Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under december 2011

Av Aamor & Tina - 17 december 2011 19:21

Det blev en riktigt lång morgonrunda, jätteskönt och vi hade jättekul när vi gick. Då och då så sprang vi en bit och vi gick på ett håll som jag inte gått innan med så många nya dofter, väldigt spännande.

Jag fick välja då och då var vi skulle gå och vi hamnade inne i ett villaområde och till sist visste jag inte var vi var, tur jag hade matte med då, hihi.

Det blev en liten vilostund när vi kom hem och efter det fick jag min tofs uppsatt och lite tovor utredda.

Matte fick för sig att mäta min svans, snacka om att vara knas! När jag lägger upp svansen på ryggen får jag slutet uppe på huvudet.

Måttet på min svans är 15,5 cm men sen kommer håret med och då är den hela 42 cm! Matte säger att jag har en jättefin svans.


Vi gick till syrran vid middagstid för  matte och mattemor skulle släktforska lite och jag upptäckte att mattemor hade nått på spisen som luktade jättegott men jag visste inte vad det var!

Då det äntligen var klart och mattemor började pilla på det satt Affi och jag nedanför och följde varje rörelse hon gjorde.

Vi fick smaka och ville ha mer och mer och mer, till och med Affi stod på bakbenen och bad om mer, otroligt!

Det var oxtunga hon kokte, hoppas vi får smaka mer en annan gång!


Har träffat 3 hundar idag, först ut var Nisse och vi blev lika glade bägge, nästa var Alice och henne kände jag nästan inte igen för hon var klippt men hennes tassviftade gick inte att ta fel på och nästa var en liten Chihuahua tjej.

Gillar att möta hundar jag får hälsa på.


Det har blåst rätt mycket men det har inte regnat, kanske lite stänk men mer behövs inte för det är blött överallt ändå!

Nu ska jag hålla lördagskväll!

 

Av Aamor & Tina - 16 december 2011 17:46

Kändes tungt att behöva stiga upp i morse och för att inte tala om när jag var tvungen att gå iväg, suck!

Blev lite piggare när jag hörde en katt-pingla från rabatten och ännu piggare när jag fick syn på en kelig Ollie. Blev bara en "runt om Aamor" strykning för sen hoppade han hem till sig själv, matte sa att han skulle nog sova.


Sov bara till 10 idag för då stack mattefar iväg på lite ärenden och vi underhöll mattemor, vi låg på bordet och gosade med henne men strax innan mattefar kom så ville vi ner för vi kände att han var på väg och ville hinna kolla kassarna innan de packades upp, hihi!

Jag passade på att äta upp syrrans mat när matte kom, ja det kan ju inte stå där och skräpa och sen så var jag hungrig.

Matte trodde inte att jag åt nått igår men jag hade ätit Affis mat då också för skålen var tom, hihi det fick mate reda på idag! Syrran blev inte utan om nån undrar.


Jag får nog rasta matte lite ikväll för hon har suttit på rumpan hela dagen, hon har varit på nått som heter dokumentationsutbildning, inte för att jag vet vad det är och jag behöver ju inte bry mig heller, hihi.

Fick åka bil hem för den skulle ställas in nu över helgen, efter det gick vi en liten kort runda så jag fick gjort både det ena och det andra så nu kan jag vila en stund.


Nu har jag och matte börjat nerräkningen till vi ska vara lediga, först ska vi njuta av helgen och sen jobbar vi bara 4 dagar nästa vecka, så härligt det ska bli, lediga till den 2/1.


Ha nu en trevlig helg alla!

Bilden är från när jag var på en SST utställning och smycket har jag fått av min uppfödare. Jag har även varit fotomodell med denna bilden på en hemsida som inte finns mer för tyvärr finns inte hon heller mer som hade Idas smycke.


Av Aamor & Tina - 15 december 2011 17:35

I morse tyckte jag att vi kunde ta bilen till syrran för det öste ner men matte skrattade åt mig och sa att bilen redan är hos syrran, där gör den för tusan ingen nytta för mig, knasigt!

Som tur var, trots mina protester som matte ignorerade totalt hade jag min regnrock på mig så ryggen och sidorna höll sig torra, alltid nått men bilen hade varit bättre!

När matte sen körde iväg till jobbet var det snöblandat som kom sa hon.


Lite kortare sovmorgon idag, bara till 11 för sen var vi ute och rastade mattefar, efteråt tiggde vi godis och sen somnade vi ett tag igen, inte mycket fart i oss egentligen om man tänker efter, hihi!

Lite bus har vi faktiskt gjort också.


Även idag hade matte varit och handlat, man kan undra om hon ska köpa hela stan eller!

Hon shoppade lite till matteföräldrarna i en affär hon nästan kör förbi ändå och sen hade hon hämtat kläder hon beställt, igen!

Regnade inte när vi gick hem, kryss i taket för det var ovanligt men nått annat kul hände när vi kom in i vår port!

På vår dörr hängde en kasse och jag var snabbt framme och undersökte, fattade direkt var den kom från för den luktade Ruffa och hennes matte, var från Snutte också men jag vet inte hur han luktar.

Fort in och jag lämnade inte matte ensam med kassen.

 

Gäller att kolla först och jag hittade nått som jag tog och stack iväg med men matte såg det och hämtade tillbaka, fis matte!

Det jag hittade var tydligen till henne!

Jättefina och de hade passat mig bättre än matte, eller hur?

Nu blev jag inte utan för jag fick också tossor men jag tog av dom, matte hann bara sätta på mig en och när hon tog på nästa drog jag av den första, hihi!

Har ni sett så söta dom är, 4 såna fina tomtetossor fick jag och även en blinkande lampa i hjärtform till halsbandet.

Sen fick matte en del böcker.

Vi tackar jättemycket för alltihopa, du är fantastisk på handarbete Eva!   


Nu tänker jag vila mig en stund för allt paketöppnande tar på krafterna, hihi!


Av Aamor & Tina - 14 december 2011 18:13

Det blev en riktigt lång sovmorgon för mig idag! Visst jag var uppe med matte och vi gick iväg till syrran men sen sov jag!

Det började med att matte sa att vi skulle gå ett annat håll i morse och då trodde jag att vi skulle gå till garaget men så var det inte tyvärr utan vi skulle bara gå ner om vägen för att gå en lite längre runda men när matte sa att vi skulle svänga höger satte jag mig ner och vägrade gå det hållet!

Istället ville jag gå rakt fram, ville hon gå långt så ska hon få gå långt, hihi eller rättare halvlångt.

När sen matte kört till jobbet så la jag mig och sov och sov, ända till klocka 13.00, det kallar jag en lagom sovmorgon, hihi!


Syrran och jag har fått vara i vår hage men syrran sprang in igen när mattefar gick så där låg jag ute själv, jag kallade och kallade på Affi men hon vägrade komma ut igen! Gick in sen för det började regna vid 13.30


Matte var och shoppade innan hon hämtade mig, mjölken var slut, hon är nog en kalv och sen var min Zilk-Eye på väg att ta slut så..... Matte brukar beställa på nätet men de var slut där så hon fick betala de dyrare i stan, 39:- dyrare och det blir ju en hel del när jag nu ska ha det varje dag!

Jag är nog dyrare i drift än vad hon själv är men vad då, hihi!


Jag försökte få matte att fatta att jag inte ville ha maten hon serverade men hon var iskall och sa att antingen åt jag eller så fick jag vara utan, var framme och nosade 5 gånger innan jag bestämde mig och då blev det att jag åt upp allt.

Efteråt fick jag mitt godis och då var jag nöjd så nu ska jag ta en kvällslur!

 


Av Aamor & Tina - 13 december 2011 18:05

Nu blev det inte som jag hade tänkt att måndagskvällen skulle bli för jag sov en stund men sen blev jag så attans sugen på allt möjligt!

Matte säger att jag höll på i 1,5 timme att tigga efter att jag fått det vanliga jag brukar få, hon ska alltid överdriva men jag tror inte att hon gör det i detta fallet så snacka om att jag är ihärdig när jag vill nått även om nu inte resultatet blev till min fördel!


Idag är det Lucia säger matte, jaha säger jag! Jag har inte sett nån och jag klarar mig utan det också, matte har däremot sett Luciatåg idag på jobbet, kul för henne ju!

När matte kom så stod mattefar i hallen och sa att vi skulle åka en sväng med bilen, helt okej tänkte jag bara matte följer med så.

Först körde vi till köttaffären och där handlade mattefar en hel del och mycket folk var där också så det tog en hel evighet innan han kom ut, kändes som det i alla fall!

Sen bar det iväg till min affär och där fick vi våra klor julefina och jag fick två nya tuggben, det ena tog jag direkt när jag kom in, hihi!

Som sista ärende skulle mattefar in i en affär och handla men istället stack matte in för hon behövde bröd och pålägg, det gillade jag inte, hade jag haft möjlighet att gripa med tassarna så hade jag hållt kvar henne men hon var snabbt ute igen och mattefar var kvar hos oss.

Allt detta tog ca 1 timme, snabbt jobbat va!


Vädret har varit trist och regnigt, synd om de som går Lucia ute och om alla oss hundar som måste ut, så klart det är synd om fler men det får räcka.

Hemma försökte jag sätta igång med mitt maratontiggeri men matte satte stopp för det direkt så jag gick och la mig istället, ibland är hon hopplös!

Gammal bild! 


Av Aamor & Tina - 12 december 2011 17:27

Det är måndag i dag om nu inte alla har lagt märke till det, hihi! Jag märkte det i alla fall när mattes klocka startade och sen när vi ska iväg så snabbt efter vaknandet, ca 1 timme efter.

Det bästa var att jag fick åka bil och vi tog en liten extra runda för att bilen skulle hinna bli varm, ännu bättre.


Syrran och jag har busat ute i vår hage och det var kul och bättre väder än vad det var nu när vi gick hem, det regnade och det var varken kul eller skönt!

Matte har fixat lite mat men jag tror jag ska vänta med att äta det för just nu vill jag vila en stund i hemmets lugna vrå.

Lugn och lugn, så gått det går nu när matte satt igång både diskmaskinen och tvättmaskinen fast de maskinerna kan vara rätt så sövande trots allt.


Jag kommer nog inte att göra många knop nu resten av kvällen, klart jag ska ut en gång till men annars ska vi nog snart inta soffan och stanna där, hihi!

Ha en bra måndags kväll!   

Av Aamor & Tina - 12 december 2011 17:23

Vi fick ett väldigt fint adventskort från Belissagardens kennel idag!

Två snyggingar på bilden, den vänstra är min kusin, mammas halvbror är pappa till henne och den högra min halvsyster för vi har samma pappa!

 

Tack så mycket!

Av Aamor & Tina - 11 december 2011 16:25

Vi sov ganska så länge i morse, okej matte vaknade vid 7 men hon slumrade till och från till 8.30 Vi var trötta igår så vi la oss redan strax efter 22, wow vilka lördagsfestare vi är, hihi!

Vid 9.30 gick vi ut för dagens första runda och det blev en som jag ville för när matte gick åt ett håll jag inte ville så satte jag mig ner och vägrade gå, ibland måste det bli så. Ha, ibland säger matte, ganska så ofta faktiskt men det är bara vad hon tycker!

Hemma så stannade vi ute en stund för även om det var lite blåsigt och kallt så blåste det inte som de senaste dagarna.

Några skator snodde saker från en balkong och tappade ner det i rabatten och när den skulle ta det igen kom en katt och skrämde den, ojojoj vad den tjattrade på katten, var kul att se!

Matte fick syn på en av mina kattvänner, han satt inne på sin egen balkong men matte kallade på honom och då kom han och hälsade på oss, det var Ollie och det gjorde hela min dag!


Var och busade lite med syrran för matteföräldrarna bjöd på våfflor och det tackar inte matte nä till men jag gjorde.

Där har vi jag tiggt gotter ganska mycket men de är rent för snåla, försökte med all kraft men då sa matte att vi skulle gå hem för jag var störig, jag sa ju bara högt vad jag ville ha!


Nu har vi varit hemma ett tag, jag har ätit, åt inget igår så idag smakade det och matte har kört några varv men den där dammsugaren - en söndag, ja jag säger det ingen respekt för vilodagen, hihi!

Jag har blivit omtofsad, klarade mig ifrån det igår men nu var det i behov av det.

 

Resultatet blev väl inte så pjokigt om jag själv får säga det, hihi! 


Måste också passa på att gratulera Bodil som blev Nordisk Veteran Vinnare 2011 igår i Stockholm, "mina tjejer" är snygga alltså, hihi! Grattis även till matte!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards