2010 22:00

Jag har fått ett Grattis på 1,5 års dagen kort av Wille. Tack så mycket det är jättefint.

 

Gulligt eller hur! 

Av Aamor & Tina - 6 mars 2010 15:07

Affi blev glad när hon fick ett paket idag och vi kunde faktiskt leka ihop för vi drog i varsin ända på korvarna. Det var kul!


Jag, Affi, matte och mattefar gick en runda vid middagstid och när matte skulle slänga våra nr 2 påsar tog mattefar över mitt koppel och matte försvann helt bakom en snöhög! Hjälp, var blev hon av? Var ska hon nu?

Då dök hon skrattandes upp på andra sidan och jag drog en lättad suck, hon kom tillbaka! Och så klättrade jag på mattes ben för att hälsa henne välkommen tillbaka men se det fick jag inte göra, för Affi, hon fällde mig direkt till marken för att sen själv klättra på MIN matte!


Min syrra är tuff, hon sparkas - inte på mig men på andra hanhundar som vill lukta henne i baken. Hon gör en snabb vändning och kickar till dom under hakan med bakbenen, hihihi!

Dom fattar inte vad som händer för hon är så otroligt snabb!


Nu ska matte och jag vila oss lite!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards