Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under juli 2013

Av Aamor & Tina - 12 juli 2013 17:53

Äntligen, äntligen är det SEMESTER här hos oss och som jag längtat efter detta!


Var trött i morse men när var jag inte det, matte däremot kände sig rätt pigg när hon väl kom upp.

Varit en varm och härlig dag hos oss och jag och syrran har mest varit ute hela dagen.

Grannen passade fortfarande dotterns hundar och vi gnabbades lite även idag men sen hände nått......

Syrran upptäckte att det gick att komma under staketet inne i häcken och in till dom men hon kom när mattefar kallade på henne men hon kunde inte gå tillbaka så han fick lyfta över henne, hihi!

Nu är vår hage extra förstärkt så att busfian inte kan krypa under för har hon väl upptäckt det så.....

Jag försökte inte ens gå in där......."hålet" var för litet, hihi!


Matte kom direkt efter jobbet och hämtade mig och det första jag hör är "nu är vi lediga Aamor" - kändes så gott!

Vi tog bilen hem och sen satt vi ute en stund och njöt i det vackra vädret men matte blev varm så hon ville gå in, själv låg jag i skuggan men hon satt mitt i solen.

Nu har matte utfört sin "rutin" inför ledigheten, hon bäddar rent, kör några rundor med dammsugaren och sen tar hon sig en lång skön dusch.

Idag blev madrassen vänd och dammsugad, trodde aldrig att sovrummet skulle bli som vanligt igen för vilken röra hon ställde till med, hihi!

Jag har vanrit uppe och godkänt bäddningen men matte tog inget kort så det får bli ett gammalt!

 


ANNONS
Av Aamor & Tina - 11 juli 2013 18:34

Strålande sol idag och det gillar vi och så blåser inte så mycket idag som det gjorde igår som tur är.

Varit en så skön dag hos syrran för vi har varit ute mest hela dagen.

Vi upptäckte inkräktare i matteföräldrarnas trädgård eller nästan inkträktare i alla fall, grannen passade sin dotters två hundar och det hade dom inte frågat oss om lov att göra, hihi!

Det blev som så att vi sprang på vår sida av häcken och sa till dom andra två att vara tysta, kan ju inte hålla på att skälla så när man är som gäst någonstans, hihi!

Matteföräldrana tyckte tydligen att vi sa till dom lite väl högt så när mattefar röt till oss slutade jag (hade själv tänkt sluta precis då, hihi) men syrran slog dövörat tilloch fortsatte, ingen hyfs alls på henne, hehe!

Fast när vi bägge tystnat, syrran rätt länge efter att jag tystnat så fortsatte de där "nästan inkträktarna" att bjäffsa!


Matte var och shoppade innan hon hämtade mig men det gick fort idag, hon längtade nog efter sin lille påg!

Handlelistan hon skulle haft med sig låg hemma och typiskt hade hon glömt vissa av sakerna så de får hon handla en annan gång.


Vi satt ute en lång stund och min kompis Trixies husse kom och snackade lite och så tog han kort på mig, matte hörde nått som klickade bak sin rygg och där stod han och tog kort, undrar om jag kommer i nån tidning eller nått, hihi!

Frisyren var ju inte precis den bästa, hihi!


Matte tyckte att jag skulle äta lite efter tofsomsättningen men jag la mig istället, hoppar nog över maten idag!

Tyckte mattes fot var bättre att ligga på!

 


Nu är det bara en ynka dag kvar innan semestern och den kommer nog att springa iväg, denna vecka har gått mycket fortare än förra!  


ANNONS
Av Aamor & Tina - 10 juli 2013 18:49

Idag såger vi GRATTIS till mina kära matteföräldrar som har bröllopsdag, många år har de varit gifta, hela 48 år!

Matte kom inte förrän några år senare (många säger hon själv men ja det kan hon ju tro, hihi)!


När jag kom till syrran idag skulle mattefar och hon precis gå ut och då ville jag inte gå med matte in för tänk om där inte var någon men till sist övertalade matte mig och mattemor var vaken så jag var uppe i sängen och pussade på henne!

Matte fick i uppdrag att köpa lite godsaker till kvällsmat och blommor så hon gav sig iväg tidigt för att hinna in på Willys innan jobbet. Hon skulle köpa räkor och liten annat tilltugg så slapp mattefar cykla iväg, har nämligen blåst en hel del idag.


Lugn dag hos syrran, inget kul väder att vara ute i så vi har mest sovit inne, jag och syrran alltså. Hon i fönsterkarmen och jag i  "min" säng.

Matte kom efter jobbet och efter blominköpet, det blev 10 stora rosalila rosor med grönt i, jättefina!

Sen åt de räkor och drack lite bubbelvin, matte frågade om jag kunde leda henne hem, hihi hon tåler nästan ingenting!


Nu är vi i alla fall hemma och jag har ätit mat, tänker sova lite och låta magen vila.

Matte ska nog se på Morden i Midsomer på play för den såg hon inte igår.


Nu är det 2 dagar kvar att jobba - jippie! Jag behöver ledigt, är så trött om morgnarna att matte nästan får tvinga iväg mig!

 

Gammal bild på "Trötter"!


Av Aamor & Tina - 9 juli 2013 17:39

   Blev lite frågande i morse när jag kom till syrran för där var ingen som mötte mig i dörren och mattefar satt inte på soffan, hann tänka "inte en dag till ensamma"!

Tittade på matte som satt sig ner och undrade men då sa hon "om du är tyst och lyssnar så hör du att här är nån" så det gjorde jag och hörde mattemor som sov och snarkade, hihi!

Blev glad och la mig ner och strax efter det kom mattefar och Affi hem.


Idag har det varit varmt, en rätt så hygglig värme för det har inte varit så klibbigt som det är ibland.

Vi har varit ute mest hela dagen, jag har kelat med mattefar när Affi släppt honom och jag har kollat mattemors öron och sen legat under hennes stol och passat henne.

Mattefar har klippt gräset idag så vi fick en ny form på vår hage, det är en massa kompost staket som han plockar ner vid klippningen. Vi kollade noga sen om han hade satt alla lika stadigt, hihi!

Har övertalat mattemor att dricka vatten från hennes vattenflaska och sen även hennes glas, hihi! Extra gott att dricka ur andras saker.


Matte kom lite senare än vanligt för hon körde sin kollega till verkstaden, hennes bil hade varit på service och sen var matte inne på Willys och handlade lite.

Hörde när bilen kom och vi stod vid grinden redo att dela ut pussar och gos.

När matte lastat av sig väskan och kassen slängde hon sig på golvet hos oss och sen blev det en massa av allt!

När jag sprang iväg för att hämta en leksak passade syrran på att ställa in sig hos matte med pussar och kel men det stoppade jag rätt snabbt eller försökte i alla fall men matte sa att hon hade plats för oss bägge i famnen men jag tyckte jag skulle vara närmst henne ändå!


Blev så trött när vi gick hem för där är inte mycket skugga men hemma la jag mig i skuggan och kollade katterna och några kom ut men det var för att deras matte kom ut men inga ville kela.

Har ätit min mat idag, hoppade över den igår, tog bara några munsbitar då men idag slank nästan allt ner.

Tofsen fick matte också sätta om för den stod åt alla håll, nån hade kliat sig i den - hmmmm undrar vem, hihi!


Nu är det 3 arbetsdagar kvar, det tar sig!

     

Bild från juni!

Av Aamor & Tina - 8 juli 2013 18:39

Nu börjar den sista arbetsveckan för oss och det känns så härligt!

Jag fick åka bil till syrran i morse och bara det är ju toppen. Vi kom iväg lite sent men det gick bra ändå för matte kom i tid till jobbet och det är ju viktigt.


Idag har Affi och jag varit ensamma i hela 4 timmar, matteföräldrarna skulle iväg på nått och vi fick inte följa med!

Det gick jättebra att vara själv men lite trist men det var tur vi hade varandra och som tur var var där inget larm som tjöt idag!

Lyckan var i alla fall stor när matteföräldrarna kom hem igen och de fick så många pussar av mig att jag nästan trodde de skulle ta slut, hihi!

På eftermiddagen kom mattefars syster på besök, hon hade varit uppe på skolan och lämnat igen lånade böcker, det stora biblioteket är stängt för renovering men det finns böcker att låna/lämna på skolan och givetvis kom hon och hälsade på oss när hon var så nära.

Hon berättade att hon blivit farmor förra veckan!


Matte jobbade länge idag och jag hörde när hon kom med sin bil, bromsarna piper och sen kan jag motorljudet på den så jag och syrran stod i grinden och väntade på henne.

Blev inga pussar på direkten, inte för att de tagit slut utan för att hon bar på ett fack ägg och hon vågade inte sätta ner det för hon trodde vi skulle göra äggröra av det då och det är nog en rätt så trolig gissning, hihi!

Massor av pussar blev det sen så det var tur de fanns kvar, hihi!

Matte skulle inte äta hos matteföräldrarna men när hon såg att de höll på att grilla korv och de frågade kunde hon inte tacka nej, matte äter bara korv som grillas och i stort sätt aldrig annars.


Vi gick sen hem och lite kattkel blev det för Ollie gick förbi och jag fick en stykning i alla fall men sen gick vi in.

Hamnade direkt på trimbordet för matte gillade inte min frilla och så behövde mina ögon tvättas av!

 

Okej att en del av mustaschen var i vägen om jag skulle äta men annars var det rätt okej frillan men den blev i alla fall fixad, ögonen tvättade och mustaschem också!

 

Mun och näsa fria och jag kan äta massor av godis igen, inte för det var nått problem innan heller, hihi!

Matte ville att jag skulle äta mat men jag tog bara lite på toppen, det godaste var där, hihi men snåljåpen tyckte inte att det var tillräckligt så nått efter-maten-godis fick jag inte!

Jag gick och la mig i stället och tänker sätta in godisstöten när hon ska göra nått annat, hihi!


Nu är det 4 arbetsdagar kvar!!!!

Av Aamor & Tina - 7 juli 2013 19:17

Sovmorgon länge idag, hihi okej matte vaknade 7, 8 och sen 9.30 och då gick vi upp men matte säger att det är inte bra att ligga så länge för hon får ont i rygg och nacke men det var skönt ändå.

Vädret har varit strålande med sol från en blå himmel och vi har suttit ute mycket.

Någon lång runda har det inte blivit för det är det för varmt för men jag gör ändå det jag ska och kattspaning bränner också kalorier, hihi särskilt när jag följer med dom en bit i faslig fart, hihi!


Ett tag satt vi på gräsmattan under ett träd, där var skugga och njöt och både Ollie och Bebbe hälsade på oss, Bebbe bara på matte och på långt avstånd men ändå.

Mattemor ringde för de behövde hjälp med nått tekniskt och matte lovade att vi skulle titta bort till dom lite senare.

Matte frågade mig om vi skulle ta en tur med bilen och jag rester mig direkt från gräset och var beredd att rusa till garaget men matte var tvungen att hämta nycklen först så jag vände snabbt och sprang in, hihi!

Matteföräldrarna skrattade åt oss att vi kom med bil men det är ju varmt och vem orkar gå då även om det inte är så långt och cykla kunde vi inte för den står ju i matteföräldrarnas garage.

Syrran blev i alla fall glad när hon såg oss och hon ville busa med min matte direkt och eftersom det låter hemskt när de busar var jag tvungen att gå mellan så inte matte skadade sig, hihi!

När vi sen körde hem tog matte en lite längre tur med bilen så jag blev nöjd.


Hemma träffade jag på en katt som bor med en av min lilla tvåbenta kompis, vi vet inte vad han heter men kelen är han och han kom direkt fram till mig och strök sig utmed hela mig - lycka!

Vi har stött på honom några gånger men inte så ofta som jag träffar "mina" katter.

 


Vi satt ute en stund på bänken för matte försökte tjuvlyssna på en granne, fy matte, hihi. Det är en äldre dam som inte gillar katterna överhuvudtaget och hon påstår att de pinkar i hennes blommor och vi har inte sett det en enda gång men visst det kan de göra det ändå och så var en från styrelsen inne hos henne och matte hörde bara "också katterna" men sen hörde hon inte mer.

Hoppas mina katter inte får bekymmer.


Jag har ätit mat nu och är väldigt mätt och nöjd, matte med för igår tyckte hon att jag var tramsig, hihi!

Jag ville ha mat då i ungefär vanlig tid men när matte blandat ihopa det la jag mig istället och först 22.30 ville jag ha men godis men tyvärr var matte stenhård men maten hon blandat ville jag inte ha så hon prova med ny blandning och den passade "kungen" (mattes ord)! Vem vill ha gammal varm mat, örk!


I morgon går vi in på sista arbetsvecka innan semestern och det ska bli såååååå skönt!

Av Aamor & Tina - 6 juli 2013 16:54

Så skönt att vi slapp vakna till klockradion i morse, vi sov till 8 utan att matte vaknade vid 6 tiden som hon brukar.

Matte tittade ut och det såg ut att vara rätt soligt ute och när vi kom ut stämde det bra även om den del moln syntes så var de inte gråa som dagarna innan.


Det blev en morgonrunda med problem, hihi inte för mig men matte suckade ett antal gånger, hihi!

Det var så att Peggy mötte oss så fort vi kom utanför porten och efter en kort hälsning gick vi vidare och hon gick åt andra hållet. Jag var nödig och pinkade när vi kom runt hörnan utanför området och när jag var klar hör jag ett mjau och då kommer Peggy springandes efter oss och den lite längre rundan matte hade tänkt vi skulle göra blev inget av!

Inte lätt att få med mig när benen är borta, hihi!

 

Kolla, inga ben och då kan jag ju inte gå, hihi!

Matte försökte dra lite i mig men jag bara snurrade runt men inga ben kom fram!

Vi gick hemåt igen och eftersom Peggy följde med satte vi oss på stenen en stund innan vi gick in så matte fick lite mat i magen.


Matte drog fram dammsugaren och började störa sig och jag gjorde vad jag kunde för att stoppa henne, hihi, jag satte mig på sladden och sprang ivägen men insåg till slut att det inte var lönt så jag la mig i rummet som hon hade dammsugat klart!

Hon fick även syn på vinterjackorna som inte självmant vandrat in i garderoben så de blev tvättade och ska sen ska de in och inte komma fram på längeeeeeee än!


Vi tog en långrunda vid 12.30 och efteråt satte vi oss i gräset för det var bara där det fanns skugga, när matte sen sa att vi skulle gå in var mina ben borta igen, hihi men matte fick fram dom genom att lyfta upp mig och då föll de ut, hihi!

Matte har lyssnat på bok och jag har vilat mig, blev rätt trött efter en lång och varm runda.

Ändå stör hon mig då och då med att inte kunna sitta still så jag måste kolla henne eller så kallar hon på mig och tar kort när jag tittar upp - inte snällt!

 

Hopplösa matte, hihi!


Ha en undrebar lördagskväll alla goa vänner!


Av Aamor & Tina - 5 juli 2013 18:13

I går kväll när jag skulle ut på en snabb runda innan tidig sänggång var matten till mina katter ute och katterna också så det blev ingen snabb runda precis för jag kollade katter och mattarna snackade, inte mig emot men det kändes i morse så det är tur det är fredag.


När matte sa i morse att vi skulle gå iväg rullade jag runt i min säng och ville hellre att vi skulle kela lite och som tur var kunde inte matte motstå mig så det blev en liten kelstund.

Matte sa sen att det var fredag och sista jobbedagen denna vecka, verkligen på tiden tycker jag, hihi!

Inte en enda person, djur eller annat såg jag när vi gick till syrran - lite trist för jag vill också vara hemma och mysa.


Varit en bra dag hos syrran, vi har nog mest sovit men rastat mattefar lite.

Matte kom direkt efter jobbet och hämtade mig och efter lite snack så körde vi bil hem, härliga fredag!

Solen sken så vi satt ute en stund, såg några katter så jag var nöjd.

Matte snackade lite med vägg-i-vägg grannen, hon har varit utomlands i 2 veckor så vi har inte sett henne på ett tag, hon var så brun och fin.


Inne ville jag ha mat men när jag fått den ångrade jag mig och la mig för att sova istället.

Inte ens mattes mat var god för hon tog bara en macka, hade ätit mat innan i dag.

Matte sa att hon hade tänkt dra fram den hemska dammsugaren men väntar nog tills i morgon men en maskin tvätt har hon startat i alla fall så lite nytta gör hon, hihi!


Nu är det ju helg men sen är det bara 5 arbetsdagar kvar!

 

Bild från 2010!


Trevlig helg!


Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se