Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under oktober 2014

Av Aamor & Tina - 21 oktober 2014 18:18

Det första matte berättade för mig i morse var att hon skulle jobba länge idag så jag skulle slippa att sitta och vänta länge vid dörren, bra men jag väntar ändå men kanske inte lika tidigt.

Precis när vi kommit ut från vårt område mötte vi Chili och hennes husse, jag började gruffa lite när jag såg en hund men matte sa att "du ser väl att det är Chili och henne känner du ju" och det gör jag så jag slutade med en gång.
Vi hälsade och sen hade vi följe halvvägs till matteföräldrarna. Vid ett tillfälle tyckte jag att hon stod och nosade lite länge så jag satte igång lite bus, hon blev så paff att hon höll på att välta sin husse som steppade till lite, hihi!

Vi har passat huset några timmar för matteföräldrarna var iväg och fick sån där spruta så de inte ska bli sjuka, troligen nått som jag fick hos vetten förra månaden.
Vi blir så glada när de kommer tillbaka att vi knappt vet var vi ska bli av. De blir glada av att se oss och vem skulle inte bli det, hihi!

Ja som sagt matte jobbade länge för hon var på möte, först var hon hos djuren och sen fick hon tydligen hem och duscha för hon ville inte lukta stall på mötet.
Hon kom i den normala tiden när hon jobbar länge och det är ju faktiskt det viktigaste för mig.
En pipis och några pussar fick hon och sen krävde vi att hon skulle ge oss godis, hihi! Hör ju till.

Regnade lite när vi gick hem, tur hon jobbade länge för det störtregnade innan. Kände inte för att bli genomblöt idag.
Min mat har jag ätit och nu tänker jag vila, eller jag har lagt mig ner vid köksbordet för matte sitter där och då måste jag vara där.
Jag missade sängen men hade jag lagt mig i den hade jag varit för långt från matte, hihi!

Av Aamor & Tina - 20 oktober 2014 18:33

Trodde på allvar att matte skämtade när hon sa att vi skulle gå iväg i morse, var helgen redan slut, kan inte stämma men så var det för nu var det måndag igen och jag skulle upp och iväg.
Vaknade till riktigt ordentligt när jag kom ut för Ollie stod vid porten och väntade på mig, han hade nog legat i busken och sett när lampan gick igång i trappan, han gör så ibland. Efter en snabb kel så slog vi följe till husknuten där han stannade medan vi gick vidare.
Fick åka bil till syrran och det är ju inte fel.
Det första matte frågade när vi kom dit var hur mycket regn det kommit i går och mattemor sa att de hade 35 mm i sin mätare, ja en del blev det.

Har kelat lite med mattefar på förmiddagen men annars har jag mest slöat.
Matte kom tidigt idag så dådet jag att hon kommer att jobba länge en annan dag istället men det går bra - tror jag!
Har varit bättre väder idag i alla fall för det har inte regnat tack och lov men det har varit grått mest hela tiden, solen tittade fram ett tag vid middagstid.
Satt ute en liten stund när vi kom hem men ingen katt kom så vi gick in och åt mat istället. Åt torrfoder med leverpastej idag. Matte provade såna där småburkar med kattmat som Laika gillar men det var äckligt, hihi!
Nu är jag i alla fall mätt och trött så jag tänker sova en stund.

En av bilderna matte tog på mig efter badet i lördags. Ser inte lika välvårdad ut nu, hihi!

Av Aamor & Tina - 19 oktober 2014 18:49

Jag kallade på matte vid 8.30, hon var vaken men inte speciellt intresserad av att gå upp för hon hörde att det regnade.
När sen matte kom upp så gick jag och la mig igen, hihi! Hon fick i alla fall duschat innan vi skulle gå ut så kanske regnet hade upphört men vad vi bedrog oss på det.
Den gnälligaste var som vanligt matte för hon ville inte sitta på bänken uppe vid idrottshallen men eftersom jag vägrade gå vidare så fick hon ge med sig, hihi! Nu blev vi ännu blötare men jag fick min vilja igenom.
Vi gick vidare lite för snabbt enligt mig men jag hängde med ändå. Nu ville jag gå den långa rundan men matte vek av innan för jag hade gjort alla mina behov, skulle väntat lite till, hihi!
Okej vi var dyngblöta när vi kom hem och det var först den sista biten jag kände av det riktigt för då hade det trängt igenom mitt hår på ryggen.
Blev torkad med handduk och sen gick jag och la mig, skiftade runt mellan mina två sängar i TV-rummet och min kudde i soffan så blev de inte alltför blöta och jag torkade fortare.

Annars har jag inte gjort nått vettigt för det har kommit massor av regn hela dagen, nu vid 18 gick vi ut igen och det bara stänkte ytterst lite men innan har det öst ner konstant.
Matte har kört en maskin tvätt men annars har hon suttit i soffan hos mig och myst och läst.
Hon gjorde nån soppa också på färs och kylskåpsrester men det skötte sig själv när väl alla sakerna var i grytan så nu har hon soppa till flera gånger.
Nu när vi var ute vid 18 ville jag gå en längre runda men matte sa att hon inte litade på att det där nästan uppehållet i regnandet skulle hålla i sig så vi vek av innan trots mina protester.
Jag hade nämligen tänkt sitta och bara gäspa länge så att jag till slut hade fått som jag velat men matte hade tur för det kom en kvinna som gjorde pussljud mot mig och ville kela så jag glömde bort att jag ville gå längre, hihi!
Vi satt sen ute en stund på stenen så jag kunde kolla efter mina kattkompisar men inga syntes.
Har ätit nu, fick ge mig igen för jag trots att jag högt och tydligt talade om för matte att jag föredrog godis så blev det inte så.


Ligger och tycker synd om mig själv trots att jag nästan har torkat helt, hihi!

Av Aamor & Tina - 18 oktober 2014 18:35

Kan inte förstå varför matte vaknar redan klockan 06 en ledig dag, okej det är ju den tiden vi vanligtvis blir väckta men men nyckelordet är väckta och så vaknar hon helt utan klockan när vi är lediga - skärp dig nu matte, hihi!
Hon låg ändå kvar och slumrade nån minut här och där samtidigt som hon lyssnade på bok i lurar så hon störde inte mig, inte ditrest i alla fall.
Vi gick en ganska lång runda sen, träffade på grannen som passade barnbarnets hund Bass, han vill bara leka men nöjde sig efter en stund när han fattat att jag bara vill hälsa och satte sig ner, han är bara strax över året så han är busig än.

Hemma igen åt matte frukost och jag gick och la mig en stund men så fort hon ätit började hon dona med mina badattiraljer. Jag kände inte för att dra ut på det idag så jag lät henne ta mig när hon var klar, knorrade lite för att visa mitt missnöje, hihi!
Ett bad är ju inte det roligaste men kanske nödvändigt.

Sitter här helt balsamerad, vet att det i alla fall är sluttampen på badet nu och bara en långsköljning kvar.
Efteråt satt vi i 2,5 timme och bara mös, jag inlindad i handdukar i mattes knä, hade gärna suttit längre men matte blev nog trött på det, hihi!
Nästa steg är ju det tristaste med föning och tillfixning men tydligen ett måste.
Då matte säger "nu är du klar Aamor" då blir jag glad för då ska jag få en godisbit för att jag varit duktig.

Det skulle ju fotas och så först men det kan jag stå ut med om hon bara är snabb, hihi!

Har sen sovit lite medan matte läst sin bok. Var ute för en stund sen och då träffade jag Bass igen.
Inget regn idag och det har varit så skönt.
Åt mat när jag kom in, först drack jag lite mjölk och sen åt jag maten med små bitar torkad kyckling över den.
Kvällen är här nu och vi kommer nog att ta det lite lugnt eller rätt så lugnt, hihi!

Av Aamor & Tina - 17 oktober 2014 17:39

Nu äntligen är den underbara fredagen här. Trots att vädret varit allt annat än underbart för det har regnat nästan hela dagen. Vi slapp blötan uppifrån i morse men har det regnat non stop. Tvi och örk!
Dagen har ägnats åt vila och tankar, mest har nog tankarna gott åt vila, matte, katter och godis men kanske inte i den ordningen, hihi!
Vi tog med mattefar på en runda vid 14.30 för just då duggade det bara.

Matte var lite sen för hon hade varit och beställt tid till sin bil, kamremmen behöver bytas och sen funkar inte fönsterhissen på hennes sida, den går upp och ner när hon använder den men inte i den ordningen hon vill, hihi!
Hon säger att nu får jag dra in på mitt "handlande" men eftersom bilen är hennes får hon dra in på sitt istället. Vi har ju gjort en deal innan att bilen är hennes när den kostar nått men annars är den min, hihi!
Fick åka i min bil hem, kostade ju inget för bensinen har matte betalt innan, hihi!
Hade ingen önskan av att sitta ute för det regnade så vi gick in direkt.
Undrar hur mycket regn detta dygnet kommer att få för mattefar tömde i morse vid 07 och matte sa att där var 20 mm när hon hämtade mig. Vi får höra med matteföräldrarna i morgon.

Hann inte mer än in genom ytterdörren så tog matte av sig sina jobbebyxor, hon har såna där riktiga arbetsbyxor 2 dagar i veckan som tåler hårdare tag och sen tog hon på sig mysbyxor och drog fram dammsugaren. Jag följde med henne hela tiden, gick bredvid och kollade in så inget av mitt följde med och det gjorde det inte - tur.
Fick sen min mat och idag var jag hungrig får allt torrfoder utom 2 bitar hamnade i magen. Fick lite smält smör på dom, mums.
Matte åt också mat men där blev inget kvar på hennes tallrik, hihi! Hon åt nån pasta som var fylld med lufttorkad skinka, mini mozzarella och svamp, jag ville inte smaka.
Tänker nu sova en stund när vi är klara här, har intagit min ena säng.

Ingen ny bild men jag ligger här och berättar för matte och nu ska jag sova så ha en underbar fredag alla!

Av Aamor & Tina - 16 oktober 2014 18:45

Magen har varit bra i natt som tur var för det har tydligen regnat.
På väg till syrran träffade jag mattes kollega och hennes dotter och idag hade de tid att stanna och hälsa på mig, det är så kul att säga godmorgon till nån, hihi!

Det har varit ett riktigt skitväder här idag, regn både smått och fint och ösregn, är så trist.
Som tur är behöver vi inte gå ut så många gånger längre eftersom vi är vuxna och ibland behövs det inte alls, hihi! Vi har gått två rundor med mattefar och som tur var regnade det inte just då.
Varit mycket uppe på bordet och kelat med matteföräldrarna, det är så mysigt.
Hade tur med regnet även när jag och matte gick hem för det kom bra lite den sista biten och nu regnar det igen.

Det kommer inte att bli något kort med mig med gummiskorna för de var för små - snacka om tur, hihi!
Matte försökte ta på mig en igår men jag har rätt stora tassar och grova ben plus allt hår så det gick inte alls. Matte får ha dom som vattenskydd om hon skadar nått finger, hihi!
De skulle passa Shih Tzu men jag tillhör inte den lilla sorten av min ras, hihi! Grov kille, välbyggd eller rent av lite småtjock, hihi!

Jag har ätit lite mat, knappt halva portionen men matte gav mig pro-kolin idag också för säkerhets skull.
Även om jag inte orkade all mat så orkade jag mitt "efter-maten-godis", hihi!

Nu tänker jag spendera en del tid i nån av mina sängar, kommer att byta lite då och då så jag inte stelnar till, hihi!

Av Aamor & Tina - 15 oktober 2014 17:20

Jag försökte väcka matte i natt när jag fick ont i magen men det gick inte så jag gick själv på toaletten eller rättare in i duschen. Matte anade nått när hon vaknade och jag vägrade att titta på henne. När jag hörde att hon var klar kom jag och kollade, matte sa bara "ojsan lyckades du inte väcka mig, sånt händer ju" sen ställde hon mig i duschen för jag var lite oren där bak. Efteråt la jag mig i min säng och sov till vi skulle gå iväg.

Träffade min Golden kompis Chili på väg till syrran och vi hälsade snabbt för vi skulle iväg åt ett håll och hon och husse skulle åt ett annat.
Det har verkligen varit ett sömnigt väder hos oss idag så jag och syrran har gjort det i alla fall jag är bäst på - vi har sovit!
Ute har det regnat nästan hela dagen men när vi var ute en sväng var det uppehåll men vi blev blöta på mage och tassar.

Matte var lite sen idag också men det var för hon hade varit på två ärenden och bägge var till mig. Först var hon och hämtade ögondropparna hon beställt plus godis som jag älskar som var 10:- billigare påsen och sen var hon inne i min affär som håller på att sälja ut för de ska ju stänga, hon köpte torrfoder med 20% rabatt, hon fick den sista och sen köpte hon "gummiskor" till mig. Tänkte att hon skulle prova så jag inte blir blöt på min känsliga fot, den där jag är så duktig på att slicka, hihi! Hon kan ju alltid försöka sätta en sån på mig, hihi. Det var 70% rabatt på dom därför köpte hon dom.

Hade tur på hemvägen för just då regnade det inte men så fort vi kom hem började det och just nu öser det ner.
Har ätit min mat men innan jag åt den tvingade matte mig att ta lite pro-kolin för att se om min mage kan stabilisera sig lite.
Munnen behövde torkas och det absolut bästa stället att göra det på är i mattes säng, hihi!

Hej och hå vad det går snabbt att gnugga munnen ren, hihi! Passade även på att bädda till henne för det hade hon inte gjort, hihi!

Mitt öga som var rött igår är bra igen, vitt och fint sa matte i morse och vi blev nog lika glada.

Av Aamor & Tina - 14 oktober 2014 18:56

Oj vad jag var trött i morse, sov ända in till vi skulle gå och när sen matte kallade kom jag så sakta samtidigt som jag sträckte på mig hela vägen, det är viktigt att sträcka sig på morgonen så kroppen mjukas upp och sen så tar det längre tid innan vi ska iväg, hihi!
Försökte flörta med katten Melle men han var inte intresserad, fick då syn på vår vaktmästare och hon går det att flörta mig så det gjorde jag, hon fick en puss också. Tänk så lätt hon måste ha jobbat resten av dagen nu, hihi!

Min dag hos syrran minns jag knappt för det mesta jag gjort har varit Zzzzzzzzz och sen lite Zzzzzzzzz till, hihi!
Att det kan vara så skönt att sova fast jag sover ju inte riktigt djupt som jag gör på natten, inte hela tiden i alla fall, hihi!

Matte var sen, hon skulle till Ö&B, apoteket och Willys och sen hem med sina saker innan hon hämtade mig.
Mattefar gick ut för att möta henne för hon hade köpt mjölk till dom och en stor säck solrosfrö så deras fåglar och ekorrar kan mumsa på nått gott. De börjar skämma bort dom tidigt, hihi!
Efter lite snacka med matteföräldrarna gick vi hem, en stund ute men ingen katt ville hälsa på mig såg inte ens nån.

Matte lagade mat när vi kom in och samtidigt fick jag mat, åt nästan hela portionen eller 3/4 av den men det är väl bra.
Fick bacon på för matte stekte det till sig själv också men hon hade inte torrfoder till sitt bacon utan stuvade makaroner.
Efter det hamnade jag på trimbordet och matte fixade lite tovor och satte om tofsen, hon sa att jag behöver bada så jag ligger nog risigt till det i helgen!
Hon blev lite nojig för jag är lite röd i mitt ena öga, hon tvättade, sköljde och droppade tills jag blev trött på henne. Hon har sagt att hon ska kolla det igen innan vi ska sova.
Har ju haft ögonskador innan så det är nog det hon är rädd för men jag är inte irriterad som jag var då. Vi får de.

Ingen nytagen bild men jag ser nog ut så här ändå, hihi!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28
29
30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards