Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under december 2013

Av Aamor & Tina - 11 december 2013 18:37

   I gårkväll på sista rundan kom Åsa gående, en Berner Sennen som ibland vill hälsa på mig men jag satt och gjorde en 2:a precis då men hon var så snäll och väntade och sen hälsade vi!

Vissa gånger vill hon inte hälsa alls och då säger hennes matte och husse att hon är lite rädd för småhundar, hihi jag som är så STOR behöver hon väl inte vara rädd för!


Trött så in i norden när mattes klocka startade i morse, jag ville verkligen inte gå ur sängen så jag låg kvar där när matte gick upp men när hon gick in i duschen kom jag in och la mig vid tvättmaskinen.

Så fort matte öppnar duschdörrarna och stiger ut springer jag in i soffan och lägger mig där istället och blir där tills matte tar på sig skorna.


Dagen har varit mörk, grå och disig med sånt där finfint regn som man knappt märker av förrän man är jätteblöt så nån lång runda har vi inte valt att göra med mattefar.

Har mest spenderat dagen på rygg i en av sängarna i köket och tittat på lite när matteföräldrarna gjorde köttbullar.


Fick vänta jättelänge på matte som tydligen jobbade länge idag också fast hon glömt säga det till mig - dålig stil!

Där satt jag vid ytterdörren och väntade och längtade efter henne i över 1 timme.

Så fort hon kom in och fått en puss så visade jag och Affi henne var den torkade kycklingfilén fanns så hon kunde klippa bitar till oss, hihi!

Det duger inte att hon bara ger oss den utan vi ska ta den från hennes mun - nädå vi har inte speciella rutiner, hihi!


Var inte ens kul att sitta ute så vi gick in istället och innan jag fick mat borstade matte mig och satte upp tofsen som kommit lite på sne - ups!

Efter maten blev jag avslöjad påstår matte men jag hävdar bara att jag skulle rätta till min sovplats i soffan som kommit lite på kass, hihi!

 

Försöker ju stoppa ner den mellan dynorna så den inte ska halka ner!   

Inte alls nått försök att få ner den på golvet och absolut ingen avtorkning av nosen!   


Av Aamor & Tina - 10 december 2013 18:21

Jag ville åka bil i morse men matte sa att den redan stod hos matteföräldrarna så det gick inte - trist!

Istället passade jag på att protestera med att gå långsamt och titta länge på allt som fanns att titta på men matte blev inte irriterad för tydligen var vi ute i god tid - typiskt, hihi!


Dagen hos syrran har varit väldigt lugn för vi har mest legat och vilat på olika ställen, det är skönt.

Givetvis har vi rastat mattefar för det är ett måste för oss i alla fall, hihi!

Matte hämtade mattefar när hon slutat jobba, jag såg inte henne men jag misstänkte det i alla fall för mattefar gick ut vid den tiden matte brukar komma.

Efter en ca 30 minuter hör jag att dörren öppnas och står redo för att välkomna matte men det var bara mattefar som kom, jag gick till och med ut på trappan och tittade men där var ingen matte.

Kom på att hon kanske hade smitit förbi så snabbt att jag missat henne så jag sprang in i TV-rummet men hon var inte där heller.

Då hör jag hennes röst "var är min lille påg" och jag sprang tillbaka till ytterdörren och där var hon - lycka!

Jag blev lurad av henne för hon gömde sig bakom ytterdörren och det är inte första gången så jag borde ha lärt mig nu men icke!


Hemma satte matte igång med att klödda med mobilen för det var nått med att minnet var fullt på nån lagrings-tjohejsan och då hade hon inte tid att ge mig godis utan jag fick bara mat så jag blev lite sur och hoppade upp i soffan och la mig istället för har hon inte tid att ge mig godis har jag inte tid att äta - ha där fick hon!

Hon fick rätt på mobilen och ville ge mig nått gott sen men jag ville inte ha då.

Nu ska vi göra..... ja, ingenting mer idag annat än att titta in hos vänner!

 

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 9 december 2013 19:06

Matte skulle aldrig har somnat i går på eftermiddagen för hon kunde inte somna igår kväll, jo hon slumrade till men vanade direkt igen och sista gången hon tittade på klockan var den 02.25, så ni kan ju gissa hur trött jag är idag - matte får skylla sig själv!


Då var det måndag igen och jag måste bara säga att veckorna bara springer förbi, snart jul och nyår och jag får ha matte hemma. Jag tycker det ska bli skönt och det gör matte också men samtidigt trivs matte så bra på sina jobb att hon inte längtar lika mycket som innan - även om hon trivdes på det andra också men detta ärnästan helt annat säger hon men jag kan inte uttala mig för jag har inte fått hälsa på, jo det ena stället har jag faktiskt besökt förr.


Dagen hos syrran har mest spenderats uppe på bordet eller i en av sängarna. Skönt efter mattes hopplösa vändande i sängen igår.

Fick vänta länge på matte för först jobbade hon länge och sen skulle hon in på Ö&B och handla fågelmat till matteföräldrarnas fågelrestaurang. Det blev 18 kg solrosför, hink med talgbollar och tre kg jordnötter så nu klarar de sig nog ett tag.

Blev överlycklig när matte kom och hon fick en smällpuss direkt innan jag hämtade en pipleksak till henne.

Efter lite snack med matteföräldrarna gick vi hem och jag hade turen att se både Simba och Chandi och de kom nästan fram och hälsade.


Jag har fått mat i magen och sen fick jag en ny tofs och som avslutning fick jag lite laktosfri mjölk av matte och droppade ner en stor del av golvet, hihi!

Nu ska vi hålla måndagskväll och göra inget nyttigt mer än att slappa, hihi!

 

2 år gammal bild.


Av Aamor & Tina - 8 december 2013 17:39

Det snöade när vi gick morgonrundan och det var ca -3 grader. Som kallast i natt har det varit -10, tur vi var inne då, hihi!
Satt ute en stund och njöt för solen lyste lite och jag ville kolla efter katterna men alla var nog inne.
Efter en stund kom Arktis ut och han blev så glad när han såg oss att han bara fot runt.
Efter en stund fick jag säga till honom att uppföra sig för att hålla på att stirra runt och skälla mig i ansiktet tillåter jag inte.
Han kastade sig direkt på marken och kröp fram till mig, jag hade nöjt mig med att han hade hållit sig lugn!
Matte säger att det ser kul ut när jag säger till honom med tanke på att jag nu når upp till hans lår bara - äh, jag är ändå störst!
Började efter en stund att frysa så vi gick in och matte la en filt över mig i soffan.

Låg nog under filten i 1,5 timme, där var så varmt och gott.

Nästa gång jag ville ut var jag sugen på lite snöbus men snacka om att jag blev paff för det regnade och det stod vatten överallt och snön höll på att försvinna.
Blev bara en kort runda och sen lite mys under filten igen.
Denna gången delade jag och matte på den och vi somnade bägge två, hihi!

Varit en lugn dag och vi har inte gjort så mycket mer än slappat men det är skönt det också.
Måste ju samla kraft inför arbetsveckan.

OJ!

Av Aamor & Tina - 7 december 2013 15:54

Det blev en lång sovmorgon, ända till 9 fast matte var uppe en sväng vid 06 men som tur var la hon sig igen.

När matte sen vaknade var det för hon hörde ett ljud som malde på hela tiden och hon tyckte det lät som en traktor men det kunde det ju inte vara inne på området!

Matte rullade upp persiennerna och sa OJ men inget mer så jag visst inte vad hon menade!

Vi gick ut och matte tog ett kort på mig när jag tittade ut genom porten och såg vad hon sett innan och OJ kan man ju säga men jag kan nog lägga till ett ord till JIPPIE!

 

Skynda dig att öppna matte!

Kollade väldigt noga så det var det jag trodde det var - det var det!

Pinkade direkt men det var inte mycket lönt för den där traktorn matte hörde innan tog bort det direkt!

 

Jippie!

Sen blev det till att springa men tråkiga matte ville inte så jag fick vänta in henne några gånger, många gånger! 

Bestämde mig att vi skulle gå en långrunda och det blev det för matte hade tänkt att vi skulle leta efter hennes kompis katt som inte kommit till rätta än. Vi gick till motionsslingan för troligen hade ett tidningsbud sett honom där så vi tog ett varv och matte kallade på Tiger och jag tittade runt!

 

Tycke vi kunde göra en avstickare för han höll sig nog inte vid gångarna så vi gick tvärs över men vi såg inte honom!

Hemma fick jag duscha "underredet" för jag hade en massa snöbollar där, inte så stora men små och många!


Matte ställde sig i öket och började rulla köttbullar, hon köpte 2 kg skinkfärs igår och hon gjorde köttbullar på ca 1,5 kg, blev ca 50 stycken. Hon bjöd på mig men jag var inte sugen just då och nu kan jag glömma det sa hon för de ligger i frysen!

En maskin tvätt har matte också fixat till men nu får det vara nog med jobb för idag sa hon, ska bara äta sen, gjorde några biffar också som hon ska lägga på ett bröd med annat gott!

Vi har även legat i soffan och myst.


Varit ute på en runda till nu för en stund sen och matte var lika långsam denna gång, hihi! Satt ute en stund, matte på cykelstället för bänken var full med snö men det började snöa så vi såg nog ut som två snögubbar så vi gick in och jag passade på att äta min mat.


Fick en kommentar av Bobby, en Shih Tzu kille som är född i Trelleborg. Han brukar läsa min blogg, tror inte han har någon blogg men jag har faktiskt träffat honom men det var innan han flyttade hem där han nu bor.

Första gången jagade han och hans bröder mig och syrran när vi var på ett årsmöte  Svedala, han är 2 månader yngre än vad jag är.

Sen träffades vi på SST utställning i Höör 2009 när vi gick i samma valpklass 6-9 mån där jag blev 3:a och Bobby vann!

Jättekul att du hörde av dig!

Verkar nog som vi är rätt lika men vi är ändå unika, hihi! Vi är ju födda i Skåne bägge, hihi!

Hör gärna av dig igen!

Av Aamor & Tina - 6 december 2013 18:10

Fy tusan som den där typen "Sven" röt och gormade igår och idag! Han är seg så in i norden och vill inte släppa taget om oss.

Det skakade och knakade överallt och det var med nöd och näppe vi kunde gå ut igårkväll.

Jag tyckte i och för sig att vi kunde sitta på bänken en liten stund och när matte sa att vi skulle göra det så valde jag efter minder än 1 minut att gå in igen för skönt där ute var det rakt inte!


Vi har trots stormen sovit gott i natt och el har vi haft hela tiden, bara lite blinkande lampor igår.

I morse blev jag väldigt irriterad på "Sven" för jag sa i någerlunda godan ro och skötte min 2:a då där kom en vindby och lyfte hela bakdelen och flyttade den i sidled - matte skrattade men jag tyckte inte det var det minsta kul!

Gjorde snabbt vad jag skulle och sen gick vi till bilen.

Vi såg inga välta träd men nog kändes "Sven" värre än den andra stormen.

Kom knappt in genom matteföräldrarnas ytterdörr för vinden låg på så hårt - tvi vale!


Hyfsat lugn dag förutom då vi var ute och blev fönade i stormen för det gillade vi inte alls.

Sen har det snöat, stora korn kom det och de for runt runt och nu i kväll är det lite halt på vägarna sa matte.

Hos matteföräldrarna blåse en bit av staketet ner och en stor enbuske gick hädan, mattes moster miste en stor björk så nog har en del blåst ner.

Fick åka bil hem och idag bäddade jag inte med mitt fårskinn, hihi!

Har ätit min mat och fått en genomborstning och en ny tofs.

Matte har tänkt tvätta hela veckan men inte orkat men idag startade hon en maskin men det får hon själv sköta för jag ska njuta och hålla helg nu, hihi!


Hur "Sven" är nu? Ja han är fortfarande kvar men han har tappat lite av rösten och utblåset men det är ändå för mycket av den varan för att man frivilligt ska gå ut och vara ute för lång stund.

Trevlig helg på er alla goa vänner!

 

Bild från november!

Av Aamor & Tina - 5 december 2013 17:40

Jag har kunnat hoppa upp och ner i sängen i natt men i morse när vi skulle gå tvärvägrade jag. Matte fick bära mig en bit och så gick jag den sista biten men jag hade lite ont i tassen ändå.


Varit en bra dag hos syrran, vi har vilat en del och sen har vi busat lite.

Matte ringde vid middagstid för att höra hur det var med mig och då sladdrade mattemor att jag sprungit runt och busat så nu är det nog slut på "tycka synd om Aamor", hihi!


Matte hade några ärenden innan hon kunde hämta mig men jag satt beredd vid ytterdörren med en pipleksak framför mig som hon skulle få.

Det bästa förutom att matte hämtade mig var att jag fick åka bil hem och prova mitt nya fårskinn.

Måste säga att det var väldigt bädd-vänligt, matte klagade lite på att jag bäddade runt på det men det struntade jag i, hihi!

 

Jättefint ihopknölat, hihi!


Fy tusan vad det blåser hos oss idag, hos många fler men jag kom knappt in i lägenheten när vi gick från bilen för det var en faslig motvind.

Ska det vara så här blåsigt kan matte själv gå ut och kissa senare, hihi! Nä jag tror nog vi tar en riktig kortis och ut på första bästa gräsmatta.

Åt min mat när vi kom hem utan en massa som matte kallar det "konster" för jag var hungrig, åt ju inget igår!


Hoppas nu att alla mina vänner och andra inte blåser bort eller får en massa förstört i stormen.

Av Aamor & Tina - 4 december 2013 18:36

Regnade i morse när vi gick iväg och sen har det inte slutat på hela dagen, några korta uppehåll - trist!

Sen säger matte att det ska komma en storm igen och det vill jag inte alls vara med om, gillar inte de där typerna som blåser så hemskt mycket.


Matte hämtade mig sent idag för hon var hos tandläkaren och så ska hon dit igen för hon har bitit av en bit tand och så hade hon ett litet hål - synd om henne men det är mycket mer synd om mig!

När jag var ute och gick idag trampade jag på nått, troligen en liten sten som tryckte till under min tass så jag började halta.

Berättade för matte när hon kom hur synd det är om mig och så kröp jag upp i hennes famn för att få tröst.

Gick hyfsat att gå hem, även om jag inte haltade då så stannade jag några gånger och ville att matte skulle prata snällt med mig och det gjorde hon.

Satt ute en stund och tittade efter katterna men inga syntes. Grannen som bor över oss kom och han märkte att jag inte är lika glad som vanligt och undrade vad det var med mig.

Matte berättade då att det var väldigt synd om mig men samtidigt att jag inte tillhör den tuffa sorten! Hon kan själv prova på att trampa på en sten barfota så ska hon få se hur skönt det känns!

Matte är väldigt förstående trots allt och gosar massor med mig och hon har rätt för har jag ont någonstans så visar jag det tydligt.

Kom inte längre än in genom ytterdörren för jag la mig ner vid skorna och tänker inte gå längre på ett bra tag än och att äta kan matte bara glömma för det ska jag inte!

 

Ingen ny bild men jag ligger på samma ställe nu!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< December 2013 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards