Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under mars 2015

Av Aamor & Tina - 21 mars 2015 19:12

Vaknade tidigt, ja matte alltså och inte jag för sovmorgon är så skönt! Som tur var valde hon att stanna kvar i sängen för att se om hon kunde somna lite till och det gjorde hon och sen blev det sovmorgon.
Vi gick ut vid 10-tiden och matte trodde att vi skulle gå en runda men jag pinkade snabbt och sen satte jag mig ner och vägrade gå. Matte frågade om vi skulle gå in igen istället så skuttade jag upp och snabbt före henne, hihi!
Vem vill vara ute när det blåser kallt och regnar, inte denna kille, inte idag i alla fall.
Passade på att sova lite till sen.

Matte påstår att jag har två lägen och de är on och off!
Den mesta av tiden har jag off-läget inställt men när on-läget sätter in kan och ska allt hända och helst ska matte vara med och vill hon inte så nöter jag ner henne så hon kan lika bra ställa upp genast, hihi!

Även om man kan tro att detta är en off bild så är det on som gäller här. Jag for fram i soffan som en tornado, försökte till och med hoppa upp på soffbordet men matte höjde rösten och jag fick tänka om, hihi!

Jag åt före matte idag för hon skulle först läsa ut sin bok och därför har hon precis ätit.
Nu är läget på on igen och jag ska ha ner matte på golvet, hihi!
Ha en trevlig lördagskväll!

ANNONS
Av Aamor & Tina - 20 mars 2015 18:10

Idag kom vi iväg, jag till matteföräldrarna och syrran och matte till jobbet. Hon är betydligt bättre även om hon inte är fullt okej än men veckan har gått och så säger hon att det är skönt att komma igång igen.

Jag har haft det jättebra hos syrran för jag har ju inte fått kela med matteföräldrarna på jättelänge så det tog jag igen.
Sa till dom att äta frukosten snabbt för sen skulle jag upp på bordet och kela, hihi! Har kelat jättemycket och syrran gick emellan mig och mattefar några gånger när hon tyckte jag var för nära hennes husse.

Matte hade också haft det jättebra på jobbet och de blev glada när de såg henne. Hade tydligen varit flera sjuka i samma som matte hade.
Skönt att komma igång säger hon.

Trodde matte var lite snurrig i morse när hon tog på sig strumporna men tydligen var det meningen för det var "rocka sockorna" idag och i morgon och givetvis vill hon vara med på det för annorlunda är bra!

Matte var sen för hon skulle in på Ö&B och handla lite till oss och till matteföräldrarna, bla var deras solrosfrö slut och "deras" fåglar och ekorrar var såååååå hungriga, hihi!
Mattefar gick ut på trappan för att hjälpa matte in med grejorna och då passade jag på att sticka ut, hihi!
Mattefar kallade men jag stängde öronen för allt utom matte så när hon stod och plocka saker i bagageutrymmet kom jag och hälsade henne välkommen.

Så fort vi kom hem drog matte igång dammsugaren, bäddade rent i sängen för nu fick det vara slut på sjukan och slängde sängkläderna i tvättmaskinen och sen hoppade hon in i duschen.
Nu har hon lugnat ner sig och ätit lite så jag kan få lite lugn och ro, hihi!
Jag har också ätit och efteråt var jag ute på balkongen och busade i mina två gamla sängar som inte kommit längre än dit men det gör inte mig nått för de är kuliga.

Blir törstig efter mat och bus. Lite suddig bild men ni ser ändå, hihi!

ANNONS
Av Aamor & Tina - 18 mars 2015 17:02

Matte har inte sovit så gott i natt som förra för hon har hostat mycket så mycket att jag valde att lägga mig i ett annat rum.
Annars mår hon lite bättre men känner av infektionen i kroppen rätt mycket ännu säger hon.

Vi gick en lite längre runda i morse och det var skönt förutom att vi inte mötte en enda rolig varelse.
Hemma igen sov jag lite medan matte åt frukost. Sen har vi slöat lite fram till matte reste sig och sa nu måste jag faktiskt köra igång en maskin tvätt, den har stått still länge nu vår tvättmaskin.
Sen i bara farten sa hon Aamor nu är det dags att bli kammad, jag hade inte en chans att fly så jag fick finna mig i det.
Efteråt ville jag ut direkt och då gjorde jag några gräsgnuggningar så jag fick lite mossa i tofsen, hihi!
Snackade med grannen och deras barnbarn, han var i lagom höjd att pussa men han ville inte ha nån riktig puss sa han, hihi!

Efter kamningen och gräsgnuggningen, jag tyckte matte kunde ge mig nått gått, hihi

Matte har ätit sin mat men jag ville inte ha nått än men jag säger nog till när det suger i magen.
Vi har strålande väder och det är riktigt härligt när vi är ute.

Av Aamor & Tina - 17 mars 2015 16:38

Kryss i taket, matte har sovit den mesta delen av natten och visst har hon hostat men inte lika mycket som de andra nätterna eller så var hon så slut att hon bara sov. Vilket som så har jag fått sova mer i natt!

Jag har varit borta hos min syrra ett tag idag för matte skulle på apoteket och inom till arken zoo som ligger vägg i vägg med apoteket. Matte behövde medikamenter och jag behövde godis.
Matte passade på att köpa 5 påsar av mitt favorit godis, 3 av en sort och 2 av den andra.
De frågade matte om det var favoriten och matte svarade då "ja de där pinnarna med kyckling runt om är ett måste efter han har ätit och eftersom de var helt slut hemma hade det blivit ett himla liv om han inte fått nån ikväll." De sa då ja men han hade nog slutat efter en liten stund och matte svarade "nja har han fått för sig nått så kan han hålla på i timmar så det är lugnare att ha det hemma".
De undrade då vilken ras matte hade och när hon sa en bortskämd Shih Tzu så förstod de henne!
Tur jag inte var med, hade ju blivit utskämd!

När matte sen kom tillbaka berättade mattefar att jag hade pipit väldigt mycket efter matte, utskämd igen men jag står ändå för att jag saknar matte när hon inte är nära så kanske inte så mycket utskämd, hihi!
Fick åka bilen hem för nu har den stått hos matteföräldrarna länge nog, matte stannar hemma lite till för hon märkte att hon blev helt genomsvettig av att bara vara på de ställena idag.

Ligger och spanar utanför vårt ett tag innan vi gick in, inga katter, inga människor och inga hundar så då kunde jag lika bra gå in igen.

Maten är i magen, det blev bacontopping på torrfodret idag och det var smarrigt.
Nu ska vi vila lite för matte är trött och jag är ja jo också trött, hihi!

Av Aamor & Tina - 16 mars 2015 19:56

Undrar om min värld blir normal igen för jag hör host host hela tiden. Jag är trött på det och matte är trött på det. För att inte tala om musklerna hon använder och revbenen värker på henne.
Det är riktigt synd om oss.

Matte kände att hon fick ta tag i lite här hemma så det blev en runda med dammsugaren och efteråt var hon helt genomsvettig så den skulle nog fått vilat några dagar till om ni frågar mig fast golven var i stort behov av det.
Sen blev det inte mer som hon tog tag i.

Har bara blivit korta rundor idag för även om solen har skinit fint så har det bäst riktigt kallt och det var inte skönt alls.
Jag sprang av mig lite på gröningen utanför vårt, försökte få med matte men hon ställde bara upp på lite dragkamp.
Träffade på Arktis och och så har jag fått ett snabbt kel av Ollie.

Håll alla tummar och tassar att matte får sova i natt för då får även jag sova. Det är jobbigt när hon skiftar ut sängen mot fåtöljen mitt i natten, blir lite förvirrad av det.

Gammal bild.

Av Aamor & Tina - 15 mars 2015 12:42

Kan ni förstå hur trist och jobbig min matte är när hon är sjuk? Hon orkar inget och vill inte leka med mig, inte gå långa rundor och inte ligga på golvet och mysa med mig! Sen ska vi inte snacka om sovandet eller jo det ska vi, hon sover inte för hon HOSTAR!
Så fort hon slumrar till kommer hostan, hon går upp och dricker och dricker och sen får hon gå på toa och så håller hon på. Vid 05 i morse blev jag av med henne för då hade hon gått upp och satt sig i fåtöljen som man kan fälla. Jag blir ju störd i min sömn och ja matte i sin med!
Nu har hon bara pyttelite feber men fortfarande ont i kroppen och så täppt och den förbannade hostan.
Nog om henne nu för det är ju min blogg, hihi!

Jag har inte träffat på nån riktigt kul person eller hund på våra rundor, några barn har jag i och för sig snackat med och det piggar ju upp mig rätt mycket.
Igår fick jag nån nysattacker som höll på hur länge som helst, matte sa att jag höll på att slå huvudet i golvet för jag slog så med det, matte behöver dammsuga men det har hon inte heller orkat med och just det kan jag förstå.

Vi kommer att vara hemma i morgon också och sen får matte se, hon vill gärna bli bra först och få sova så hon orkar med och det är väl en bra tanke.
Vädret har väl varit helt okej, blåst lite kallt men annars hyfsat skönt men vi har inte varit ute mer än nödvändigt.

Jag får sova på dagen när det bli dåligt med nattsömnen, hihi!

Nu ska matte vila sig lite så hostan lär väl komma igen!

Av Aamor & Tina - 13 mars 2015 12:19

Matte har inte varit till nån större glädje för mig dessa dagarna!
I tisdags kväll började hon känna sig lite raspig i halsen men det blev inget, lite hes på onsdagsmorgonen men annars inget annat.
Hon sa nått på onsdagen när hon lämnade mig att hon skulle hämta mig senare men när klockan var 22 gav jag upp att ligga och stirra på dörren och laga mig i en av syrrans sängar och först 22.45 hämtade hon mig! Jag blev givetvis överlycklig och ville hem genast.
Matte och 11 kollegor hade varit på Jägersro och ätit och spelat lite på hästar. Maten var lite sisådär men matte är kräsen, hihi! Spelandet gick med 8:- i vinst, matte kan inget utan gick på hästnamn som tilltalade henne.

Igår var hon trött och lite raspigare i halsen och hostig men gick iväg och jobbade men det blev mer och mer jobbigt så när hon kom och hämtade mig var hon helt färdig, huvudvärk, hosta och lite frusen.
Vi la oss tidigt för att se om hon kunde sova bort det men nä det gick inte så idag är hon hemma och är sjuk och supertråkig!
Sover, hostar, snörvlar, ont i kroppen och lite frusen/varm om varannat och vill bara gå i slowmotion när vi är ute.
Det bästa är att hon sa att jag behöver kammas men hon orkar inte, hihi!

Med mig är det superbra, träffade en hundkompis nu när vi gick en kort runda och jag fick en liten fjutte stund att sitta ute innan matte ville in igen.
Hon ska vila sig lite nu.

Jag kan bädda till dig matte (gammal bild)!

Av Aamor & Tina - 10 mars 2015 17:33

Matte hittade inte mig i morse, hon letade och letade och trots att hon kallade kom jag inte fram, hihi!
Jag går inte så långt från henne på nätterna, på sin höjd precis utanför sovrummet men idag hade jag gått nästan så långt ifrån henne jag kunde. Hon snarkade säger jag även om hon själv nekar till det, hihi!
Jag hade kilat in mig mellan väggen, soffan och golvlampan i TV-rummet och där låg jag skönt, tryggt och ingen som störde mig.

Ingen ny bild men här sov jag.

Det regnade i morse när vi gick iväg men lite senare blev det soligt väder och då passade vi på att vara ute lite i vår hage.
Vi fick besök av en fd kollega till mattefar, varade inte så länge för han var bara snabbt inne om i stan på ett ärende.

Matte var lite sen men det var för att hon pratade med en kollega efter hon gått ut från jobbet, de jobbade på samma ställe innan men det gör de bara ibland nu när matte är pool där kollegan är nu.
Vi njöt av det fina vädret på vägen hem och så satt vi ute en stund. Jag hälsade nästan på katten Melle och helt på Ollie, fick till och med lite kel av honom och det var längesen.

Matte åt mat när vi kom in men jag valde att lägga mig istället för att äta min. Matte pusslade lite i köket så jag ville inte vara i vägen, hihi, ärligt så kallade sängen på mig.

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se