Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under november 2013

Av Aamor & Tina - 17 november 2013 16:41

Blev minsann sovmorgon idag med, så härligt det är! Dock inte lika länge som igår men länge nog, hihi!

Jag har inte gjort speciellt mycket idag men matte har tvättat, hon säger att tvättunnan måste fylla på sig själv för den är alltid full, hihi!

Sen har hon fixat runt med lite kläder och kastat nått men bara två par byxor för sen blev det inte mer.

Helt plötsligt började det lukta lite konstigt i lägenheten och då jag kollade vad det var hittade jag matte i full gång med att smörja in håret i nått medel och sen lät hon det vara kvar.

Jag tyckte det luktade lite illa och tyckte att vi kunde gå ut men matte vägrade gå ut med det i huvudet så jag fick vänta. Nu är hon mörkare igen och de "ljusa" håren syns inte, hihi!


Blev en runda sen och precis när vi kom ut så kom även Arktis och hans matte ut så vi hade sällskap på rundan som blev hyfsat lång.

Vi skötte oss perfekt sa matte men jag gillade inte riktigt när Arktis ville gå före mig så jag pinnade på då, jag har jag längre koppel också så jag ledde nästa hela tiden, hihi!

Efteråt satte vi oss på bänken en stund och då började Arktis skälla men jag sa till honom att knipa igen och då kastade han sig på rygg - han vet vad jag tycker om skällandet!

Blev lite kallt efter en stund så vi gick in.

Matte har ätit men jag är inte hungrig än, kanske lite senare.

Tror jag snart ska ta mig en kelstund med matte bara hon kan sätta sig i soffan.

 

Från oktober i år.

ANNONS
Av Aamor & Tina - 16 november 2013 18:12

Trots att matte vaknade tidigt så blev den en lång sovmorgon för hon somnade om igen.

Vi gick en liten lagom morgonrunda och sen satt vi på bänken en stund så jag kunde spana efter katterna men inga syntes.

Inne igen åt matte frukost och jag gick och la mig igen för det är skönt att vila lite efter en promenad.

Sov så gott så jag vet knappt vad matte sysslade med men jag tror inte det var så mycket, hihi!


Efter nästa runda blev jag så blöt men det regnade inte, var så att matte tog mig och satte mig i mitt badkar så där fick jag för att jag sov gott och inte märkte mattes göranden!

Mysikgt med gos i mattes famn efter badet och det gick rätt fort på trimbordet så jag ska inte klaga över det.

Då jag var klar ville jag gå ut men matte sa nä för jag var inte helt torr så vi gick ut i köket och lagade mat istället.

Jag väntade med att äta min mat ifall mattes var godare men det var den inte så efter lite suckande och letande efter nått godare åt jag halva min portion.

Ville först äta direkt från fodertunnan men när jag "gömt" maten en stund tröttnade jag och tog en bit och sen fick det vara och matte sa att jag förstört min frilla och att jag bara luktade torrfoder i ansiktet - ja och!


Har lekt lite med min leksak jag fick igår och den är lika kul än, särskilt när godiset faller ut, hihi!

Ska snart få ut matte på en sväng men kanske ska jag vila en stund först samtidigt som jag tuggar på en gott ben!

 

Efter badet och innan jag "gömde" maten!

ANNONS
Av Aamor & Tina - 15 november 2013 18:08

Fredag i dag och det är väl en härlig känsla!


Trött i morse för trots mattes goda försök att lägga sig lite tidigare på kvällarna så blir det inte mer än just försök, visst hon lägger sig kanske i lagom tid, nästan men sen ska hon läsa och mixtra med en massa - suck! Tur det är fredag!


Syrran och jag har mest tagit det lugnt idag och det kan väl passa, det gör vi oftast nu för tiden för det är inte så mycket som får mig att dra igång, hihi!

Mycket kelande och mycket vilande och givetvis lite rastande av mattefar.


Matte hade varit och shoppat lite saker innan hon hämtade mig.

Hemma visade hon att hon köpt något till mig men jag visade mig rätt kall för det var ju inget gott eller ens ätbart!

Har ätit min mat, från skålen idag, hihi!

Därefter presenterade matte saken hon köpt lite mer noggrant och då blev den genast intressantare, hihi!


  Matte stoppade godis i hålet i mitten och sen fick jag jobba för att få ut det och där var även hål och godisutgång på andra sidan!

Efter ett tag så kallade matte mig bekväm!

Inte är jag bekväm men ni som ser filmen ser ju hur jag kämpade för att få ut nått godis och kanske blev jag lite trött när jag bar iväg med den till min säng, hihi! Jag skakade lite på den där och så trillade det sista ut!

 

Leksaken var riktigt rolig men jag blev fasligt trött!

Nu tänker jag sova en god stund för det tar på krafterna att vara så aktiv, hihi!


Av Aamor & Tina - 14 november 2013 18:50

Det blev lite jäktigt i morse för matte var lite sen tyckte hon, sängen var skön och duschen var likadan så vi fick gå snabbt till syrran och ändå var hon på jobbet 10 minuter innan hon började jobba!

Där fick jag skynda mig och fick inte tittat färdigt överallt och väntat in alla eventuella tvåbeningar som kanske hade kunnat komma!

Snart helg igen och då kan jag spana överallt i lugn och ro.


Som vanligt en bra dag hos syrran där vi mest har tagit det lugnt förutom när vi var ute och rastade mattefar, hihi!

Vi mötte en Amstaff och den fick sig en ordentlig utskällning, att mattefar var mindre glad över vad vi gjort brydde vi oss inte om för vi kände oss stora, tuffa och väldigt nöjda!


Hemma rörde matte ihop mat till sig som inte alls passade mig, det var svamp och ägg så det kunde hon själv behålla.

Fick egen mat men den ville jag inte ha men när matte ätit klart satte jag mig och tittade på tunnan med torrfoder och till sist berättade jag för matte att jag ville att hon skulle öppna den.

Hon öppnade den för som hon sa, visa mig att det var samma som i min skål. Jag tittade ner i den men nådde inte maten och långt om länge fattade matte och jag fick som jag ville, hon la tunnan på sidan så jag noggrant kunde undersöka och sen förvånade jag matte, hihi!


  Jag åt mat direkt från tunnan och så gott det var alltså! Nu är det ju ingen risk att jag äter för mycket av det så det var därför matte tillät mig göra så.

Vinst smakar alltid extra gott, hihi!


Nu ligger jag och vilar mig lite innan vi ska gå ut på sista rundan för dagen!

Av Aamor & Tina - 13 november 2013 17:56

I morse valde jag att hoppa ner från mattes säng inna klockan ringde så slapp hon väcka mig när jag låg skönt och så fort matte gått in på toa valde jag soffan och där låg jag tills matte kallade att vi skulle köra iväg.

Ja jag fick åka bil i dag, hihi. Matte skulle till sitt "längre bort jobb" efter maten för de andra skulle nått annat.


Vi fick besök idag, en dam kom och hälsade på oss, visserligen lämnade hon några saker till mattemor men men vi tyckte ändå att hon besökte oss.

Hon fick massor av pussar, vi känner henne nu för hon har varit där flera gånger innan.

Jag hämtade till och med en pipleksak och gick fram till henne men när hon tänkte ta det backade jag undan, haha!

Det är faktiskt bara matte som får ta dom ifrån mig, hihi! 


Solen har lyst idag och det har varit så skönt att slippa bli blöt. Varit ganska kallt men det gjorde inget.

Vi rastade mattefar och passade då på att göra allt vi behövde, skälla på nån hund som inte fick gå där vi gick och hälsade på nån hund som fick gå där vi gick! Väldigt noga så där inte kommer in inkräktare på vårt område, hihi!

Hoppas vi får sol i morgon också för man blir genast piggare, trist när hela dagen är mörk och grå.


Matte skulle bli sen idag sa hon för hon hade en hel del ärenden plus att hon skulle till tandläkaren men hon hämtade mig 16.05 så sen var hon inte men ärenden hade hon gjort men tandläkaren var sjuk så hon ick en annan tid i december.

Fick åka bil hem och när matte körde in bilen i garaget smet Peggy in men tro inte att hon kom fast matte kallade och jag försökte snacka ut henne. Nån annan får väl släppa ut henne.

Maten gled ner för matte "kryddade" den med lite grillad kyckling som hon köpt med sig hem - mums!

Tänker nu göra så lite som möjligt resten av kvällen men jag får väl anpassa mig till vad matte ska göra, hon snackar om att tvättmaskinen måste köras igång och då måste jag kolla henne så hon inte lämnar lägenheten, toadörren ligger väldigt nära ytterdörren så det är därför, hihi!

 

Gammal bild på mig när jag vaktar ytterdörren, hihi!


Av Aamor & Tina - 12 november 2013 17:20

Blivit en del suck idag!

Först sov jag så skönt när mattes klocka drog igång i morse och trots att jag vägrade flytta på mig kom hon upp ändå, får fundera ut nått annat tills i morgon, hihi!

 

Hon hade ett ben på var sida om mig men kom upp ändå - suck!


Matte hade bestämt sig för att cykla till jobbet och då fick jag alltså inte åka i bilen men det fick hon ångrat sen. hihi!

Dagen hos syrran har varit bra, mycket kelande har det blivit.

Mindre kul var det när det regnade, vi tog mattefar på en riktigt kort runda, förbi vårt hus och ett till men sen vände vi, hihi!

Jag ville ut i hagen vid ett tillfälle och tyckte att där var så lugnt och skönt ute men syrran ville ha in mig så hon kom ut i galopp och jagade in mig - suck!


Det har regnat i stort sett hela dagen - suck! Inte i morse men sen började det och det verkar som det inte kan sluta.

Kvittar var jag trampar för där står vatten överallt så jag var blöt ända upp i "armhålorna" och sen våt ovanfrån av regnet, tur att jag och matte inte har så väldigt långt att gå hem.

Fast matte fick cyklat hem i regnet, hihi - se hon kunde ha varit lat och tagit bilen så hade vi bägge blivit mindre blöta!


Har fått höra här hemma att jag inte kan äta mig mätt på godis - suck, det kan jag visst bara matte ger mig tillräckligt mycket!

Jag ville inte ha min mat idag utan valde istället en halv smörgås och tyckte att resten av magen kunde fyllas ut med godsaker men matte var stenhård idag, skit också!

Tröttnade på henne efter att hon tjatat på mig i 30 minuter "det blir inget mer godis om du inte äter lite av maten, du kan inte äta dig mätt på godis!" - stor suck!

 

Också från i morse när matte väl tagit sig upp och då skulle tydligen hon terrorisera mig med kameran!

Jag luftar öronen!


Av Aamor & Tina - 11 november 2013 18:06

Så gott jag har sovit i natt och så trött jag var när mattes klocka ringde.

Kan inte riktigt förstå hur hon har hjärta att gå upp när hon ser hur gott jag sover!

 

Förstår ni hur hon har hjärta!

Matte låg kvar och myste med mig ett tag men sen var hon tvungen att gå upp för att inte komma försent till jobbet.

Jag gick upp en stund senare och la mig i badrummet medan matte duschade och sen när hon kom ut så kutade jag in i soffan och la mig där.

Blev en biltur till syrran för matte skulle till det ställe som ligger längst bort.


Dagen hos syrran har varit kanon, jag har i stort sett legat uppe på bordet och kleat med matteföräldrarna och stört dom i tidningsläsandet, tänk om de får ont i ögonen av allt läsande, hihi!


Varit rätt hyfsat väder, inte regnat i alla fall och det blir man ju glad av. Solen har också lyst.

Matte jobbade länge och sen var hon inne i min affär och handlade lite mat men ändå var hon tidigare än vanligt. De hade haft möte och fick gå tidigare.

Fick åka bil hem för matte ska cykla i morgon om det inte ösregnar.

Inga katte ute trots att vi satt ute en liten stund.

Det blev en genomborstning och omtofsning och sen tyckte matte att jag skulle äta mat, hmmmm kanske med lite extra krydda på typ små små bitar av torkad kycklingfilé ovanpå, hihi!


Nu ska jag störa mig lite och få matte att öppna lite dörrar, fick henne precis att öppna ut på balkongen men det finns fler, hihi och sen ska jag vila mig lite!

Av Aamor & Tina - 10 november 2013 17:23

Sov länge i morse, matte vaknade först vid 06 men startade en ljudbok och sen somnade hon igen.

Själv låg jag jätteskönt mellan matte och väggen.

Vi gick bort en sväng till matteföräldrarna för att fira Farsdag, han fick presenter i går men vi ville ändå gå dit idag.

Försökte gå dit när det var uppehåll men till slut sa matte att då hade vi nog aldrig kommit dit så det regnade lite när vi gick ut.

Matte snackade med Arktis matte, hon hade kommit hem nu och väntade på sin hund som varit hos uppfödaren under tiden.

Arktis hade varit i Malmö på valputställningen och fått 1:a pris med HP och sen blivit 3:a i hanklassen - kul!

När matte stod och snackade med henne kom det två st Arktis gående och jag trodde jag såg dubbelt men där var två! Det var hans syrra som var med så jag såg inte dubbelt - puh!


Min syrra undrade nog varför jag kom en dag till nu när det är helg för hon tittade så på oss men efter en stund lekte vi lite.

Gav mattefar en Farsdags puss och även mattemor fick en, måste ju vara rättvis.

Syrran fick en omgång med kammen av matte, benen var lite toviga och Affi var inte överlycklig när min matte höll på men jag satt och tröstade henne, hihi! Glad att det var hon och inte jag som råkade ut för kammen idag, hihi!

Åt lite mat hos syrran och sen åt jag lite mat när vi kom hem.

Ligger just nu i soffan hos matte och kollar så on skriver rätt, hihi!

 

Jag och syrran som småttningar.

Matte och jag glömde att fira den 3/11 för då hade jag bott här hemma i 5 år men man kan alltid fira efteråt!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se